Jump to content
Δημιουργία Νέου...

Συμβουλεs για αμεση αντικατασταση ελαστικων στην efi military 500 μου

fantom duck

Recommended Posts

Καλημερα συντροχη φιλοι μου!!

Ζηταω την  συμβουλη σαs,επιλογηs ελαστικων για αμεση αντικατασταση στην military μου διοτι ερχεται ταχυτητα η ημερα τηs πανελληνιαs.:read13:

Nα βαλω τα heidenau k34 οπου ο φιλοs mikezante εβαλε προσφατα και διορθωθηκε το προβλημα που εχω και εγω;(εγερνε δεξια)

Εχω διαβασει καλα σχολια για αυτα τα ελαστικα.Τα φοραγε και ο μεγαλοs STEVE στην  Τriumph (Heidenau k67) στην << Μεγαλη αποδραση>>

mcqueenbiek.jpg

εεεεε.....? :giouxou:

Η να παω προs dunlop που επισειs εχω διαβασει καλα σχολια και απο εσαs???????????

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Τα dunlop είναι δοκιμασμένα, τα heidenau θα τα δοκιμάσει ο Μάκης στην Πανελλήνια! Και τα δύο πολύ όμορφα, αν και το πέλμα των K34 μου φέρνει πιο military στυλ.:angry1:

Τα Κ67 νομίζω τα είχε βάλει ο @Loumex στην enfield του, είναι αρκετά τρακτερωτά.

Μιχάλη δες ποιο πέλμα σου αρεσει εσενα! Μια χαρα ειναι και τα δυο λαστιχα. Το μονο που με ξενερώνει στο heidenau ειναι οτι το 3.50 μέγεθος πισω  μου μοιάζει ποδηλάτου :wallbash:

5 ώρες πριν, mikezante είπε:

Μιχάλη δες ποιο πέλμα σου αρεσει εσενα! Μια χαρα ειναι και τα δυο λαστιχα. Το μονο που με ξενερώνει στο heidenau ειναι οτι το 3.50 μέγεθος πισω  μου μοιάζει ποδηλάτου :wallbash:

Μονο αυτο με προβληματιζει για αυτα τα ελαστικα.

6 ώρες πριν, mikezante είπε:

Το μονο που με ξενερώνει στο heidenau ειναι οτι το 3.50 μέγεθος πισω  μου μοιάζει ποδηλάτου :wallbash:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στα δικά μας ελαστικά δεν έχει τρεις αριθμούς που αντιστοιχούν ο πρώτος στο πλάτος, ο δεύτερος στο προφίλ και ο τρίτος στη ζάντα.

Όμως δεν είναι δυνατόν (από την εμπειρία μου στην πάπια) το 3.50 να είναι πιο λεπτό από το 3.25. Μάκη, αν και μαθηματικός τύπος νομίζω ξεγελιέσαι από οφθαλμαπάτη, Πάρε μεζούρα και μέτρα.

6 ώρες πριν, fantom duck είπε:

Ζηταω την  συμβουλη σαs,

Μιχάλη κάτσε στα αυγά σου  λάστιχά σου, έχεις 2-3 χιλιάδες χιλιόμετρα κάνει και είναι κρίμα να τα πετάξεις.

Εκτός και αισθάνεσαι κάποιο πρόβλημα στην ασφάλεια (γλιστράνε). Του χρόνου το χειμώνα το ξανασυζητάμε.

Ψάχνοντας το διάβασμα των χαρακτηριστικών πάνω στα ελαστικά έπεσα πάνω σε ένα ενδιαφέρον άρθρο

της Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Καταναλωτών ΜΟΤ.Ε.Κ. Πέραν των άλλων μιλάει και για το στρώσιμο των ελαστικών.

Παράθεση

*Σημαντική περίοδος για τη ζωή ενός ελαστικού είναι το στρώσιμο. Στα πρώτα 200-300 χλμ. πρέπει να αποφεύγουμε τις απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι απλά στρωτή οδήγηση.

Οπότε με τον Μάκη παREα δεν πρόκειται να στρώσεις το ελαστικό σου,

μέχρι την Πάτρα το μισό θα το έχεις αφήσεις στην Ε.Ο.:blink:

6 ώρες πριν, mikezante είπε:

...τσέκαρες αν είναι αυτη η διάσταση του πίσω ελαστικου και δεν είναι άλλη...???

...στο λέω γιατι μπορει να έγινε καμια βλακεία...!!!

• 4 months later...

Το να σε πιάσει μπροστινό λάστιχο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο..

16805041_1779535159033014_1867237746_o.j

16809635_10155016750404725_1775115806_n.

Ξεφούσκωτο λάστιχο, με λίγο αέρα δηλαδή, μπορεί να μασήσει τη σαμπρέλα και στο επόμενο φούσκωμα να μην τεντώσει πάλι σωστά μέσα στη ζάντα  και να κόψει τη σαμπρέλα. Αυτή ήταν η αιτία σύμφωνα με τα λόγια του βουλκανιζατερά και μας πρότεινε πιέσεις 32 εμπρός και 36 πίσω. Εγώ στην bullet μου συνήθιζα να βάζω 30 εμπρός και 32 πίσω μιας και είμαι παχουλούτσικος..:sfirigma:

Ας ελέγχουμε συχνά  καλού - κακού τις πιέσεις μας..

16810880_10155016750614725_1595416691_o.

32-36 για τον χειμωνα φανταζομαι.

Το καλοκαιρι θελει 30-32.Οποτε καλα το εκανες!

Ασε που αν εχεις 30-32 δεν νομιζω να εχεις ποτε προβλημα,αρκει καθε τοσο να το τσεκαρεις.Ασε που στο 32-36 νομιζω πως θα τραβας πολυ περισσοτερους κραδασμους στα χερια σου.Η μηχανη και μια εβδομαδα να μεινει ακινητη οι πιεσεις πεφτουν,οποτε καλα το ειπατε.Τσεκ συχνα.

Εγω αλλο θελω να ρωτησω...

Γιατι του εβαλε γρυλο?Αφου μολις βγει η ζαντα το βαρος παει πισο οταν το εχεις στο διπλο σταντ!

:erotimatiko:

Για να έχει χώρο να γλιστρήσει έξω ο τροχός.

Κι εγώ γρύλο βάζω όταν είμαι μόνος,

αν όμως υπάρχει δεύτερος έμπιστος (πάντα) Ενφιλντάς

μπορεί να την σηκώσει τραβηχτά στο νύχι και εσύ να βγάλεις τον τροχό.

Εμένα όμως μου αREσει η φωτό με τον γρύλο κάτω από την Enfield,

δείχνει επαγγελματισμό και κάτσε καλά εργαλείο..::):

On 19/2/2017 at 4:09 PM, Αντωνης Σταθακης είπε:

Εγω αλλο θελω να ρωτησω...

Γιατι του εβαλε γρυλο?Αφου μολις βγει η ζαντα το βαρος παει πισο οταν το εχεις στο διπλο σταντ!

:erotimatiko:

χαχαχα σε μενα άμα βγαλεις ζαντα παει μπροστα!!!!

• 4 εβδομάδες πριν...

IMG_2713.jpg

IMG_2715.jpgIMG_2717.jpgIMG_2719.jpg

Ετοιμο το military μου με  Dunlop k70 front 3.25-19 kai rear 4.00-18 !!!!!!!

Πιεση ελαστικων: 

Για την πολη-front 30 και rear 33

Για ταξιδι- front 33 και rear 36

Τα χιλιομετρα του μοτο μου ειναι τωρα 3000 km και προτεινομενη επομενη αλλαγη στα 18000km η 1,5-2 ετη

Αξιολόγηση:
α) 
ψήλωσε το μοτό
β) είναι περισσότερο military
γ) 
καλύτερη οδική συμπεριφορά
δ) Η βάρκα ακόμα γέρνει

Μπραβο πολυ ωραιο εγινε...τα λαστιχα ειναι πολυ καλα!Τωρα στο οτι γερνει,πρωτα απ'ολα δες αν ο μπροστα τροχος με τον πισο ειναι σωστα ευθυγραμμισμενος.Αν θυμαμαι καλα του Λεωνιδα το τεποζιτο απο την μια μερια ηταν πιο φαρδυ(το καταλαβαινες κοιτωντας το απο μπροστα)για το δικο σου δεν θυμαμαι να ειχες τετοιο προβλημα.Αυτα στα λεω ξεροντας ολοι μας πως ειναι χειροποιητο και καποια υλικα ειναι λογικο να ειναι στραβα,αρα και να περνει απο καποια μερια αφηνοντας τα χερια.Κατι αλλο που μπορει να φταιει ειναι αν οι πατητηρες σου δεν πανε παραλληλα αρα χωρις χερια χωρις να το καταλαβαινεις βαζεις περισσοτερο βαρος στον ενα απο τους δυο.Παντως δεν ειναι τιποτα σημαντικο.enfield ολε...

1 ώρα πριν, fantom duck είπε:

Τα χιλιομετρα του μοτο μου ειναι τωρα 3000 km και προτεινομενη επομενη αλλαγη στα 18000km η 1,5-2 ετη

Προτεινόμενη βόλτα για να τα στρώσουμε δεν σου έδωσαν..? :ranting:

Μεγιές Μιχάλη..:wink:

...καλο δρομο να εχεις και μη μασας, αν δεν γερνεις εσυ αστην να να γερνει και τρελανε την στα χιλιομετρα...μετα συγχωρησεως...προσχομεεεεεννν...:popeanim:

9 ώρες πριν, bbk είπε:

...καλο δρομο να εχεις και μη μασας, αν δεν γερνεις εσυ αστην να να γερνει και τρελανε την στα χιλιομετρα...μετα συγχωρησεως...προσχομεεεεεννν...:popeanim:

Δεν πειραζει φιλε bbk...ολα τα ομορφα κοριτσια εχουν  καποιο ελαττωμα!!