Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Σφύριγμα αντλίας βενζίνης

Δημοσιεύτηκε

Το βάζω εδώ καθώς νέος χρήστης το "κόλλησα" σε λάθος σημείο. Ας δείξουν κατανόηση οι διαχειριστές του forum.

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα. Νέος στην Royal Enfield και κάτοχος ενός καινούργιου Himalayan 450 από 10ημέρου. Έχω κάνει ήδη 1200 χλμ και νιώθω τεράστια ευχαρίστηση που επέλεξα αυτή τη μηχανή. Πρώην κάτοχος Cbf 250, Transalp 650, Bandit 650s, Sym 200, Beverly 400 νομίζω ότι βρήκα το απόλυτο μηχανάκι για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη! Πάει παντού, είναι άνετο, δυνατό τόσο όσο χρειάζεται, ελαφρύ και όμορφο! Όπως παλιά. Σίδερο και ρόδες! Το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ένα ελαφρύ σφύριγμα που ακούγεται διαρκώς, εν κινήσει, από την αντλία βενζίνης. Δεν είναι το αρχικό σφύριγμα που ακούγεται όταν ανοίγω τον διακόπτη αλλά ένας ήχος πιο χαμηλής έντασης. Κανένα "σύμπτωμα". Παίρνει μπροστά αμέσως και εύκολα, ανεβάζει στροφές με άνεση, η θερμοκρασία και η κατανάλωση πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο μηχανικός μου είπε ότι δεν τον προβληματίζει αλλά θα ήθελα τη γνώμη κάποιον που έχουν εμπειρία με τη συγκεκριμένη μηχανή ή γνωρίζουν καλά την εταιρεία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία και εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Και στο hunter ακούγεται όταν σκύψεις στο ρεζερβουάρ αλλά στην πραγματικότητα τον θόρυβο τον καλύπτει ο ήχος του κινητήρα, τόσο σε στάση όσο και σε κίνηση, οπότε δεν γίνεται αντιληπτός. Το ίδιο ισχύει και στα αυτοκίνητα με τη διαφορά ότι εκεί βρίσκεται έξω από την καμπίνα των επιβατών. Αν όμως ρίξεις τα καθίσματα και την εταζέρα τότε θα καταλάβεις ένα μόνιμο βουητό που προέρχεται από την αντλία.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εγώ την ακούω χωρίς να χρειάζεται να πλησιάσω στο ρεζερβουάρ.

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, Ο/Η Στέφανος έγραψε:

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εγώ την ακούω χωρίς να χρειάζεται να πλησιάσω στο ρεζερβουάρ.

Ίσως γιατί ο δικός σου κινητήρας δεν είναι θορυβώδης όπως των 350ση

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Nikoss Rocket

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Η αλήθεια είναι ότι διάβασα παρόμοιες παρατηρήσεις σε διάφορα ξένα forum χωρίς ποτέ κάποιος να αναφέρει δυσλειτουργίες ή προβλήματα.

Για να είμαι ειλικρινής μετά από το Bandit (τετρακύλινδρο υδρόψυκτο) και 2 scooter αυτή η μηχανή μου φαίνεται θορυβοδέστατη χωρίς όμως να είναι δυσάρεστος ο "ήχος" της. Αν τα 350άρια κάνουν πιο πολύ φασαρία πάω πάσο.

Σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ ώστε να έχω τις απόψεις των χρηστών του ίδιου μοτέρ.

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ που είχα το fazer, για να ακούσεις την αντλία έπρεπε να κολλήσεις το αφτί σου στο ντεπόζιτο. Εκεί όμως μιλάμε για ιάπωνα κατασκευαστή με την τελειότητα να τους διακρίνει στο μηχανολογικό τομέα γιατί σε άλλα υστερούν.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Πιστέ κάποιος θα βρεθεί και από εδώ με ένα Himalayan 450 να σου απαντήσει

Άντε να δούμε...λες να είμαι ο μοναδικός με αυτή τη μηχανή στο forum;

Δημοσιεύτηκε
Την 30/9/2025 at 12:07 ΜΜ, Ο/Η Στέφανος έγραψε:

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα. Νέος στην Royal Enfield και κάτοχος ενός καινούργιου Himalayan 450 από 10ημέρου. Έχω κάνει ήδη 1200 χλμ και νιώθω τεράστια ευχαρίστηση που επέλεξα αυτή τη μηχανή. Πρώην κάτοχος Cbf 250, Transalp 650, Bandit 650s, Sym 200, Beverly 400 νομίζω ότι βρήκα το απόλυτο μηχανάκι για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη! Πάει παντού, είναι άνετο, δυνατό τόσο όσο χρειάζεται, ελαφρύ και όμορφο! Όπως παλιά. Σίδερο και ρόδες! Το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ένα ελαφρύ σφύριγμα που ακούγεται διαρκώς, εν κινήσει, από την αντλία βενζίνης. Δεν είναι το αρχικό σφύριγμα που ακούγεται όταν ανοίγω τον διακόπτη αλλά ένας ήχος πιο χαμηλής έντασης. Κανένα "σύμπτωμα". Παίρνει μπροστά αμέσως και εύκολα, ανεβάζει στροφές με άνεση, η θερμοκρασία και η κατανάλωση πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο μηχανικός μου είπε ότι δεν τον προβληματίζει αλλά θα ήθελα τη γνώμη κάποιον που έχουν εμπειρία με τη συγκεκριμένη μηχανή ή γνωρίζουν καλά την εταιρεία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία και εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.

Και στο Hunter ακούγεται ακριβώς όπως το περιγράφεις...Μην ανησυχείς, ένα βουητό ακούγεται μόνιμα... χωρίς να σκύψεις..

Καλοτάξιδο!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
59 λεπτά πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Και στο Hunter ακούγεται ακριβώς όπως το περιγράφεις...Μην ανησυχείς, ένα βουητό ακούγεται μόνιμα... χωρίς να σκύψεις..

Καλοτάξιδο!!!

Σ' ευχαριστώ. Θα το συνηθίσω, λοιπόν. Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Κατά τ'άλλα δεν έχω κανένα παράπονο. Η μηχανή είναι άψογη. Νομίζω ότι αξίζει πολύ περισσότερο από την αντικειμενική της αξία.