Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Γενική συζήτηση περί Enfield και τα συναφή.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους .

Είμαι νέο μέλλος  .Είμαι μεταξύ μιας  Royal enfield 500 ( μεταχειρισμένη ) και BMW r25 για καθημερινή χρήση σε επαρχειακό δίκτυο (Ρόδος) . Μιας και κερδίζει έδαφος στην επιλογή  μου  η enfield  θα ήθελα να μάθω το κόστος κατα προσέγγιση φυσικά  και το  κατα πόσο είναι εφικτό για αλλαγή δεξιοτάχυτης .Να προσθέσω οτι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για πολλά μηχανικά πασπατέματα σε συνεργείο μιας και θα είναι το σχεδόν καθημερινό μέσο , ίσως γιαυτό όλοι με συμβουλέυουν να πάω για καινούργιο . Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Όταν λέμε καθημερινή χρήση τι εννοείς ; Πάω δουλειά έρχομαι από δουλειά η delivery;

γιατι μοντέλο μιλάμε ;

500cc η 350cc ;

4ρι η 5ρι σασμάν ;

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, Ο/Η antonis38 έγραψε:

Να προσθέσω οτι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για πολλά μηχανικά πασπατέματα σε συνεργείο μιας και θα είναι το σχεδόν καθημερινό μέσο , ίσως γιαυτό όλοι με συμβουλέυουν να πάω για καινούργιο .

Καλώς σε συμβουλεύουν, ξέχνα τις παλιές με καρμπιρατέρ.

Προφανώς κάποια κουκλάρα δεξιά σου γυάλισε στο νησί και τυφλώθηκες..?

Το κόστος για την μετατροπή και μπελαλίδικο είναι και κόστος έχει και χάνεις την αίσθηση.

Αν τη θέλεις είναι προτιμότερο να μάθεις το λεβιέ από τα δεξιά, δεν είναι δύσκολο.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Βλπέπω κάποια 500αρια με 4άρι σασμάν απο 95-2010 . Νομίζω πως είναι περισσότερο το θέμα ασφάλειας που προκύπτει (αριστερό φρένο) παρά το θέμα των ταχυτήτων . Και ειδικά μέσα στην πόλη που τα πόδια λειτουργούν με αντανακλαστικά  συνήθειας τουλάχιστον στα φρένα . Γενικά τα χλμ καθημερινά που κάνω είναι 20-30 με χαλαρή οδήγηση γενικά είτε με beverly 500 είτε με sportser 883 το οποίο δόθηκε 3 μήνες μετά την αγορά του . Οπότε μιας και άλλη εταιρία δεν βγάζει σήμερα  classic ( με vintage ) αίσθηση τουλάχιστον σε κατηγορία norton  bsa horex κλπ , θεωρώ πως με καλύπτει και γενικά την ζαχαρώνω αρκετά χρόνια .Αν και τα ανταλλακτικά είναι σχετικά φθηνά φοβάμαι για την ποιότητα κατασκευής σε συνάρτηση με την τιμή της 6.900( μαυρο ματ ) αλλά θεωρώ πως μια αγορά παλιάς με καρμπυρατέρ , ξεκαπνίζματα κλπ κλπ είτε πρόκειται για R/25 -R50 είτε για ενφιλντ θα πρέπει να κουμπαριάσω με μηχανικό και κινητή μονάδα συνεργείου . Την θέλω καθαρά για την οδήγηση που προσφέρει και για την εικόνα της.Τα κυβικά και οι επιδόσεις της  με καλύπτουν αλλά θελω να γυρίζω την μίζα και να φεύγω χαλαρά όχι να ασχολούμαι με τα χιλιοστόμετρα του πιστονιού που δεν κάνει καλή κίνηση κλπ.Δηλαδή δουλεύω σε στρεσογόννο περιβάλλον που πρέπει να βρίσκω συνεχώς λύσεις με λεπτομέρειες για κατασκευές παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων  κλπ (μηχανικός) και όπως καταλαβαίνετε ο εγκέφαλος δεν χωράει άλλα .Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και τον χρόνο σας . 

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Αντώνη! :geia:

2 λεπτά πριν, Ο/Η antonis38 έγραψε:

.... θελω να γυρίζω την μίζα και να φεύγω χαλαρά όχι να ασχολούμαι με τα χιλιοστόμετρα του πιστονιού που δεν κάνει καλή κίνηση κλπ.Δηλαδή δουλεύω σε στρεσογόννο περιβάλλον που πρέπει να βρίσκω συνεχώς λύσεις με λεπτομέρειες για κατασκευές παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων  κλπ (μηχανικός) και όπως καταλαβαίνετε ο εγκέφαλος δεν χωράει άλλα .

Σαν να λέμε δηλαδή: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΦΙΛΝΤ!

Κατ' εμέ, αφου γουστάρεις την κλασικούρα αλλά θες το κεφάλι σου (σχετικά) ήσυχο, παίρνεις ή μετχειρισμένη Ενφιλντ EFI, ή ένα καινούριο Brixton και είσαι αρχηγός.

ΥΓ: Το Χαρχαλευ γιατί το έδωσες αμέσως;; 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το brixton είναι scrambler ωραίο είναι αλλά μέχρι εκεί .Το χαρλεικό ήταν παλιό και ασύμφορο σε όλα του . Πολύ φασαρία , άγαρμπο και γενικά δεν με ενθουσίασε όσο περίμενα η οδήγηση του ίσως δεν κάνει για μένα αν και πιτσιρικάς είχα περάσει και απο vmax ένα φεγγάρι . Όσο για μεταχειρισμένη EFI δεν βρίσκω κάτι τουλάχιστον στο car.gr . 

Δημοσιεύτηκε

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο , θα σου πρότεινα λοιπόν μια Royal Enfield efi 2010 μοντέλο  και άνω (καινούργια ακόμα καλύτερα) . Όσοι έχουν μοντέλο 2010 και άνω μέχρι στιγμής είναι κατά 90% απροβλημάτιστη. 

Ας πουν και οι κάτοχοι που την έχουν την άποψη τους.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μάλλον θα ακολουθήσω την  συμβουλή σου αλλά απο ότι βλέπω στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε δείγμα απο 2010 και άνω που να δίνεται. Δεν ξέρω βέβαια αν κάποιο μέλος εδώ δίνει κάποια.

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η antonis38 έγραψε:

Δεν ξέρω βέβαια αν κάποιο μέλος εδώ δίνει κάποια.

Αυτό δεν το ξέρω , όμως σίγουρα αν την δίνει κάποιος και δει το μήνυμα θα επικοινωνήσει μαζί σου

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, Ο/Η antonis38 έγραψε:

Μάλλον θα ακολουθήσω την  συμβουλή σου αλλά απο ότι βλέπω στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε δείγμα απο 2010 και άνω που να δίνεται. Δεν ξέρω βέβαια αν κάποιο μέλος εδώ δίνει κάποια.

Για κοίτα καλύτερα στο car.gr?

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η antonis38 έγραψε:

Απέφυγε τα μοντέλα 2009-2012, 2013 και μετά καλύτερα! αλλά που να τα βρείς...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ναι όντως δεν υπάρχουν ..κατι λίγα στο mobile.de που είδα αλλά μάλλον δεν συμφέρει και τόσο.

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη, η μηχανή του αραπακου από πάνω ήταν EFI, και την έκανε καρμπυρατέρ όποτε 0 προβλήματα!!

οτι πρόβλημα έχουν τα καινούργια Ενφιλντ, παρουσιάζεται στους αισθητήρες και τον ψεκασμό αν διαβάσεις. Και για αυτό τερμάτησε τα προβλήματα με old school τεχνολογια ?

Ακομη και η δικιά μου που ήταν του 2014, έκανε τα λοξυγγακια της τα κρύα βραδιά του χειμώνα..

Δημοσιεύτηκε
55 λεπτά πριν, Ο/Η mikezante έγραψε:

οτι πρόβλημα έχουν τα καινούργια Ενφιλντ, παρουσιάζεται στους αισθητήρες και τον ψεκασμό αν διαβάσεις.

Είχα την αίσθηση ότι τα μοντέλα από το 14 και μετά δεν είχαν θέμα, ιδίως εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν μοντέλα του 15 και άνω ώστε να έχουμε άποψη.

@mikezante εσυ έχεις διάβαση ότι και τα μοντέλα του 14+ έχουν θέμα με το ψεκασμό ?

Δημοσιεύτηκε

Έχω την εντύπωση ότι η μηχανή του Δημήτρη δεν είχε κάνει την αναβάθμιση στον εγκέφαλο και γι'αυτό οδηγήθηκε στη λύση του καρπυρατέρ... Εγώ έχω μοντέλο του 15 και δεν έχω προβλήματα με τον ψεκασμό. Το θέμα είναι όμως ότι εγώ την έχω σε κλειστό γκαράζ και ακόμα και τον χειμώνα δεν μένει σε θερμοκρασία κάτω των 10 βαθμών οπότε παίρνει μπρος εύκολα. Στις πολύ κρύες μέρες θέλει λίγο τσοκ και μόνο την αφήσω έξω βράδυ θα θέλει λίγο παραπάνω τσοκ και κάνει λίγα μπερδέματα μέχρι να ζεσταθεί λίγο.

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη καλος ήρθες!!

Το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς

Σε λίγο θα βάλουμε ταφόπλακα σε ολα τα μηχανάκια μας.

Η Enfield Είναι πάθος έρωτας

Και είναι έντονα ολα Ακόμα Και η απογοήτευση...

Ας σταθούμε Στο μηχανάκι Του Λεωνίδα πρώτα Πού είδες

Είναι ένα μηχανάκι πολλή Καλό έχει κάνει επισκευή έχει πολλά αξεσουάρ Και η αίσθηση μοναδική και το κυκλοφορεί κάθε μέρα Και κάνει περίπου 40 χιλιόμετρα καθημερινά απ'όσο ξέρω..Αλλά αυτά είναι γούστα..Του αραπακου ένα ιδιαίτερο μηχανάκι Και για μένα άψογο...

@tsoug Τον έχουν αναβάθμιση Τον εγκέφαλο..

@Nikoss Rocket Του @fantom duck Είναι Του 2016 Του Σταύρου του 2015 μοντέλο.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω tsoug και fantom duck τα πήραν μαζί είναι καρμπόν,  μάλιστα η πινακίδες έχουν ένα νούμερο διαφορά. 

Όσο για τις ιδιοτροπίες των παλιών Ο Αντώνης μόνος του έθεσε τα όρια του.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Αν και η συζήτηση ξέφυγε απο το τόπικ που ανοίξα ζητώ συγνώμη απο τους διαχειριστές.Οι ενφιλντ όντως είναι κούκλες όλα τα μοντέλα και μακάρι να κρατήσουν και να "επεκτείνουν "τον αγγλικό χαρακτήρα τους στην ίδια την χώρα για να μην έχουν την τύχη αλλων εγγλεζικων "ατραξιόν" μεσω ινδιας πχ τζαγκουαρ ,παμφθηνα λογισμικα προγράμματα και άλλα τετοια.Θα κοιτάξω τα ήδη υπάρχοντα ενφιλντ μεσω αγγελιών κανοντας μια βόλτα στας Αθήνας και στα πέριξ η αλλιως θα πάω για νεο.Βέβαια το νέο θα φαει αμεσως βάψημο μιας και το θέλω σε british green με μονοσελο καπιτονε ταμπά καθρεπτάκια κλπ.Ισως να ειναι χαζομάρα να πειράξεις μηχανάκι κούτας αλλά περι ορέξεως ο καθένας..οπως και να χει είτε με νεα η παλιά κούκλα θα περασω και απο τη λέσχη να τα πούμε κ απο κοντά γιατι στην Ρόδο ούτε λέσχεσ εχουμε ούτε ενφιλντ (αντε κανα 2 μονο)

Δημοσιεύτηκε
Την 13/3/2019 at 12:36 ΜΜ, Ο/Η antonis38 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους .

Είμαι νέο μέλλος  .Είμαι μεταξύ μιας  Royal enfield 500 ( μεταχειρισμένη ) και BMW r25 για καθημερινή χρήση σε επαρχειακό δίκτυο (Ρόδος) . Μιας και κερδίζει έδαφος στην επιλογή  μου  η enfield  θα ήθελα να μάθω το κόστος κατα προσέγγιση φυσικά  και το  κατα πόσο είναι εφικτό για αλλαγή δεξιοτάχυτης .Να προσθέσω οτι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για πολλά μηχανικά πασπατέματα σε συνεργείο μιας και θα είναι το σχεδόν καθημερινό μέσο , ίσως γιαυτό όλοι με συμβουλέυουν να πάω για καινούργιο . Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

γινετε να κανεις  αλλαγη σε αριστεροταχυτο. Αλλαζεις σασμαν σαν τον αγαπητο φιλο και συντροχο SSAV...

...το κοστος ειναι μεγαλο αλλαααααααααα αν αγαπας πλερωνεις φιλε μου...:lol3:

όσο αφορα το θέμα που έθιξες Enfield και χρόνος...

...η Enfield είναι σαν το καλο ουίσκι...θέλει χρόνο...!!!:happy-smiley41:

θα συμφωνήσω δε με τους φίλους σου που σου είπαν να πας σε καινουργιο...:headbanger:

...εγω θα σου πρότεινα να παρεις καινουργιο το R nine T αλλα και το bonneville είναι πανέμορφο...ακόμα και μεταχειρισμένο...!!!

...για το V7 εχω εναν ενδοιασμό αλλα γουστα είναι αυτα...:faskelo:

...το W800 με αρέσει πάρα πολυ αλλα το bonneville είναι καλυτερο...άλλωστε θα βρεις και περισσότερους να κανεις παρέα, ακόμα και εδω μεσα...:lol8:

...

Δημοσιεύτηκε

Άμα  είναι να πάει σε κατσαρολικά  εεεε σε bonneville ήθελα να πω ?, ποιο οικονομικό θα του έρθει το καινούργιο 650ρι τις Royal Enfield 

Δημοσιεύτηκε

Ασυναίσθητα μου ήρθε (του από πάνω) να του κάνω like :thumbsup:

και σε δεύτερη ανάγνωση να του ρίξω μούντζα :faskelo:

Και του προπαραπάνω να του σούρω πιο πολλά... :ranting:

Αντώνη, αλήθεια είμαστε αγαπημένη παREα...:love: