Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ρύθμιση βαλβίδων

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από 20λεπτη διαδρομή σε ανοιχτό δρόμο και 100χλμ/ώρα.ταχυτητα πέφτοντας οι στροφές μόλις αφήνω το γκάζι, ακούω για λίγο μεταλλικό θόρυβο (τικ-τικ), σαν να ακούγονται οι βαλβίδες στην αδράνεια...

Μήπως είναι ένδειξη ότι θέλουν ρύθμιση,ή μήπως είναι ο τεντωτήρας της καδένας..;

Υπάρχει εμπειρία σχετικά με αυτό το σύμπτωμα ή άποψη...; Έχω 18500χλμ. και η προηγούμενη φορά που έγινε έλεγχος στις βαλβίδες ήταν πριν 13000χλμ.

Υπ όψιν ότι το μοτέρ δουλεύει άψογα απ' το ρελαντί μέχρι τις ψηλές στροφές...

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από 20λεπτη διαδρομή σε ανοιχτό δρόμο και 100χλμ/ώρα.ταχυτητα πέφτοντας οι στροφές μόλις αφήνω το γκάζι, ακούω για λίγο μεταλλικό θόρυβο (τικ-τικ), σαν να ακούγονται οι βαλβίδες στην αδράνεια...

Μήπως είναι ένδειξη ότι θέλουν ρύθμιση,ή μήπως είναι ο τεντωτήρας της καδένας..;

Υπάρχει εμπειρία σχετικά με αυτό το σύμπτωμα ή άποψη...; Έχω 18500χλμ. και η προηγούμενη φορά που έγινε έλεγχος στις βαλβίδες ήταν πριν 13000χλμ.

Υπ όψιν ότι το μοτέρ δουλεύει άψογα απ' το ρελαντί μέχρι τις ψηλές στροφές...

Πες μας και τι μηχανή έχεις ποιο μοτέρ έχει ; Εγώ στο hntr μέχρι τα 20000 χιλ ανά 5000 ήθελαν ρύθμιση . Μπορεί και να έτυχε στο δικό μου μηχανάκι δεν είναι κανόνας

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
24 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Πες μας και τι μηχανή έχεις ποιο μοτέρ έχει ; Εγώ στο hntr μέχρι τα 20000 χιλ ανά 5000 ήθελαν ρύθμιση . Μπορεί και να έτυχε στο δικό μου μηχανάκι δεν είναι κανόνας

Δεν το ανέφερα γιατί άνοιξα το θέμα στην ενότητα του Hunter.Το θεώρησα αυτονόητο...

Εσύ πάλι γιατί κάθε 5000χλμ;

Σου έδειχνε κάτι ή το έκανες προληπτικά..;

Εκτός αν εννοείς έλεγχο διάκενου βαλβίδων!

Ήθελαν όμως..;

Δημοσιεύτηκε

Οι βαλβίδες θέλουν έναν έλεγχο κάθε 10.000 Αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουν βγει εκτός ορίου ανοχών. Εφόσον χρειάζεται, γίνεται ρύθμιση. Συνήθως όμως οι βαλβίδες ακούγονται σε ένα κρύο μοτέρ πιο έντονα. Αφού ακούγεται κάτι μετά από ώρα, καλύτερα πες το σε ένα μηχανικό να δεις τι θα σου πει. Αν θέλεις πες μας μετά τι έγινε να έχουμε κατα νου.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
12 ώρες πριν, Ο/Η Γιώργος_Σ έγραψε:

Οι βαλβίδες θέλουν έναν έλεγχο κάθε 10.000 Αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουν βγει εκτός ορίου ανοχών. Εφόσον χρειάζεται, γίνεται ρύθμιση. Συνήθως όμως οι βαλβίδες ακούγονται σε ένα κρύο μοτέρ πιο έντονα. Αφού ακούγεται κάτι μετά από ώρα, καλύτερα πες το σε ένα μηχανικό να δεις τι θα σου πει. Αν θέλεις πες μας μετά τι έγινε να έχουμε κατα νου.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Μόλις τώρα, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:
  12 ώρες πριν, Ο/Η Γιώργος_Σ έγραψε:

Εννοείται φίλε Γιώργο και θα εννημερώσω!

Θα επισπεύσω το service των 20000χλμ. την άλλη εβδομάδα..

Το πιθανότερο είναι να είναι βαλβίδες..

Να ξέρεις ότι στα αερόψυκτα οι βαλβίδες ακούγονται περισσότερο όταν το μοτέρ είναι ζεστό, γιατί μεγάλο νουν οι ανοχές λόγω διαστολής και πιο λεπτόρρευστο λιπαντικό..

Δημοσιεύτηκε
Την 21/2/2026 at 8:39 ΜΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Δεν το ανέφερα γιατί άνοιξα το θέμα στην ενότητα του Hunter.Το θεώρησα αυτονόητο...

Εσύ πάλι γιατί κάθε 5000χλμ;

Σου έδειχνε κάτι ή το έκανες προληπτικά..;

Εκτός αν εννοείς έλεγχο διάκενου βαλβίδων!

Ήθελαν όμως..;

Έχεις δίκαιο , δεν το πρόσεξα .

Το manual λέει έλεγχο κάθε 5000 χιλ . Εμένα στον έλεγχο που έκανα έδειχνε ότι ήθελαν ρύθμιση , τις ψιλό άκουγα κιόλας.

Θα σου πω ένα tips: ο κατασκευαστής σου λέει 0.08 εισαγωγής και 0.18 εξαγωγής (σε μετρικό σύστημα).

Οι Ινδοί όμως δουλεύουν inches και για την Ευρώπη το στρογγυλοποιησαν σε μετρικό .

Εγώ πήγα και αγόρασα φιλερ σε inch. Η μέτρηση εκεί είναι 0.003 εισαγωγής και 0.007 εξαγωγής . Αν και μιλάμε για χιλιοστά του χιλιοστού η διαφορά που θα δεις είναι αισθητή . Εγώ όταν τις ρύθμισα σε inch δεν ξανά συνάντησα πρόβλημα ανά 5000 χιλ. Ίσως έτυχε δεν ξέρω τι να πω