Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Enfield Bullet Custom Classic

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω άπαντες! Μοιραζομαι το πρότζεκτ που τρέχει αυτές τις μερες μαζί σας. Πρόκειται για μια Ενφιλντ που συνδυάζει το κλασσικο με το καστομ μαζί. Μακρύτερο ψαλίδι κατά 10 ποντους με το συμπάθιο. .

received_2045798779058422.jpeg

received_2172692579508670.jpeg

received_541781092979230.jpeg

• Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 17,8k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Καλησπέρα κ χρονια πολλά σε όλους!  Το πρότζεκτ έχει πάρει την τελική του μορφή! Μονταριστηκε σερβιριστηκε κ περιμένει το φρεσκοβαμμενο του φτερό..

• Παρασκευή βράδυ, εξω ρίχνει καρέκλες, η σόμπα καίει χαμηλά, καντρι μουσικές ακούγονται, η μπίρα όμως παγωμένη και  γω μονταρω με πολλή προσοχή την ενφιλντ. Πάντα είναι η καλύτερη στιγμή όταν το πρότζε

• 21 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε: Είναι όμορφες οι μακρουλές   7 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε: Αυτή την επιμήκυνση των 10 πόντων δεν την καταλαβαίνω, πR

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
Την 30/11/2018 at 3:35 ΜΜ, Ο/Η noe έγραψε:

Οπτικά δεν μπορώ να πω ότι οι δέκα πόντοι  φαίνονται..!!

Αυτή την επιμήκυνση των 10 πόντων δεν την καταλαβαίνω,

πREπει να μακρύνει 30 πόντους και βάλε...:blink:

Και για να μη παREξηγηθώ από τους ετοιμόλογους

δείτε τις φωτογραφίες μαζί τριών Enfield,

του Γιώργου (φίλου του), μιας εργοστασιακής και μίας μπομπεριάς

Αν την κάνεις μονόσελη την εργοστασιακή ευθύς αμέσως το αποτέλεσμα οπτικά δεν διαφέρει.

Τουτέστιν για μένα, πολύ φασαρία για το ελάχιστο.

10cm.jpg

10cm.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σίγουρα είναι δύσκολο να βγαλεις συμπέρασμα από μια φωτογραφία. Αλλά Εγώ που την βλέπω μπροστά καταλαβαίνω την διαφορά. Ωστόσο μόλις θα την στήσεις δίπλα σε μια μαμά θα καταλάβεις πως δε έχει γίνει τόση δουλειά για το τίποτα.. Είναι επιβλητική και εχει άρωμα πολύ παλαιότερης κλασσικης κατασκευής! 

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Homo RatUς
Διορθωση

Δημοσιεύτηκε
6 λεπτά πριν, Ο/Η Homo RatUς έγραψε:

δε έχει γίνει τόση δουλειά για το τίποτα.. 

Ναι, δε θέλω να μειώσω τη δουλειά, άλλωστε και εσύ στη δική σου περίπου τόσο έχεις μακρύνει το ψαλίδι (5 ίντσες) και η διαφορά είναι εμφανής στην πραγματικότητα (ήθελα να βρω φωτογραφία να κάνω σύγκριση). Όμως στη δικιά σου αλλάζει και το μπροστινό, τιμόνια κ.λπ.

Η δια ζώσης σύγκριση πρέπει να γίνει με μονόσελη Bullet.

Την παλιά Bullet δεν τη λες  κοντή ενώ στις EFI μου δείχνουν πιο κοντοκώλες, σα να το χρειάζονται το μάκρυμα, (δεν ξέρω αν έχουν διαφορά στο μεταξόνιο).

Τέλος πάντων, μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη,  είναι προσωπική γνώμη, εγώ δεν θα το έκανα, αν και η διαδικασία μου αρέσει...::):

Δημοσιεύτηκε

Την διαφορά θα την έβλεπες ποιο εμφανές άμα το φτερό ήταν κολλητό, και δεν ξανά έδινε ύψος με την αλλαγή αμορτισέρ.

Βέβαια πάλι μπορείς να το καταλάβεις γιατί στην bullet την διπλοσελη το αμορτισέρ κατεβαίνει σχεδόν κάθετο 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Η δική μου είναι 13 περίπου πόντους, hard tail, κ μπροστά 21" τροχό κ άλλες τιμονοπλακες. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης η Αλήθεια ειναι..

Δημοσιεύτηκε

Θες δηλαδής..να μας πεις ότι 10 πόντοι δεν κάνουν την διαφορά?? ::):

Κι όμως οχι κανουν μονο την διαφορά αλλα οπως ειπε κι ο Γιώργος δειχνει πολυ πιο όμορφο το στήσιμο της μοτοσικλέτας τοσο ωστε να φαινετε οτι ειναι hard tail και φυσικά πολυ καλυτερα χωρις κραδασμούς στα οπίσθια.

Εγώ ΝΑΙ θα ήθελα πολύ να το κάνω κι οποτε ειχα Enfield παντα με έτρωγε.

Στην τρίτη με το καλο..

Εγώ αυτό που θέλω να δω στην πάροδο του χρόνου..Είναι μόνο δυο πράγματα.

Πρωτον..Κατά πόσο τα αμορτισερ μπορούν να δουλεύουν σωστά ωστε να μην στραβώσει κι ο κορμός τους με την κληση που εχουν πλεων.

Και Δεύτερον..Αν η αλυσίδα λογο μεγάλης απόστασης θα χρειαζεται συνεχεια σφίξιμο ή ακόμα και τεντοτηρα.. 

Εε...το πισο φρένο λογο απόστασης δεν νομιζω να εχει αλλη αποκλυση..μιας και ούτος ή  άλλος δεν πιάνουν!Χα χα..

Πολυ ομορφη ειναι..μπράβο!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Απλά να σας υπενθυμίσω πως η μηχανή βρίσκετε στο διπλό σταντ. Θα χαμηλώσει, ειδικά εν κινήσει. Νίκο διατηρεί έναν πιο καλά χαρακτήρα με το φτερό της να μην γλύφει τον τροχό. Δεν είναι άσχημο τελικά! Και δείχνει σαν να μην έχει γίνει καμία επέμβαση, απλά η ενφιλντ σου πούλησε μια μακρύτερη εκδοχή του μοντέλου της!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά έχουν ξανα γινει χρονιά πριν κ ειναι δοκιμασμένα...Για ποιόν λόγο να χρειάζεται σφίξιμο η αλυσίδα πιο συχνα, όπως για ποιο λόγο να χρειαστεί τεντωτηρας όταν όταν αλυσίδα του έχει +10 περίπου πινς παραπανω? 

Όσο για την γωνία τον αμορτισέρ την απάντηση θα στη δώσουν πληθώρα μοτοσυκλετών που λειτουργούν τα αμορτισέρ με κλίση. Παρακάτω Έχω Φωτογραφίες από Yamaha xs650 chopper το οποίο λειτουργεί με +13 πόντους μακρυμα πολλά χρόνια τώρα. Μπορείς να λαβεις την απάντηση σου, για το αν τα αμορτισέρ θα στραβωσουν.  Δεν λέω πως δουλεύουν σωστά, αλλά ούτε που ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη κάτι τετοιο..

received_1482331871924281.jpeg

received_613704589085396.jpeg

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Homo RatUς
Συμπλήρωμα

Δημοσιεύτηκε

Φαινεστε εγω ειμαι βιτζιοζος που την θελω τριάντα ποντους μακρυτερη...:ranting:

την μοτοσικλέτα....:sfirigma:

Δημοσιεύτηκε
21 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Είναι όμορφες οι μακρουλές

7 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Αυτή την επιμήκυνση των 10 πόντων δεν την καταλαβαίνω,

πREπει να μακρύνει 30 πόντους και βάλε.

6 ώρες πριν, Ο/Η Homo RatUς έγραψε:

Η δική μου είναι 13 περίπου πόντους,

6 ώρες πριν, Ο/Η Αντωνης Σταθακης έγραψε:

Θες δηλαδής..να μας πεις ότι 10 πόντοι δεν κάνουν την διαφορά??

2 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Το δικό μου το έχω κάνει 8 πόντους ποιο μακρύ και δείχνει (κατά την άποψη μου) μια χαρά

2 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Φαινεστε εγω ειμαι βιτζιοζος που την θελω τριάντα ποντους μακρυτερη...

Σάτυροιιιιι :unhappy:

Δημοσιεύτηκε

Noe η απαντηση βρισκεται στο οτι η μηχανη εχει θεοχοντρα λαστιχα και οχι τα "κανονικα".

Με αυτα φαινεται απιστευτα κοντοκώλικια (δες φωτο). Το +10cm την κανει να εχει οπτικη ισορροπια (υποκειμενικη αποψη) οπως θα ειχε μια αντιστοιχη με τα λαστιχα παπιου που της φοραει το εργοστασιο. Σιγουρα δεν μπορει να γινει Sunbeam S7 με τα 19αρια στεφανια, αλλα της δινει μια πιο beefy οψη. Δεν υπηρχε ποτε ο στοχος του να γινει bobber, αλλα να κρατησει το classic στοιχειο (δηλαδη οπτικα βρισκεται αναμεσα στη 2η και την 3η φωτο που ποσταρες). Για αυτο το λογο μπροστα ειναι φτερο του 350 με στηριγματα του 500 και το πισω εχει φουστες (δεν ειναι το μαμα 500). Περα απο τα λαστιχα τα φτερα εχουν βγει πιο εξω απο τα κανονικα και στο ματι φαινονται μεγαλυτεροι συνολικα οι τροχοι. Αν τα κεντρα παραμενουν τα ιδια οι τροχοι φαινονται πιο κοντα μεταξυ τους κανοντας πιο κοντοκώλα απο οτι ειναι. Τα +10cm ειναι η απαντηση σε αυτο.

Κατα τη γνωμη μου (παντα υποκειμενικα μιλωντας) ετσι θα επρεπε να βγαινουν απο το εργοστασιο.

20171105-2.jpg

Δημοσιεύτηκε

Εδώ φαίνεται ποσο κοντα ερχετε το Enfield που έφτιαξε ο Γιώργος με αυτό το καταπληκτικό μοντέλο.

Μπράβο..

FB_IMG_1547550949595.jpg

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ορίστε μερικές ακομη φωτογραφίες του πρότζεκτ.

ΥΓ.  Αν θέλουν οι διαχειριστές να μπουν οι φωτογραφίες αυτές στην αρχή του ποστ, ώστε να μπορεί όποιος ανοίγει το θέμα να βλέπει απ ευθείας το αποτέλεσμα.  Ευχαριστώ! 

received_2045798779058422.jpeg

received_2172692579508670.jpeg

received_541781092979230.jpeg

Δημοσιεύτηκε

Μετα από 2+ εβδομάδες γράφω τις σκεψεις μου πανω στη μετατροπη.

Κατ αρχην να ευχαριστησω τον φιλο Γιωργο για την αψογη δουλεια που εκανε (η Μαυρούκα  μου ειναι πιο ομορφη απο οσο δειχνουν οι εικονες). Ο ανθρωπος ξερει τη δουλεια του, οπως θα ξερετε και οι υπολοιποι καλυτερα απο μενα μιας κι εγω τον γνωρισα πανω στη συγκεκριμενη μετατροπη. Οι προτασεις του ηταν ολες πετυχημενες οσο κι αν ειχα καποιες διαφορετικες αποψεις οπως π.χ. να μην μπει το πισω φτερο σε σταθερη θεση πανω στο ψαλιδι ή να βαψω τα στεφανια μαυρα. Η ολη φαση θα την ελεγα definitely recommended.

Η μηχανη εχει μια περισσοτερη σταθεροτητα στο δρομο απο οσο ειχε πριν. Οποιος βεβαια την οδηγησει θα παραξενευτει ΚΑΙ απο το φαρδυ τιμονι απο εντουρο που της εβαλα μολις την αγορασα (δεν εχω πιασει ποτε το "μαμα") αλλα και απο τα λαστιχα που λογικα δεν διαβαζουν το δρομο οπως τα εργοστασιακα λεπτα. Κι εδω δεν μπορω να εκφερω γνωμη αφου ειχα βαλει τα 4.10 Avon Roadrunner μολις την αγορασα και δεν οδηγησα ποτε τα εργοστασιακα.

Οπως ειπε και ο Γιωργος, η σκεψη ηταν να μην γινει bobber αλλα να εχει μια πιο ισορροπημενη classic εμφανιση απο τη στιγμη που της εβαλα τα χοντρα λαστιχα του στιλ Deluxe Champion (ειναι τα 4,00 ΤΤClassic αλλα πιο χοντρα απο τα Roadrunner κι ας ειναι ο αριθμος πιο μικρος). Γενικα η οψη της απο την αρχη μου φαινοταν κοντοκώλικη με τα στανταρντ λαστιχα, ποσο μαλλον με τα χοντρα που επεφεραν και τα φτερα σε πιο υψηλη θεση και εκαναν τους τροχους να φαινονται πιο κοντα μεταξυ τους. Το γουστο ειναι καθαρα υποκειμενικο, αλλοι προτιμουν τα λεπτα λαστιχα 3,25 - 3,50, αλλα αν την εβλεπα ετσι στο μαγαζι του Μιχαλη θα την ειχα αγορασει πιο νωρις. Μιας και δεν υπαρχει προς αγορα η Indian με τα πιο χοντρα λαστιχα πιστευω πως ετσι θα επρεπε να βγαινει απο το εργοστασιο.

Για να μην μακρυγορω παραθετω την ιδια σχεδον ληψη του πριν και του μετα τη μετατροπη των +10 cm στο ψαλιδι (το στηριγμα του φτερου πηγε πιο μπροστα, στις βασεις των αμορτισερ (που εγιναν πλεον 33 cm για να πατησουν στην ιδια βαση στο ψαλιδι). Ειμαι 100+ κιλα αλλα στην χαμηλοτερη προφορτιση παραμενουν σκληρα, δεν βαζω δευτερο ατομο και γι αυτο εβγαλα τις βασεις για την πισω σελα. Σε σχεση με την πρωτη φωτο εχει αλλαχτει και η εξατμιση μιας και εβρισκε πανω στο φτερο στα φρεναρισματα με κλειστο τιμονι. Παραθετω και την εικονα με το κανονικο ψαλιδι αλλα με τα χοντρα λαστιχα με την αλλαγμενη εξατμιση.

Οι επομενες αλλαγες θα ειναι το ντεποζιτο απο το Constellation μαζι με παλια πλαστικα σηματα και αλλο τιμονι (πιο φαρδυ και πιο lean back). Πιθανως θα παει και η σελα 5cm πιο πισω για να χωρεσει το νεο tank.

COMPARISON.jpg

fork 1.jpg

tyres.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ολα καλά.. Ολα τέλεια!Ειναι κούκλα.

Ερώτηση.. 

Έχεις αλλάξει και τα πισο αμορτισέρ σε 32cm ή φοράς ακόμα τα εργοστασιακα απλά τους έβαλες καπάκια.

Ερωτω..απλά για έναν και μοναδικό λόγο.

Πως ειναι δυνατόν να μακραίνει το ψαλίδι 10cm και να μην καθίσει οοοοολο το πισο μερος της μοτοσυκλέτας..?

Ή Εγώ δεν βλέπω καλά ή κάτι γίνετε με τις φωτο.

Όμως στην πραγματικότητα ειμαι σίγουρος ότι θα φαίνετε σαν να θέλει χαμηλωμα και το μπροστα μέρος ώστε να έρθει στα ίσια της η μοτοσυκλετα.

Πόσο μάλλον όταν κάθεσαι και πάνω της..μην σε γράψουν για σούζα?

Εεε..Φυσικά εδώ πάνω πλακα αλλά ενημέρωσε μας σε παρακαλώ γι' αυτήν την απορεια που τελικα μονο εγώ έχω.

Κατά τα άλλα σε ολα τα παραπάνω συμφωνώ μαζί σου.Κι εμένα μου αρεσει περισσότερο με πιο χοντρά λάστιχα και φυσικά πιο μακρύ ψαλιδι.Αρκει ομως να είναι αρμονική η γεωμετρία σε σχέση με το έδαφος.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Αφου γραφει και ο Γιωργος και ο φιλος απο παν τα αμοντησερ ειναι απο BSA και μεγαλυτερα απο τα μαμα με μηκος 33cm...

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη είναι άλλα τα αμορτισέρ και όχι τα παλιά που θέλανε άλλαγμα ούτως ή άλλως, τα καινούρια είναι 34άρια.

https://www.ebay.de/itm/172874964377

Μου έδωσε ο Γιώργος τη διάσταση που θα ταίριαζε (33-34) γιατί με τα παλιά θα έπρεπε να γίνει μετατροπή στις βάσεις, πράγμα που έβρισκε λάθος (και συμφωνώ απόλυτα).

Παραθέτω πρόχειρο σχέδιο που έφτιαξα όπου έβαλα σε κόκκινο το πού θα έπρεπε να είναι οι βάσεις αν έμεναν τα ίδια αμορτισέρ.

Η γεωμετρία είναι η ίδια με το παλιό ψαλίδι (ίδιο ύψος σέλας).

axle.jpg

Δημοσιεύτηκε

Τότε ναι..σορυ δεν το είδα οτι γραφει καπου οτι ειναι 34cm ή 33 τεσπα.

Γι'αυτό ρωτησα..

Γνώμη μου λοιπον μην αλλαξεις τεποζιτο ουτε να πας πιο πισο την σελα.Αν η γεωμετρία της ειναι Οκ ασε την οπως ειναι.Εμενα μου αρεσει παρα πολυ!

Είπαμε.. Όπως θα έπρεπε να βγαίνει!

Να θυμάσαι.. αν παει πιο πισο η σελα οχι μονο θα σε δυσκολέψει η απόσταση με το τιμόνι στα χέρια ΑΛΛΑ σιγουρα θα σε εκνευρίσει η θέση οδήγησης στα ποδια.Ξερεις μαρσπιεδες και ειδικά το ποδοφρενο.Ενα παραπανω στο δικο σου που έχεις ψιλοκουρμπαρει τον λαιμό με αποτέλεσμα να χαμηλώσει η θέση της εξάτμισης.Ηδη θα χτυπάει λογικα το ποδοφρενο στον λαιμό..και ετσι δεν έχεις επιλογη να σηκωθεί αλλο αρα θα πατάς φρένο στην μύτη του ποδιού.

Και πωωως θα κανεις σουζες!??

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Η σέλα που έβαλα έχει πάει πιο μπροστά κατα 2 cm από τη βάση στο σκελετό που μπαίνει η βίδα (δεν άνοιξα τρύπα και έβαλα ένα έλασμα απο το Ebay). Ο λόγος ήταν επειδή όταν έμπαινε πάνω στις μαμά βάσεις άφηνε ένα κενό ασχημο στο μάτι και ήταν και πολύ ψηλά. Φαίνεται στις φωτό όπου τα ελατήρια πάνε πιο μπροστά όταν καταλήγουν στη σέλα. Το νέο ντεπόζιτο από όσο λέει ο "άλφρεντ" (χιτσκοκ) είναι πιο μεγάλο κατα 5 cm από το μαμά. Άρα ή θα καταργηθεί το έλασμα, ή θα μπει ανάποδα, ή θα καταργηθεί και θα ανοιχθούν τρύπες στη βάση στο σκελετό (με ροζ χρώμα στο πρόχειρο σχέδιο που έφτιαξα). Η ινδική σέλα έχει το ανάποδο Π ως βάση (με Χ στο ίδιο σχέδιο) που είναι στο ίδιο ύψος με αυτή που δίνει ο χιτσκοκ σε σχήμα Τ. Όλα πηγαίνουν με μετρήματα που κάνω πριν προχωρήσω σε αλλαγές. Το μόνο που δεν ελέγχω πριν το πάρω στα χέρια μου είναι το αν το νέο ντεπόζιτο έχει αρκετή εσοχή για τον κύλινδρο μιας και είναι και πιο βαθύ, ή θα χρειαστεί σφυριλάτημα. Σε σχέση με την διπλή εργοστασιακή σέλα που είχε και οι 3 μονές που έβαλα ήταν πάρα πολύ μπροστά ως θέση. Με λιγότερο τη χαρλεάδικη που ήταν στο ίδιο σημείο.

Η πιο παλιά ινδική σέλα που είχα έδενε τα ελατήρια στο κάτω μέρος τους πάνω σε κάτι τριγωνικές βάσεις τα οποία ευτυχώς δεν πέταξα αν και σκούριασαν. 

Με λίγα λόγια η νέα σέλα αναμένω να είναι γύρω στα 2 cm πιο μακριά από την κανονική της θέση, αλλά και πάλι το μονόσελο έχει άλλες 2 τρύπες στη βάση του για ταίριαγμα.

Μακάρι να είχα τα εργαλεία για να πολεμάω με τα σίδερα και όχι μόνο να σκιτσάρω στο Photoshop / Illustrator...

seat.jpg

• 4 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Λόρδε με το μεγαλύτερο τιμόνι πως είναι το μηχανάκι από θέμα κραδασμών; Μετά από 1.30-2 ώρες οδήγηση πως είναι τα χέρια σου; Στα 100-110χλμ είναι πιο σταθερή;