Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αγορές ανταλλακτικών από Αγγλία εκτός Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή την κουβέντα εδώ άνοιξα αυτό το θέμα για τις συναλλαγές μας πλέον με Αγγλία και συγκεκριμένα με τον Χιτσκουδη

• Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 27,8k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Και πιο κοντά από την Κερατέα, στη Νίκαια.     https://m.facebook.com/dfsmotorshop/   Τηλ:  21 0411 2027

• Σήμερα παρέλαβα λίγα αναταλακτικά από Αγγλία, αξίας περίπου 62 GBP μαζί με τα μεταφορικά. Η αποστολή έγινε μέσω του αγγλικού ταχυδρομείου, χρόνος άφιξης περίπου 3 εβδομάδες και το συνολικό ποσό που πλ

• Παναγιώτης Ράμος
    Παναγιώτης Ράμος

Καλημέρα σας! Μελετώντας όλα τα δεδομένα που έφεραν οι συνάδελφοι στη συζήτηση, καταλήγω τελικά, @Nikoss Rocket πως δε χρειάζεται να στείλουμε μέιλ στον Χιτσκουρίδη. Διαβάζοντας προσεκτικά τη σ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε όλους για ολα αυτά που έγιναν με της κούριερ και εκτός Ευρώπης αγορές που έχω γράψει ποιο πάνω ενημέρωσα και τον hitchcocks και η απάντηση του μου ήρθε τώρα σας την παραθέτω

Hi

I understand private courier companies charge higher adminstration fees. We are happy to use standard regular mail with orders

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Γρηγορης

Δημοσιεύτηκε
Την 30/1/2021 at 10:56 ΜΜ, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

@hawklordΠροφανώς αναφέρεσαι σε αποστολές με το κλασικό ταχυδρομείο. Επειδή το θέμα που μας απασχολεί είναι συγκεκριμένο (αγορές από Μ. Βρετανία μετά Brexit) και στην περίπτωσή μας μεταφράζεται σε αγορές από τον Χιτσκουρίδη στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έχω να πω ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλισης και εντοπισμού του αντικειμένου.
Οι αποστολές του Χιτσκουρίδη περιλαμβάνουν και τα δύο!

Τους τελευταίους μήνες του χρόνου έκανα τρεις αγορές: ένα μεγάλο δέμα (τελικό εξάτμισης) και δύο μικρότερα (ένα προστατευτικό για να μην καίγεσαι από την εξάτμιση και την πλακέτα του carberry).
Για το μεγάλο δέμα οι επιλογές για την αποστολή ήταν οι εξής:

<hmc@hitchcocksmotorcycles.com> έγραψε:

Hi,

Your order could be sent:

1)            DHL (Express): The charge for this service is 31.00 Pounds. Items sent on this service are trackable and insured against loss or damage.

2)            DHL (Economy): The charge for this service is 29.00 Pounds. Items sent on this service are trackable and insured against loss or damage.

3)            Parcelforce: The charge for this service is 34.00 Pounds. Items sent on this service are trackable and insured against loss or damage.

Άρα όλες οι αποστολές είτε με το ταχυδρομείο, είτε με κούριερ είναι ασφαλισμένες και εντοπίσιμες οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα.

Για τα μικρά δέματα, επέλεξα ασυζητητί το απλό ταχυδρομείο γιατί ήταν σαφώς οικονομικότερο από την κούριερ. Δε βρήκα το αντίστοιχο με το παραπάνω μέιλ και δε θυμάμαι αν υπήρχε ασφάλιση για απώλεια ή καταστροφή. Το σίγουρο είναι και με το απλό σου δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης του αντικειμένου.

Dear RE85176 Panagiotis Ramos,
Your order number Sales Order #SO281995 has been dispatched from Hitchcock's Motorcycles by Royal Mail. 
The tracking number is LG370749805GB
If you would like to track your parcel, note your tracking number and click here

Η Paypal είναι εξαιρετική λύση και τη χρησιμοποιώ συνεχώς. Δυστυχώς δεν υπάρχει ως επιλογή στον Χιτσκουρίδη.

Ωστόσο, το πρόβλημα που μας απασχολεί μετά το Brexit είναι κυρίως ποιος χρεώνει τα λιγότερα για αποθήκευση και εκτελωνισμό, γιατί αυτά είναι τα κερατιάτικα που θα επιβαρύνουν στο εξής τις αγορές μας από Μεγ. Βρετανία. Και σ' αυτό δεν έχουμε απάντηση -πλην μιας υποθετικής- ότι τα ΕΛΤΑ χρεώνουν λιγότερο.
Όποιος αγοράσει από Μ. Βρετανία ας μας ενημερώσει για την επιλογή του και πόσο του κόστισε.

Καλησπέρα Η απάντηση πως τα ΕΛΤΑ χρεώνουν λιγότερο δεν είναι υποθετική .Είναι η επίσημη απάντηση του τμήματος εισαγωγών των ΕΛΤΑ .Απλα όπως είπα και πριν περιμένω να παραλάβω το δέμα για να το δω μετά μάτια μου .....το δέμα μου είναι ακόμη στην Αγγλία έκλεισε ένα μήνα εκεί .

Δημοσιεύτηκε

Οπότε με βάση αυτο που απάντησε θα μπορουσε καποιος να του πει στείλτο μου με το ταχυδρομείο και τελείωσε.

Δημοσιεύτηκε
8 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Οπότε με βάση αυτο που απάντησε θα μπορουσε καποιος να του πει στείλτο μου με το ταχυδρομείο και τελείωσε.

Εγώ αυτό έκανα του είπα πως όλα τα δέματα μου μικρά μεγάλα ότι χρειαστώ να τα παραλάβω με ταχειδρομιο ..Αν και το Αγγλικό ταχυδρομείο είναι το χειρότερο στο κόσμο 

Υ.Γ. έχω και εγώ ένα e-shop και έχω στείλει πράγματα στην Αγγλία σε μια από της αποστολές έχασα τα χρήματα γιατί το δέμα απλά χάθηκε χωρίς να μου δώσουν καμία απάντηση από το Αγγλικό ταχειδρομιο ...και αυτό φυσικά το είπα στον hitchcocks και του είπα πως στα δέματα μου θέλω και ασφάλιση

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα παρέλαβα ολόκληρη την συμφωνία  Αγγλιας για τις μεταφορές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταφρασμένη από το Υπουργείο Εξωτερικών.Ειναι 1449 σελίδες και δεν μπορώ να μεταφόρτωσω το αρχείο εδώ είναι μεγάλο.Οποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει mail να του το στείλω.Ηπαρχουν και κάποια σημεία στη συμφωνία που ακόμη δεν έχει βρεθεί κοινή λύση γιατί η λύση πρέπει να είναι κοινή για όλες της χώρες μέλη. 

Δημοσιεύτηκε

Περίμενα κάποια δέματα από Ινδία ebay ποιο πολύ περιφερειακά ανταλλακτικά για την μηχανή μου... Από τα 10 δέματα που περιμένω τα έχω σπάσει σε πολλά κομμάτια να μην υπερβαίνουν σε κόστος τα 22 ευρώ σήμερα μετά σχεδόν ένα μήνα τα μισά δέματα γύρισαν πίσω Ινδία και οι έμποροι μου επέστρεψαν τα χρήματα ....αυτό έγινε γιατί το ταχυδρομείο της Ινδίας ενώ είχε ανοίξει για Ελλάδα έκλεισε πάλι και ότι ήταν συσσωρευμένο στις αποθήκες του αεροδρομίου περιστράφηκε πάλι στα καταστήματα ....πολύ δύσκολα τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο.....ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ήμαστε όλοι υγιείς 

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στις τιμές των ανταλλακτικών λόγο του προβλήματος με την Αγγλία και γενικά τις μεταφορές ..στο ebay κάτι που αγόρασα 16 ευρώ μαζί με την μεταφορά τώρα μέσα σε μια βδομάδα το ίδιο προϊόν στον ίδιο πολητης (το έχω αποθηκευμενο) η τιμή του είναι 18 ευρώ και 11 μεταφορά 

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα όπως σας είχα προαναφέρει περιμένω ένα δέμα από την Αγγλία από 4/1/21 σήμερα 15/2/21 είδα πως έφτασε επιτέλους Αθήνα μένει αύριο να πάρω ένα τηλέφωνο να δω ποτέ μπορώ να παραλάβω και με τι χρεώσεις ..θα σας ενημερώσω...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Δεν νομίζω @Γρηγορης ότι χρειάζεται να πάρεις εσυ τηλ. Εάν είναι να πληρώσεις κάτι , θα σε πάρουν αυτοί. Εάν έρθει με ΕΛΤΑ αντί για ειδοποίηση θα σου έρθει κάτι σαν τιμολόγιο όπου θα σου λέει τι είναι να πληρώσεις κατά την παραλαβή στο ταχυδρομείο 

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Δεν νομίζω @Γρηγορης ότι χρειάζεται να πάρεις εσυ τηλ. Εάν είναι να πληρώσεις κάτι , θα σε πάρουν αυτοί. Εάν έρθει με ΕΛΤΑ αντί για ειδοποίηση θα σου έρθει κάτι σαν τιμολόγιο όπου θα σου λέει τι είναι να πληρώσεις κατά την παραλαβή στο ταχυδρομείο 

Έχεις δίκιο απλά ποιο πολύ να δω πότε θα παραλάβω γιατί ήταν ένα μήνα Αγγλία μην μείνει άλλο κάνα μήνα Ελλάδα 

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
15 λεπτά πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Και πιο κοντά από την Κερατέα, στη Νίκαια.

Screenshot_20210225-170100_Chrome.jpg.a5c398ac063c325fc4d7b80627a18a51.jpg

https://m.facebook.com/dfsmotorshop/

Τηλ:

21 0411 2027

Πολύ ωραία και ευχάριστα νέα αυτά 

Δημοσιεύτηκε

Εγώ ακόμη δεν έχω λάβει το δέμα μου από την Αγγλία 2 μήνες τι να πω θα δούμε.καλα τα νέα για το κατάστημα Dfs τιμές μένει να δούμε λόγο τελωνιου πόσο επιβάρυνση θα έχουν 

Δημοσιεύτηκε

Αγορά από χώρες εκτός ΕΕ
6 εβδομάδες για να φτάσει ένα πακέτο από την Κίνα στο «Ελ. Βενιζέλος»!!!

Αεροπορικώς, ρε φίλε...
Μέσα στην επόμενη βδομάδα πρέπει κανονικά να το παραλάβω.

Θα σας ενημερώσω σχετικά για τις χρεώσεις των ΕΛΤΑ...

Δημοσιεύτηκε

Οι καρμπυρατεράτες Royal Enfield πλέον έχουν γίνει ακριβό σπορ στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως...

Το Brexit ήταν το τελειωτικό χτύπημα...Υπομονή και βλέπουμε!

Οι Efi καλύπτονται κανονικά από την αντιπροσωπεία άρα είναι πιο safe επιλογή

Δημοσιεύτηκε
Την 5/3/2021 at 5:46 ΜΜ, Ο/Η atropos έγραψε:

αλλη επιλογη απο ευρωπη απο αλλο μαγαζι υπαρχει?

Γκουγκλάρισα το 

"Royal Enfield Deutschland" και μου έβγαλε μαγαζιά στην Γερμανία με διάφορα ανταλλακτικά! 

Προσωπικά για όλα τα χόμπι μου ( camping,mountain bike)  προτιμώ την Γερμανία! Έρχονται το πολύ σε δύο βδομάδες με λίγα μεταφορικά!! 

Υπάρχει και το idealo.de που είναι σαν το δικό μας Σκρουτζ!

Δημοσιεύτηκε
Την 7/3/2021 at 6:27 ΜΜ, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Αγορά από χώρες εκτός ΕΕ
6 εβδομάδες για να φτάσει ένα πακέτο από την Κίνα στο «Ελ. Βενιζέλος»!!!

Αεροπορικώς, ρε φίλε...
Μέσα στην επόμενη βδομάδα πρέπει κανονικά να το παραλάβω.

Θα σας ενημερώσω σχετικά για τις χρεώσεις των ΕΛΤΑ...

Παρέλαβα σήμερα το δέμα από Κίνα (25€ + 7€ μεταφορικά), ευτυχώς ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Βέβαια οι Κινέζοι είχαν δηλώσει αξία 10 δολάρια. Το έμαθαν το παιχνίδι!
Όσον αφορά το τελωνείο, αν στην παρακολούθηση (tracking) του αντικειμένου που περιμένετε παρατηρείστε ότι πέρασε γρήγορα από το Γ.Ε.Τ.Α. = Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων, και γράφει τη μαγική φράση ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας είναι βέβαιο ότι τη γλιτώσατε.
Αν αντίθετα, διαβάστε στο tracking ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ Γ.Ε.Τ.Α. ΚΑΤ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ, τον ηπγιατε αλυγιστον...

354207224_2021-03-108_15_33.png.fa82e4a201e7f24fa3afe593aa7a07cc.png

Δημοσιεύτηκε
56 λεπτά πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

τον ηπγιατε αλυγιστον...

Έχω λιώσει στο γελοιο λεμεεεεε...!!!

Εγώ από Νοέμβρη περιμενο να έρθει μια πλακέτα και ακόμα δεν.

Αύριο θα κάνω ερώτημα γιατί είχε τελική ημερομηνία παράδοσης 24/2 και ακόμα δεν...

Τσι ποτανας το μαγκάλι γίνετε λεμεεεεεεε

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στην παρέα 

Σήμερα παρέλαβα το δέμα μου .που είχε σταλεί από Αγγλία 4/1. Εκτός την μεγάλη καθυστέρηση όλα πήγαν καλά και όπως μου είχαν πει στα ΕΛΤΑ  

Για το τελωνείο πληρωσα μόνο το ΦΠΑ το οποίο δεν είχα πλήρωση στον Άγγλο το είχε αφαιρέσει και για έξοδα εκτελωνισμου στα ΕΛΤΑ 15 ευρώ όπως μου είχαν πει εξαρχής 

Δημοσιεύτηκε

Ο hitchcocks πρόσθεσε σαν επιλογή με ποιο τρόπο θες να γίνει η μεταφορά και το κόστος για κάθε τρόπο (ταχειδρομιο και curier) οπότε και ξέρουμε το κόστος μεταφοράς πριν κάνουμε την παραγγελία και μπορούμε να διαλέξουμε με ταχειδρομιο που είναι πολύ λιγότερα τα έξοδα 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Πάντως για τον χιτσκουδη καλό θα είναι πρώτου παραγγέλνουμε να πάρουμε μια τιμή και από τα παιδιά που συνεργάζονται μαζί του, μπορεί και να συμφέρει χωρίς να έχουμε άγχος και να έρθει και ποιο γρήγορα 

Την 25/2/2021 at 5:09 ΜΜ, Ο/Η elifain έγραψε:

Και πιο κοντά από την Κερατέα, στη Νίκαια.

Screenshot_20210225-170100_Chrome.jpg.a5c398ac063c325fc4d7b80627a18a51.jpg

https://m.facebook.com/dfsmotorshop/

Τηλ:

21 0411 2027

Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα εξομαλύνονται συνεπώς σε 15 μέρες θα είναι στην πόρτα μας...

Δημοσιεύτηκε

Όλα καλα Παναγιώτη

Επιτελους ο Χιτσκοκ αποφάσισε να βαλει αυτο που οι αλλοι το είχαν...

Καλιο αργα παρα ποτε...

Δημοσιεύτηκε
13 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Πάντως για τον χιτσκουδη καλό θα είναι πρώτου παραγγέλνουμε να πάρουμε μια τιμή και από τα παιδιά που συνεργάζονται μαζί του, μπορεί και να συμφέρει χωρίς να έχουμε άγχος και να έρθει και ποιο γρήγορα 

Κι αυτό σωστό! Μπορεί η διαφορά στην τελική τιμή, λαμβάνοντας υπόψη κόστος μεταφορικών, χρόνο αποστολής και τρέξιμο με τελωνείο κλπ, να μην είναι τόσο μεγάλη.