Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ανακληση εγκεφαλου Bullet EFI

Δημοσιεύτηκε

Σημερα ελαβα ειδοποίηση να παω τον εγκεφαλο μου (!) στην αντιπροσωπεια λογω εντολης που δωθηκε απο την μαμα εταιρια (? υποθετω) μεχρι τις 3/3/2016 το αργοτερο. Κανονιστε την πορεια σας, αν δεν εχουν επικοινωνησει μαζι σας ή αν αγορασατε απο αλλον την efουλα σας να το τσεκαρετε. Οσοι δε την εχουν πωλησει σε αλλους, καλο ειναι να τους ενημερωστε, αν και θεωρω οτι θα υπαρξει επικοινωνια απο την αντιπροσωπεια...

Ειναι ωραιο να υπαρχει κινητικοτητα και after-sales support...

• Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 18,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Καλημέρα!! Κυριάκος από Ξάνθη!! Κάτοχος Enfield EFI από το 2013. Η μηχανή συνέχεια μπούκωνε και έφτανε στο σημείο να μην παίρνει μπροστά λόγω πλούσιου μίγματος.Το πρόβλημα λυνόταν προσωρινά

• Ο ΠΑΝΑΓΟΣ εις την αλλοδαπή ειδοποιήθηκε για την αντικατάσταση του εγκεφάλου και ήκουσον - ήκουσον παρελήφθη και σκελετός προς αντικατάσταση. Ο bbk ετοιμάζεται -αφού εξαγνιστεί- να αναλάβει τ

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Στον δικο μας εγκεφαλο...ποτε θα κανουν ανακληση?

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Όταν αλλάζεις φίλτρο αέρα, μπορεί η μηχανή να πηγαίνει νορμάλ (σπάνια), αλλά μακροχρόνια θα έχεις θέμα εξαιτίας της φτωχής καύσης. Είναι που είναι φτωχό το μείγμα από το εργοστάσιο για τις προδιαγραφές, αν του βάλεις κι άλλο αέρα θα ανεβάζει θερμοκρασία. 

Γενικά, καλό είναι αν κάνεις μια μετατροπή, να την κάνεις σωστά. Καλύτερα να περιμένεις λίγο παραπάνω να μαζέψεις το ποσό, παρά να πας σε μη δοκιμασμένες, πιο φτηνές  λύσεις. Μπορεί να τα δώσεις μετά και με το παραπάνω για να διορθώσεις το πρόβλημα!

Δημοσιεύτηκε
On 02/07/2015 at 4:32 PM, Gigas είπε:

Μια διαφορετική προσέγγιση εδώ:

Αντί να παιδεύεται κάποιος με τον απούλητο κώδικα της Keihin και το πανάκριβο πρόγραμμά της, τι κάνει;;;

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ την κεντρική μονάδα (ECU) με μια aftermarket που υπόσχεται ότι λύνει τα προβλήματα που έχει η μαμίσια.

Χωρίς βραχυκυκλωμένα από πλούσια μίγματα μπουζί και καλύτερη διαχείριση καυσίμου και κυρίως προγραμματιζόμενη, η συγκεκριμενη μονάδα κρίνεται -κατά την γνώμη μου- εξαιρετικά συμφέρουσα επένδυση στα 215 Euro.

http://www.indiancarsbikes.in/motorcycle-performance-parts/racedynamics-50054/

Οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με τους Ινδούς που την φτιάχνουν και να ρωτήσει λεπτομέρειες, τεχνικές και οικονομικές.....

Ολα τα στοιχεία στο άρθρο!

Δημοσιεύτηκε

...αυτη ηταν η απαντηση του Γιγαντα που μας δειχνει επαναπρογραμματιζομενη μοναδα, πολυ δελεαστηκη θα ελεγα...!!!

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Noe είσαι λάθος, 

Εγώ φταίω που οι περισσότεροι  είναι κρυψίνοι; Άκουσες ποτέ τον ΠΑΝΑΓΟ να παραπονεθεί? Μία φορά του έτυχε με το μπουζί ιριδίου, έβαλε το ινδικό διάκιδο μπουζί και τέλος.

Αμέσως να με κρεμάσετε πως είμαι λάθος..:mad2: 

να μυρίσω τα νύχια μου με τους ιεφάκιδες που μπλέξαμε..;:faskelo:

Δεν ξαναασχολούμε. Στο εξής μόνο καρμπυρατέρ και :popeanim:

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα  και  από  μένα  στην  παρέα.

Το  παρακάτω  κείμενο  είναι κλοπηραιτ  άλλα  νομίζω  τα  λέει  όλα !  Για  όσους '' κουράζονται''  από  το  διάβασμα  έχω  υπογραμμίσει  τα  πιο  σπουδαία.

Ηλεκτρονικό σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου

Αντίθετα, και από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους, τα ψηφιακά ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου τροφοδοσίας και ανάφλεξης ήταν σε θέση να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του κινητήρα, με μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης, επομένως με μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Για τη λειτουργία ενός υπολογιστικού συστήματος απαιτείται η εισαγωγή δεδομένων και η ύπαρξη των συναρτήσεων ώστε να εξαχθεί το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Τα δεδομένα στον υπολογιστή ενός αυτοκινήτου παρέχονται αυτόματα από τους αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στην εισαγωγή την εξαγωγή αλλά και στο ίδιο το σώμα του κινητήρα. Αυτοί οι αισθητήρες φροντίζουν να ενημερώνουν τον εγκέφαλο με δεδομένα γύρω από την κατάσταση του κινητήρα, τις απαιτήσεις του οδηγού από αυτόν και τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Όσο περισσότεροι οι αισθητήρες, τόσο πληρέστερη θα είναι η εικόνα που έχει η κεντρική υπολογιστική μονάδα του ώστε να αποφασίσει σωστά. Αν όμως για λόγους οικονομίας ή απλότητας απουσιάζουν κάποιοι αισθητήρες, ο μικροελεγκτής είναι υποχρεωμένος αλλά και ικανός, στις περισσότερες περιπτώσεις, να προβεί σε εκτιμήσεις ως προς τις ελλείπουσες πληροφορίες, με βάση τους κανόνες που περιέχονται στο λογισμικό του.(εδώ  μπαίνει  ο  επαναπρογραμματισμος-νεα χαρτογράφηση)

Η ελάχιστη δυνατή σύνθεση αισθητήρων με την οποία μπορεί να λειτουργήσει ένας εγκέφαλος αυτοκινήτου(μοτοσυκλετας) αφορά τις ακόλουθες παραμέτρους:

Οι αισθητήρες αυτοί παρέχουν αναλογική έξοδο (πχ 0 έως 5 Volt) η οποία στη συνέχεια μεταφράζεται, μέσα στον εγκέφαλο ή πάνω στο αισθητήριο, από ένα μετατροπέα του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον μικροελεγκτή της κεντρικής μονάδας.

Ο εγκέφαλος με την σειρά του, αυτό της  αφού επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν, δίνει εντολές σε υποσυστήματα όπως  τροφοδοσίας καυσίμου. Εξαιτίας της ύπαρξης διαφορετικών συστημάτων ψεκασμού αλλά και του τρόπου λειτουργίας του τελευταίου που να ψεκάζει σε σειρά (κάθε ακροφύσιο προγραμματίζεται) ή παράλληλα (όλα τα ακροφύσια λειτουργούν ταυτόχρονα).

Οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από την υπομονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου του κινητήρα είναι περίπλοκοι. Η λειτουργία του κινητήρα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τις εκπομπές καυσαερίων, αφετέρου να ικανοποιεί τους στόχους του κατασκευαστή (αξιοπιστία και επιδόσεις).

Ο βασικός αλγόριθμος ελέγχου της ποσότητας βενζίνης που πρέπει να ψεκαστεί αποτελείται από μια σειρά πολλαπλασιαζόμενων μεταξύ τους αριθμών, τους οποίους το λογισμικό επιλέγει μέσα από διάφορους πίνακες που ονομάζονται χάρτες. Ο εγκέφαλος θα αποφασίζει, για κάθε στιγμή λειτουργίας, την ποσότητα της βενζίνης που θα εισέλθει στο θάλαμο καύσης, με βάση τα δεδομένα των παραπάνω αισθητήρων. Δηλαδή αυτό που κάνει είναι να καθορίζει την εκάστοτε χρονική διάρκεια του ανοίγματος των ακροφυσίων.

Οι διαθέσιμες τιμές διάρκειας ανοίγματος των ακροφυσίων σχηματίζουν έναν πίνακα στον οποίο ο εγκέφαλος, γνωρίζοντας τις στροφές και το φορτίο του κινητήρα, ανατρέχει και λαμβάνει την τιμή που αντιστοιχεί για παράδειγμα στις 1000 στροφές ανά λεπτό. Αντίστοιχοι πίνακες υπάρχουν στη μνήμη του για κάθε μια από τις παραμέτρους που ελέγχονται από του αισθητήρες.(να  για  παράδειγμα  πως  προκύπτει  η  αστάθεια  στο  ρελαντί  της  EFI)

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ    Ο  Πατήρ  Νοε  έχει  για  πολλοστή  φορά  δίκιο !

Δημοσιεύτηκε

Μια επίσης καλή (κατά τους Αμερικάνους) και φθηνή λύση είναι η καθαίρεση του αισθητήρα λ, αφού αλλάξουμε τελικό και φίλτρο.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ:

Υ.Γ. Πάντως η δικιά μου, με την εξάτμιση του Iron του elifain, και ένα καλύτερο φίλτρο δουλεύει ΑΨΟΓΑ, προς το παρόν, και πραγματικά το σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω τον εγκεφαλό μου για update :bash:

Βέβαια, αρκετοί όπως και ο noe  ισχυρίζονται ότι μόνο προς το καλύτερο θα είναι η αλλαγή...Μπερδεμα :broxi:

Δημοσιεύτηκε

Γιατί η ανάκληση έχει δέσμευση χρόνου?

Δεν μπορείς να κάνεις χρήση αυτού του δικαιώματος μετά από έναν χρόνο για παράδειγμα?

Δημοσιεύτηκε

Εγω να ρωτησω κατι...??

Ανακληση λενε.

Ναι.Που σημαινει πως κατι τρεχει με τον εγκεφαλο και το πηραν χαμπαρι επιτελους.

Με τι ομως ανακληση??

Αλλαγη εγκεφαλου?

Ισως ναι.

Με ποιον? Τον ιδιο?Χα χα...

Ενημερωση??

Με τι?

Και για ποσο?

Αρα Μακη αν δεν εχεις προβλημα μην το πας μα απλα μια ενημερωση θα του κανουν.Ασε που μπορει και να τον μπερδεψουν περισσοτερο.Οταν θα εχεις προβλημα και να μην ισχυει η ανακληση...ποοσα λεφτα να σου παρουν?

Δημοσιεύτηκε
2 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Οταν θα εχεις προβλημα και να μην ισχυει η ανακληση...ποοσα λεφτα να σου παρουν?

Τότε θα του πουν "Θες νέο εγκέφαλο, γιατί ο παλιός κάηκε." και θα πρέπει να πάρει νέο εγκέφαλο και να τον χρυσοπληρώσει. :ranting:

Δημοσιεύτηκε

Οχι re. Τοτε θα του πουν να την πουλησει και να παρει την μπορντο electra που εχουν μεσα! Αλλα θα μου πεις...σαμπως ειχε αυτη καρμπυρατερ?? Χα χα..!!

Δημοσιεύτηκε

Εγώ εαν είχα efi και να είχα λύση μόνος το πρόβλημα θα το πήγαινα .

Πιστευω ότι και να μην σου το αλλάξουμε σίγουρα θα το σεταρουν από την αρχή ώστε να λυθεί το πρόβλημα είτε αυτο παρουσιάστηκε σε μικρό η μεγάλο για άλλους .

Δημοσιεύτηκε

...από τη στιγμή που κάνουν ανάκληση να το πας.

...άλλωστε αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πετυχει το σετάρησμα θα έχεις να διεκδικείς...μιας και λογικά θα έχεις εγγύηση επί του ανταλλακτικού…

...και μη ξεχνάμε αυτή η ανάκληση δεν έγινε εξαιτίας των ελλήνων χρηστών, μονο, αλλά προφανώς υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια ανα τον κόσμο…

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Παίδες, παρέλαβα το μεσημέρι τον εγκέφαλό μου!:xara:

Έκανα μία πρώτη γύρα και οι εντύπωσεις μου ήταν σχετικά θετικές. Αφού ξεμπούκωσε και ήρθε στα ίσα του, δούλευε πολύ καλά και σταθερά στο ρελαντί (προσωπικά εγώ εκεί είχα εντοπίσει πρόμπλεμ).Ίδωμεν.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σε εμενα σταματησε το κλωτσημα του κρυου κινητηρα τελειως. Οι στροφες ανεβαινουν πιο γραμμικα (δηλαδη η διαφορα απο 1η σε 2η σε 3η ειναι πιο ομοιομορφες, ενω παλια η 3η εμοιαζε με 4η και η 2η με 1η). Τελικη δε ξερω αν επιρρεαστηκε (δεν ελπιζω) και τα σπασιματα που εκανε η ελευθερη εξατμιση (μπαμ-μπουμ και οι γριες να κλεινουν τα παραθυρα της γειτονιας) οταν απο υψηλες στροφες αφηνες ελευθερο το γκαζι για να κατεβουν μονες, ειναι πολυ πιο αραια σε σχεση με πριν. Με χαμηλωμενο αρκετα ρελαντι (by choice) νομιζεις οτι θα σβησει αλλα δε σβηνει...

Δημοσιεύτηκε
8 ώρες πριν, Βύρωνας είπε:

ενω παλια η 3η εμοιαζε με 4η και η 2η με 1η).

Αυτό δεν το καταλαβαίνω, το διαμετρικά αντίστροφα.

8 ώρες πριν, Βύρωνας είπε:

Με χαμηλωμενο αρκετα ρελαντι (by choice) νομιζεις οτι θα σβησει αλλα δε σβηνει...

Μη το κάνεις, κουράζεις το κομβίο του στροφάλου, μπορεί να ακούγεται ευχάριστα ή να μας έχει καρφωθεί στο μυαλό η φράση "μετράω τις πιστονιές", αλλά το δικό μας είναι μονοκύλινδρο και κουράζεται. Το αυτό ισχύει και για την οδήγηση, να μην κρεμάμε τις ταχύτητες με ράθυμα τάπα τούπα. 

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Στα λέγαμε 

Μην βιαζεστε...!! Λογικα μια απλη ενημερωση εγινε.Μηπως ειπαν σε καποιον τι τους εκαναν?

Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Μην βιαζεστε...!! Λογικα μια απλη ενημερωση εγινε.Μηπως ειπαν σε καποιον τι τους εκαναν?

Δημοσιεύτηκε
29 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Και μόνο που έκαναν ανάκληση βρε συ έπρεπε να την πήγαινε, θα είχε το δικαίωμα να ζήταγε και τα ρέστα εαν δεν πήγαινε κάτι καλά .Τωρα ότι και να γίνει το πρώτο που θα ρωτήσουν ειναι εαν είχε δώσει το εγκέφαλο για σεταρισμα.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ στην θέση σου θα το έψαχνα ακόμα εαν η αντιπροσωπεία μπορεί να σου στείλει τον εγκέφαλο για φτιάξιμο, πες ότι ελειπες στο εξωτερικό να δεις τι θα σου πούνε 

Δημοσιεύτηκε

...οταν γινετε ανακληση δεν οριζουν απο τοτε μεχρι τοτε, μπορεις να πας και να τον αφησεις να στον κανουν το σεταρησμα......αν παλη σου πουν μα και μου να μας στο πεις να μαζευτουμε...!!!

Δημοσιεύτηκε
On 21 March 2016 at 3:11 PM, Nikoss Rocket είπε:

Εγώ στην θέση σου θα το έψαχνα ακόμα εαν η αντιπροσωπεία μπορεί να σου στείλει τον εγκέφαλο για φτιάξιμο, πες ότι ελειπες στο εξωτερικό να δεις τι θα σου πούνε 

Η μπορείς να,πεις ότι το έμαθες τώρα τυχαία