Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Πίσω αμορτισέρ Hunter

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 λεπτό πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Έχει αλλάξει κάποιος τα πίσω αμορτισέρ με αυτά του Classic reborn ή του Bullet, που είναι τα ίδια..;

Αν ναι,θα ήθελα εντυπώσεις...

Ακόμα και με κάτι άλλο....

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 3/4/2026 at 1:36 ΜΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:
  Την 3/4/2026 at 1:34 ΜΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Έχει αλλάξει κάποιος τα πίσω αμορτισέρ με αυτά του Classic reborn ή του Bullet, που είναι τα ίδια..;

Καλά.. δηλαδή όλοι έχετε το Hunter με τα μαμά αμορτισέρ..;🤔

Δημοσιεύτηκε

Έχουν ειπωθεί πολλά για τα πίσω αμορτισέρ, κυρίως στο fb. Άλλος έχει βάλει hagon, άλλος yss μέχρι και ohlins με 1000+ ευρώ. Η Hyperpro δίνει 2 επιλογές με την πρώτη να αρχίζει από 900 χωρίς ΦΠΑ. Υπάρχουν λύσεις και με 200 ευρώ αλλά αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Οποσδήποτε άλλο πράγμα είναι ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφορά, άλλο χωρίς. Άλλο είναι επισκευαζόμενα, άλλο κλειστού τύπου. Διάφορες οι επιλογές αλλά γενικά οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν αμορτισέρ χαμηλού κόστους ακόμα και σε μηχανές με τριπλάσιο κόστος. Εγώ δεν έχω αλλάξει ακόμα αλλά το έχω συζητήσει με μαγαζί που ασχολείται με αναρτήσεις και μου έχουν δώσει πληροφορίες για το τι γίνεται στην αγορά, γενικά.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 ώρες πριν, Ο/Η Γιώργος_Σ έγραψε:

Έχουν ειπωθεί πολλά για τα πίσω αμορτισέρ, κυρίως στο fb. Άλλος έχει βάλει hagon, άλλος yss μέχρι και ohlins με 1000+ ευρώ. Η Hyperpro δίνει 2 επιλογές με την πρώτη να αρχίζει από 900 χωρίς ΦΠΑ. Υπάρχουν λύσεις και με 200 ευρώ αλλά αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Οποσδήποτε άλλο πράγμα είναι ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφορά, άλλο χωρίς. Άλλο είναι επισκευαζόμενα, άλλο κλειστού τύπου. Διάφορες οι επιλογές αλλά γενικά οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν αμορτισέρ χαμηλού κόστους ακόμα και σε μηχανές με τριπλάσιο κόστος. Εγώ δεν έχω αλλάξει ακόμα αλλά το έχω συζητήσει με μαγαζί που ασχολείται με αναρτήσεις και μου έχουν δώσει πληροφορίες για το τι γίνεται στην αγορά, γενικά.

Τα γνωρίζω όλα αυτά πολύ καλά..!Αν είναι να δώσει κάποιος τόσα λεφτά, καλύτερα να πάρει άλλο μηχανάκι....

Το θέμα είναι να μην είναι τόσο ξερή με τα γραμμικά ελατήρια...Η λύση με του classic reborn ή του hunter 2025 και μετά, που έχουν προοδευτικά ελατήρια είναι η πιο ασφαλής, δοκιμασμένη και ανώδυνη..!

Άλλωστε είναι η πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο... Ειδικά του classic που έχει καλύτερη απόσβεση.. Εγώ πάντως έχω παραγγείλει του classic με κωδικό RAR00573/A και τα περιμένω...

Θα ενημερώσω μόλις τα περάσω...

Δημοσιεύτηκε

Εγώ άλλαξα τις πίσω αναρτήσεις προσθέτοντας αυτές της Shock Factory 2WIN και αντικατέστησα τα μπροστινά ελατήρια με της Hyperpro.

Η αντικατάσταση ειδικά της πίσω ανάρτησης με απασχολούσε από την πρώτη στιγμή. Αφού κατάφερα να αποφύγω να πετάξω χρήματα σε φτηνιάρικες αναρτήσεις του ebay, έκανα υπομονή μέχρι να μπορώ να αγοράσω κάτι πιο αξιόλογο.

Το μηχανάκι "βιδώθηκε" στο έδαφος και στρίβει καλύτερα. Το ABS σταμάτησε να ενεργοποιείται με το παραμικρό δυνατό φρενάρισμα όπως πριν. Είναι μια σοβαρή επένδυση αλλά κάποιος που έχει σκοπό να κρατήσει την μηχανή θα τις απολαύσει.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
12 ώρες πριν, Ο/Η stelios-thess έγραψε:

Εγώ άλλαξα τις πίσω αναρτήσεις προσθέτοντας αυτές της Shock Factory 2WIN και αντικατέστησα τα μπροστινά ελατήρια με της Hyperpro.

Η αντικατάσταση ειδικά της πίσω ανάρτησης με απασχολούσε από την πρώτη στιγμή. Αφού κατάφερα να αποφύγω να πετάξω χρήματα σε φτηνιάρικες αναρτήσεις του ebay, έκανα υπομονή μέχρι να μπορώ να αγοράσω κάτι πιο αξιόλογο.

Το μηχανάκι "βιδώθηκε" στο έδαφος και στρίβει καλύτερα. Το ABS σταμάτησε να ενεργοποιείται με το παραμικρό δυνατό φρενάρισμα όπως πριν. Είναι μια σοβαρή επένδυση αλλά κάποιος που έχει σκοπό να κρατήσει την μηχανή θα τις απολαύσει.

Πόσο κόστισαν τα Shock Factory 2win..;

Δημοσιεύτηκε
Την 18/4/2026 at 9:52 ΜΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Τα γνωρίζω όλα αυτά πολύ καλά..!Αν είναι να δώσει κάποιος τόσα λεφτά, καλύτερα να πάρει άλλο μηχανάκι....

Το θέμα είναι να μην είναι τόσο ξερή με τα γραμμικά ελατήρια...Η λύση με του classic reborn ή του hunter 2025 και μετά, που έχουν προοδευτικά ελατήρια είναι η πιο ασφαλής, δοκιμασμένη και ανώδυνη..!

Άλλωστε είναι η πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο... Ειδικά του classic που έχει καλύτερη απόσβεση.. Εγώ πάντως έχω παραγγείλει του classic με κωδικό RAR00573/A και τα περιμένω...

Δεν είναι ποιο κοντά τα αμορτισέρ του classic ?

Δημοσιεύτηκε
7 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Πόσο κόστισαν τα Shock Factory 2win..;

Τιμή σετ 480€ τα ασημί-μαύρα & 530€ τα ολόμαυρα. Ήρθαν σε δυο εργάσιμες από την Γαλλία.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
3 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Του classic reborn 2021 και μετά..(σασί j series).

320mm από βίδα σε βίδα..

Ακριβώς όπως στο hunter... Από ξένα forum λένε ότι μεταμορφώνεται το hunter...

Έως 70% πιο μαλακή ανάρτηση...

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
Την 21/4/2026 at 1:19 ΜΜ, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Διάβασα ότι είναι λίγο πιο ψηλά (3-4 πόντους) αλλά ταιριάζει ακριβώς χωρίς τίποτα άλλο να κάνεις ( μιλάμε για του classic reborn ) τις περιμένω όπου να ναι κ θα σου πω

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
18 ώρες πριν, Ο/Η ilias bak έγραψε:

Μόλις το έκανα... Μου φαίνεται ( λίγα χιλιόμετρα έχω κάνει) ότι ίσως έπρεπε από την αρχή να το είχα κάνει... Πολύ καλές..

Μπορείς να μου πεις αν είναι το ίδιο μήκος (τρύπα - τρύπα); και αν έχουν την ίδια διαδρομή περίπου; (μήκος διαδρομής άξονα αμορτισέρ, από την μπουκάλα που μπαίνει μέσα μέχρι την άλλη άκρη που έχει το λαστιχένιο στοπ). Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Είναι σχεδόν ίδιο.. 2 χιλιοστά πιο κοντες είναι αυτές που πήρα .. αλλά μπήκαν πολύ εύκολα... Αξίζει φίλε ιδίως εκεί που οδηγάς αν έχει λακκούβες σαμαράκια κλπ

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 18/4/2026 at 9:52 ΜΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Τα πέρασα και η εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές..!!!

Το hunter απέκτησε πολύ ανώτερη ποιότητα κύλισης,η ανάρτηση έπαψε να είναι ξερή χωρίς να επιβαρύνει την μέση και χωρίς να έχει αλλάξει η συμπεριφορά της στο δρόμο..!!!

Επίσης όσο στρώνουν γίνονται ακόμα πιο προοδευτικά....!

Τι να πω άλλο,δεν ξέρω γιατί δεν έχουν μπει εργοστασιακά...!

Χωρίς κόστος το hunter απέκτησε

ποιοτική ανάρτηση!!!

Δημοσιεύτηκε
8 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Τα πέρασα και η εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές..!!!

Το hunter απέκτησε πολύ ανώτερη ποιότητα κύλισης,η ανάρτηση έπαψε να είναι ξερή χωρίς να επιβαρύνει την μέση και χωρίς να έχει αλλάξει η συμπεριφορά της στο δρόμο..!!!

Επίσης όσο στρώνουν γίνονται ακόμα πιο προοδευτικά....!

Τι να πω άλλο,δεν ξέρω γιατί δεν έχουν μπει εργοστασιακά...!

Χωρίς κόστος το hunter απέκτησε

ποιοτική ανάρτηση!!!

Τώρα η ερώτηση είναι: του classic ή τα καινούργια προοδευτικά του hunter; Τι διαφορές να έχουν άραγε εκτός από την εμφάνιση;

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
21 ώρες πριν, Ο/Η Γιώργος_Σ έγραψε:

Τώρα η ερώτηση είναι: του classic ή τα καινούργια προοδευτικά του hunter; Τι διαφορές να έχουν άραγε εκτός από την εμφάνιση;

Είναι του classic reborn..

Απ' ότι λένε σε διεθνή forum είναι ακόμα πιο soft από τα καινούργια του hunter..

Πάντως με αυτά το hunter έγινε ανθρώπινο και συνεργάζονται σωστά και με τα μπροστινά..!

21 ώρες πριν, Ο/Η Γιώργος_Σ έγραψε: