Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Απο που να πάρω μια καινούρια;

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,Χρόνια τώρα θέλω να πάρω μια Και επιτέλους ήρθε η ώρα σε κάνα 7μηνο.Το ερώτημα είναι Το εξης,απο που αξίζει να πάρω μια του κουτιού;Εχω τσεκαρει την αντιπροσωπια και έχει την classic 500 στα 6400 ευρω με την μανιβελα. Τσέκαρα στη Θεσσαλονίκη στο action moto και την έχει λέει στα 5900 περίπου. Υπάρχει αλλο κατάστημα , να είναι έμπιστο που μπορώ να τσεκάρω; Η αλήθεια είναι ότι αν και θα τα δώσω όλα μετρητοίς μου φαίνεται λίγο τσιμπημενη στα εξιμησι χιλιάρικα. Συν εξοπλισμο που θα αγοράσω θα ανέβει σημαντικά. Με λίγα λόγια για καινούρια, υπάρχει καμία φθηνότερη πρόταση;

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Οι τιμές στις καινούριες είναι 6.400 για αυτες με μανιβέλα και 5.900 για αυτές χωρίς. (Είναι τα αρχικά μοντέλα του 2009-2010) Είναι όντως τσιμπημένες αλλά δεν μπορείς να βρεις φθηνότερα, μόνο η αντιπροσωπεία στην Αθήνα (δεν υπάρχει άλλη) τις εισάγει. Αν όντως θες να αγοράσεις καινούρια, θα σου πρότεινα να δώσεις τα έξτρα 500 και να πάρεις με μανιβέλα, γιατί είναι κάπως πιο βελτιωμένη σε μερικά σημεία. (πλαίσιο, πλεξούδα πιο τακτοποιημένη, η μανιβέλα είναι όμορφη) Επίσης του 2015-2016 (αν έχει μείνει καμία στην αντιπροσωπεία) είναι ακόμα πιο βελτιωμένες. (άλλο ντεπόζιτο, άλλο πηρούνι, 19άρα μπροστά ζάντα)

Πριν μερικούς μήνες, υπήρχε και μια μπορντώ μανιβελάτη με πολύ λίγα χιλιόμετρα (περίπου 1000 νομίζω), την οποία την έδινε πιο φτηνά. Μπορείς να τους ρωτήσεις.

Αν τώρα πας για μεταχειρισμένη, μια λογική τιμή είναι στα 4.000-4.500, αν είναι σε καλή κατάσταση. Μπορείς να ρωτήσεις εδώ, αν σου γυαλίσει καμία, μιας και ο κόσμος της enfield είναι μικρός και οι μηχανές σχεδόν όλες γνωστές. (Ο @mikezante νομίζω πουλάει την desert storm του, αξίζει να την δεις, πρέπει να είναι και στο car.gr)

Ό,τι άλλο θες, ρωτάς.

Καλώς όρισες και με το καλό η αγορά.

Δημοσιεύτηκε

Του Μακη παρε αν σου αρεσει...αν θυμαμαι καλα ειναι του 2014 και το ποσο αντι καινουριας ειναι σημαντικο!Αν εχεις σκοπο καποια στιγμη να την ξαναπουλησεις δεν θα χασεις πολλα κι οσο καιρο θα την εχεις θα σε βγαλει ασπροπροσωπο(Ασε και το αλλο...Δεν χρειαζεται να περιμενεις 7 μηνες).

Τωρα αν εχεις καψουρα του κουτιου παρε καινουρια με μανιβελα οπωσδηποτε και κατα την γνωμη μου να σου φερει καινουριο μοντελο κι ας περιμενεις κι αλλο.Μια φορα την παιρνεις!!

Ήήή δυο...??:lol10:

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να φέρει καινούριες μόνες τους. Θα πρέπει να κάνει μεγάλη παραγγελία ή να την πάρει από την αντιπροσωπεία της Ιταλίας, όπως του Μάκη, που όπως έμαθα δεν έβγαλε καθόλου κέρδος.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες! Λόγω του ότι δεν είμαι Ελλάδα και θα γυρίσω σε 7-8 μήνες σκέφτομαι κυρίως καινούρια. Αν φυσικά υπάρχει διαθέσιμη Μεταχειρισμένη εκείνη την στιγμή θα το σκευτω τότε! Ωστόσο ψηνομουν για continental κάποτε αλλά με κέρδισε πάλι η κλασική, και δεν εχω ενδοιασμούς πια! Έγινε ξεκάθαρο Από ότι καταλαβαίνω ότι μόνο απο την αντιπροσωπία μπορώ να πάρω του κουτιού. Σκέφτηκα αν παω Ιταλία και την φέρω εγώ Ελλάδα, και αλλάξω ταμπέλες κλπ, πόση θα είναι η επιβάρυνση κλπ, έχει κανείς ιδέα; Επίσης μηχανολογικα δεν είμαι και πολυ καλος, αλλά ακούω ότι η efi Γενικά παρουσιαζει προβλήματα και το σέρβις Από ότι καταλαβαίνω είναι ολίγον ανύπαρκτο. Χρειάζεται εξειδικευμένος εγκέφαλος για την ρύθμιση σε συνεργείο; και να φανταστώ αφού κάπου διάβασα ότι δεν το έχει ούτε στην αντιπροσωπία, τους λογικά δεν υπάρχει πουθενά Ελλάδα; Επίσης υπάρχει καινούριο μοντέλο με καρμπυρατερ; ή (Δεν ξέρω αν γίνεται) υπάρχει μοντελο και με efi οπότε να είναι οικονομική, αλλά οπότε θέλω να το δουλεύω με καρμπυρατερ; δεν μιλάω για τροποποιήσεις! Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ο έρωτας που με σπρώχνει στην enfield, αλλιώς ασυζητητί triumph, αλλά απο τν άλλη δεν δίνεις και 6.5 χιλιάρικα μετρητοίς έτσι για χαβαλέ, είναι λίγο το όνειρο, αλλά φοβάμαι μην μετανιώσω λογο σέρβις και προβλημάτων! Είστε ωραιο παρεακι και πανω από όλα εξυπηρετικοί, να στε Καλά!

Δημοσιεύτηκε

:idea:

Μελέτη, έχεις ακόμη πολλούς μήνες μελέτης και μέχρι τότε που ξέρεις;

Μπορεί να έχει βγει η δικύλινδρη Enfield ααααχ..!!

9 λεπτά πριν, Μελέτης είπε:

αλλιώς ασυζητητί triumph,

βRE Μελέτη, βRE Μελέτη τι κουβέντες είναι τούτες εδώ μέσα; :lol6:

Δημοσιεύτηκε

Οι καινούργιες (efi 2010 και άνω) παρουσίασαν πρόβλημα και λύθηκε με ανάκληση και ρύθμισα του εγκεφάλου.

Απο service και τα σχετικά μπορείς να βρεις και εκτός αντιπροσωπείας, εγκέφαλος όντος δεν υπάρχει πουθενά.

Εδω θα βρεις πράγματα που έχουν συζητηθεί και προβληματίσει κατόχους efi 

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Μελέτη.

Εγω είμαι ο Μάκης που (δεν) πουλαει την Desert Storm.:crazy:

Κι εγω σαν και εσενα σκεφτόμουν, αλλα οταν ειδα οτι εξω (Ισπανία, Γερμανία κλπ) οτι οι Ενφιλντ εχουν 4.500€ καινούριες , ειπα δεν αξιζει με τιποτα καινουρια απο Ελλαντα.

Πηρα την δικια μου μεταχειρισμένη 8 μηνών με 950χλμ μονο στο κοντερ , 4.200€. Ειχε εισαχθεί απο Ιταλία το 2014 και ειχε ολα τα κομφόρ (19" ζάντα, μανιβέλα, αξιοπιστία πλαισίου κλπ). Μπορω να σου πω μετα απο 15.000 χλμ, οτι ειναι οτι πιο γερό και αξιόπιστο μηχανακι εχω οδηγήσει. 

Εγώ σκεφτόμουν να την δωσω καθαρά από θεμα πρακτικότητας, διοτι κανω αρκετα ταξιδάκια (και εχω λιγο βαρύ δεξί χερι:lol6:) οποτε θα παω σε κατι πιο μεγαλο. 

Εφ'οσον δεν βιάζεσαι, εγω προτείνω να μπαινεις τακτικά στο car.gr και να ψαχνεις για μεταχειρισμένη EFI του 2012+. Κατ εμε καινουρια δεν αξιζει.

Βαλε καλυτερα αλλα λιγα και παρε Kawasaki W με 9000.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μάκη, για να ειμαι ειλικρινής αυτο τσέκαρα και εγώ και το σκέφτομαι. Ιταλία καινούρια έχει 5200, μιλάμε πανω απο ενα χιλιάρικο λιγότερο! Ωστόσο, Η συγκεκριμένη μηχανή είναι έρωτας εδώ και 10 χρόνια κοντά, οπότε δεν νομίζω να κινηθώ σε άλλη μάρκα. Όταν γυρίσω θα σκεφτώ και  για Μεταχειρισμένη λοιπόν! 

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Μελέτης είπε:

Μάκη, για να ειμαι ειλικρινής αυτο τσέκαρα και εγώ και το σκέφτομαι. Ιταλία καινούρια έχει 5200, μιλάμε πανω απο ενα χιλιάρικο λιγότερο! Ωστόσο, Η συγκεκριμένη μηχανή είναι έρωτας εδώ και 10 χρόνια κοντά, οπότε δεν νομίζω να κινηθώ σε άλλη μάρκα. Όταν γυρίσω θα σκεφτώ και  για Μεταχειρισμένη λοιπόν! 

...αν εχει τοση μεγαλη διαφορα ρωτα ποσο παει ο εκτελωνησμος...

...ακομα ακομα και αν μπορεις βγαλτην και με ξενες πινακιδες και μετα απο ενα χρονο ελληνοποιησε την, νομιζω πωε ειναι φθηνοτερος ο εκτελωνισμος...

...οπως και να εχει αν δεν ρωτησεις δεν θα μαθεις...!!!

...και να θυμασαι τους ερωτες ειναι καλο να τους εκπληρωνουμε...!!!

...γουελκαμ μεν...!!!