Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τοποθέτηση τιμονιού μικρότερης διαμέτρου ∅ 20mm στη Royal Enfield Classic EFI

Δημοσιεύτηκε

Τι μπορώ να κάνω για να τοποθετήσω ένα τιμόνι λίγο μικρότερης διαμέτρου (∅ 20mm) στη Royal Enfield Classic EFI ώστε να μη γλιστράει; 

Η διάμετρος της βάσης του τιμονιού της EFI είναι μόλις κατά 0,2 mm μεγαλύτερη.
Κόλλησα μια λωρίδα από λάστιχο σαμπρέλας μέσα στη βάση (να τυλιχτεί σε όλη την επιφάνεια του τιμονιούι δεν είναι δυνατόν, γιατί τότε δε χωράει καθόλου) και πάλι γλιστράει.
Λιγότερο από πριν (χωρίς τη λωρίδα) αλλά πάντως γλιστράει.
Ελπίζω, η εμπειρία που έχουν στις μετατροπές πολλοί από τους συναδέλφους να βοηθήσει να βρω μια λύση.
Ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις-ιδέες!

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Εγω θα δοκιμαζα να κοψω λιγο συρματοσχοινο και να βαλω οσα μερη χωρανε. Εννοω μερη 5-6 εκατοστων ή μικροτερα βαλμενα στις ακρες. Αν δεν χωρανε ολοκληρα και ισομοιρασμενα τοτε θα τα ξεφτιζα και θα εβαζα τις τριχες που θα μενανε. Δεν ξερω αν βλαψει ομως την υποδοχη της καουκας. Σαν πιο ευκολη λυση θα εβαζα κομματι γυαλοχαρτου με την αγρια μερια να βλεπει προς το τιμονι. Οσο περισσοτερη η αποσταση τοσο πιο χοντρο το γυαλοχαρτο. Στα ΒΜΧ δουλευε παντα το κολπο.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος hawklord

Δημοσιεύτηκε

Ξεχασα να γραφω και για λεπτες λωριδες απο κουτακι αναψυκτικου. Οριζοντια βαλμενες και ισομοιρασμενες οσες χωρανε απο ακρη σε ακρη στο πλατος που πιανει το τιμονι, παντα παραλληλα προς το εδαφος. Αλλα και αυτο ισως φθερει την καουκα. Πρωτη λυση το γυαλοχαρτο  και αν αυτο ειναι λιγο για το παχος που εγραψες διπλωσε το να εχει την αγρια πλευρα και προς την καουκα. Αν παλι ειναι λιγο για το διακενο τοτε δοκιμασε τα αλλα.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος hawklord

Δημοσιεύτηκε

Εγω στην δικιά μου όταν έβαλα καβαλετα 1’ πρώτου αποφασίσω να αλλάξω και τιμόνι (7/8 το μαμά) θα έβαζα το τιμόνι με προσθέτοντας κομμάτι από λαμαρίνα ψιλή . 
Παμε τώρα σε εσένα , όπως είπε ποιο πάνω ο @hawklord παρε κομμάτι από αναψυκτικό και κόψε το ωραία με ψαλίδι για να κλείσει το τιμόνι (μην καβαλήσει η λαμαρίνα το ένα κομμάτι επανω στο άλλο) μην την κόψης πολύ  φαρδιά και προεξέχει και φαίνεται άσχημο . Αν είναι πολύ χοντρό και δεν κουμπώνει κόφτην σε μισοφέγγαρο (πάνω - κάτω κομμάτι , η μόνο πάνω η κάτω ).

αν το κανείς σε μισοφέγγαρο (προτείνεται για εμένα) , και το δοκιμάσεις ότι είναι οκ (όχι πολύ σφίξιμο για αρχή)  το βγάζεις και την κολλάς (με λίγη κόλα) επανω στα καβαλετα ώστε να μην σου φύγει.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας συνάδελφοι!

Επειδή η διάμετρος της βάσης του τιμονιού της EFI είναι μόλις 2/10 του χιλιοστού μεγαλύτερη, φρονώ πως το μισοφέγγαρο από αλουμίνιο είναι πρόσφορη λύση.
Κι αν ταιριάξει, θα μπει με κόλλα, φυσικά!

Θα ενημερώσω σχετικά με το αποτέλεσμα...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το φύλλο αλουμινίου έκανε δουλειά!

Η γκαζιέρα είναι εντάξει. Ο αριστερός καθρέφτης όχι ακριβώς, (γιατί σε αντίθεση με τη γκαζιέρα που σφίγγει με δύο μπουλόνια αυτός σφίγγει με ένα).

Τώρα που μάθαμε το κόλπο, φύλλο αλουμινίου και στον καθρέφτη και νομίζω θα λειτουργήσει...

Το τιμόνι πανέμορφο και πανάνετο!!!

Το βράδυ θα ανεβάσω φωτογραφίες, να το δείτε.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Η ΕφΙ μου με το νέο τιμόνι που δοκιμάστηκε σε μια διαδρομή 35-40 χλμ. Είναι άνετο.

708356179_IMG_20210430_194030small.jpg.e3b1426509e507b5744631aae3f80a4e.jpg

Ακουμπάς τα χέρια στα γκριπ και αισθάνεσαι σα να τα ακουμπάς σε «τεμπέλη» αυτοκινήτου!

1653365083_IMG_20210430_194112small.jpg.707e720019e0150ec261b3e9ec7c40f3.jpg

Έγινε το σέρβις. Τοποθετήθηκε η αντι-κραδασμική πλακέτα του Cadberry

1953927332_IMG_20210427_115955small.jpg.48bca7adff12ae2aae22d76e7b4fd1c9.jpg
Είμαστε έτοιμοι για εξορμήσεις!
Σας ευχαριστώ και πάλι για το κουτάκι αλουμινίου!
Τώρα που έληξε το θέμα τιμόνι, θα δούμε και το θέμα της προσθήκης δύο μαρσπιέδων μπροστά για χαλαρή οδήγηση στις μεγάλες αποστάσεις.
@Nikoss Rocket μου είχες πει ότι έχεις ένα ζευγάρι που δε σε βόλεψε. Αν θες στείλε φωτογραφίες να τις μελετήσω.

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Τοποθετήθηκε η αντι-κραδασμική πλακέτα του Cadberry

Κατάλαβες καμιά διαφορά Παναγιώτη;

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
6 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Κατάλαβες καμιά διαφορά Παναγιώτη;

Ως προς τον ήχο. Ήταν ξερός και συμπαγής. Τώρα τον ακούω πιο μαλακό κι ακούγεται σαν ραπτομηχανή! ?