Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

21" τροχοι-ζαντες

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ναι παιδιά μπρος πίσω με λεπτό λάστιχο ανοξειδοτες ακτίνες, μαλλον όχι αλουμινίου Αντώνη....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ιδωμεν, δεν έχει μεγάλη διαφορά 5 πόντους μεγαλύτερη, λάστιχο σαν αυτό που φοράει τώρα στο φαρδος μπωρει και πιο λεπτό ότι βρούμε. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μπρωστά δεν θα έχουμε προβλήματα πίσω όμως δεν έχει δυστηχως πολύ περιθωριό το λάστιχο απο το ψαλιδι θα πρέπει να βρούμε λάστιχα με χαμηλο προφίλ....

Δημοσιεύτηκε

Προχωρα αφοβα...

Εγω φοραω 21"μπροστα.Μετρησα και μαζι λοιπον με το λαστιχο απο το πατωμα εως το κεντρο της ζαντας μετραει 35cm.

Ενω απο το κεντρο της πισο ζαντας εως το τερμα του ψαλιδιου περιπου 39cm.

Και 24" μπορεις να βαλεις..!:a010:

Δημοσιεύτηκε

Και να σου πω κι ενα μυστικο...

Αν βαλεις 21" ζαντα μπροστα,το κοντερ σου δεν θα κλεβει 10χλμ.στα 80 κοντερισια αλλα το πολυ 5χλμ.

Καπου ειχα διαβασει πως ολα τα κοντερ τυπου σαν τα δικα μας φτιαχνονται ωστε να μετραει σωστα με βαση 21" ζαντα.Εεεε μαντεψε..??Σε εμας παλι κλεβει.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Νομίζω ότι και ο πισω τροχός Αντώνη δεν μπωρεις να πάει- τραβιχτει λίγο πιο πίσω να τεντωση και η αλυσίδα ή όχι?

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα να δεις..εκει ναι παει αλλα λιγο.Αλλα αυτο το μποσικο ειναι ωστε να τεντωνεις την αλυσιδα σου που αν με ρωτας περιπου καθε 2.000χλμ το θελει.Εσυ τι θα κανεις τοτε?Θα βγαζεις δοντι απο την αλυσιδα ή θα βαζεις καινουρια καθε τοσο.Οποτε αυτο ασ'το για τα μποσικα.

Και σου ειπα ααααααφοβα μπαινει 21" ζαντα πισο.Το δικο μου που μπροστα εχει 21" και πισο 18" λογο ομως του ψυλου προφιλ trial που εχω βαλει...εχει την ιδια διαμετρο με το μπροστα.Στο πατημα λοιπον ειναι σαν να εχω μπρος πισο 21" κι αν δεις το ψαλιδι τι κενο αφηνει θα παθεις πλακα.

Δημοσιεύτηκε

Εδω θα καταλαβεις τι εννοω οτι ειναι ιδια η διαμετρος μπροστα ζαντολαστιχου με πισο λογο προφιλ πισο λαστιχου.

bso00052.jpg

Δημοσιεύτηκε

Μπροστα δεν θυμαμαι αλλα εχει ο Χιτσκοκ.Πισο δεν ξερω...περνει τις ιδιες?Το πισο κεντρο ειναι το ιδιο με το μπροστα?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Α ο.κ θα το κοιταξω για να μην παραγγείλουμε λάθος, τα ταμπούρα θα μπούνε τα ίδια έτσι δεν είναι?απλός ακτίνες αλλάζουμε και στεφάνι λογικά.

Δημοσιεύτηκε

Ναι βρε αλλα δεν ξερω αν το πισο κεντρο ειναι το ιδιο με το μπροστα ωστε να παρεις ιδιες ακτινες μπρος πισο.Εκει τωρα..παιζει και κατι αλλο.Οι ακτινες των enfield ειναι πιο ιδιαιτερες στο κεφαλακι τους που κουμπωνει στο κεντρο της ζαντας(εχουν αλλη κληση).Αν βαλεις after market να ξερεις πως δεν θα κουμπωνει το κεφαλακι ολοσωστα στην θεση του.Δεν ειναι οτι δεν θα κανεις δουλεια..αλλα στην ακτινολογιση θελει προσοχη και συγχρονος εσυ που θα το ξερεις θα καταλαβαινεις οπτικα την διαφορα.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Οχι..το μονο που ειδα τωρα απο τα αξεσουαρ στον Χιτσκοκ.Λεει λοιπον πως οι εξω αντινες απο το κεντρο ειναι λιγο παραπανω απο 90 μοιρες(20 ακτινες της ζαντας)ενω οι μεσα ακτινες λιγο λιγοτερο απο 90 μοιρες(οι αλλες 20).

Ομως να σου πω...μην ασχοληθεις και τοσο τελικα,μιας και ολες οι αλλες που πουλαει ο Χιτσκοκ ειναι 90μοιρες.Αρα μονο στις εργοστασιακες δινει κι αυτος με την σωστη κληση.Μακρος ουτε λεει για την καθε ζαντα αλλα δυστηχως ουτε κι εγω μπορω να μετρησω μιας κι αυτες μετριουντε απο ακρη σε ακρη,οποτε αφου ειναι βιδωμενες στην ζαντα δεν μπορω.Εκτος αν θες να μετρησω εως το στεφανι.

Δημοσιεύτηκε

Εκτος αν θες να μετρησω εως το στεφανι.

Για να μη σε παιδεύουμε να λύσεις το στεφάνι και και και, ικανό σε έχω,

κατέβα στο γκαράζ μέτρα ΟΛΕΣ τις ακτίνες και δώσε μέσω όρο..:rtfm:

Άντεεεεεε ακόμα εδώ είσαι..?:anger:

Δημοσιεύτηκε

Νικο πως να μετρησω εως το στεφανι?Και τι αν της μετρησω ολες τι θα αλλαξει?Αφου την ακτινα κανονικα την μετρανε απο ακρη σε ακρη..πως θα βγει το αποτελεσμα?

Δημοσιεύτηκε

Χα, χα, πλάκα κάνω βRE.

Πάντως επειδή έχω πλέξει ακτίνες πριν πάω τη ρόδα για ακτινολόγηση,  θυμάμαι ότι το σπείρωμα τελειώνει στη ζάντα.

Στην ακτινολόγηση σίγουρα κάποιες θα έρθουν λίγο μέσα λίγο έξω. Όταν κάποια στιγμή βγάλεις το λάστιχο βλέπεις στα καψούλια την ακτίνα να μην είναι πρόσωπο αλλά και ούτε να τα ξεπερνάνε.