Jump to content
Δημιουργία Νέου...

Θερινό Σινεμά

noe

Recommended Posts

• Απαντήσεις 300
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

...χαχαχα καλή πρόταση! ... Και πριν λίγο καιρό ειχε βγει στις ειδήσεις ότι κάποιος έχει μαγνητοφωνησει  τον κιουμπρικ να παραδεχεται ότιπραγματι αυτός είχε σκηνοθετήσει την προσελήνωση ...  Τυχαίο!? ... Ίσως ήταν στα πλαισια προώθησης της ταινίας...

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

• 2 εβδομάδες πριν...
On 4/28/2016 at 9:10 AM, noe είπε:

Εξαιρετική οπτική ματιά και σπάνιο μέσα σε δύο μέρες να δω ισάριθμα διαμάντια.  Χθες στο κρατικό κανάλι ταξίδεψα στην Τεχεράνη και αφουγκράστηκα πως "και τα σπουργίτια τραγουδάνε" (the song of sparrows). Μία συνέχεια διάρρηξης στην ξενοφοβία θα είναι αν αποφασίσετε να τη δείτε. Απλές καταστάσεις γεμάτες συναίσθημα με υπέροχη οπτική ματιά, μάθημα για τους δυτικους και τα όσκαρ. Η αληθινή φωτογραφία κρύβεται στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα..!!

Πραγματικά πάρα πολύ καλή ταινία, συναίσθημα και τρομερή φωτογραφία!, πολύ καλή πρόταση Νίκο, και επίσης σε β πρωταγωνιστικό ρόλο ένα δίκυκλο!... για να μην πω πως χωρίς την μοτοσυκλέτα δεν θα υπήρχει το σενάριο.... 

Ως γνωστόν ζηλιάρης θα σας προτείνω (αν δεν το έχω κάνει ήδη) με τη σειρά μου

μία μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων "Το τρίο της Μπελβίλ".

Σας παραθέτω δύο  απολαυστικά  μουσικά δείγματα της ταινίας:

• 2 εβδομάδες πριν...

41r86VE-EeL.jpg

Ξεκινώντας τούτο το τόπικ ήταν φανερό πως ο Wim Wenders

είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες που θαυμάζω,

με ταξιδεύει "πραγματικά" μέσα από την οπτική ματιά του στις ταινίες του

και κάθε φορά που τις ξαναβλέπω ανακαλύπτω διαφορετικές πτυχές του.

On 10/5/2015 at 0:28 AM, Gigas είπε:

Ελπίζω να μην κοιμηθώ όπως και στην ιστορική Ελλη, στην Ακαδημίας όπου βγήκα έχοντας ρίξει έναν καταπληκτικό ύπνο στα Φτερά του Ερωτα και άκουγα τους άλλους να μιλάνε για αριστούργημα... Αλλη ταινία θα βλέπαμε μάλλον :)

Kings of the road (Στο πέρασμα του χρόνου)

Παρά κάτι τρεις ωρίτσες κρατάει τούτη η ταινία του Wenders, μια από τις πρώτες του δημιουργίες το 1976. Όποιος δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, έχει  την ευκαιρία απόψε το βράδυ στις 22:00 να την δει στην ΕΡΤ

Υπέροχη φωτογραφία, όπως και η  μουσική, δένουν σε τούτο το "ταξίδι" δίχως σκοπό που μας παρουσιάζει ο Wenders και παρόλη τη διάρκεια της ταινίας στο τέλος αισθάνεσαι πως θα μπορούσες να συνταξιδεύεις για πολύ ακόμη με τον Bruno και τον Robert (πρωταγωνιστές). Αυτό μου έχει μείνει, διότι την ταινία δεν την έχω στη συλλογή μου, πάνε πολλά χρόνια που την είχα δει πάλι στην μικρή οθόνη και είχα σκάσει όταν στο τέλος διαπίστωσα πως δεν είχα πατήσει το REC για να γράψει η βιντεοκασσέτα.

kings-of-the-road-1976-001-rudiger-vogle

15 λεπτά πριν, noe είπε:

και είχα σκάσει όταν στο τέλος διαπίστωσα πως δεν είχα πατήσει το REC για να γράψει η βιντεοκασσέτα.

Γι αυτό στενοχωριέσαι;;

Στην εποχή του Ιντερνετ όπου τα πάντα μπορούν να βρεθούν;;;

Ορίστε λοιπον.... και με ελληνικούς υποτίτλους! (σε καμμια ώρα θα έχει ανέβει)

Θα είναι για λίγες μέρες εκεί και μετά θα μετακομίσει....

Ο ενθουσιασμός σου  για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη επιβάλει να κάνω αφιέρωμα ταινιών με τις δουλειές του

Μάλλον πρέπει να τον επανεκτιμήσω (πέρα απο τις δύο ταινίες του που μου αρέσουν πολύ, ίσως πρέπει να δω όλη τη δουλειά του)

Πχ.. αυτήν εδώ, δεν την έχω δει....

Γίγαντα..:love:

Ένας λόγος που συμπαθώ τη δημόσια τηλεόραση (ακόμα και το κανάλι της Βουλής) είναι πως βάζει ταινίες ψαγμένες, αντιεμπορικές για μένα προς αναζήτηση διαμαντιών και μάλιστα με ελάχιστες λίγων δευτερολέπτων διαφημίσεις (ούτε για κατούρημα δεν προλαβαίνω να πάω).

Τις προάλλες (Τετάρτη)  το βράδυ γυρνώντας από τη δουλειά στην ΕΡΤ2 ξαναείδα μια ταινία των αδελφών Κοέν. Σκηνοθέτες τρελιάρηδες που αρέσκομαι σφόδρα να τους παρακολουθώ.

Ένας σοβαρός άνθρωπος (A serius man)

Παράθεση

Υπόθεση: Μπλούμινγκτον, Μινεσότα 1967. Ο Λάρι Γκρόπνικ είναι ένας καλός άνθρωπος. Είναι ένας στοργικός σύζυγος, ένας αφοσιωμένος πατέρας κι ένας αξιόλογος καθηγητής Φυσικής που πάντα επιλέγει το σωστό δρόμο, όταν έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους πειρασμούς. Μία μέρα όμως, όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά για τον Λάρι. Τι συμβαίνει όταν ο κόσμος χωρίζεται σε άσπρο ή μαύρο και παύει να υπάρχει το γκρι; Διάρκεια: 105΄

Η ταινία ήταν υποψήφια για:

• Όσκαρ καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου.
  • Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού (Μάικλ Στάλμπαργκ) σε κωμωδία ή μιούζικαλ.

(πηγή πληροφοριών)

A-Serious-Man-3-640x360.jpg

On 11/5/2015 at 11:29 AM, Gigas είπε:

Buena Vista Social Club! Κορυφαία!!!!

Τζαζ ροκ, φωτογραφία, leica, κινηματογράφος, τα ινδάλματά του, δεν χάνει ευκαιρία να εξυμνεί ή τουλάχιστον να αναφέρεται έμμεσα, σχεδόν σε κάθε δημιουργία του (π.χ. ξεφυλλίζοντας  ένα άλμπουμ του Walker Evans).

Αυτό το ντοκιμαντέρ Στέλιο δεν το έχω δει, όπως και πολλές ταινίες του, ότι και να είδα όμως το απόλαυσα.

14 ώρες πριν, noe είπε:

Παρά κάτι τρεις ωρίτσες κρατάει τούτη η ταινία του Wenders,

Στο πέρασμα του χρόνου και στο σπάσιμο των νεύρων μου..:ranting:

Μάλλον μετά από είκοσι χρόνια παραξένεψα,  γεροξεκούτιανα, αγαπητέ κ. Wim, και με δυο και λιγότερες ωρίτσες μπορούσες να μας μεταφέρεις τις όμορφες εικόνες και σκέψεις σου..!!

Φιλτατοι σινεφίλ εφοδιασθείτε με τρεις γαβαθες ποπκορν και ένα κιλό λιόσπορο..:popcorn:

... γι'αυτούς που έχουν δει την τανία "Η πόλη του θεού" 2002 (trailer) ... ανακάλυψα ότι πριν 3 χρόνια είχε βγεί και το παρακάτω ντοκυμαντερ όπου ακολουθεί τις ζωές των πρωταγωνιστών της ταινίας 10 χρόνια μετά από την προβολή της...  φαίνεται και από το trailer να έχει ενδιαφέρον! θα το δω σύντομα και μοιραστώ εντυπώσεις.

Υ.Γ Για όσους δεν έχουν δει την "Η πόλη του θεού" την συστήνω ανεπιφύλακτα! :popcorn:

On 22/5/2016 at 7:43 PM, Gigas είπε:

Ο ενθουσιασμός σου  για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη επιβάλει να κάνω αφιέρωμα ταινιών με τις δουλειές του

Προς Noe:

Σου 'χω αφιέρωμα/εξτραβανγκάντζα στον  Wim Wenders.

Στην πρώτη συνάντησή μας θα σου φέρω δισκάκι με τις κυριότερες ταινίες του.

18 στο συνολο.

13 με ελληνικούς υποτιτλους και δυστυχώς 5 με αγγλικούς, αφού στάθηκε αδύνατο να βρώ ελληνικά γι αυτές.

Ετσι μπορείς να τις κρατήσεις, αν θέλεις στην συλλογή σου.

Δεν έβαλα στην επιλογή τα πάμπολλα ντοκιμαντέρ που έχει φτιάξει

Ενα αρκετά ενδιαφέρον που παρακολούθησα τελευταία ήταν το Αλάτι της Γης που ασχολιόταν με έναν φωτογράφο και την εξέλιξη της δουλειάς του στο πέρασμα του χρόνου.

Ισως θα ήθελες να το δεις λόγω ενασχόλησής σου με το άθλημα...

Ακολουθεί η λίστα

Με ελληνικούς υποτίτλους

1974 Alice In Den Städten (Alice In The Cities) (1974) Dvdrip (Sirius Share)"
1976 Kings Of The Road (1976)"
1977 The American Friend - Wim Wenders [1977]"
1982 Hammett [1982 Wim Wenders Dvdrip-Minimalz"
1984 Paris Texas 1984 720p Bluray X264 Anoxmous"
1987 Wings Of Desire 1987 720p Bluray X264 Anoxmous"
1991 Until The End Of The World - Original Version (179 Min) By Altoburgo"
1993 Faraway So Close!  [1993]"
1999 Buena Vista Social Club 1999 720p Brrip 900mb Mkvcage Com"
2000 The Million Dollar Hotel 2000 720p Bluray H264 Aac-Rarbg"
2004 Land Of Plenty Klaxxon - 2004"
2005 Don't Come Knocking (2005)"
2008 Palermo Shooting 2008 Dvdrip Xvid-Fico [Www Usabit Com]"

Αγγλικοί Υπότιτλοι

1997 The End Of Violence (1997)"
1970 Summer In The City - 1970 - Wim Wenders"
1975 Falsche Bewegung - Wrong Move Sonata Premiere - 1975"
1982 The State Of Things (Der Stand Der Dinge, Wim Wenders, 1982)"
1994 Lisbon Story [Wim Wenders - 1994]"

Nα προσθέσω και γώ ότι εξαιρετικό δοκυμαντέρ είναι το "The Soul of a Man" σκηνοθετημένο από τον Wenders στα πλαίσια της σειράς "The Blues" του Scorcese. Αφηγείται τη ζωή τριών bluesmen του Blind Willie Johnson,του Skip James και του J.B. Lenoir. Μπορείτε να το βρείτε στα torrent και με ελληνικούς υπότιτλους.Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

https://www.youtube.com/watch?v=7MdI2xPHw_k

On 1/6/2016 at 11:01 PM, Gigas είπε:

Προς Noe:

Palermo Shooting

Θα δω αυτή πρώτα. Λέω μέσα μου "μαφιόζικο είναι"; 

Όμως ξεκινώντας βλέπω σουρεαλιστικές εικόνες και διαλόγους μέχρι που ο ήρωας περιπλανιέται στο Παλέρμο ή μάλλον ενδιάμεσα στη ζωή και το  θάνατο κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή* στο χέρι.

Το ξαναείπα παραπάνω ο Wenders έχει πάθος με τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τη τζαζ-ροκ και δε χάνει ευκαιρία να αναφέρεται σε αυτά, το παρακάνει όμως διότι παρασυγκεκριμενοποιεί το κοινό του σε αυτή την ταινία.

Εγώ που είμαι ερωτευμένος με τη φωτογραφία μου πέσαν τα σαγόνια κάτω όταν είδα την makina στα χέρια του και μια ηλικιωμένη ξανθιά να φωτογραφίζει κι αυτή με άλλη μία φετίχ μηχανή* των φωτογράφων δρόμου (και η Φλάβια φοβερό εργαλείο).

Είδα τη μισή ταινία (σήμερα την υπόλοιπη) αν και καραγουστάρω δεν τολμώ να σας την προτείνω μου μοιάζει πολύ επιφανειακή, εκτός και σας αρέσει η φωτογραφία. Θα δώ την υπόλοιπη και αν αξίζει θα επανέλθω.

(Υ.Γ. Γίγαντα ευχαριστώ, η θέαση ξεκίνησε, ο μικρός θησαυρός μπορεί να προσφερθεί στον επόμενο τυχερό).

* τηλεμετρικές και οι δύο, η makina μεσαίου φορμά 6Χ7 και η Leica 24Χ36mm, αριστουργήματα.

8 ώρες πριν, noe είπε:

Θα δω αυτή πρώτα. Λέω μέσα μου "μαφιόζικο είναι"; 

χαχα!

Palermo Shooting, μαφιόζικο εε;;;

Σε έπαιξε κανονικά ο τύπος!!!!

Προσωπικά δεν εχω ξεκινήσει ακόμη το αφιέρωμα...

Επαιξαν αντιπερισπασμοί και βλέπω να ξεκινάω αμερικάνικη σειρά πριν απ' ο,τιδήποτε άλλο...

Σε παρακολουθώ όμως!!!

8 ώρες πριν, noe είπε:

(Υ.Γ. Γίγαντα ευχαριστώ, η θέαση ξεκίνησε, ο μικρός θησαυρός μπορεί να προσφερθεί στον επόμενο τυχερό).

Δεν το συζητάμε.. Οποιος θέλει, του κάνεις πάσα το δισκάκι μαζί με οδηγίες πλεύσης (αν δεν γνωρίζει το πώς και τα γιατί)...

Δεν το χρειάζομαι άμεσα, οπότε ας κάνει τον κύκλο του και όταν ξαναγυρισει, με το καλό να ορίσει ::):

8 ώρες πριν, noe είπε:

Θα δω αυτή πρώτα.

Προσωπικά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ξεκινώ ημερολογιακά.

Ετσι παρακολουθώ και την εξέλιξη της δουλειάς μέσα στον χρόνο.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα και διαφορετικές διαδικασίες... αμπεμπαμπλόμ κλπ ::):

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

8 ώρες πριν, noe είπε:

* τηλεμετρικές και οι δύο,

Τι σημαίνει αυτό;

Εγώ τηλεμετρία ξέρω ότι είναι η συλλογή δεδομένων απο μακριά.

Για παράδειγμα η συλλογή των δεδομένων της σεισμογραφίας, των δορυφόρων και στα δικά μας η μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μια μοτοσικλέτας που τρέχει στην πίστα, η συμπεριφορά της ανά πάσα στιγμή ακόμη και ο έλεγχος και η αλλαγή των ρυθμίσεών της εν κινήσει...

Στις φωτογραφικές μηχανές τι σημαίνει ότι είναι τηλεμετρική;;;

7 ώρες πριν, Gigas είπε:

Στις φωτογραφικές μηχανές τι σημαίνει ότι είναι τηλεμετρική;;;

Κατ' αρχήν πρέπει να γνωρίζεις τι είναι τηλέμετρο, αν και το λέει η ίδια η λέξη ο γκούγκλης σου βγάζει έναν  σκασμό πληροφορίες. Στις προπολεμικές μηχανές δεν υπήρχε τηλέμετρο, υπολόγιζες κατά προσέγγιση την απόσταση που την έβαζες πάνω στον φακό στον αντίστοιχο δακτύλιο με την κλίμακα σε μέτρα ή πόδια. Δες την παρακάτω φωτογραφία για να νιώσεις πόσο τους προβλημάτιζε τους φωτογράφους:

ScannedImage-14.jpg

Αργότερα βγήκαν τα τηλέμετρα, μια συσκευή που κοιτώντας από το παραθυράκι έβλεπες το είδωλο διπλό και γυρνώντας μια ροδέλα έπρεπε τα είδωλα να συμπίπτουν και ότι μέτρα σου έδειχνε η ροδέλα τα τοποθετούσες και στον φακό. Τα φωτογραφικά τηλέμετρα απόκτησαν και πέδιλο ώστε να τοποθετούνται στην υποδοχή του φλάς της μηχανής.

telemeter.jpg

Αν θυμόσαστε οι παλιοί φωτογράφοι με τις τεράστιες μηχανές πάνω σε τριπόδι, έμπαιναν κάτω από μία κουκούλα μαύρη για να κάνουν τι; Μα για να εστιάσουν (μετρήσουν την απόσταση) την εικόνα, να δουν το είδωλο (αντεστραμμένο) μέσω του φακού με τη βοήθεια και ενός θαμπόγυαλου. Μετά από αρκετές δεκαετίες και στις αρχές του 50' η φωτογραφική μηχανή απέκτησε το πεντάπρισμα που με τη βοήθεια και ενός καθρέπτη ο φωτογράφος έβλεπε μέσω του φακού. Οι μηχανές αυτές ονομάστηκαν SLR (single lens reflex).

GL564.BMP

Ενδιάμεσα των τηλεμέτρων και των φωτογραφικών μηχανών SLR, τα τηλέμετρα ενσωματώθηκαν στις μηχανές οι οποίες ονομάστηκαν τηλεμετρικές και σε πείσμα εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην ψηφιακή εποχή, ένεκα πολλών χαρισμάτων που τις έκαναν αγαπημένες για τους φωτογράφους δρόμου (μικρές, αθόρυβες, γρήγορες).

Στην παραπάνω ταινία του Wenders ο ήρωας όταν στουκάρισε με το αμάξι φωτογράφιζε με μία μηχανή περιστροφική 360 μοιρών πανοραμική φέρουσα φακό αποσπώμενο Nikon, αλλά δεν θα σας πω πως κάνει παιχνίδι, ψάξτε στον γκούγκλη roundshot.seitzroundshot1.jpg

Μετά το τέλος της ταινίας ΔΕΝ την συστήνω, είναι εξαιρετικά επιφανειακή και χωρίς ουσιαστικά μηνύματα. Ακόμη και α) ο διάλογος του θανάτου με τον ήρωα με θέμα την υπόσταση της φωτογραφίας και β) η αφιέρωση στο τέλος στους εκλιπόντες Μπέρκμαν και Αντονιόνι,  ΔΕΝ έσωσε το λόγο ύπαρξης της ταινίας που είναι στα όρια να χαρακτηριστεί γκλάμουρ. ΔΕΝ μου άρεσε κατ' εμέ. 

On 26/5/2016 at 11:18 AM, bbk είπε:

...νομίζω πως η βραδιες κινηματογράφου πρέπει να καθιερωθουν στον Enfield's Home...!!!

και σεμινάρια φωτογραφίας, γιατί όχι..; :thumbsup: