Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Θερινό Σινεμά

Δημοσιεύτηκε

Ας μοιραστούμε εδώ ταινίες,  που μας συγκίνησαν, 

που μας έκαναν να γελάσουμε, που μας προβλημάτισαν.

Ακόμα και για τις αδιάφορες ας μιλήσουμε.

Πιάστε την δική σας πάνινη καρέκλα και καλή διασκέδαση.. :popcorn:

Αγαπημένος σκηνοθέτης (φωτογράφος) o Wim και αγαπημενος τραγουδιστής ο Nick..

"Τα φτερά του έρωτα"

https://www.youtube.com/watch?v=3bZXO_xmnJc

• Απαντήσεις 300
  • Εμφανίσεις 175,9k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• ... γι'αυτούς που έχουν δει την τανία "Η πόλη του θεού" 2002 (trailer) ... ανακάλυψα ότι πριν 3 χρόνια είχε βγεί και το παρακάτω ντοκυμαντερ όπου ακολουθεί τις ζωές των πρωταγωνιστών της ταινίας 10 χρ

• Τζότζο Jojo Rabbit Ο δεκάχρονος Τζότζο, αφοσιωμένο μέλος της ναζιστικής νεολαίας, λαμβάνει καθημερινά συμβουλές και ενθάρρυνση από έναν επινοημένο φίλο. Τίποτα το παράξενο δηλαδή, με

• On 25 Απριλίου 2016 at 10:47 PM, Gigas είπε: Man With A Movie Camera (1929)       Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που σήμερα

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Ώχου, ήθελα να την ξαναδώ, γιατί πάει καιρός και δεν βρίσκω την βιντεοκασέτα.

Ήθελα νά 'μαι προετοιμασμένος για την αμείλικτη κριτική σου Γίγαντα.

Διότι είμαι επηρεασμένος από τον αγαπημένο βιωματικά τόπο της Ελευσίνας,

από την εποχή που αποδίδει η ταινία. Την ίδια ηλικία είχα κι εγώ τότε.

Ελπίζω να άρεσε λιγουλάκι.. :blush:

Αμείλικτη κριτική;;; Ελα ωρέ, τώρα :)

Μολις τώρα τελείωσα την θέασή της...

Οχι, δεν μου άρεσε λιγουλάκι...Μου άρεσε αρκετούτσικα.

Χωρίς να είναι το αριστουργημα που θα μείνει αξέχαστο, ήταν καλή ταινία και με ειλικρινείς διαθέσεις.

Την βρήκα νοσταλγική, δροσερή, ρομαντική και μαζί σκληρή και αδυσώπητη.

Οτι είναι η ζωή, δηλαδή.

Με τις χαρές της και τις λύπες, τους θανάτους και τις απώλειες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Μάλιστα, ειδωμένη μέσα απο τα μάτια 11χρονων παιδιών, αποκτά και λίγη απο την μαγεία των παραμυθιών, λίγο από το μυστήριο των Ελευσινείων μυσταγωγιών, λίγη από την αίγλη των μύθων...

Πρόσεξα ότι στην διεύθυνση της φωτογραφίας σε αυτήν την ταινία βρισκόταν ο Φίλιππος Κουτσαφτής, σκηνοθέτης της άλλης ταινίας Αγέλαστος Πέτρα.

Σύμπτωση;;; Μπα... Ο τύπος πρέπει να έχει τρελλό νταλκά με την Ελευσίνα :)

Δημοσιεύτηκε

Ο Ανθρωπος που Ενόχλησε το Σύμπαν

"Εγώ το 'χω αγαπήσει τόσο πολύ το ψυχιατρείο, που αν καθίσουμε λίγο παραπάνω μπορεί και να το αναζητήσω. Δηλαδή, αν φύγω θα το θυμάμαι, θα 'χω πολλές αναμνήσεις... οι άνθρωποι είναι όλοι ζεστοί, όλοι καλοί...ακόμη και στη βία τους μέσα... Βλέπεις ανθρώπους που παλεύουνε και μετά δίνουνε τα χέρια. Φαντάζομαι τώρα να τελειώνει η ταινία σου. Οπως θα μιλάει ή βάλε κάποια φράση, μια λεπτομέρεια που θα συγκινήσει, και όπως θ' ακούς κάποιο λόγο, να σκοτεινιάζει, και να σβήσει στο τελείως μαύρο. Και μετά, αντί για τέλος, θα μπορούσες να βάλεις μια λέξη, να πρωτοτυπήσεις: Επεται...

Θα το θυμάσαι;

Είμαι η στοργή. Είμαι το δάκρυ απ' το βλέφαρο. Είμαι ο άνθρωπος που ενόχλησε το Σύμπαν."

Εδώ έχουμε μια άλλη περίπτωση περίεργου ντοκιμαντέρ.

Μια ταινία που ασχολείται με το ψυχιατρείο Χανίων όπου μια ομάδα ασθενών φιλοξενεί τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ αυτού και ότι ακούς φαίνεται να είναι η σοφία του κόσμου όλου και όχι τα λόγια των τρελλών.

Ειδικά είναι ένας τύπος που αυτά που λέει απλά μαγεύουν...

Ισως τελικά οι τρελλοί απλά να είναι οι άνθρωποι που δεν έγιναν ποτέ αποδεκτοί στο όποιο "σήμερα" επειδή μπορούσαν και έβλεπαν μέσα απο χαραμάδες σε άλλους κόσμους, σε άλλες λογικές...

Και ότι διαφορετικό, το "σήμερα" δεν μπορεί να το αποδεχτεί και πρέπει να του βάλει μια ταμπέλα: Τρελλός!

Δεν είναι μελλοδραματικό, ούτε και ψυχοπλακωτικό.

Συστήνεται!

Δημοσιεύτηκε

Μετά το ψυχοπλάκωμα το ψυχιατρικό, σου 'χω άλλη mental ταινιούλα μικρού μήκους.

Ο σκηνοθέτης της, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, του οποίου το ονομα δεν σου λέει και πολλά, όμως θα τον ξέρεις από άλλη δουλειά του. Εχει σκηνοθετήσει την πολύ γνωστή τηλεοπτική σειρά "Το Νησί"¨που έκανε τηλεοπτική θραύση πριν απο λίγα χρόνια και όχι άδικα κατά την γνώμη μου.

Πιό παλιά όμως, είχε φτιάξει αυτήν την μικρομηκάδικη, με το περίεργο όνομα "Σάμουρε"!
Τι είναι αυτό;

Κρητικός, διαφορετικός από τους άλλους, λίγο πιό ...αργός θα λέγαμε αλλά με πάθος τους Σαμουράι και τα σπαθιά, οπότε ήρθε η λέξη Σαμουράι προς το Σάμουρε και εκρητικίσθη το ουσιαστικό :)

Εδώ η πολύ αξιόλογη αυτή ταινία

Μάλιστα, ακούγεται και το πολύ γνωστό ριζίτικο "Σε Ψηλό Βουνό" από τον Σταύρο Ψαρουδάκη, δυστυχώς δεν είναι δισκογραφημένο ή τουλάχιστον δεν κατάφερα να το βρω, όμως είναι κατά την γνώμη μου, μακράν η καλύτερη εκτέλεση που έχω ακούσει αυτού του τραγουδιού και δεν το έχω ακούσει από λίγους.

Ξεπερνά ακόμη και κλασσικές εκτελέσεις από παλιούς και σύγχρονους...

Εδώ θα βρεις το απόσπασμα από την ταινία που περιέχει το ριζίτικο

Θα σου έλεγα να αφιερώσεις μερικά λεπτά απο την ζωή σου επειδή αξίζει να το δει κανείς αυτο το ταινιάκι....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Γι' αυτό μου αρέσουν οι μικρομηκάδες, μέσα σε λίγα λεπτά χωράνε τόση εύθραυστη  συγκίνηση που ξεφτιλίζουν τα όσκαρ.

Σ' ευχαριστώ (πάλι) προσωπικά, δεν την είχα ξαναδεί και μου έφτιαξες το πρωινό.

Επί της ευκαιρίας να σας εκμυστηρευτώ πως ήδη, μαζί με άλλους συνενφιλντάδες,

μπήκε στο αυλάκι η ιδέα για επόμενη πανελλήνια στην Κρητική γη, ίσως και φέτος το φθινόπωρο.

Δημοσιεύτηκε
Τι μου θύμησες ρε γίγαντα... πιο μικρός είχαμε γυρίσει τη δική μας εκδοχή του σάμουρε στο βουνό του Περάματος, το όρος Αιγάλεω, στην Χωράφα! Παίζει να έχω ακόμα την κασέτα... τρελό γέλιο.

Νίκο θα συμφωνήσω μαζί σου για τις μικρού μήκους ταινίες αλλά και ιστορίες! Προτιμώ μια καλή ιστορία 10 σελίδων παρά ένα βιβλίο!
Δημοσιεύτηκε

Τι μου θύμησες ρε γίγαντα... πιο μικρός είχαμε γυρίσει τη δική μας εκδοχή του σάμουρε στο βουνό του Περάματος, το όρος Αιγάλεω, στην Χωράφα! Παίζει να έχω ακόμα την κασέτα... τρελό γέλιο.

Ελα ωρέ...

Αν την βρεις, ψηφιοποίησέ την και ανέβασέ την να την δούμε...

Καλλιτeχνάρες μου :)

Αυτό σημαίνει ότι την είχες δει την ταινιούλα ή απλά συνέπεσε να βρείτε την ίδια ιδέα ή ακόμη χειρότερα σας την έκλεψε ο Παπαδουλάκης;;; :D

Νίκο θα συμφωνήσω μαζί σου για τις μικρού μήκους ταινίες αλλά και ιστορίες! Προτιμώ μια καλή ιστορία 10 σελίδων παρά ένα βιβλίο!

Ε... δεν είναι να απορεί κανείς που ασχολήθηκες με το κόμικ...

Σϊγουρα προτιμάς ένα βιβλίο με εικόνας παρά ΄ένα βιβλίο των 10 σελίδων :)

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Man With a Movie Camera,

Σοβιετική παραγωγή του 1929.  Μια ταινία χωρίς σενάριο και ηθοποιούς, πρωτοποριακή για την εποχή της, αλλά ακόμα και για σήμερα. Σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει..!

Το soundtrack (η ταινία είναι βουβή) της σύγχρονης επανέκδοσης επιμελήθηκαν οι Cinematic Orchestra, και είναι εφάμιλλο της ταινίας κατά την ταπεινή μου άποψη.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα..!!

Δημοσιεύτηκε

Μία εξαιρετική ελληνική ταινία του Νίκου Γραμματικού. Πολύ συνοπτικά, εξετάζει πώς αντιμετωπίζουν οι κλειστές κοινωνίες κάτι ξένο/διαφορετικό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ,με πολύ έντονο κοινωνικό μήνυμα. Α. Και με μουσική του Θανασάρα!!

Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

Δημοσιεύτηκε

Ιδιαίτερα συγκινητική ,με πολύ έντονο κοινωνικό μήνυμα. Α. Και με μουσική του Θανασάρα!!

Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

Μία εξαιρετική ελληνική ταινία του Νίκου Γραμματικού. Πολύ συνοπτικά, εξετάζει πώς αντιμετωπίζουν οι κλειστές κοινωνίες κάτι ξένο/διαφορετικό.

Ο Βασιλιάς!!!
Μπράβο ρε φίλε!!!
Και ο Μουρικης, μεγάλη μορφή σε αυτήν την ταινία.

Φυσικά η αφορμή για να την βρω/παρακολουθήσω σε πρώτη φάση ήταν ο Θανάσης και οι μουσικές του για την ταινια αλλα και η ίδια με αποζημίωσε!
Πολύ καλή παράθεση!!!!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17035987/%CE%9F%20%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82%20-%20soundtrack.rar εδώ η μουσική από την ταινία!

(Υ.Γ. Πώς να ξεχωρίσεις τον κινηματογράφο απο την μουσική;;; Αφού ειναι σχεδόν αλληλένδετα!)

Δημοσιεύτηκε

Την ειδα κ οντως δεν αμφιβαλλω που θεωρειται η καλυτερη ταινια ολων των εποχων

http://www.imdb.com/title/tt0038650/

ενδιαφέρον φαίνεται το σενάριο...

Δεν την είχα καν ακουστά!

Κατεβαινει πάραυτα :)

Να 'σαι καλά για την πρόταση...

Πάντα ανοιχτός για κινηματρογαφικές προτάσεις...

Δημοσιεύτηκε
Στελιο η ταινια ειναι ενα κοσμημα!
Τη βλεπω καθε χριστουγεννα τα τελευταια χρονια !!!
. αν και ειμαι σχεδον 40 πλανταζω στο κλαμα . κυριολεκτικα !!!

Με το μηχανακι τι εκανες ?
. .κουμπωσες?
Δημοσιεύτηκε

Στελιο η ταινια ειναι ενα κοσμημα!
Τη βλεπω καθε χριστουγεννα τα τελευταια χρονια !!!
. αν και ειμαι σχεδον 40 πλανταζω στο κλαμα . κυριολεκτικα !!!

Με το μηχανακι τι εκανες ?
. .κουμπωσες?

Σήμερις το πήρα και έκανα πολύ λίγα χιλιομετράκια...

Αύριο πάω για μπανάκι και θα του δώσω μερικά ακόμη..

Εν ευθέτω χρόνο θα καταθέσω εντυπώσεις...

Σύντομα δηλαδή :)

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Και μια απο μένα ταινία του σημερα ...ειναι αληθινή ιστορία ..

Πρώτη φορά βλέπω ταινία για τα ναρκωτικά τόσο αισιόδοξη,

με τέλος "και ζήσανε αυτοί καλά και 'μεις καλύτερα".

Θανάση το διασκέδασα..!! :thumbsup:

(πολύ γουστάρω τα "ταινιάκια" με τους άγνωστους ηθοποιούς,

τα δίνουν όλα στην υποκριτική ξεφτιλίζοντας τους τηλεαστέρες, ευγε) :bow:

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Aguirre. Μία ταινία του Werner Herzog, που πραγματεύεται την ιστορία μιάς στρατιάς Ισπανών που αναζητούν το El Dorado στη Λατινική Αμερική.

Πανέμορφα τοπία, εξαιρετική φωτογραφία και ένα ανεπαλάληπτο soundtrack από τους υπερθεούς Popol Vuh.

Ένας καθηλωτικός συνδυασμός εικόνας και ήχου. :bow:

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

. . .Συνεχίζοντας στο χτεσινό μουσικό κλίμα,παραθέτω το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ "Ζωντανοί στο Κύτταρο-Σκηνές Ροκ". Αφορά το ιστορικό κλάμπ Κύτταρο,στο οποίο έδρασαν μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες του ελληνικού ευρύτερου χώρου του ρόκ και νομίζω πετυχαίνει να μας μεταφέρει άριστα στο κλίμα της εποχής. Την οποία εγώ μεν δεν έζησα, αλλά ακούγοντας όλες αυτές τις ιστορίες και βλέποντας τις εικόνες με πιάνει μία νοσταλγία. . .

http://www.dailymotion.com/video/xitjps_zontanoi-sto-kyttaro_music[media][/media]

• 4 εβδομάδες πριν...
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Ποπο ρε ΑΛΠΙΚΕ, τι 90τίλα ήταν αυτή! καηκα... :smoking:

Με τη σειρά μου θα ποστάρω την απόλιτη cult ελληνική ταινία μικρού μηκους.

:2:  :headbanger: :ranting3: