Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αγορές ανταλλακτικών από Αγγλία εκτός Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή την κουβέντα εδώ άνοιξα αυτό το θέμα για τις συναλλαγές μας πλέον με Αγγλία και συγκεκριμένα με τον Χιτσκουδη

• Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 27,8k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Και πιο κοντά από την Κερατέα, στη Νίκαια.     https://m.facebook.com/dfsmotorshop/   Τηλ:  21 0411 2027

• Σήμερα παρέλαβα λίγα αναταλακτικά από Αγγλία, αξίας περίπου 62 GBP μαζί με τα μεταφορικά. Η αποστολή έγινε μέσω του αγγλικού ταχυδρομείου, χρόνος άφιξης περίπου 3 εβδομάδες και το συνολικό ποσό που πλ

• Παναγιώτης Ράμος
    Παναγιώτης Ράμος

Καλημέρα σας! Μελετώντας όλα τα δεδομένα που έφεραν οι συνάδελφοι στη συζήτηση, καταλήγω τελικά, @Nikoss Rocket πως δε χρειάζεται να στείλουμε μέιλ στον Χιτσκουρίδη. Διαβάζοντας προσεκτικά τη σ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
13 ώρες πριν, Ο/Η andrew έγραψε:

Θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα εξομαλύνονται συνεπώς σε 15 μέρες θα είναι στην πόρτα μας...

Καλησπέρα εχθές έκανα νέα παραγγελία στο Χίτσκοκ και σήμερα την παρέδωσε στο ταχειδρομιο στην Αγγλία θα δούμε ακριβώς το χρόνο που χρειάζεται για να έρθει.απκα να ξέρετε πως μόνο στο τελωνείο Ελλάδα χρειάζεται από 8 έως 12 ημέρες αυτό μου είπαν όταν επικοινώνησα μαζί τους 

Δημοσιεύτηκε
13 ώρες πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Κι αυτό σωστό! Μπορεί η διαφορά στην τελική τιμή, λαμβάνοντας υπόψη κόστος μεταφορικών, χρόνο αποστολής και τρέξιμο με τελωνείο κλπ, να μην είναι τόσο μεγάλη.

Πολύ σωστό αυτό και πρέπει να στηρίξουμε και τα παιδιά (το λέω χωρίς να τα γνωρίζω) και γενικά όλους αυτούς που ασχολούνται με τις δικές μας μοτοσικλέτες Δυστυχώς για το δικό μου μοντέλο πράγματα βρίσκω με δυσκολία και στον Άγγλο. 

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Αγορασα την περασμενη τριτη ενα τιμονι Baak απο Γαλλια, ηρθε κανονικα φτηνα την Παρασκευη χωρις προβλημα με DHL.

Εκανα τη μαλακια και πηρα απο τον Χιτσκοκ διαφορα καλουδια με DHL την περασμενη εβδομαδα, και μετα απο 2-3 μερες που εβαλα το τιμονι, εσπασα τη μανετα και πηρα κανα δυο αλλα μαζι με νεες μανετες παλι απο Χιτσκοκ. Η πρωτη παραγγελια ξεπερασε τα 200 Ευρω, η δευτερη λιγο πανω απο 100. Μου ζητησαν σχετικα αμεσα απο τη DHL να συμπληρωσω αφμ και με ενημερωσαν για τη δευτερη παραγγελια (τη μικρη) πως το κοστος εκτελωνισμου κατω απο 150 Eu πραμα ειναι 45 Eu. Με βαλανε και μεταφρασα ολη τη λιστα ανταλλακτικων (τρεχα γυρευε αν δεν ζητησουνε επεξηγησεις που δεν καταλαβαινουν τι εστι ρακορ) τους εστειλα ολα τα αποδεικτικα σε pdf με οτι σοϊ επεξηγησεις μπορουσα να μεταφρασω και παλι ακρη δεν εβγαλα. Η πρωτη ηλιθια που και καλα μου εξηγησε τι ηθελε δεν ειδε τα συνειμμενα αρχεια ή δεν διαβασε τι της εστειλα στο γαμοemail και απαντησε να της στειλω παλι τις ιδιες αποδειξεις. Παλι ξανα-μανα τηλεφωνα, παλι αναμονες, κλασικα η ιδια ελειπε, η δευτερη ηλιθια δεν ηθελε να της προωθησω το ιδιο email για να εχει μπροστα της οσα με ρωτουσε να της πω δυο και τρεις φορες. Εννοειται συνεννοηση μεταξυ τους δεν υπαρχει. Αντε τωρα να εξηγησω οτι η μια αποστολη ηταν να ερθει σε μενα και η αλλη στον μαστορα (μεχρι να καταλαβει τι ελεγα, ποιανου αφμ βαζω και αντε να της εξηγω πως αυτος με το ξενο ονομα δεν ηταν ο πωλητης αλλα εγω - που να χεσω μεσα). Παλι ακρη δεν εβγαλα. Με τα πολλα και με την πιεση να πιεζει τους κροταφους μ ειπε οτι αν εχουν προβλημα στο τελωνειο θα με ξανακαλεσει. Στην ερωτηση μου αν πρεπει να μεταφραζω καθε φορα το τι αγοραζω μ ειπε οτι ετσι πρεπει. Και αντε καλα αγγλικα ξερω καλα και το ιδιο και ιταλικα, αν κανω τη μαλακια και παρω τιποτα κινεζικο ή ινδικο τι στο διαολο θα μεταφρασω αν δεν του κοψει του πωλητη να στειλει αποδειξη στα αγγλικα;

Εβριζα τους ινδους με τις τσαπατσουλιες που μαγαριζουνε τις μηχανες μας, αρχιζω τωρα και βιδωνω με τους λεβιεδες τους ψηλομυτες και τις βασιλειες τους γαμω τις καμηλες και τους καρολους μου μεσα!

Μεταφρασεις ζμπούτσαμ, αναμονη σαν παλιο καλο 090, πιασημο οπισθιων με πυρακτωση μαλακης ροδελας, αισθηση βιασμου που ειναι και της μοδας για το χουι μας με τις παλιες. ΟΥΦ!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος hawklord

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Πολύ ταλαιπωρία , εγώ στην επόμενη παραγγελία από τον χιτσκουδη θα την δοκιμάσω μέσω του μαγαζιού που συνεργάζεται στην Ελλάδα . 

Δημοσιεύτηκε

Πω πω έτσι πως το έγραψες δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να γαμοσταυρησω....

Καλύτερα να δείτε τα μαγαζιά στην Αθήνα αλλά και την αντιπροσωπεία..

Έχει τρελαθεί ο ντουνιάς λεμεεεεε...!!!

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, Ο/Η hawklord έγραψε:

Αγορασα την περασμενη τριτη ενα τιμονι Baak απο Γαλλια, ηρθε κανονικα φτηνα την Παρασκευη χωρις προβλημα με DHL.

Εκανα τη μαλακια και πηρα απο τον Χιτσκοκ διαφορα καλουδια με DHL την περασμενη εβδομαδα, και μετα απο 2-3 μερες που εβαλα το τιμονι, εσπασα τη μανετα και πηρα κανα δυο αλλα μαζι με νεες μανετες παλι απο Χιτσκοκ. Η πρωτη παραγγελια ξεπερασε τα 200 Ευρω, η δευτερη λιγο πανω απο 100. Μου ζητησαν σχετικα αμεσα απο τη DHL να συμπληρωσω αφμ και με ενημερωσαν για τη δευτερη παραγγελια (τη μικρη) πως το κοστος εκτελωνισμου κατω απο 150 Eu πραμα ειναι 45 Eu. Με βαλανε και μεταφρασα ολη τη λιστα ανταλλακτικων (τρεχα γυρευε αν δεν ζητησουνε επεξηγησεις που δεν καταλαβαινουν τι εστι ρακορ) τους εστειλα ολα τα αποδεικτικα σε pdf με οτι σοϊ επεξηγησεις μπορουσα να μεταφρασω και παλι ακρη δεν εβγαλα. Η πρωτη ηλιθια που και καλα μου εξηγησε τι ηθελε δεν ειδε τα συνειμμενα αρχεια ή δεν διαβασε τι της εστειλα στο γαμοemail και απαντησε να της στειλω παλι τις ιδιες αποδειξεις. Παλι ξανα-μανα τηλεφωνα, παλι αναμονες, κλασικα η ιδια ελειπε, η δευτερη ηλιθια δεν ηθελε να της προωθησω το ιδιο email για να εχει μπροστα της οσα με ρωτουσε να της πω δυο και τρεις φορες. Εννοειται συνεννοηση μεταξυ τους δεν υπαρχει. Αντε τωρα να εξηγησω οτι η μια αποστολη ηταν να ερθει σε μενα και η αλλη στον μαστορα (μεχρι να καταλαβει τι ελεγα, ποιανου αφμ βαζω και αντε να της εξηγω πως αυτος με το ξενο ονομα δεν ηταν ο πωλητης αλλα εγω - που να χεσω μεσα). Παλι ακρη δεν εβγαλα. Με τα πολλα και με την πιεση να πιεζει τους κροταφους μ ειπε οτι αν εχουν προβλημα στο τελωνειο θα με ξανακαλεσει. Στην ερωτηση μου αν πρεπει να μεταφραζω καθε φορα το τι αγοραζω μ ειπε οτι ετσι πρεπει. Και αντε καλα αγγλικα ξερω καλα και το ιδιο και ιταλικα, αν κανω τη μαλακια και παρω τιποτα κινεζικο ή ινδικο τι στο διαολο θα μεταφρασω αν δεν του κοψει του πωλητη να στειλει αποδειξη στα αγγλικα;

Εβριζα τους ινδους με τις τσαπατσουλιες που μαγαριζουνε τις μηχανες μας, αρχιζω τωρα και βιδωνω με τους λεβιεδες τους ψηλομυτες και τις βασιλειες τους γαμω τις καμηλες και τους καρολους μου μεσα!

Μεταφρασεις ζμπούτσαμ, αναμονη σαν παλιο καλο 090, πιασημο οπισθιων με πυρακτωση μαλακης ροδελας, αισθηση βιασμου που ειναι και της μοδας για το χουι μας με τις παλιες. ΟΥΦ!

Για αξία εμπορευμάτων πάνω από 150€ πόσο πάει τελωνείο και εκτελωνισμός;
π.χ. για τη μεγάλη παραγγελία σου πόσο ήταν το γαμώτο;

Δημοσιεύτηκε

Για τη μεγαλη παραγγελια ακομη δεν με πηρανε τηλεφωνο για τη λυπητερη. Εκει θα ειναι 60 ευρω +  φπα εισαγωγης + δασμους τελωνειου. Μου γραψανε παραδοση 8 Απριλιου (στη μικρη εγραψαν 1 Απριλιου). Παντα μιλωντας για τη μικρη, χθες αργα εστειλε email η πρωτη χαζη οτι ο εκτελωνισμος κραταει 4-5 εργασιμες. Αρα το 1 Απριλιου γινεται 4-5 και βλεπουμε. Τα γαμησιατικα ειναι με αντικαταβολη και τουλαχιστον γλυτωνω τα ηραφειοκρατικα του ποιος δινει καρτα και αφμ. Σε καμμια επιλογη στις 2 παραγγελιες δεν ειχε Royal Mail. Μια επιλογη που ειχε 10-15 μερες παραδοσης αν θυμμαμαι καλα ηταν με κοκκινο λογοτυπο (Global Express?). Αλλα κι εκει υποθετω η αναμονη θα ηταν σαν να αναμενω πελατη στη Βουκουρεστιου και δεν την επελεξα μιας και σε λεφτα ηταν μικρη η διαφορα.

Στο email εγραφε πως υπαρχουν 2 κοστη για τις αποστολες γενικα:

1)  κόστος 45.00 Ευρώ εκτελωνιστικά έξοδα + ΦΠΑ εισαγωγής (24%)(εάν η αποστολή έχει κόστος έως 150,00 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά – CIF αξία).

2) κόστος 60.00 Ευρώ εκτελωνιστικά έξοδα + ΦΠΑ εισαγωγής και Δασμοί Τελωνείου (εάν η αποστολή σας έχει κόστος από 150,01 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά – CIF αξία).

Προφανως το Φπα εισαγωγης δεν ειναι το ιδιο με το φπα που αναγραφεται οτι συμπεριλαμβανεται στην τιμη στο συνημμενο αρχειο. Με το που ερθει ο κουριερ θα γραψω ακριβως τι θα πληρωνουμε και στις 2 περιπτωσεις. 

Δεν ξερω κατα ποσο γλυτωνουμε κατι αν παρουμε απο χιτσκοκ μεσω των παιδιων στη Νικαια ή την αντιπροσωπεια. Λογικα θα ειναι ολα τα παραπανω + καποια αμοιβη για το μαγαζι. Μια λυση θα ηταν οι ομαδικες αποστολες μεταξυ μας εδω ωστε να μοιραζομαστε οι εκδιδόμενοι αγορασταί τα 45-60 αρια + αλλα τελη περι εκτελωνισμου. Το κακο ειναι μονο για οποιον κραταει αρχειο στο λογαριασμο του στον Χιτσκοκ αφου το ιστορικο θα φαινεται μονο σε εναν αγοραστη.

Ειναι επιτακτικη η αναγκη για ανταλλακτικα εντος Ε.Ε..

Δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να αποδειξουμε οτι τα ανταλλακτικα φτιαχνονται στην Αγγλια μπας και γλυτωσουμε κατι. 

Με αλλα λογια, μας τον γραπωνουνε απο τη μια ο Χιτσκοκ λογω μονοπολιου με τις διπλες τιμες στα προιοντα του, και απο την αλλη το τελωνειο που κοινως ειδε φως και "μπηκε" με τις μαλακιες των εγγλεζων και την "ειδικη περιπτωση" τους.

Παραθετω αρχειο με τις τιμες DHL.

DHL Special Clearance Fees 01012021 (Ιδιώτες)_gr.pdf

Διορθωσεις

Δημοσιεύτηκε

Με τους μαλάκες τους Άγγλους που λύσσαξαν να βγούνε απ' την ΕΕ και τώρα το μετάνιωσαν, τον ήπιαμε αλύγιστον!

Από παντού μας δέρνουν!

Τι φταίξαμε ρε;

Έτσι όπως πάει το πράμα, συντήρηση και ανταλλακτικά της Enfield θα κοστίζουν στην Ευρώπη όσο της BMW!
Κι όσο βλέπω πως στην Ινδία είναι τζάμπα, πονάνε τα μυαλά μου...

Δημοσιεύτηκε

...και το χειροτερο ειναι πως βρισκουν και βαρανε, τουλαχιστον σε οσους απο εμας προτιμαμε το αγγλικο το πραμα. Προσωπικα θα περιμενω καθε φορα να μαζευονται τα οσα εχω να αγορασω απο Αγγλια γιατι ακομα και στα μικρα ποσα που δεν εχει τελη εκτελωνισμου, ο Αγγλος ειναι ακριβος στα μεταφορικα. Μια και εξω και ασαλιωτο καθε φορα παρα λιγοτερες και λιγοτερο τσουχτερες.

Σε μη μηχανικα ανταλλακτικα επικεντρωση σε επωνυμα αλλων εταιριων που να ταιριαζουν (αν βεβαια οι μηχανη μας ειναι κοψε-ραψε σαν τη Μαυρούκα μου και δεν θελετε σωνει και καλα originality στο look σας).

Αν βρω λινκ για πωλητες απο Ιταλια θα τα ποσταρω. Μεσα στο ΣΚ ελπιζω να βρω χρονο να γινω μελος στο ιταλικο κλαμπ μιας και μιλαω τη γλωσσα. Αλλα απο κριτικες που διαβαζω στο Ebay το ιταλικο ταχυδρομειο (Poste.it) δεν φημιζεται για την αποτελεσματικοτητα του. Πολλοι πωλητες αλλων χωρων αρνουνται ξεκαθαρα να πουλησουν σε ιταλους. Προσωπικα ποτε δεν ειχα θεμα...

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Ο/Η hawklord έγραψε:

...και το χειροτερο ειναι πως βρισκουν και βαρανε, τουλαχιστον σε οσους απο εμας προτιμαμε το αγγλικο το πραμα. Προσωπικα θα περιμενω καθε φορα να μαζευονται τα οσα εχω να αγορασω απο Αγγλια γιατι ακομα και στα μικρα ποσα που δεν εχει τελη εκτελωνισμου, ο Αγγλος ειναι ακριβος στα μεταφορικα. Μια και εξω και ασαλιωτο καθε φορα παρα λιγοτερες και λιγοτερο τσουχτερες.

Σε μη μηχανικα ανταλλακτικα επικεντρωση σε επωνυμα αλλων εταιριων που να ταιριαζουν (αν βεβαια οι μηχανη μας ειναι κοψε-ραψε σαν τη Μαυρούκα μου και δεν θελετε σωνει και καλα originality στο look σας).

Αν βρω λινκ για πωλητες απο Ιταλια θα τα ποσταρω. Μεσα στο ΣΚ ελπιζω να βρω χρονο να γινω μελος στο ιταλικο κλαμπ μιας και μιλαω τη γλωσσα. Αλλα απο κριτικες που διαβαζω στο Ebay το ιταλικο ταχυδρομειο (Poste.it) δεν φημιζεται για την αποτελεσματικοτητα του. Πολλοι πωλητες αλλων χωρων αρνουνται ξεκαθαρα να πουλησουν σε ιταλους. Προσωπικα ποτε δεν ειχα θεμα...

Forza Italia!

Δημοσιεύτηκε
13 λεπτά πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Forza Italia!

Certo! Parla italiano?

image.jpeg.5dcfb09c202551a7a2fd902219bef069.jpeg

Δημοσιεύτηκε

Ήθελα να κάνω ένα δώρο στην Ντόλη (την προσέχω για να με προσέχει)

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/43554?ref_page=Himalayan

το παρήγγειλα απο την αντιπροσωπεία και στην ερώτηση τους αν το βιάζομαι τους απάντησα όχι οπότε το έφεραν μαζί μέ άλλα πράγματα δικά τους ...

Το κόστος είναι 75 λίρες στην ιστοσελίδα και εγώ θα πληρώσω 120 ευρώ όταν πεταχτώ απο εβδομάδα να το παραλάβω (και θα κάνω και τον γύρω της Αττικής παράλληλα)

Χωρίς να τρέξω ούτε να πονοκεφαλιάσω κτλ κτλ κτλ

Δημοσιεύτηκε

Σύγκριση Τιμών

1990631-Off-Bike-180x140.jpg.9f0ad08274a2d837ccfa90528143ae64.jpg

Με αφορμή την αγορά της συγκεκριμένης σχάρας έκανα μια έρευνα αγοράς και σας παραθέτω τα αποτελέσματα:

1.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της RE https://www.royalenfield.com/in/en/gma/1990631/ την έχει με τιμή 28€ αλλά μπορείς να την παραγγείλεις μόνο μέσω κάποιου dealer.

2.

Στο eBay τη βρήκα από 84€ + μεταφορικά

3.

Χιτσκουρίδης: 77€ + μεταφορικά + 24% ΦΠΑ + 45€* για εκτελωνισμό, υπολογίστε 160€

*με βάση τα νούμερα που μας δίνει παραπάνω ο @hawklord

4.

DFS Motorshop (στη Νίκαια)

150€ παράδοση σε ένα μήνα

5.

Αντιπροσωπεία (Κερατέα)

110€ παράδοση σε 10-12 μέρες

Τελικά την παρήγγειλα στην αντιπροσωπεία

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι ιστοσελίδες: Ppagneus.com, moonnepal.com και dercoholding.com την έχουν 37€ και δωρεάν μεταφορικά! αλλά αποδείχτηκε ότι πρόκειται για αναξιόπιστες έως ύποπτες!!!
(διαβάστε αναφορά https://uiliu.com/ppagneus-com)

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Παναγιώτης Ράμος
Προσθήκη κειμένου

Δημοσιεύτηκε

Στο Ebay.it την εχει απο Ινδια με 62Ε με μεταφορικά 3Ε. Δεν ξερω αν ειναι αυθεντικη ή αν ειναι χαλκοσωληνας βαμμενος με μαρκαδορο απο μερακλη ινδο. Η δε τιμη ειναι διαπραγματευσιμη. Ο,τι εχω παρει απο Ινδια δεν πληρωσα ποτε τελωνειο, το ακριβοτερο ηταν μια μπαρα αν θυμαμαι καλα γυρω στο 50αρι. Δεν ξερω αν κοβουν κοστουμια απο αρχες Γεναρη.

https://www.ebay.it/itm/Royal-Enfield-Classic-350-and-500-Luggage-Rack-Rear/392873699799?hash=item5b7918e9d7:g:QOIAAOSwZp5fDrG6

Πανω κατω τα ιδια απο το γερμανικο Ebay:

https://www.ebay.de/itm/Royal-Enfield-Classic-350-and-500-Luggage-Rack-Rear-new/383894008559?hash=item5961ddb2ef:g:fWEAAOSwvERf-Cll

Ειμαι σε αναμονη εγκρισης απο το Ιταλικο φορουμ (http://theroyals.it/. ).

Ψιλοπεθαμενο το κοβω, ενω το αλλο το www.theroyalfan.com δεν εχει ψεκαστες μεσα και το αφησα. Αν δεν απαντησουν απο το πρωτο θα μπω στο δευτερο μπας και μαθω τιποτα πωλητες...

@ Παναγιώτη Ράμμο, Mi fa piacere conoscere una persona che parla la mia lingua. Magari abitassi presso le tue parti per incontrarti, ma anche per assistere alle partite della mia squadra favorita (i bianconeri di Salonicco). Atene rende difficili certe cose...

Δημοσιεύτηκε

Από Ινδία δεν πλήρωσες ποτέ Τελωνείο;
Για να μην τα ξαναγράφω, για δες εδώ:

@hawklordΣτο λινκ που έβαλες από το ιταλικό eBay αν πρόσεξες γράφει αυτό:

1226120501_2021-04-037_40_39.png.65ee85d9b59a433e6739eac6b6cb45b8.png

Οπότε αν στα 62€ προσθέσεις και τα 45€ (που αναφέρεις παραπάνω για εισαγωγές αξίας μέχρι 150€) έφτασες στα 110€ της αντιπροσωπείας χωρίς να λάβουμε υπόψη το τρέξιμο και την αγωνία «ήρθε-δεν ήρθε», «θα περάσει τελωνείο-δε θα περάσει».

Αν οι Ινδοί δε μάθουν να παίζουν το παιχνίδι όπως οι Κινέζοι, που πλημμυρίζουν το λιμάνι του Ρότερνταμ με εμπορεύματα τα οποία στη συνέχεια βαφτίζονται με κάποιο τρόπο ευρωπαϊκά, προσωπικά δεν ξαναμπαίνω στην περιπέτεια «αγορά από Ινδία».

@hawklordAvremo magari l'occasione di incontrarci in qualche manifestazione del nostro club.

Δημοσιεύτηκε

Δεν ειναι αποστολη απο Ιταλια αλλα απο Ινδια.  Απλα μπηκα στο ιταλικο ebay μπας και βρω πωλητες που δεν πουλουσαν worldwide  και να τους κανω ερωτηση για αποστολη στην Ελλαδα. Ειναι ενα "μυστικο" του  ebay να βλεπω χωρα προελευσης ενος προιοντος και να πηγαινω στο τοπικο ebay να ψαχνω. Σε αλλα ειδη προιοντων μου γλυτωσε λεφτα και δινει περισσοτερες επιλογες (π.χ. δισκοι Rammstein στο γερμανικο). Ολοι οι πωλητες στο ebay γραφουν τα περι τελων για να ειναι καλυμμενοι γιατι σιγουρα δεν γινεται να ξερουν τις παραξενιες του τελωνειου καθε χωρας.  Το κακο ειναι οτι δεν ειναι τοσο μαζικη η ζητηση για ινδικα προιοντα οσο τα κινεζικα. Τουλαχιστον 3 φορες ηταν που εφερα πραγματα ανω των 50 ευρω απο ινδια (φτερο μπροστα 350, φτερο πισω με φουστα, και 2 μπαρες στρογγυλες σε διαφορετικες αποστολες η καθε μια για να εχω καβατζα μιας και δεν τις εβρισκα αλλου τις συγκεκριμενες). Απο δισκους βυνιλιου που επαιρνα και συχνα ηταν πανω απο 100 ευρω η αξια ποτε δεν πληρωσα τελη και οι χωρες αποστολης ηταν διαφορες εκτος ΕΕ. Η μονη φορα ηταν σε ασφαλισμενο για 300 ευρω αξια. Βεβαια ολα αυτα ηταν πριν τον Γεναρη και αν υπηρχε η περιπτωση οι ινδοι να στελνουν ως gift σιγουρα δεν το στελνανε ετσι οι αλλοι (Αμερικη, Αυστραλια. Προσοχη θελει στις ΗΠΑ που εχουν 2 χρεωσεις. Ολα αυτα τα γραφω γιατι ΙΣΩΣ μεσω ebay γινεται κανενα θαυμα και περνανε κατευθειαν. 

Ξερει κανεις αν η αντιπροσωπεια φερνει απο Χιτσκοκ συγκεκριμενους κωδικους για τις ψεκαστες για να μην τους ζαλιζω με ερωτησεις που εκανε αλλος;

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
9 ώρες πριν, Ο/Η hawklord έγραψε:

Ξερει κανεις αν η αντιπροσωπεια φερνει απο Χιτσκοκ συγκεκριμενους κωδικους για τις ψεκαστες για να μην τους ζαλιζω με ερωτησεις που εκανε αλλος;

Έχω την εντύπωση ότι από ψεκαστες καλύπτει πλήρες τα ανταλλακτικά .

Δημοσιεύτηκε

Ελατε να τρελαθουμε...

Με καλεσε μια αλλη πουτανα απο τη DHL (ετσι για να μπει στον πατο η εβδομαδα) για την παραλαβη ανταλλακτικων απο τον Χιτσκοκ λεγοντας οτι επειδη τα ανταλλακτικα που πηρα ειναι πολλα δεν αναλαμβανουν να τα εκτελωνισουν και πρεπει να βαλω δικο μου εκτελωνιστη -με το αναλογο κοστος- και να πληρωσω και τα κοστη αποθηκευσης της DHL (αποθηκευτρα αν τα ακουσα καλα) 60 Ευρα + ΦΠΑ. Ακουσε τα σχολιανα της "δουλεια δεν κανετε αλλα θελετε να την πληρωθειτε" και δεν προλαβα να ρωτησω με λεπτομεριες που ακριβως αναλογουν τα 60 ευρω και στα ποσα αντικειμενα ειναι το πλαφον τους για να ασχοληθουν.

Η παραγγελια γυρισε πισω στον Χιτσκοκ. Κλασικα θα εχασα τα ταχυδρομικα, αλλα να τα φανε στα κολυβα και οι λεβιεδες οι αγγλοι αλλα και τα μουνια των μεταφορικων. Μαλλον θα πρεπει να παω ή να καλεσω την αντιπροσωπεια μπας και βγει ακρη.

Κανονιστε τις αγορες σας...

Σορι για τον τονο αλλα μου εχει ανεβει η πιεση

Δημοσιεύτηκε

Όχι ρε συ....

Τι μπλέξιμο...

Να πάνε να γαργαληθουν...

Από όσο έμαθα το πλαφόν των 22€ Από τρίτες χώρες από 1η Ιούνη σταματα....

Τρέχατε ποδαράκια μου...

Δημοσιεύτηκε

Αλλος μαμει και αλλος πλερωνει τα μπρεξιτ του αναμαλλιάρη...

Τα ντοπια βοδια προφανως και βρισκουν λιγα τα 60 ευρω +φπα για να διαβασουν περισσοτερους κωδικους.

Μονο απο αντιπροσωπεια και εχει ο θεος.

Μολις βρω χρονο θα καλεσω να δω τι γινεται και αν.

Δημοσιεύτηκε
27 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Όχι ρε συ....

Τι μπλέξιμο...

Να πάνε να γαργαληθουν...

Από όσο έμαθα το πλαφόν των 22€ Από τρίτες χώρες από 1η Ιούνη σταματα....

Τρέχατε ποδαράκια μου...

Αν το πλαφον ειναι μαζι με τα ταχυδρομικα τοτε τι υπαρχει τι δεν υπαρχει το ιδιο ειναι. Μονο για καθρεφτακια γλυτωνουμε κανα ψιλο.

Ρωτησα τη motostuff και δεχονται να φερουν τα πραγματα. Αργα μολις γυρισω απο το γραφειο θα τους στειλω τη λιστα να μου πουν ποση επιβαρυνση θα εχω και θα τα γραψω εδω να εχουν ολοι μια εικονα.

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η hawklord έγραψε:

Ελατε να τρελαθουμε...

Με καλεσε μια αλλη πουτανα απο τη DHL (ετσι για να μπει στον πατο η εβδομαδα) για την παραλαβη ανταλλακτικων απο τον Χιτσκοκ λεγοντας οτι επειδη τα ανταλλακτικα που πηρα ειναι πολλα δεν αναλαμβανουν να τα εκτελωνισουν και πρεπει να βαλω δικο μου εκτελωνιστη -με το αναλογο κοστος- και να πληρωσω και τα κοστη αποθηκευσης της DHL (αποθηκευτρα αν τα ακουσα καλα) 60 Ευρα + ΦΠΑ. Ακουσε τα σχολιανα της "δουλεια δεν κανετε αλλα θελετε να την πληρωθειτε" και δεν προλαβα να ρωτησω με λεπτομεριες που ακριβως αναλογουν τα 60 ευρω και στα ποσα αντικειμενα ειναι το πλαφον τους για να ασχοληθουν.

Η παραγγελια γυρισε πισω στον Χιτσκοκ. Κλασικα θα εχασα τα ταχυδρομικα, αλλα να τα φανε στα κολυβα και οι λεβιεδες οι αγγλοι αλλα και τα μουνια των μεταφορικων. Μαλλον θα πρεπει να παω ή να καλεσω την αντιπροσωπεια μπας και βγει ακρη.

Κανονιστε τις αγορες σας...

Σορι για τον τονο αλλα μου εχει ανεβει η πιεση

Ψυχραιμία, νέε μου!

Η UPS μου είχε ζητήσει 80€ για αποθήκευση και εκτελωνισμό μιας πλακέτας Carberry!!!

Φυσικά τους είπα να τη στείλουν πίσω...

Δημοσιεύτηκε

Πηρα το πρωι τη DHL καλου κακου να δω αν πραγματι ειναι στην επιστροφη το πακετο μην μου ερθει κανενα μπουγιουρντι. Αναμονη στην αναμονη εμαθα οτι ειναι για να γυρισει, αλλαζει tracking number, και θα με ειδοποιησουν μεσω email. Μολις εστειλα τη λιστα στη Motostuff να δω τι θα γινει για να ερθουν απο εκει τα πραγματα μεχρι να φτασει το πακετο στον Χιτσκοκ. Vi tengo aggiornati...