Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ελατήρια της μπροστινής ανάρτησης

Δημοσιεύτηκε

Στο θέμα «Κοσκίνισμα τιμονιού» που είχα ξεκινήσει πριν ένα-δυο μήνες, η συζήτηση πήγε στα ελατήρια της μπροστινής ανάρτησης.
Επειδή έχω ακόμα μερικά ερωτήματα/διευκρινίσεις, για να σας ζαλίσω :crazy: ανοίγω το παρόν θέμα,
ώστε, κάθε φορά που χρειάζεται να επανέλθω, να μην αναρωτιέμαι: «που είχαμε μιλήσει για ελατήρια;»... :lol9:

Ο φίλος  @bbk είχε μερικές προτάσεις για ψάξιμο,
https://www.wemoto.com/bikes/royal_enfield/bullet_500_classic_efi/12-14/

http://www.hagon-shocks.co.uk/catalog/config.aspx?TypeID=T

ο γερμαναρας

https://www.wirth-federn.de/marken/royal-enfield/

να και απο τον μπεη

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=wirth+federn+royal+enfield&_sacat=0

και τον ευχαριστώ και πάλι, ωστόσο κάθε περαιτέρω ψάξιμο δημιουργεί νέα ερωτήματα, όπως:

Είναι βέβαιο ότι τα after market ελατήρια είναι πιο σκληρά από τα «μαμίσια»;
Υπάρχουν κάπου γραμμένα τα χαρακτηριστικά των εργοστασιακών (και ποια είναι αυτά;) ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση με τα after market;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας που θα βοηθήσουν στη σωστή επιλογή, γιατί το κόστος δεν είναι αμελητέο! (από 100€ και πάνω).

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Για να καταλάβω, όταν λες κοσκίνισμα   εννοείς τρέμουλο; Σε όλα τα χλμ; Η εμφανίζεται  από κάποια, γίνεται πιο έντονο  κ μετά χαλαρώνει;

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Homo RatUς

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
12 ώρες πριν, Ο/Η Homo RatUς έγραψε:

Για να καταλάβω, όταν λες κοσκίνισμα   εννοείς τρέμουλο; Σε όλα τα χλμ; Η εμφανίζεται  από κάποια, γίνεται πιο έντονο  κ μετά χαλαρώνει;

Αυτό που μου συνέβη είναι το ίδιο όταν βρίσκεσαι πίσω από ένα φορτηγό.
Στο θέμα

αναφερθήκαμε σε πολλές εκδοχές.
Επειδή μου εμφανίστηκε κάποιες φορές, προσωπικά κατέληξα ότι είχε να κάνει με πλάγιους ανέμους (στον αυτοκινητόδρομο κυρίως, σε υψηλές -για την Enfield- ταχύτητες).
Διαπιστωμένα δεν υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε στραβό πιρούνι, μη ζυγοσταθμισμένο τροχό ή ελαστικό χωρίς τη σωστή πίεση

και ούτε σε άλλο αεροδυναμικό παράγοντα.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Ειχα κ εγω θεμα με την RF bullet 500 πχ πηγαινα πανω απο 60 κ ετρεμε το μπροστινο σαν σεισμος.

Την πηγα στην αντιπροσωπεια που ηταν Καλλιροης ηταν ο Θωμας τοτε κ αν θυμαμαι που εβαλε κατι αντιβαρα στον μπροστινο τροχο θα στελω φω το αργοτερα.

Επισης μπορει να θελει σφιξιμο ο λαιμος δοκιμασε ττην μεγαλη βιδα που ειναι στο τιμονι κ μπορει μια ζυγοσταθμιση μπτοστινου τροχου  η κ ακτινολογηση.Αν λυθηκε το θεμα πες.μας για  να ξερουμε αν τυχει κ σε μας

Ανδρεας

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
44 λεπτά πριν, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:

Καλησπερα

Ειχα κ εγω θεμα με την RF bullet 500 πχ πηγαινα πανω απο 60 κ ετρεμε το μπροστινο σαν σεισμος.

Την πηγα στην αντιπροσωπεια που ηταν Καλλιροης ηταν ο Θωμας τοτε κ αν θυμαμαι που εβαλε κατι αντιβαρα στον μπροστινο τροχο θα στελω φω το αργοτερα.

Επισης μπορει να θελει σφιξιμο ο λαιμος δοκιμασε ττην μεγαλη βιδα που ειναι στο τιμονι κ μπορει μια ζυγοσταθμιση μπτοστινου τροχου  η κ ακτινολογηση.Αν λυθηκε το θεμα πες.μας για  να ξερουμε αν τυχει κ σε μας

Ανδρεας

Φίλε Ανδρέα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δε μου το ξανάκανε. Το πρόβλημα ήταν παροδικό και όχι μόνιμο, όπως στην περίπτωσή σου, ούτε τόσο έντονο όπως λες (σεισμός).
Πέρα από έναν οπτικό έλεγχο για τζόγους και λασκαρισμένες βίδες δεν έκανα κάτι παραπάνω. Συνεπώς δεν μπορώ να πω: «κατάλαβα που οφειλόταν, έκανα αυτό κι εκείνο και διορθώθηκε».

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καλησπέρα!
Τη βοήθειά σας συνάδελφοι συντελφίτες γιατί έχω πελαγώσει με το θέμα σκληρότερα ελατήρια.
Πρώτα μια διευκρίνηση: ξέρει κανείς αν Bullet, Classic και Electra φοράν το ίδιο πηρούνι;
Γενικώς η κατάσταση έχει ως εξής: δεν υπάρχουν πολλές επιλογές after market για Enfield.

Σχεδόν καθόλου θα έλεγα. Τουλάχιστον από τις γνωστές ευρωπαϊκές εταιρείες.
Βρήκα ένα ζευγάρι YSS στην Αγγλία, αλλά ο έμπορος δε στέλνει εμπορεύματα στην Ελλάδα!
Στη Wirth βρήκα ένα (πάλι της YSS) για EFI Electra 2005 - 2014 (γι' αυτό και το ερώτημα-διευκρίνηση).
Στο e-bay βρήκα περισσότερα είναι αλήθεια, όλα ινδικά, καινούρια, ανώνυμα. Και φυσικά πολύ φτηνότερα από τα ευρωπαϊκά.

Κάποια έχουν το χαρακτηρισμό "heavy duty" αλλά δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι είναι σκληρότερα και προοδευτικής απόσβεσης.
Ο Γιάννης, το παιδί των ανταλλακτικών της αντιπροσωπείας, επιβεβαίωσε ότι στην Αγγλία δε βγάζει κανείς
για Enfield και μου είπε μόνο αν ψάξω με δείγμα κάποια να ταιριάζουν ή να επικοινωνήσω με κάποια εταιρεία που
φέρνει ελατήρια για μηχανάκια.
Γνώμες, προτάσεις δεκτές κι αν κάποιος γνωρίζει κατά τύχη ελατήρια από άλλη μάρκα που να ταιριάζουν στην EFI
ας μην το κρατήσει μυστικό... :hellored:
(2010 το έτος παραγωγής, άσχετο αν πήρε πινακίδες τέλη του 2016, κοιμήθηκε μέχρι το 2019 για να την ξυπνήσει

ο πρίγκηπας -τρομάρα μου) :lol9:

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη αν δεν κανω λαθος οι μποτες της electra ειναι διαφορετικές με της εφης, πιθανον τα ελατήρια να ειναι ίδια. 

Γιατι ομως να τα αλλάξεις? Νωρις είναι.  Εγω θα δοκιμαζα με το ιξωδες του λαδιού,  αν πχ τωρα εχεις 10ρακι βαλε 15ρακι, οχι παραπάνω,  μη σου γινει κουτσουρο.

Μια αλλη λύση αν θες να σκληρυνουν ειναι να βαλεις ροδελες τεφλον για προφορτιση εσωτερικα, τι παχος ομως θελει πειραματισμό. 

Τι μοντέλο έχεις να σου στείλω το μανουαλι του μαστορα για τη δικια σου (στειλε μου με πμ το email σου). Εκεί ισως βρεις μετρήσεις για το ποτε τα ελατηρια εχουν κάτσει. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
6 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Δεν ξέρω τι λέει από σκληρότητα όμως υπάρχουν και τα Hyperpro για την δικιά σου.

Συνήθως, όταν ο κατασκευαστής λέει «προοδευτικής απόσβεσης» είναι σκληρότερα. Ως ακριβά (152€) τα αφήνω για τελευταία λύση.

Δημοσιεύτηκε
8 ώρες πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Συνήθως, όταν ο κατασκευαστής λέει «προοδευτικής απόσβεσης» είναι σκληρότερα. Ως ακριβά (152€) τα αφήνω για τελευταία λύση.

Για τα στριταδικα θεωρείτε μα από τις καλύτερες μάρκες. Πιστεύω ότι τα πληρώνεις μια φορά και δεν νομίζω να τα ξανά αλλάξεις. Βέβαια προτού δώσεις τόσα χρήματα δοκίμασε την λύση που σου έδωσε ο @noe και αν δεν σε ικανοποίηση περνάς στην αλλαγή ελατηρίων