Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Το μπουζί και η λειτουργία του (για αυτομόρφωση και όχι μόνο… καλό διάβασμα).

Δημοσιεύτηκε

Το μπουζί και η λειτουργία του(αυτομόρφωση και όχι μόνο… καλό διάβασμα).
Το μπουζί….και όμως πόσο σημαντικό είναι…..
Στο παρακάτω link μπορείτε να καταλάβετε πολλά από την λειτουργία του.
Μπράβο σε αυτούς που το έγραψαν….έχει πάρα πολλές πληροφορίες και φυσικα θεωρεία
(το link είναι από σελίδα για αερομοντελισμό)

http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-104.htm

και ένα ακόμα link με φωτογραφίες.
http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark_Plugs_catalog.html

Νίκος κατα forum bbk

• Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 23,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• BPR8HS βαλε ή ιριδιου. ΟΧΙ..!! Μα καλά του Alex 350άρι δεν είναι? Αν βάλει τέτοιο είναι πολύ μακρύ και θα του καρφωθεί στο πιστόνι. Επί της ευκαιρίας το ξαναυπενθυμίζουμε, άλλο μπο

• Δεν πρόλαβα να το δω και κατανοήσω, το βάζω όμως εδώ για να μη το χάσω/ουμε.. (Σταθάκς θενξ)

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Αν και δεν ειμαι ειδικος... Το βλεπω αναποδα...  

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Κι εμένα μου το μαυρίζει παιδιά το έχω 4 μήνες του τώρα ,εχθές η μηχανή μου εσβηνε επερνε κανονικά μπρωστά μετά από 5 λεπτά μου εσβηνε τώρα θα το αλλάξω να δω τι βάζω BP7hs η B8HS,καμιά ιδέα να κοιτάξω τι άλλο? 

Μπαταρια σβηστό 11.7 αναμενη 12,5

Δημοσιεύτηκε

BPR8HS βαλε ή ιριδιου.

ΟΧΙ..!!

Μα καλά του Alex 350άρι δεν είναι? Αν βάλει τέτοιο είναι πολύ μακρύ και θα του καρφωθεί στο πιστόνι.

Επί της ευκαιρίας το ξαναυπενθυμίζουμε, άλλο μπουζί φοράει το 500 με πιο μακρύ σπείρωμα και το 350 με κοντό

Άρα τα παλιά μοντέλα με καρμπιρατέρ έχουν ως εξής:

Royal Enfield 500cc Bullet = BR8ES 

Royal Enfield 500cc Bullet = BP7HS

και δείτε την διαφορά για να καταλάβετε:

για το 500

BPR8HS.-600x600.jpg

και για το 350

NGK%20BP7HS.jpg

Δημοσιεύτηκε

Μπαταρια σβηστό 11.7 αναμενη 12,5

Αυτή η ένδειξη σημαίνει ότι η μπαταρία σου είναι τελειωμένη  ή δεν σου φορτίζει σωστά.

Με σβηστή μηχανή μια καινούργια μπαταρία μένει για μέρες πάνω από 12.6 - 12.8 V

Σε νορμάλ καταστάσεις συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 12.2 - 12.5V

Κάτω από 12V υπάρχει πρόβλημα, η μπαταρία αποφορτίζεται και οξειδώνουν τα στοιχεία της από τις επικαθίσεις θεϊκού  οξέως.

Με αναμμένη μηχανή το ρελαντί θα έπρεπε να σου δείχνει κοντά στα 13V και όσο γκαζώνεις να αναβαίνει μέχρι το σημείο που κόβει ο σταθεροποιητής περίπου 14.5V

Αν η μπαταρία σου είναι καινούργια ψάχνεις να βρεις τι φταίει? Διαρροή ή αδυναμία φόρτισης (ανορθωτής - πηνία).

Δημοσιεύτηκε

Αν το μπουζι ειναι μαυρο χωρις λαδι..εχει πλουσιο μειγμα.Αν υπαρχει λαδι στην ακιδα τοτε περνανε λαδια απο τον κυλινδρο κι αν ειναι μαυρο το μπουζι με λαδια στο σπειρωμα του μπουζιου ψιλα τοτε περνανε λαδια απο τις βαλβιδες-οδηγους.Το σταχτη μπουζι φτωχο μειγμα.Το κεραμιδοσταχτη ειναι το καλυτερο και ισως για τα enfield και μονο να ειναι και λιγο μαυρο(χωρις λαδι) μιας και καλο τους κανει να δουλευουν λιγο πλουσια.Καλυτερα καρβουνιλα καθε 15.000χλμ.παρα υπερθερμανση.

Δημοσιεύτηκε

Νικο εχεις δικιο.Κι εγω μπερδευτικα.Το καλυτερο μπουζι για τα 500αρια ειναι το BPR8ES.Ήήή ιριδιου.Ξενιαζεις...για πολυυυυυ καιρο.

Δημοσιεύτηκε

Αλεξ αν δεν βαζεις μολυβδο στην βενζινα..ειναι δυσκολο να βρεις σωστο μειγμα καθως με την αμολυβδη θελει αρκετα μαζεμενα χλμ.συνεχεις βολτα ωστε να σου δειξει η ακιδα.Αν κανεις μονο κοντινες αποστασεις ειναι λογικο να σου μαυριζει.Οπως και να καρβουνιαζει πιο γρηγορα κι ο κινητηρας.Απο εκει και περα ομως απλα ανοιγεις λιγο τον αερα στο καρμπυρατερ σου ξεβιδωνοντας το μικρο βιδακι.Ομως εσυ εχεις βαλει ελευθερο φιλτρο και εξατμιση αρα λογικα θα επρεπε να εχεις φτωχο κι οχι πλουσιο μιας και δεν εχεις αλλαξει ζιγκλερ.Οποτε αστο οπως ειναι κι οταν ερθω το βλεπουμε...

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Δεν πρόλαβα να το δω και κατανοήσω, το βάζω όμως εδώ για να μη το χάσω/ουμε..:wink:

(Σταθάκς θενξ)