Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι, παρακαλώ τα φώτα σας!
Είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει να μην αποκρίνεται το ρελέ της μίζας στο πρώτο ξεκίνημα.  Πεθαμένο. Σα να μη υπάρχει.
Την πρώτη φορά έκλεισα και ξανάνοιξα τους διακόπτες (κεντρικό και ασφαλείας) μια δυο-φορές και έτσι πήρε.
Τη δεύτερη φορά το παιχνίδι με τους διακόπτες δεν έπιασε: έβαλα μπρος με σπρώξιμο!
Την τρίτη, μου 'ρθε η φαεινή ιδέα να πατήσω τη μίζα με κατεβασμένο πλαγιοστάτη και ως δια μαγείας το ρελέ ανταποκρίθηκε. Με το ανέβασμα του πλαγιοστάτη πήρε με τη μία.
Διευκρινίζω:
α) Η μπαταρία είναι μετρημένα κανόνι.
β) Το νάζι το κάνει μόνο στο πρώτο ξεκίνημα! Χίλιες φορές να σβήσεις και να ξαναπατήσεις τη μίζα στη συνέχεια θα πάρει μια χαρά.

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Σαν και ανάφερες το πλαϊνό σταντ, μήπως έχει θέμα ο διακόπτης του σταντ και κολλάει με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται η μίζα ;

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
9 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Σαν και ανάφερες το πλαϊνό σταντ, μήπως έχει θέμα ο διακόπτης του σταντ και κολλάει με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται η μίζα ;

Με κατεβασμένο τον πλαγιοστάτη το ρελέ «γουργουρίζει» αλλά δεν ενεργοποιεί τη μίζα.
Aν το πρόβλημα σχετιζόταν με τον πλαγιοστάτη, το ρελέ θα «γουργούριζε» είτε αυτός ήταν κατεβασμένος (κανονικά), είτε ήταν ανεβασμένος (κολλημένος διακόπτης).

Στην περίπτωσή μου, το ρελέ δεν ακούγεται καν. Ψόφιο. Dead.

Τώρα, αν το άνοιγμα του πλαγιοστάτη ενεργοποιεί κατά κάποιον τρόπο το ρελέ, (στις επόμενες πρώτες εκκινήσεις θα διαπιστώσω αν δεν ήταν τυχαίο), μου λύνει εν μέρει το πρόβλημα αλλά με τρόπο ανορθόδοξο. Το κανονικό δεν είναι έτσι...

Δημοσιεύτηκε

Όταν το δοκιμάσεις και ανεβάσεις το σταντ και δεν ανταποκρίνεται «παίξε» με το χέρι την βαλβίδα του σταντ να δεις αν ανταπεξέλθει .

Δημοσιεύτηκε

Αυτή είμαι μία από τις "μυστηριώδεις" συμπεριφορές τως πρώτων efi, αλλά και των electra. Δοκίμασε αν στο ξανακάνει, να πατήσεις φρένο να ανάψει το πίσω φως και μετά να ξαναδοκιμάσεις τη μίζα. Εμένα και του Βύρωνα, δούλευε μετά. :lol7:

Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί συμβαίνει, κάποιο μπέρδεμα στα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά.

Φήμες λένε πως αν κρεμάσεις σημαιάκι από μοναστήρι του Θιβέτ, το πρόβλημα λύνεται.:popeanim: