Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Εγκέφαλος

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.σημερα έστειλα τον εγκέφαλο για χαρτογράφηση.

Άντε να δούμε πότε θα τον στείλουν Ιταλία και πότε θα μου έρθει!!!!

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, Ο/Η Egialitis έγραψε:

Αυτό είναι ευχάριστο, σε ειδοποίησε η αντιπροσωπεία για να τον πας ;

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Όχι βέβαια.

Εγώ τους πήρα και μετά από τρεις μήνες μου είπαν ότι προσπαθούν να βρουν κι άλλους με το ίδιο πρόβλημα αλλά ενώ τους ενημερωνουν αυτοί αδιαφορούν!!!!

Δημοσιεύτηκε

1 ώρα πριν, Ο/Η Egialitis έγραψε:

Εμείς γιατί να μη μπορούμε να το κάνουμε στην Ελλάδα? Το μαραφέτι που η παλιά αντιπροσωπεία δεν είχε και αυτοί τώρα έχουν τι κάνει, μόνο διάγνωση? Και πόσο θα κοστίσει αυτή η ιστορία?

Δημοσιεύτηκε
27 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Μου φαίνεται ότι και ο @ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ έχει θέμα με τον εγκέφαλο , το έχει πάρει χαμπάρι για να το στείλει ;

Οχι δεν έχω ενημερωθεί. Μου ειπαν από την νεα αντιπροσωπεία να αλλάξω μπουζι ή να τους πάω τη μηχανή για να την ελέγξουν.

Είναι καλύτερα με το μπουζί της BOSCH αλλά το πρόβλημα με τον εγκεφαλο παραμένει.

Τι μπορώ να κάνω για την χαρτογράφηση του εγκεφάλου μου???

Δημοσιεύτηκε

@ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ μιλά μέσω πμ με τον @Egialitis για να σου πει την διαδικασία που ακολούθησε μπας και βγάλεις άκρη 

Δημοσιεύτηκε
12 ώρες πριν, Ο/Η Egialitis έγραψε:

Γεια χαρά, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες? Μιλώντας με την αντιπροσωπεία μου έλεγαν ότι περιμένουν να συγκεντρώσουν και άλλες περιπτώσεις για να στείλουν μαζική αποστολή για επαναχαρτογράφηση..

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η arapakos έγραψε:

Τον έστειλες με δική σου πρωτοβουλία ή μεσω αντιπροσωπείας?

@arapakos  από τι ξέρω το έστειλε αντιπροσωπεία , όμως δεν περίμενε να τον ειδοποιήσουν.

Δημοσιεύτηκε

Μακάρι να είμαι λάθος, αλλλα το πιο πιθανό είναι η νέα αντιπροσωπεία να έχει ένα universal όργανο OBD Scanner στο οποίο να έχει φτιάξει custom φίσα ώστε να συνδέεται με τη φίσα των efi, όπως έχει κάνει αυτός ο κύριος για το Brixton του.

Ναι μεν διαβάζει και σβήνει σφάλματα, αλλά μέχρι εκεί. Αν η Royal Enfield βγάλει ανανεωμένους/διορθωμένους χάρτες για ένα μοντέλο, δεν θα μπορούν να το περάσουν σε μοτοσυκλέτα. Αυτό γίνεται μόνο με το επίσημο πρόγραμμα, το οποίο προφανώς έχει η ιταλική αντιπροσωπεία, γι'αυτό και τα στέλνουν εκεί.

:unhappy:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καλησπέρα σε όλους.

Απ' την αντιπροσωπεία μου έχουν δώσει να καταλάβω ότι δεν τους ενδιαφέρει οπότε τους μίλησα με λίγο έντονο ύφος και μου είπαν ( ο Γιάννης ) να τον στείλω όπως και έκανα.

Τώρα το πότε θα γίνει..........κανείς δεν ξέρει.

Τι να πω

Καλή μας τύχη!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Μακάρι να είμαι λάθος, αλλλα το πιο πιθανό είναι η νέα αντιπροσωπεία να έχει ένα universal όργανο OBD Scanner στο οποίο να έχει φτιάξει custom φίσα ώστε να συνδέεται με τη φίσα των efi, όπως έχει κάνει αυτός ο κύριος για το Brixton του.

Ναι μεν διαβάζει και σβήνει σφάλματα, αλλά μέχρι εκεί. Αν η Royal Enfield βγάλει ανανεωμένους/διορθωμένους χάρτες για ένα μοντέλο, δεν θα μπορούν να το περάσουν σε μοτοσυκλέτα. Αυτό γίνεται μόνο με το επίσημο πρόγραμμα, το οποίο προφανώς έχει η ιταλική αντιπροσωπεία, γι'αυτό και τα στέλνουν εκεί.

:unhappy:

Σπύρο είσαι λάθος ...

Δημοσιεύτηκε
5 λεπτά πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε:

Σπύρο είσαι λάθος ...

Άρα ποιος ο λόγος βRE γαμωτη άμα έχουν το επίσημο μηχάνημα να μην μπορούν να βάλουν αυτή το νέο χάρτη ;

Δημοσιεύτηκε

•Το διαγνωστικό στην αντιπροσωπεία είναι το αυθεντικό που έχουν όλες οι αντιπροσωπείες Royal Enfield.

• Οι εγκέφαλοι στις πρώτες Efi που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν λανθασμένα χαρτογραφημένες οι πλακέτες με αποτέλεσμα όταν μπαίνανε στον εγκέφαλο να μην δείχνει καμία βλάβη

• Οι πλακέτες θα πάνε για επαναπρογραμματισμό στη μαμά εταιρεία

• Πλέον ο εγκέφαλος σε όλες τις Efi από το 2018 και μετά είναι Bosch και είναι απροβλημάτιστος

Δημοσιεύτηκε

βRE @andrew  αφού έχουν το original μηχάνημα γιατί να μην μπορούν να το κάνουν αυτοί ; τις πάνε Ιταλία για να τις επαναπρογραμματισουν και όχι Ινδία . Γιατί οι Ιταλοί να μπορούν να το κάνουν και όχι οι δικοί μας;

Δημοσιεύτηκε

Εγώ είχα ρωτήσει την αντιπροσωπεία αν με το μηχάνημα που έχουν μπορούν να κάνουν προγραμματισμό ώστε να βελτιστοποιήσω το μίγμα στο δικό μου μιας και έχω βάλει ελεύθερη εξάτμιση και σχεδίαζα να βάλω και ελεύθερο φίλτρο αέρα και μου είπαν ότι το δικό τους μηχάνημα κάνει μόνο διάγνωση... Για αλλαγή προγράμματος μου είπαν ότι υπάρχει μηχάνημα στην Αυστρία αλλά όχι μόνο έχει κόστος αλλά πρέπει να πάει όλο το μηχανάκι έξω ώστε να σεταριστεί με την εξάτμιση και το φίλτρο κουμπωμένα πάνω του...

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι να λυθεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αποσχολεί χρόνια, τους συνελφιντάδες μας....Το αν θα πάει στη Κερατέα,στην Αυστρία ή στην Ινδία δεν νομίζω να απασχολεί κανένα από τους παθώντες...

Μακάρι να έχουμε ευχάριστα νέα!

Δημοσιεύτηκε

Αυτοί που κάνουν τιουνιγκ σε αυτοκίνητα και μηχανάκια μπορούν να πειραξουν και να επαναχαρτογραφισουν τον εγκέφαλο, αρκεί να ψαχτητε ποιος έχει διάθεση να το κανει. Το κόστος θα το συζητήσετε.

Τα διαγνωστικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από διάγνωση και σβήσιμο βλάβης.

Ο εγκέφαλος των efi  της Keihin είναι κλειδωμένος.

Ο εγκέφαλος είναι σε OBD 1 κάνει αυτοδιαγνωση και με βραχυκύκλωμα των γνωστών επαφών βλέπεις τον κωδικό. Το γράφει στο manual.

Αναβάθμιση είναι λογικό να γινετε μόνο από ειδικό εργαλείο/διαγνωστικό της keihin. Οπότε κατά την γνώμη μου είναι λογικό να πάει ο εγκέφαλος εκεί που πρέπει ώστε να επαναπρογραμματηστει. Δηλαδή εκεί που υπάρχει το εργαλείο της Keihin.

Είστε σίγουροι πως η αντιπροσωπεία έχει το ειδικό, αστρονομικό, μαγικό αυτό εργαλείο και όχι κάποιο ακριβο, δεν λέω, διαγνωστικό ευρειας χρήσης, δηλαδή και για όλα τα άλλα οχήματα?

Υπάρχει δυνατότητα σε οχήματα με OBD 1 να μπει διαγνωστικό. Έχει και στο ebay αρκεί να βρεις την φυσά που ταιριάζει.

Ανδρέα ξερεις ποιο σύστημα obd φοράν τα καινουργια του 2018?

Παναγιώτη η Ιμαλάια τι OBD έχει. Μπορείς να βγάλεις φωτογραφία την φυσά?

Αυγα.

Πεινασα πάλι ο φουστης...

Αχ αυτή η θεσσαλονικη σου ανοίγει την όρεξη...

Καλημέρα

Υγ 1. Νοέ πάρε bmw να δεις χαρά στα σκέλια σου.

Υγ 2. Παναγιώτη RE πάρε και εσύ bmw να δεις χαρά στα σκέλια σου.

Υγ 3. Νοέ όταν την πάρεις πες με να σου στείλω το κομπρεσέρ.

Δημοσιεύτηκε

Ένας χώρος αποκλειστικά για enfield σε κεντρικό σημείο, με πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο, και καλύτερες τιμές καινούριων.

Πολλά ζητάω ο καημένος;

Δημοσιεύτηκε

παρτε το παρακατω manual οσο υπαρχει στο δικτυο.

εδω έχει και το diagnoctic tool που χρεισημοποιεί η ENfield

ειναι το Royal Enfield NACS IΙ σελίδα 213 απο το παρακατω manual

http://www.royalenfieldlesite.fr/spip/IMG/pdf/manuel-entretien-roayl-enfield-500.pdf

επίσης αναζητώντας την φωτογραφία του ρημαδιασμένου κονέκτορα που ουτε στο manual δεν την έχουν βρηκα την παρακάτω συζήτηση

και επαναληψη

επίσης αν βρείτε connector απο την φυσα που έχετε σε obd2 ή αν παρετε διαγνωστικο obd1 στο παραπανω manual υπαρχει και η αναγνωση των κωδικών.

ειναι ποιο αναλυτικη απο την παλια αντίστοιχη απο το κλαασικο manual

https://www.manualslib.com/manual/902598/Royal-Enfield-Bullet-Classic-Efi.html

wire1.jpg

wire2.jpg

Δημοσιεύτηκε

Εδω εχει μια φυσα που κανει για εσας απο αλλα δεν ξερω να θα διαβάσει το διαγνωστικο ELM 327

ενας απο αμερικα λέει πως δεν του διάβασε τίποτα αλλα αυτο εχει να κανει με πολλους λογος/παραμέτρους

https://www.ebay.co.uk/itm/323821260328?ul_noapp=true

ή ποιο γενικα

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=6+Pin+To+16+Pin+KTM+Adapter+Cable+OBD&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_sop=15

πιστευω πως γινετε να το κανετε απλα θέλει να αφιερώσετε χρονο και κάποια χρηματα.

αυτα