Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
comment_76486
32 λεπτά πριν, Ο/Η RoadKing έγραψε:

Δεν βλέπω κίνηση στο νήμα, είμαι ο πρώτος στην παρέα που το πείρε;

IMG_2297.jpg

πολύ ωραία , μπράβο και καλορίζικο να είναι .

οταν κανείς κάποια χιλιομετρακια γράψε τις απόψεις σου για την οδηγική συμπεριφορά της .

Δημοσιεύτηκε
comment_76495

@RoadKing καλημέρα!

Περιμένουμε πρώτες εμπειρίες από το νέο σου Royal Enfield Super Meteor 650!

Aθήνα μένεις?Θα χαρούμε να σε δούμε στις συναντήσεις & εκδρομές του REOC!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_76513

Ευχαριστώ Κίμων!

Andrew,  δεν μένω Αθήνα. Η βάση μου είναι η Ρόδος, αλλά για εκδρομή δεν είναι ιδιέτερα δύσκολο να φροντίσω να έρθω :wink:

Σαν πρώτες εντυπώσεις, μετά από μόλις 150 χιλίομετρα συνολικά,  λιγότερο από εβδομάδα στην κατοχή μου, και φυσικά υπό καθεστώς στρωσίματος.

Να σας πω καταρχάς πως το επέλεξα.

Έχοντας ήδη μια μοτό, και έχοντας πρόσφατα πουλίσει μια η οποία δεν μου άρεσε, το πιο βασικό κριτίριο ήτανε πως ήθελα μια μοτό η οποία να μου λέει κάτι, να την θέλω και να μου αρέσει πραγματικά. Κάτι προσωπικό και πολύ δύσκολο και να το καταλάβεις που θα σου βγει και που όχι, αλλά και να το εξηγίσεις σε άλλους. Δευτερέυον κριτίριο, να μπορεί να με βολέψει στην καθημερινότητα. Έχωντας μια μοτό η οποία δεν είναι "βολική" στην καθημερινότητα και ένα αυτοκίνιτο που είναι ακριβό στα καύσιμα και δύσκολο στην κίνηση και στο παρκάρισμα, ήθελα κάτι να καλύψει αυτό το κενό. Δεν ήθελα όμως να είναι μόνο αυτό, πχ ένα παπί, αλλά μια μοτοσυκλέτα που να μπορεί να συνδιάσει την καθημερινότητα με τουλάχιστων ένα "θέλω", του τύπου θέλω χωμάτινες βόλτες, θέλω χαλαρές ασφάλτινες βόλτες, θέλω να ξεκινήσω για καφέ το πρωΐ και τελικά να βρεθώ για φαγητό το μεσημέρι 100 χιλιόμετρα μακρυά. Δεν υπολογίζω σε μεγάλα ταξίδια, αλλά θέλω σαν ελάχιστο όποιο μηχανάκι καβαλάω να με πάει άνετα και διασκεδαστικά σε μια εμβέλεια τουλάχιστων μιας ημερίσιας εκδρομής. 

Το τελευταίο διάστημα είχα την τύχη να οδηγίσω αρκετές καινούργιες μοτό σε test rides, μηχανάκια όπως Yamaha Tenere, Tracer & TMax, Honda Cb500X, cb650r, XAdv & Transalp, CFMoto 800MT & , Moto Guzzi V7 & V85, Royal Enfield Scram, και ακόμα περισσότερα από φίλους και ως πιθανές αγορές μεταχειρισμένων. Μου άρεσαν αρκέτα από αυτά στο διάστημα 20-30 λεπτών που είναι το test ride, κανένα όμως δεν "μου μίλισε" όπως θα ήθελα. Ίσως το Moto Guzzi V85 να ήτανε πιο κοντά, το κόστος όμως είναι μεγάλο, το ήθελα λίγο πιο δυνατό, το ύψος του ίσως να μην με βολευε στην καθημερινότητα... Το Tenere είναι απίστευτο, αλλά δεν είναι για καθημερινό, είναι για ωραία σκ στο βουνο. Ειμούν πολύ κοντά στο να κάνω το βήμα με το V7, δεν μου άρεσε η θέση οδήγισης αλλα θα μπορύσα να την φτιάξω. Δεν είναι άνετο για μεγάλη απόσταση, αλλά πόσο συχνά θα την κάνω; Ωσπου μια μέρα βλέπω το Super Meteor διαθεσιμο για test ride. Το καβαλάω, κάνω τον πολύ γνωστό πλέων κύκλο μέχρι να επιστρέψω στο μαγαζί. Έπαθα πλάκα... Από το πρώτο λεπτό ένιωσα λες και είναι μηχανάκι που το καβαλάω χρόνια. Έφυγα απο το μαγαζί, έψαξα λεπτομέριες, reviews... Ήταν το μηχανάκι που μου είχε μιλίσει. Άρχισα να ζυγίζω τα πράγματα, να βάζω την λογική στην μέση, ακούσα γνώμες φίλων και οι σκέψεις που επικρατούσαν ήταν "Εχεις harley, θα πας να πάρεις ένα ίδιο πιο μικρο; Πάρε κάτι για το χώμα, μια χαρα θα σε βολεψει και στην καθημερινότητα. Παρε το χ, παρε το ψ. Παρε πιο πολλα αλογα". Και συνηδιτοποίησα αυτο με το οποίο άνοιξα, κατι δύσκολο να εξηγισω, κατι δυσκολο να το καταλάβεις. Κατάλαβα όμως πως για όλα είχα κάποια αλλά στο μυαλό μου, για το Super Meteor δεν είχα. Δεν μπορω να βάλω κάτω επιχειρίματα για να αποδείξω πως ήτανε η καλύτερη αγορά, εγώ όμως το ξέρω. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ενα royal enfield, μου αρέσει πολύ η πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και χαίρωμαι που το στηρίζω με τον τρόπο μου. Μου αρέσει που έχω ένα μηχανάκι με χαρακτήρα διαφορετικό από αυτόν που επικρατεί αυτήν την εποχή. Μου αρέσουν οι δυνατότητες που βλέπω ως προς κατευθύνσεις που θα μπορούσα να πάρω με το μηχανάκι, αλλά και πως όλα αυτά είναι περιτές φανφάρες, το μηχανάκι είναι άριστο όπως είναι.

Ως προς την εμπειρία τώρα, είμαι ακόμα έκπληκτος από το πως "τραβάει" με ελάχιστο γκάζι. Ίσα που κουνιέτε ο καρπός και φτάνει για να κινηθώ με άνεση. Όταν με το καλό στρωθεί και αρχίσω να το ανοίγω κιόλας θα είναι πιστεύω ότι πρέπει για ευελιξία μέσα στην πόλη. Τα 60χμ/ω τα πιάνει εύκολα σε οποιαδήποτε συνθήκη, όποτε δεν νιώθεις περιορισμένος ακόμα και στο στρώσιμο, απλά αναγκάζεσαι να αλλάζεις ταχύτητες περισσότερο από ότι θα έκανες σε μια στρωμένη μοτο. 

Η άνεση είναι απίστευτη για ένα μηχανάκι αυτού του μεγέθους. Η πρώτη μου επαφή μαζί του ήταν ένα μίνι ταξίδι 80 χιλιομέτρων, σε ανοιχτό δρόμο. Δεν κουράστηκα καθόλου, παρότι καθόμουν για πρώτη φορά και μου πήρε περίπου 1μιση ώρα. Η θέση των μαρσπιέ, αν και δεν αρέσει σε κάποιους είναι αυτό που κατα την γνώμη μου ταιρίαζει στο μηχανάκι και του δίνει την ωραία αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει να τοποθετήσεις τα πόδια σου σε διάφορες θέσεις βοηθόντας στην ξεκούραση. Η θέση του τιμονιού σε συνδιασμό με την θέση τον μαρσιπέ σε βάζουν σε μια κάπως επιθετική θέση, τουλάχιστων αν έχεις το δικό μου ύψος, το όποιο είναι καλό για την πολή, αλλά για χαλαρές βόλτες θα έλεγα πως θέλει ένα πιο λίγο πιο ψηλό τιμόνι. Θα δω αν μου φανεί αλλιώς καθώς την συνηθίζω, το σκέφτομαι όμως να της βάλω risers η ένα διαφορετικό τιμόνι.

Για τις αναρτήσεις δεν ξέρω ακόμα τι να πω... Δεν έχω πειράξει ακόμα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, και τα κιλά μου είναι αρκετά. Από συμπεριφορά σε στροφές είναι πολύ καλά μέχρι τα χιλιόμετρα που την έχω πάει, σε ανωμαλίες του δρόμου όμως είναι αρκετά σκληρές αλλά ταυτόχρονα αναπιδούν πολύ. Σίγουρα θα πρέπει να αυξήσω το preload για το βάρος μου, δεν ξέρω όμως πως θα επιρεάσει αυτό την συμπεριφορά σε ανωμαλίες/λακούβες. Θα επανέλθω αφού τις ρυθμίσω και πειραματιστώ και με την πίεση στα λάστιχα. 

Ως προς τα όργανα, οι καλύτερες εντυπώσεις ως προς την λειτουργία τους, αλλά θεωρώ πως για ένα τοσο "retro", "old school", μηχανάκι υπάρχει περισσότερη πληροφορία από όση χρειάζετε. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ένδειξη για την σχέση που έχει το κιβώτιο. Δεν βρήσκω χρήσιμο το να ξέρω οτι είμαι σε "eco" κατάσταση απο την στιγμή που δεν ειναι mode τις μηχανής αλλα απλά τρόπος οδήγισης. Η έλειψη στροφόμετρου για μένα είναι ενα βήμα προς την σωστή κατευθυνση, το οποίο αναιρείτε από πληροφορίες όπως αυτές. Μου αρέσει πολύ ότι έχει και χιλιόμετρα και μίλια, αν και είναι και αυτό περιττή πληροφορία... Επίσης, μου αρέσει πολύ το tripper, αν και νομίζω θα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα σε βάθος χρόνου. Επίσης είμαι σίγουρος οτι θα έρθει η ώρα που θα είναι απλα out of date, δεν θα υποστιρίζετε πλεών κλπ, αναιρώντας και πάλι την "old school" φιλοσοφία. Επίσης, τα όργανα έχουν πιο έντονο φως από ότι είναι απαραίτητο, όποτε σε πολύ σκοτινούς επαρχιακούς δρόμους είναι λίγο περίεργο, συνηθίζετε όμως γρήγορα.  Επίσης τα φώτα του είναι πολύ φωτίνα, κάτι που μάλλον ισχύει πλεών για όλα τα νέα μοντέλα που έχουν LED φώτα. 

Στα αρνητικά θα βάλω τον δεξί καθρέφτη, ο οποίος δεν μου δίνει την ορατότητα που θα ήθελα, σκοπεύω όμως ούτος η άλλως να βάλω αυτούς που μπαίνουν στην άκρη του τιμονιού, ελπίζω εκεί να έχει καλύτερη κάλυψη. Επίσης το τιμόνι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο εύρος, όταν οδηγάς δεν το καταλαβένεις/χρειάζεσε, αλλα για το κουμαντάρω στον χώρο που το παρκάρω ήθελα μερικές μοίρες ακόμα. 

Αυτά σαν μια πρώτη γεύση, πολύ χαρούμενος με την αγόρα και θα επανέλθω με εκτενέστερη ανάλυση.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος RoadKing

Δημοσιεύτηκε
comment_76523

@RoadKing, φίλε καταρχήν καλορίζικο και να το απολαύσεις. Καλώς ήρθες στην οικογένεια της Enfield.

Εγώ μένω Κω, αγόρασα την δική μου από Ροδίτη πριν δύο καλοκαίρια.

Αν σε ψήνει να ανέβεις φέτος για την πανελλήνια βόλτα στο Πήλιο, να μιλήσουμε να κανονίσουμε να ανέβουμε μαζί. Είναι και ένας άλλο φίλος από Ρόδο όποιος θα έρθει, οπότε άνετα φτιάχνεται το παρεάκι.

Σου εύχομαι όμορφες και ασφαλείς βόλτες !

Δημοσιεύτηκε
comment_76528
Την 5/1/2024 at 4:02 ΜΜ, Ο/Η RoadKing έγραψε:

Ευχαριστώ Κίμων!

Andrew,  δεν μένω Αθήνα. Η βάση μου είναι η Ρόδος, αλλά για εκδρομή δεν είναι ιδιέτερα δύσκολο να φροντίσω να έρθω :wink:

Σαν πρώτες εντυπώσεις, μετά από μόλις 150 χιλίομετρα συνολικά,  λιγότερο από εβδομάδα στην κατοχή μου, και φυσικά υπό καθεστώς στρωσίματος.

Να σας πω καταρχάς πως το επέλεξα.

Έχοντας ήδη μια μοτό, και έχοντας πρόσφατα πουλίσει μια η οποία δεν μου άρεσε, το πιο βασικό κριτίριο ήτανε πως ήθελα μια μοτό η οποία να μου λέει κάτι, να την θέλω και να μου αρέσει πραγματικά. Κάτι προσωπικό και πολύ δύσκολο και να το καταλάβεις που θα σου βγει και που όχι, αλλά και να το εξηγίσεις σε άλλους. Δευτερέυον κριτίριο, να μπορεί να με βολέψει στην καθημερινότητα. Έχωντας μια μοτό η οποία δεν είναι "βολική" στην καθημερινότητα και ένα αυτοκίνιτο που είναι ακριβό στα καύσιμα και δύσκολο στην κίνηση και στο παρκάρισμα, ήθελα κάτι να καλύψει αυτό το κενό. Δεν ήθελα όμως να είναι μόνο αυτό, πχ ένα παπί, αλλά μια μοτοσυκλέτα που να μπορεί να συνδιάσει την καθημερινότητα με τουλάχιστων ένα "θέλω", του τύπου θέλω χωμάτινες βόλτες, θέλω χαλαρές ασφάλτινες βόλτες, θέλω να ξεκινήσω για καφέ το πρωΐ και τελικά να βρεθώ για φαγητό το μεσημέρι 100 χιλιόμετρα μακρυά. Δεν υπολογίζω σε μεγάλα ταξίδια, αλλά θέλω σαν ελάχιστο όποιο μηχανάκι καβαλάω να με πάει άνετα και διασκεδαστικά σε μια εμβέλεια τουλάχιστων μιας ημερίσιας εκδρομής. 

Το τελευταίο διάστημα είχα την τύχη να οδηγίσω αρκετές καινούργιες μοτό σε test rides, μηχανάκια όπως Yamaha Tenere, Tracer & TMax, Honda Cb500X, cb650r, XAdv & Transalp, CFMoto 800MT & , Moto Guzzi V7 & V85, Royal Enfield Scram, και ακόμα περισσότερα από φίλους και ως πιθανές αγορές μεταχειρισμένων. Μου άρεσαν αρκέτα από αυτά στο διάστημα 20-30 λεπτών που είναι το test ride, κανένα όμως δεν "μου μίλισε" όπως θα ήθελα. Ίσως το Moto Guzzi V85 να ήτανε πιο κοντά, το κόστος όμως είναι μεγάλο, το ήθελα λίγο πιο δυνατό, το ύψος του ίσως να μην με βολευε στην καθημερινότητα... Το Tenere είναι απίστευτο, αλλά δεν είναι για καθημερινό, είναι για ωραία σκ στο βουνο. Ειμούν πολύ κοντά στο να κάνω το βήμα με το V7, δεν μου άρεσε η θέση οδήγισης αλλα θα μπορύσα να την φτιάξω. Δεν είναι άνετο για μεγάλη απόσταση, αλλά πόσο συχνά θα την κάνω; Ωσπου μια μέρα βλέπω το Super Meteor διαθεσιμο για test ride. Το καβαλάω, κάνω τον πολύ γνωστό πλέων κύκλο μέχρι να επιστρέψω στο μαγαζί. Έπαθα πλάκα... Από το πρώτο λεπτό ένιωσα λες και είναι μηχανάκι που το καβαλάω χρόνια. Έφυγα απο το μαγαζί, έψαξα λεπτομέριες, reviews... Ήταν το μηχανάκι που μου είχε μιλίσει. Άρχισα να ζυγίζω τα πράγματα, να βάζω την λογική στην μέση, ακούσα γνώμες φίλων και οι σκέψεις που επικρατούσαν ήταν "Εχεις harley, θα πας να πάρεις ένα ίδιο πιο μικρο; Πάρε κάτι για το χώμα, μια χαρα θα σε βολεψει και στην καθημερινότητα. Παρε το χ, παρε το ψ. Παρε πιο πολλα αλογα". Και συνηδιτοποίησα αυτο με το οποίο άνοιξα, κατι δύσκολο να εξηγισω, κατι δυσκολο να το καταλάβεις. Κατάλαβα όμως πως για όλα είχα κάποια αλλά στο μυαλό μου, για το Super Meteor δεν είχα. Δεν μπορω να βάλω κάτω επιχειρίματα για να αποδείξω πως ήτανε η καλύτερη αγορά, εγώ όμως το ξέρω. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ενα royal enfield, μου αρέσει πολύ η πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και χαίρωμαι που το στηρίζω με τον τρόπο μου. Μου αρέσει που έχω ένα μηχανάκι με χαρακτήρα διαφορετικό από αυτόν που επικρατεί αυτήν την εποχή. Μου αρέσουν οι δυνατότητες που βλέπω ως προς κατευθύνσεις που θα μπορούσα να πάρω με το μηχανάκι, αλλά και πως όλα αυτά είναι περιτές φανφάρες, το μηχανάκι είναι άριστο όπως είναι.

Ως προς την εμπειρία τώρα, είμαι ακόμα έκπληκτος από το πως "τραβάει" με ελάχιστο γκάζι. Ίσα που κουνιέτε ο καρπός και φτάνει για να κινηθώ με άνεση. Όταν με το καλό στρωθεί και αρχίσω να το ανοίγω κιόλας θα είναι πιστεύω ότι πρέπει για ευελιξία μέσα στην πόλη. Τα 60χμ/ω τα πιάνει εύκολα σε οποιαδήποτε συνθήκη, όποτε δεν νιώθεις περιορισμένος ακόμα και στο στρώσιμο, απλά αναγκάζεσαι να αλλάζεις ταχύτητες περισσότερο από ότι θα έκανες σε μια στρωμένη μοτο. 

Η άνεση είναι απίστευτη για ένα μηχανάκι αυτού του μεγέθους. Η πρώτη μου επαφή μαζί του ήταν ένα μίνι ταξίδι 80 χιλιομέτρων, σε ανοιχτό δρόμο. Δεν κουράστηκα καθόλου, παρότι καθόμουν για πρώτη φορά και μου πήρε περίπου 1μιση ώρα. Η θέση των μαρσπιέ, αν και δεν αρέσει σε κάποιους είναι αυτό που κατα την γνώμη μου ταιρίαζει στο μηχανάκι και του δίνει την ωραία αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει να τοποθετήσεις τα πόδια σου σε διάφορες θέσεις βοηθόντας στην ξεκούραση. Η θέση του τιμονιού σε συνδιασμό με την θέση τον μαρσιπέ σε βάζουν σε μια κάπως επιθετική θέση, τουλάχιστων αν έχεις το δικό μου ύψος, το όποιο είναι καλό για την πολή, αλλά για χαλαρές βόλτες θα έλεγα πως θέλει ένα πιο λίγο πιο ψηλό τιμόνι. Θα δω αν μου φανεί αλλιώς καθώς την συνηθίζω, το σκέφτομαι όμως να της βάλω risers η ένα διαφορετικό τιμόνι.

Για τις αναρτήσεις δεν ξέρω ακόμα τι να πω... Δεν έχω πειράξει ακόμα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, και τα κιλά μου είναι αρκετά. Από συμπεριφορά σε στροφές είναι πολύ καλά μέχρι τα χιλιόμετρα που την έχω πάει, σε ανωμαλίες του δρόμου όμως είναι αρκετά σκληρές αλλά ταυτόχρονα αναπιδούν πολύ. Σίγουρα θα πρέπει να αυξήσω το preload για το βάρος μου, δεν ξέρω όμως πως θα επιρεάσει αυτό την συμπεριφορά σε ανωμαλίες/λακούβες. Θα επανέλθω αφού τις ρυθμίσω και πειραματιστώ και με την πίεση στα λάστιχα. 

Ως προς τα όργανα, οι καλύτερες εντυπώσεις ως προς την λειτουργία τους, αλλά θεωρώ πως για ένα τοσο "retro", "old school", μηχανάκι υπάρχει περισσότερη πληροφορία από όση χρειάζετε. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ένδειξη για την σχέση που έχει το κιβώτιο. Δεν βρήσκω χρήσιμο το να ξέρω οτι είμαι σε "eco" κατάσταση απο την στιγμή που δεν ειναι mode τις μηχανής αλλα απλά τρόπος οδήγισης. Η έλειψη στροφόμετρου για μένα είναι ενα βήμα προς την σωστή κατευθυνση, το οποίο αναιρείτε από πληροφορίες όπως αυτές. Μου αρέσει πολύ ότι έχει και χιλιόμετρα και μίλια, αν και είναι και αυτό περιττή πληροφορία... Επίσης, μου αρέσει πολύ το tripper, αν και νομίζω θα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα σε βάθος χρόνου. Επίσης είμαι σίγουρος οτι θα έρθει η ώρα που θα είναι απλα out of date, δεν θα υποστιρίζετε πλεών κλπ, αναιρώντας και πάλι την "old school" φιλοσοφία. Επίσης, τα όργανα έχουν πιο έντονο φως από ότι είναι απαραίτητο, όποτε σε πολύ σκοτινούς επαρχιακούς δρόμους είναι λίγο περίεργο, συνηθίζετε όμως γρήγορα.  Επίσης τα φώτα του είναι πολύ φωτίνα, κάτι που μάλλον ισχύει πλεών για όλα τα νέα μοντέλα που έχουν LED φώτα. 

Στα αρνητικά θα βάλω τον δεξί καθρέφτη, ο οποίος δεν μου δίνει την ορατότητα που θα ήθελα, σκοπεύω όμως ούτος η άλλως να βάλω αυτούς που μπαίνουν στην άκρη του τιμονιού, ελπίζω εκεί να έχει καλύτερη κάλυψη. Επίσης το τιμόνι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο εύρος, όταν οδηγάς δεν το καταλαβένεις/χρειάζεσε, αλλα για το κουμαντάρω στον χώρο που το παρκάρω ήθελα μερικές μοίρες ακόμα. 

Αυτά σαν μια πρώτη γεύση, πολύ χαρούμενος με την αγόρα και θα επανέλθω με εκτενέστερη ανάλυση.

Ευχαριστούμε για την εμπεριστατωμένη ανάλυση που θα βοηθήσει έτσι μελλοντικούς ενδιαφερόμενους!Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε στη Πανελλήνια στο Πήλιο 31 Μαίου-2 Ιουνίου.Δες το αντίστοιχο θέμα!

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_76613

Ήρθε επιτέλους και η ώρα του πρώτου service, το οποίο και έγινε σήμερα το πρωΐ!

Ο καιρός και ο φόρτος εργασίας των τελευταίων εβδομάδων δεν μας βοήθησαν καθόλου να "ζεστάνουμε" την σχέση μας, αλλά η αλλαγή του καιρού αυτήν την εβδομάδα φρόντισαν να φορτώσουμε χιλιόμετρα γρήγορα! Αισίως λοιπόν έχουμε αφήσει πίσω την πρώτη φάση του στρωσίματος, αλλάξαμε λαδάκια και φίλτρο και είμαστε έτοιμοι για ένα ΣΚ συγκινήσεων, ελπίζουμε! :lol:
Πριν όμως φτάσουμε στα εμβληματικά 500χμ, καταφέραμε σε μία μόλις μέρα να περάσουμε απο τα 250 στα 450, σε μια πολύ όμορφη βόλτα. Πριν την κάνουμε αυτήν την βόλτα είχα φροντίσει να ρυθμίσω τις αναρτήσεις, σύμφωνα με το manual για τα δικά μου κιλά θα έπρε να είναι στην δεύτερη θέση, όπου και τις έβαλα. Μαζί, μείωσα και λίγο τον αέρα στα λάστιχα, μιας και απο την εμπειρία μου πάντα τα θέλω λίγο πιο ξεφούσκωτα από ότι λένε οι κατασκευαστές. Εκει πραγματικά το μηχανάκι ήρθε στα ίσια του! Σταμάτησε η υπερβολική αναπήδηση, και πλέων είναι τόσο σκληρές όσο θα της ήθελα. Είναι στημένες πολύ καλα για καθημερινότητα και κάπως επιθετική οδήγιση, αν ο στόχος καποίου όμως είναι το touring ίσως αξίζει να αναζητήσει μια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.  

Στον τομέα της άνεσης συνεχίζουν να ισχύουν όσα έγραψα και πιο πάνω. Δεν με κούρασε καθόλου ούτε και αυτή η βόλτα, θα συνέχιζα πολύ ευχαρίστως αν είχα και άλλο χρόνο στην διάθεση μου (Και δεν με περιόριζε το ότι έπρεπε να γίνει και σερβις πριν ξεφύγουν τα χιλιόμετρα). 

Στα αρνητικά τώρα, επιμένω πως το τιμόνι έχει πολύ μικρό εύρος κίνησης, και θα το ήθελα και λίγο πιο ψηλό. Με τον καθρέφτη κατάφερα να τα βρω αλλά δεν μου αρέσει εμφανισιακά και θα δοκιμάσω τους πλαϊνούς.  Επίσης, πολύ σημαντικό για ένα μηχανάκι που όλοι τονίζουν την ποιότητα κατασκευής του, έχει ήδη μια φθορά στο χρώμιο στο καπάκι του injection. Δυστιχός δεν μπορώ να το αποτηπώσω καλά σε φωτό, έχει ένα σημείο που δεν έπιασε καλά το χρώμιο και φαίνετε ο χαλκός από κάτω. Δεν είναι κάτι σπουδέο και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, αλλά ίσως είναι ένδειξη για την ποιότητα του χρωμίου της RE γενικότερα.

Επίσης εγίναν οι πρώτες εικαστικές επεμβάσης, ένα μαντίλη κάτω από το φανάρι, έτσι για την "αλητεία" αλλά και επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς ένα κομμάτι ύφασμα, ένα tool bag στα πιρούνια για τα απολύτος απαραίτητα, και 2 πλαΐνα βαλιτσάκια έτσι για να βρήσκονται... Δεν ξέρω αν και τι απο όλα θα κρατήσω πάνω, προς το παρών δεν ξετρελάθικα με το εμφανισιακό αλλά θα περιμένω λίγο για να  διαπιστώσω και αν είναι χρήσιμα. Έχω συνηθίσει σε πολύ μεγαλύτερες βαλίτσες και δεν ξέρω αν το downsizing θα λειτουργίσει η αν τελικά είναι καλύτερα να μην έχει καθόλου :lol:

Αυτά τα ολίγα για τώρα!

IMG_2347.jpeg

IMG_2348.jpeg

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
comment_76679

Καλησπέρα, καλοτάξιδο και πάντα όρθιο!

Ξέρεις αν ήταν διαθέσιμες οι δικές του, σκληρές, βαλίτσες και γενικά αν είναι διαθέσιμα τα δικά του εξτρά (κάγκελα, καθρέπτες, πατακια κλπ;), έστω και με παραγγελία; 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_76685

Σε ευχαριστώ Quantic! 

Όταν έκλεισα την μηχανή ζήτησα και κάποια από τα αξεσουάρ της, αλλά δεν τα έχω παραλάβει ακόμα. Γενικά ότι υπάρχει στον κατάλογο που μπορείς να βρεις απο το site της Royal Enfield υπάρχει σαν κωδικός, αλλά δεν ξέρω να σου πω αν κάποια έχουν καλύτερες διαθεσιμότητες από άλλα. 

Πάντως πριν πάρεις κάποια απόφαση για αξεσουάρ εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις πρώτα και το τι υπάρχει σε after market και μετα να κρίνεις τι προτιμάς. Πχ για πατάκια, καθρέπες και λεβιέ έχει πολύ καλα η tec bike parts https://www.tecbikeparts.com/ το οποίο το έμαθα αφού είχα παραγκείλει τους δικούς του καθρευτες, ενω αν το ήξερα θα είχα πάρει της tec.

Δημοσιεύτηκε
comment_76689
Την 30/1/2024 at 5:08 ΜΜ, Ο/Η Quantic έγραψε:

Καλησπέρα, καλοτάξιδο και πάντα όρθιο!

Ξέρεις αν ήταν διαθέσιμες οι δικές του, σκληρές, βαλίτσες και γενικά αν είναι διαθέσιμα τα δικά του εξτρά (κάγκελα, καθρέπτες, πατακια κλπ;), έστω και με παραγγελία; 

Γνωρίζω ότι μέσα στον Φεβρουάριο η αντιπροσωπεία της Royal Enfield μαζί με μοτοσυκλέτες έρχονται και ανταλλακτικά μαζί και για Super Meteor 650!

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
comment_77074

Καλησπέρα και καλό μήνα. Περιμέν

ω και εγώ με ανυπομονησία την Super Meteor να μου έρθει. Οπότε θα έχω και εντυπώσεις να πω εντός του Μαρτίου.

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε
comment_80996

Καλησπέρα σας, 

Εδώ και μία εβδομάδα έχω παραλάβει και το δικό μου Super Meteor 650. 

Πρώτες εντυπώσεις, θετικές. 

Καταρχήν παρόλη την υποκειμενικότητα του θέματος, μου αρέσει να το βλέπω. Βασικό στοιχείο να σου αρέσει αυτό που οδηγείς.

Η πίσω ανάρτηση, ένα θέμα που με ανησυχούσε κατά πόσο θα ήταν ανεκτή λόγω σκληρότητας, τελικά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Προσαρμόζεις την οδήγηση σου, παρακολουθείς στενά το ανάγλυφο όταν οδηγείς σε κακοτράχαλα μέρη και όλα πάνε καλά. Η μηχανή είναι ένα κομμάτι σίδερο, άκαμπτο με μικρές διαδρομές ανάρτησης λόγω του χαρακτήρα του. Δεν μπορείς να περιμένεις μαγικό χαλί. Παρόλα αυτά, δεν είναι ανατρεπτικός παράγοντας για να μην την αγοράσεις ή να μην την οδηγείς σε κακής ποιότητας άσφαλτο. Προσαρμόζεσαι εύκολα. 

Το μοτέρ, παρόλο που έχω διανύσει μόλις 400 χλμ, δείχνει ήδη την ελαστικότητα του και την διάθεση του να σπρώξει τα πολλά κιλά της μηχανής μπροστά με "ενθουσιασμό". Υπέροχος ήχος επίσης, τον απολαμβάνεις σε κάθε μικρό άνοιγμα της μανέτας. 

Η συμπεριφορά του στις στροφές υπέροχη λόγω χαμηλού κέντρου βάρους. 

Η θέση οδήγησης (είμαι 1.90) αρκετά καλή και η σέλα είναι μία χαρά. Η μεγαλύτερη διαδρομή που έχω κάνει είναι 100 χλμ. Θα φανεί και στο μέλλον. Ένας λιγότερο ψηλός οδηγός, ενδεχομένως να ήθελε το τιμόνι ένα τσικ πάνω και πιο κοντά του, φαντάζομαι. 

Για την κατανάλωση δεν έχω βγάλει κάποιο συμπέρασμα, εκτιμώ ότι η μηχανή για έναν ογκώδη οδηγό σαν και μένα, θα κυμαίνεται στα 4,5 λίτρα κατά μέσο όρο. 

Αυτά εν ολίγοις. Ενθουσιασμένος με τη μηχανή, με τη ποιότητα της και το στυλ της. Ο κόσμος την πλησιάζει και τη χαζεύει συχνά, κάποιοι ρωτάνε αν είναι Harley και επίσης αρέσει πολύ ο ήχος που βγάζει. Τόσο όσο, ζυγισμένος και γαργαλάει το αυτί ευχάριστα χωρίς να γίνεται ενοχλητικός. 

Καλό σαββαστοκύριακο εύχομαι,

Ηλίας Ο. 

Υ.γ. Μερικές φωτογραφίες από τις πρώτες μικρές βολτίτσες. 

IMG_8521.JPG

IMG_8522.JPG

DSC_7920.jpg

IMG_8523.JPG

• 4 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
comment_81688

Καλημέρα σε όλη την παρέα, αν και ακολουθώ αρκετό καιρό την σελίδα της RE από τα κοινωνικά μέσα, σήμερα έκανα την εγγραφή στο φόρουμ. Κάτοχος και εγώ ενός super meteor celestial red. Δεν είναι και η καλύτερη φωτογραφία της  το ξερω.... λογω υψηλης ανάλυσης των φωτογραφιών που εχω τραβήξει μονο αυτή ειναι στο επιτρεπτο όριο μεγέθους...20240712_204453.heic

20240712_204453.heic

Δημοσιεύτηκε
comment_81689

Καλησπέρα σας, 

Πιάσαμε τα 1600 χλμ με το Super meteor! 

Όλα καλά, έγινε το πρώτο service στα 500 χλμ. 

Εντυπώσεις: Η μηχανή με τα χιλιόμετρα γίνεται ακόμα πιο απολαυστική. Το μοτέρ έχει "γαληνέψει" , ανοίγει πολύ ωραία, το κιβώτιο έχει μαλακώσει και εγώ έχω βρει τα πατήματα μου μαζί της. 

Μία παρατήρηση έχω να κάνω με έναν ήχο που ακούγεται από το μοτέρ αφού ζεσταθεί. Είναι ένα ήχος σαν κάτι να συντονίζει και είναι κλιμακούμενος ανάλογα με τις στροφές. Ιδιαίτερα (αν μπορώ να εκτιμήσω σωστά λόγω απουσίας στροφομέτρου) ακούγεται μετά τις 2500-3000 στροφές και κλιμακωτά έως τις 4500 -5000 στροφές. Ακούγεται καθαρά. Όταν το μοτέρ είναι κρύο και για τα πρώτα λεπτά δεν ακούγεται κάτι. Έχω διαβάσει για τον ήχο που κάνουν οι βαλβίδες στις μηχανές αυτές αλλά όταν το ανέφερα στο συνεργείο από όπου το αγόρασα μου ανέφερε ότι δεν είναι από τις βαλβίδες αλλά από την αντλία καυσίμου. (δεν μου φαίνεται λογικό..)

Κατα τα άλλα η μηχανή αποδίδει κανονικά, χωρίς σκορτσαρίσματα κτλ κατανάλωση καυσίμου κανονική, και τα λάδια μια χαρά. 

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα, καλοδεχούμενη! 

Σας ευχαριστώ

Καλή συνέχεια. 

Ηλίας Ονουφριάδης

Δημοσιεύτηκε
comment_81691
2 ώρες πριν, Ο/Η Ilias έγραψε:

Καλησπέρα σας, 

Εντυπώσεις: Η μηχανή με τα χιλιόμετρα γίνεται ακόμα πιο απολαυστική. Το μοτέρ έχει "γαληνέψει" , ανοίγει πολύ ωραία, το κιβώτιο έχει μαλακώσει και εγώ έχω βρει τα πατήματα μου μαζί της. 

Μία παρατήρηση έχω να κάνω με έναν ήχο που ακούγεται από το μοτέρ αφού ζεσταθεί. Είναι ένα ήχος σαν κάτι να συντονίζει και είναι κλιμακούμενος ανάλογα με τις στροφές. Ιδιαίτερα (αν μπορώ να εκτιμήσω σωστά λόγω απουσίας στροφομέτρου) ακούγεται μετά τις 2500-3000 στροφές και κλιμακωτά έως τις 4500 -5000 στροφές. Ακούγεται καθαρά. Όταν το μοτέρ είναι κρύο και για τα πρώτα λεπτά δεν ακούγεται κάτι. Έχω διαβάσει για τον ήχο που κάνουν οι βαλβίδες στις μηχανές αυτές αλλά όταν το ανέφερα στο συνεργείο από όπου το αγόρασα μου ανέφερε ότι δεν είναι από τις βαλβίδες αλλά από την αντλία καυσίμου. (δεν μου φαίνεται λογικό..)

Κατα τα άλλα η μηχανή αποδίδει κανονικά, χωρίς σκορτσαρίσματα κτλ κατανάλωση καυσίμου κανονική, και τα λάδια μια χαρά. 

Σας ευχαριστώ

Καλή συνέχεια. 

Ηλίας Ονουφριάδης

Ηλία καλορίζικο καλοτάξιδο.

Αν μένεις Αθήνα θα σου πρότεινα να πεταχτείς στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Royal Enfield "Classic Moto Restore" στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Περικλής εκεί είναι πολύ έμπειρος μάστορας,θα το ακούσει και θα σου δώσει κ αυτός μία γνώμη.

¨Ολο το club εκεί πάει.

Παρεπιπτόντως θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε από κοντά στις συναντήσεις μας!:bike:

Δημοσιεύτηκε
comment_81692

Andrew σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και θα χαρώ και εγώ να γνωριστούμε με την πρώτη ευκαιρία! 

Είμαι από Θεσσαλονίκη, αλλά θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τον Περικλή, πιθανόν να γνωρίζει κάτι από αντίστοιχη περίπτωση. 

Ευχαριστώ και πάλι, 

Καλή συνέχεια! 

Δημοσιεύτηκε
comment_81696
2 ώρες πριν, Ο/Η Ilias έγραψε:

Καλησπέρα σας, 

Σας ευχαριστώ

Καλή συνέχεια. 

Ηλίας Ονουφριάδης

@Gery Gantz σαν κάτοχος Super Meteor 650 έχεις ακούσει κάτι παρόμοιο?

Δημοσιεύτηκε
comment_81725

Αγαπητέ Ηλία καλησπέρα. Κάτοχος και εγώ μιας SM650 με 4500 χιλιόμετρα. 

Δεν εχω ακούσει κατι αντίστοιχο εως τώρα, ενώ δεν έχει πέσει και στην αντίληψη μου αντίστοιχη παρατήρηση σε διάφορα forun ή κανάλια Youtube  ιδίως στην Ινδία όπου το στατιστικό δείγμα είναι μεγαλύτερο.   

Εαν δεν είναι κάποιο απο τα δυο καλύματα του injection που ισως λόγω μη ορθής τοποθέτησης να δημιουργούν τον θόρυβο, τοτε θα πρέπει να μπεί η μηχανή στο διαγνωστικό.

Καθόσον έχουμε εδώ στην Αθήνα κάνει ανάλυση στις λειτουργίες της συσκευής διάγνωσης σε συνεργασία με τον Μηχανικό μας Περικλή Παπαμιχαήλ, υπάρχει συγκεκριμένο mode όπου ελέγχεται ο κάθε μηχανισμός του EFI.

Προτείνω εάν δεν το εχεις κάνει ακόμη, ενώ γράφεται αυτό το σχόλιο, να μπεί και να ελεγθεί η μηχανή  κατάλληλα.

Κάθε αποτέλεσμα με χαρά να το μοιρασθείς μαζί μας.

Γεράσιμος 

Δημοσιεύτηκε
comment_81846

Καλησπέρα σας, 

Γεράσιμε σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, 

Είναι ένα κλασικό θέμα το οποίο μπορείς να το βρεις ως tapping noise και υπάρχει τόσο στα μοτέρ των 650cc όσο και στα Himalayan. Αν είναι βέβαια ήχος που οφείλεται σε ρύθμιση βαλβίδων. 

Με το νέο πλαίσιο των service, στα super meteor 650 ο έλεγχος που γινότανε στις βαλβίδες στα 500 χλμ τώρα γίνεται στα 7500χλμ που είναι επί της ουσίας το δεύτερο service. 

Εγώ τυπικά ρώτησα στο συνεργείο από που μπορεί να είναι ο ήχος αυτός και αν είναι ανησυχητικός αλλά μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό και ότι μπορώ να κυκλοφορώ κανονικά. 

Η μηχανή αποδίδει άριστα κατά τα άλλα και δεν φαίνεται να έχει καμία επίπτωση σε κανέναν τομέα. 

Συνεπώς το μόνο που κάνω είναι χιλιόμετρα και την απολαμβάνω. Με την εγγύηση των 3 ετών νιώθω μία ασφάλεια οπότε θα συνεχίσω να κάνω πολλά χιλιόμετρα και βλέπουμε.! 

Καλή συνέχεια

Ηλίας