Jump to content
Δημιουργία Νέου...

Διαρροή ρεζερβουάρ


Recommended Posts

Ναι καλά διαβάσατε...

Η Μπέτσυ μου είναι εδώ και μια βδομάδα στο νοσοκομείο (αντιπροσωπεία) :broxi:

Πριν από 2-3 βδομάδες παρατήρησα κάτι σαν λάδι πάνω στην ψύκτρα του λαιμού της εξάτμισης. Θεώρησα ότι ήταν κάποια τυχαία βρωμιά γιατί δεν είδα διαρροή λαδιού στην γύρω περιοχή και απλά το καθάρισα. Πριν από 1 βδομάδα το ξαναείδα στο ίδιο σημείο αλλά έτσι κι αλλιώς είχα προγραμματίσει να την πάω στην αντιπροσωπεία για να κανονίσω κάποια βαψίματα και με την ευκαιρία το έδειξα στον γιατρό (Γρηγόρη). Τελικά δεν ήταν λάδια αλλά υπολείμματα βενζίνης η οποία έγλυφε με πολύ αργό ρυθμό από την μέσα μεριά του ρεζερβουάρ και μετά έσταζε ακριβώς πάνω στην ψύκτρα. Υποθέτω ότι η διαρροή είναι τόσο μικρή που το 90% της βενζίνης εξατμιζόταν αμέσως και έμεναν μόνο κάποια μη πτητικά υπολείμματα (ήταν καφεκίτρινο παχύρευστο υγρό σαν βαλβολίνη).

Τα καλά νέα είναι ότι είναι ακόμα στην εγγύηση :xara:

Τα κακά νέα είναι:

α. Επειδή είναι αγορασμένη μέσω Αυστρίας δεν ξέρω ακόμα αν οι Ινδοί θα αναγνωρίσουν την εγγύηση (σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα επωμιστεί το κόστος η αντιπροσωπεία)

β. Θα μείνω χωρίς το μωρό μου :love: κι εγώ δεν ξέρω για πόσο καιρό... :wallbash:

 

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι αλλά έχω την μηχανή από τον Ιούλιο του 2016 και το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά την εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία. Αυτό το λέω γιατί υποψιάζομαι ότι μπορεί να έπαιξαν ρόλο οι κραδασμοί και το πολύωρο ταξίδι. Μέχρι σήμερα την χρησιμοποιούσα κυρίως για καθημερινή μετακίνηση δηλαδή καμιά 20αριά χλμ ημερησίως και με μέγιστες ταχύτητες 80-100 χλμ/ώρα. Στο ταξίδι έπιασα και τα 240 χλμ/ώρα :bike7: (καλά-καλά κάντε το δια του δυο) και με συνεπιβάτη (Μαρία η Μάχιμη :angry1:).

Ακόμα περιμένω εξελίξεις από την αντιπροσωπεία και θα σας ενημερώσω.

 

Μην βλέπετε που κάνω πλακίτσα με τα emoticons, τόσες μέρες δεν μιλιόμουνα :cray: ήθελα να δείρω :sour: όποιον με κοίταζε στραβά και να ξέρετε ότι από εδώ και μπρος για να αποφεύγω το μάτιασμα όποιος με ξανασταματήσει στο δρόμο και μου πει "ωραία μηχανή φίλε" θα τον αρχίζω στα μπινελίκια :ranting:

Ευχηθείτε στη Μπέτσυ μου περαστικούλια και αν βρεθεί κανένας από την αντιπροσωπεία να της πάει κανένα κουτί σοκολατάκια...

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Το προβλημα απλα θα φτιαχτει..με το καλο!!

Ομως γιατι δεν την περνεις να την κυκλοφορας?Δεν παθαινει τιποτα..

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

 

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι

 

Δεν είναι τυχαίο, αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί εσύ δεν έχεις αυτιά στο ντεπόζιτο.

Το έχω ξαναδεί το πρόβλημα σε EFI αλλά σε δυο παλιότερα μοντέλα που έχουν εμπρός από τα μάγουλα αυτιά και με το σφίξιμο μπορεί να ραγίσει η ραφή. Προσοχή λοιπόν σε όλους όταν σφίγγετε τα ρεζερβουάρ στις παλιές Enfield. Στις καινούργιες τα ρεζερβουάρ δεν βιδώνουν εμπρός αλλά θηλυκώνουν σε βάσεις με σινεμπλόκ. 

Προφανώς έχει κολληθεί ελαττωματικά από το εργοστάσιο και έχω κι εγώ την ίδια απορία με τον Αντώνη, γιατί να μένεις χωρίς μηχανή? 

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Παιδιά κι ο Γρηγόρης μου είπε ότι πρώτη φορά συμβαίνει σε EFI.

Ο ίδιος όμως δεν συνιστά να την κυκλοφορήσω έτσι.

Εγώ στην αρχή σκεφτόμουνα να την πάρω γιατί δεν έσταζε αλλά έγλυφε και έπεφταν 1-2 σταγόνες την ημέρα και αυτές όχι ακριβώς βενζίνη αλλά υπολείμματα. Μετά από αυτό που με συμβούλεψε ο Γρηγόρης όμως το ξανασκέφτομαι. Θεωρητικά η βενζίνη δεν θα αναφλεγεί από τη θερμοκρασία της εξάτμισης γιατί χρειάζεται σπινθήρα ή φλόγα. Ποιος μου εγγυάται όμως ότι η ρωγμή δεν θα μεγαλώσει ειδικά αφού το σκάλισε ο Γρηγόρης (λύσιμο-δέσιμο) και ότι δεν θα γίνει καμία ανάφλεξη ακόμα και από εκκένωση λόγω στατικού ηλεκτρισμού (φοράω μάλλινο σώβρακο:lol2:).

Εδώ να σας πω και κάτι που δεν είχα αναφέρει στο αρχικό μου κείμενο. Η Μπέτσυ μου μύριζε ελαφρώς βενζίνη τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες αλλά νόμιζα ότι έβγαινε από το καπάκι καθώς όπως ξέρετε δεν έχει και την καλύτερη στεγανότητα (Μία μέρα μου την παραφούλαρε ο βενζινάς και όταν την έβαλα στο πλαϊνό σταντ τρέξανε ζουμιά...)

Θα μιλήσω ξανά με τον Αλέξη σήμερα και βλέπουμε... :cray:

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

 

Ο ίδιος όμως δεν συνιστά να την κυκλοφορήσω έτσι.

 

Ναι δεν έχει και άδικο αν έρθουμε στη θέση τους είναι ευθύνη μετά την εντόπιση του προβλήματος.

 

Παιδιά κι ο Γρηγόρης μου είπε ότι πρώτη φορά συμβαίνει σε EFI.

 

Δεν έχει γίνει στα καινούργια μοντέλα. Από τα πολύ παλιά ένα ήταν του ΤΚΜ και πρόσφατα πριν ένα χρόνο του Ακριβοδίκαιου που σαν εσένα άχνιζε και έμενε η κόλλα τις βενζίνης. Ο Γιάννης δεν είχε εγγύηση και το επιδιόρθωσε εκτός αντιπροσωπείας. 

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

 

Ο Γιάννης δεν είχε εγγύηση και το επιδιόρθωσε εκτός αντιπροσωπείας. 

Αν δω ότι δεν βγαίνει άκρη με την αντιπροσωπεία θα μιλήσω με τον Γιάννη Thanks!!!

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Αντε να πανε ολα καλα, και το παλιο να το βαλουμε στη συλλογή  μας στο στεκι!:crazy:

 

Απο βενζινη πανω στον κινητήρα δεν αρπάζει ευκολα φωτιά, στο εγγυώμαι εγω:angry6:

 

 

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Παίδες πήγα χθες αντιπροσωπεία για να πάρω μηχανή αντικατάστασης.

Μου το πρότεινε ο ίδιος ο Αλέξανδρος όταν τελικά καταλήξαμε ότι καλύτερο είναι να μην πάρω τη δικιά μου με τη διαρροή και επειδή μπορεί να πάρει έως και ένα μήνα η διαδικασία της αντικατάστασης με την εγγύηση.

 

Είδα λοιπόν το μωρό μου από κοντά με όλες τις αλλαγές που έγιναν και από τη μια κ@βλωνα και από την άλλη ξενέρωνα που δεν θα μπορούσα να την καβαλήσω. Την τελική μαχαιριά στην πλάτη μου την έριξε ο Γρηγόρης όταν μου την έβαλε μπροστά για να ακούσω την καινούρια εξάτμιση. Από τη μια ερωτεύτηκα ξανά :love: από την άλλη πέθανα :night3:

 

Ο Αλέξανδρος από τη μια παίρνει ένα like για την κίνησή του να μου δώσει προσωρινά μηχανή αντικατάστασης αλλά από την άλλη το ξαναχάνει γιατί ακόμα δεν έχει στείλει μήνυμα στην εταιρία για το ρεζερβουάρ :sour:

 

Όσον αφορά τη μηχανή αντικατάστασης μου έδωσε το κόκκινο GT το οποίο δεν το είχα και πολύ σε εκτίμηση γιατί μου αρέσει πιο πολύ το κλασσικό στυλ.

Μετά την πρώτη βόλτα έχω να πω τα εξής:

Έχει τέλειο ήχο η εξάτμιση, ένιωθα ότι καβαλούσα TDM 900 :angry1:

Δεν έχει κραδασμούς :bike:

Ήταν λίγο κουραστική η στάση οδήγησης κυρίως γιατί σκύβεις αρκετά και μου φάνηκαν και λίγο λεπτά τα χειριστήρια οπότε μετά από μισή ώρα οδήγησης με πονούσαν οι παλάμες (Μην πει κανένας ότι οι παλάμες μου πονάνε από άλλη χειρονακτική εργασία :sour:)

 

Με λίγα λόγια θα έρθω με άλλο μωρό στο πάρτι σήμερα, αλλά μην πείτε τίποτα στην Μπέτσυ μου και ζηλέψει και βγάλει και άλλο πρόβλημα...

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Re μολις το γυρισεις..πες μου να χαλασω το δικο μου να μου το δωσει κι εμενα.Θα του το γυρισω πισο σπασμενο και scrambler...:bike:

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Εχει ξανα γινει η ζημια και εδω θεσσαλονικη...

Δεν θυμαμαι.πως σφηγγει το τεποζιτο...

...Τσουγκ μη μασας ας σε αλλαξουν τεποζιτο και ας κανει και μηνα...

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες πριν...

Παίδες τελικά δεν άντεξα να περιμένω ένα μήνα και είπα στον Αλέξη και μου έκανε προσωρινά κόλληση στο ρεζερβουάρ μέχρι να έρθει το άλλο από Ινδία.

 

Το μαλλί πήγε 50 ευρώ (μου φαίνεται τσιμπημένο αλλά ο Αλέξης μου είπε ότι χρειάστηκε να γίνει κόλληση γύρω-γύρω από όλο το λαμάκι που συγκρατεί το ρεζερβουάρ στο μπροστινό μέρος κοντά στο λαιμό του σκελετού γιατί η διαρροή ήταν πίσω από το λαμάκι)

 

Κανονικά αν η επισκευή γινόταν για μόνιμη χρήση θα χρειαζόταν και εσωτερική πλαστικοποίηση (άλλα 70 ευρώ) για να αντέξει παραπάνω (η κόλληση σταδιακά φθείρεται από τη βενζίνη)

 

Τελικά έφερα το μωρό μου σπίτι την Τετάρτη που μας πέρασε :xara::xara::xara::xara::xara:

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτό για τις αλλαγές που της έκανα στο αντίστοιχο θέμα:

http://royalenfieldclub.gr/forum/index.php?/topic/2118-royal-enfield-battle-green-“blacked-out-bobber”-project/

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Το παλιο θα το κρατησεις?

Αν στο τελος σου μεινει να το κανεις πλαστικοποιηση. 

 

...ποσο να αντεξεις μακρια απο μια τετοια αγαπη...!!!

...ευγε νεε μου...!!!

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

44 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Το παλιο θα το κρατησεις?

Εννοείται ότι θα το κρατήσω γιατί με τους Ινδούς δεν ξέρεις...

Μπορεί μετά το καλοκαίρι που θα λήξει η εγγύηση να μου ξανατρυπήσει το καινούριο (χτύπα ξύλο)

Αν δω ότι περνάνε κανα-δυό χρόνια και δεν παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα θα το κάνω δώρο στη λέσχη για διακοσμητικό...

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

Παίδες καλησπέREς :magkas:

έχω καιρό να γράψω στο φόρουμ γιατί τον τελευταίο μήνα έπηξα πολύ στη δουλειά...

Παρόλα αυτά όποτε έβρισκα χρόνο διάβαζα τις αναρτήσεις σας για να μην χάνω την επαφή με την παREα...

Ήρθε ο καιρός που χαλάρωσε λίγο η δουλειά και θα σας πω τα νέα μου σιγά - σιγά ξεκινώντας από το θέμα του ρεζερβουάρ...

Χθες πήγα την κούκλα μου στην αντιπροσωπεία για το σέρβις των 9.000...

(@Βύρωνας είδα και το μωρό σου εκεί με λυμένο κινητήρα και στεναχωρήθηκα :cray: Περαστικό είναι φίλε αλλά από ότι κατάλαβα δεν θα την έχεις στο πάρτι...)

 

Τυχαία ο Αλέξανδρος είχε παραλάβει το ρεζερβουάρ μου από Ινδία οπότε ανακουφίστηκα που δεν υπήρξε θέμα με την εγγύηση...:xara:

Σύντομα όμως η χαρά μου μετατράπηκε σε λύπη :cray:, θυμό :ranting: και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...

Κάναμε μαζί με τον Αλέξανδρο τα αποκαλυπτήρια "unboxing" και τι να δούμε...

Οι μ@λ@κες οι σαγιοναροφόροι έστειλαν ρεζερβουάρ για το προηγούμενο μοντέλο που πιάνει με βίδα μπροστά στο λαιμό και όχι για το δικό μου που είναι με τα δυο αυτάκια...

 

Εδώ για να είμαι ειλικρινής μετά από 6 μήνες αναμονής είχα αρχίσει να πιστεύω ότι η αντιπροσωπεία δεν είχε κάνει τη δήλωση της βλάβης και ότι θα με τρέναρε μέχρι να κλείσει...

Τελικά όπως αποδείχτηκε όντως ο Αλέξανδρος έχει να παλέψει με μ@λ@κες αφού για να καταλάβετε τους είχε δηλώσει τη βλάβη και με αριθμό πλαισίου από όπου φαίνεται η ημερομηνία παραγωγής και επιπλέον από ότι μου είπε πλήρωσε με δικά του χρήματα το τελωνείο και τώρα φτου κι απ' την αρχή...

 

Τελικά μήπως όλοι τα βάζουμε με την αντιπροσωπεία αλλά ισχύει το γνωστό "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" ή μάλλον από τη σαγιονάρα...

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

2 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Άραγε θα προλάβει να σου κάνει την αντικατάσταση πριν κλείσει? 

Παναθεμά τους, είναι ελεεινοί. Έχω τσαντιστεί...:mad2:

Γιατί κλείνει τελικά ?

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Καλα δεν παιζοντε...!!!

Αν κατεχεις το αγγλικο κανε τους mail στην κεντρικη σελιδα...οχι πως θα σε απαντησουν αλλα ποτε δεν ξερεις...!!!

 

...ειναι ηλιθιοι...

Κοιτα δεν εχεις αδικο αλλα τονιζουμε τα θεματα που θηγουνε τη σχεση με την αντιπροσωπια και εσας...εγω εκλησα τον κυκλο μου με την πωληση της "Nargis" μου...

Πολλες φορες καναν ταρζανιες στις τιμες και σε πολλα αλλα που δεν δικαιολογουσαν αυτη τη συνπεριφορα...

Δεν υποστηρηξαν ηδικα τους εκτος Αθηνας οπως θα επρεπε...

Link to comment
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απαντήστε σε αυτό το θέμα...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση..   Αφαίρεση μορφοποίησης

  Το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι 75 φατσούλες/emotions,.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Προβολή ως σύνδεσμο

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Εκκαθάριση επεξεργαστή

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Παρακολουθείται από   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Write what you are looking for and press enter or click the search icon to begin your search