Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Δημοσιεύτηκε
comment_62965

Γεια σας και απο εμενα, ενδειαφερομαι να αγορασω μια clasic 500 efi καινουργια για μικρα ταξιδια η και καποια μεγαλυτερα. Ηθελα να ρωτησω με ποια ταχυτητα μπορω να ταξιδεύω ξεκουραστα και χωρις προβληματα? Ειναι το καινούργιο μοντελο αξιόπιστο?  Εχει βελτιωθεί αρκετα σε σχεση με παλιοτερα μοντελα? 

• Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 6,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Εχω 91000 χλμ με μοντελο EFI του 2009. Απτο 2014 και μετα ειναι σημαντικα βελτιωμενα κυριως με τις καλωδιωσεις. Του 2018 και μετα εχει abs που ειναι η σημαντικοτερη βελτιωση της, μιας και το εμπροσθιο

• Δεν έχω οδηγήσει με καρμπυρατέρ. Μέχρι στιγμής μου βγάζει καλά γούστα. Αργές βόλτες στο βουνό ανηφόρες κατηφόρες  είναι σούπερ. Αυτό είναι το περιβάλλον που θα κινείται. Καθόλου πόλη και πολύ ελάχιστα

• Τελικά με πείσατε περιμένω  και εγω την δικιά μου την επόμενη εβδομάδα. Ανυπομονώ να βρεθώ στην δική σας παρέα σε κάποια συνάντηση.

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
comment_62967

Μπορώ να σου πω ότι για μια παλιά καρμπυρατερατη τα ιδανικά χιλιόμετρα είναι καμία 80ρια. Η ψεκαστες έχουν τελική 110 σιγουρα , άρα πιστευω ότι με 90-100 πας.

Το ξεκούραστο είναι σχετικό σε τι αντέχει ο καθένας , τώρα για το θέμα τις αξιοπιστίας  είναι πιο βελτιωμένη από τα παλιά , και πιστευω κατά πολυ από τα πρώτα efi μοντέλα 09.

Αν τα αγγλικά σου είναι καλά ρίξε μια μάτια εδώ, και ένα ελληνικό test drive από δικό μας Μέλος τον @Panagiotis-REH μπορείς να το διαβάσεις εδω

Δημοσιεύτηκε
comment_62968

Λόγω της κατάστασης που ζούμε όλες οι αντιπροσωπείες θα αρχίσουν προωθητικές ενέργειες μετά την καραντίνα...'Αρα αν ενδιαφέρεσαι για καινούρια πιστεύω θα υπάρχει πιο ανταγωνιστική τιμή!

Δημοσιεύτηκε
comment_62973

Την 650αρα την δίκυλινδρη την ειδες ή είσαι κατασταλαγμένος για το 500αρι μονοκύλινδρο.

Το 650αρι θα κάνεις καλύτερο και ποιο άνετο ταξίδι σε θέμα ταχύτητας τουλάχιστο. Με το 500αρι τα 90 με100 είναι το μεγηστο.

Είναι μηχανή για επαρχιακό και μόνο. Είναι πολύ ροπατη αλλά κουραστική για εθνικη.

Αν εισαι σκληροπυρηνικός ειναι ο ορισμός του κλασικού με ψεκασμό...

Από ποιο μέρος του  Όλυμπου εισαι? Εγώ είμαι στην Θεσσαλονικη

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_62978

Δεν σκεφτομαι μεγαλα ταξιδια στην Εθνικη περισσοτερο σε επαρχιακους δρομους η νησια δεν με ενδειαφερουν οι μεγαλες ταχύτητες η τα πολυώρα ταξίδια 

Δημοσιεύτηκε
comment_62979

Στα ιντερνετικά λέει 140 αλλά δεν ξέρω πόσο βάση έχει αυτό. 

Κάνε λίγο υπομονή μέρες που είναι να μπει και κανένας με Efi να μας πει...

Δημοσιεύτηκε
comment_62980
44 λεπτά πριν, Ο/Η Αστέριος έγραψε:

Ειμαι απο Παντελεήμονα, κοντα στον Πλαταμώνα. Η classic efi τι τελικη  έχει?

Εγώ έχω του 2016 Efi  με μαμά εξάτμιση και πανσέληνο χτύπαγε περίπου 137 km.

Δημοσιεύτηκε
comment_62983
55 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Τα ταξιδιαρικα χιλιόμετρα της ποια ειναι? 

Ασ πούμε με 110 μπορείς να πηγαίνεις σε εθνική?

Πιστευω με 90 χιλ άνετα , αντε 100 κοντερισια

Δημοσιεύτηκε
comment_62994

Εχω 91000 χλμ με μοντελο EFI του 2009. Απτο 2014 και μετα ειναι σημαντικα βελτιωμενα κυριως με τις καλωδιωσεις. Του 2018 και μετα εχει abs που ειναι η σημαντικοτερη βελτιωση της, μιας και το εμπροσθιο φρεναρισμα δεν σε ριχνει πλεον (εχω πεσει 3 φορες). Η τιμη της ειναι περιπου στα 6000 τωρα αλλα επειδη εχει σταματησει να βγαινει το μοντελο (υποστηριζεται πληρως ομως να ξερεις), πιστευω θα μπορεσεις να την παρεις ισως και λιγοτερο.

Θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο για τον Ευρωπαικο επαρχιακο δρομο (εως 110 δικαβαλος ανετα αλλα νιωθει οτι θελει να ξεκουραζεται και στα 100), οπου δε μπορει μια σταση σε ενα ωραιο χωριουδακι, θα την κανεις! Στις εθνικες οδους θα ηθελες 15-20 αλογα παραπανω για να τρεχεις χαλαρα στα 130-140 αλλα δεν θα μπορεις για πολυ εκτος αν εχεις τζαμακι μπροστα. Η αντισταση του αερα δεν παλευεται για πολυ. Επισης σε αυτες τις ταχυτητες το οπτικο σου πεδιο περιοριζεται στα 50-100 μετρα ευθεια μπροστα. Η 500αρα θα σου δωσει την δυνατοτητα να δεις που ταξιδευεις. Σημειωτεον οτι λογω δυναμης, δεν κανει διαφορα ισιαδα/ανηφορα/κατηφορα. Απροβληματιστη τελειως.

Επισης τα περισσοτερα αλογα θα σου σπασουν την χαμηλη καταναλωση. Στην εφουλα ειναι το πολυ 4 μεσα στην πολη και σε ταξιδι με ταχυτητα περιπου 80 χλμ ισως να πεφτει και στα 3.1 χλμ (εχω ταξιδεψει εως τρικαλα απο εθνικη με εως 70χλμ με 2,8 καταναλωση)

Η μηχανη εχει στυλ, στριβει ομορφα, εχει ανετη θεση, εχει κραδασμο (λιγοτερο απο τις παλαιοτερες και περισσοτερο απο τις υπολοιπες τις αγορας), ειναι old school και μπορεις να την αλλαξεις εμφανισιακα σε οτι θες, για εχει ευκολο πλαισιο και ειναι ανοιχτη με ολα της τα μερη πρσβασιμα. Απο τις τελευταιες μεταλλικες μοτοσυκλετες. Τελος να ξερεις οτι ολες οι συκλετες εχουν τα θεματα τους. Απλα αυτη εχει φθηνα θεματα...

Κλεινω λεγοντας οτι και να παρεις φροντισε να το απολαμβανεις. Οσο κι αν σου φαινεται απιθανο μπορει μια μερα να σου πουν οτι πρεπει να κατσεις απραγος για 40 μερες στο σπιτι σου....:blink:

Και παντα ορθιος!

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_63180

Τελικά με πείσατε περιμένω  και εγω την δικιά μου την επόμενη εβδομάδα. Ανυπομονώ να βρεθώ στην δική σας παρέα σε κάποια συνάντηση.

Δημοσιεύτηκε
comment_63186

...από ebay ή από louis.de

https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=motorcycle+saddlebags&_sacat=0&LH_BIN=1&_sop=15&rt=nc&LH_PrefLoc=5

https://www.louis.eu/produkte/motorcycle-leather-saddlebags/220

Απλά από έξω απο την Ευρώπη έχει πιθανότητα να φας τελωνείο.

Δημοσιεύτηκε
comment_63196
7 ώρες πριν, Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ έγραψε:

Eφτιαξα μόνος μου βάσεις με στρατιωτικές βαλίτσες

Συντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Στείλε φωτογραφίες Κώστα να πάρουμε καμία ιδέα.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_63203

Τελικά πήρα την Classic 500 efi μοντελο 2018 την euro 4 abs μεταχειρισμένη με 4500 χιλιόμετρα 4500 ευρώ. Χιλιόμετρο και ευρώ!

Βρήκα την προσφορά καλή και έχω ακούσει για τον αντιπρόσωπο καλά λόγια, έτσι προχώρησα στην αγορά.

ο @Panagiotis-REH είχε κάνει με αυτή το άρθρο και την δοκιμή:

Δημοσιεύτηκε
comment_63207

Μια χαρα. Καλοταξιδος και καλή αντάμωση παλικαρημ....

Ερώτηση: είναι ακριβώς το ίδιο μηχανάκι που έκανε ο Παναγιώτης την βόλτα?

Δημοσιεύτηκε
comment_63215
2 ώρες πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Ερώτηση: είναι ακριβώς το ίδιο μηχανάκι που έκανε ο Παναγιώτης την βόλτα?

Καλή ερώτηση γιατί αυτό το παλιόπαιδο ο @Panagiotis-REH τους πίνει το αίμα για μηχανές :ban: