Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ενισχυτικα,,,,αντιτριβικα ,,λαδιου

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα,,, μετα απο συζητησεις με πολλους κατοχους μοτο,,,αρχισα να ψαχνω το θεμα,,, σε πολλα φορουμ υπαρχουν πολλες αποψεις,, δεν ξερω αν καποιος απο εδω ,,,,δοκιμασε κατι,, μετα απο ερευνα ,, στην σκεψη μου ειναι το motorkote,,, διαβασα πολλες γνωμες σε πολλα φορουμ,,,πιστευω να ,,,εχω αποτελεσματα,,και εντυπωσεις μεχρι την παννεληνια,,οποτε να το συζητουσουμε !!!

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Το motorkote σιγουρα ειναι το καλυτερο μιας και αν θυμαμαι καλα τονιζει οτι ξανα προσθετεις αν 3 φορες αλλαγης λαδιων που ακουγεται και πιο πιστευτω.Εγω της εχω βαλει το Ελληνικο και μεχρι τωρα ειναι οκ αλλα δεν αλλαξε και κατι.Δεν μπορω να γνωριζω αν πλεον τα μεταλα ειναι πιο γερα ουτε αν δεν υπαρχει τριβη μεταξυ τους.

Αυτο ομως που μου αρεσε και το πηρα ειναι οτι μπροστα μου το δοκιμασαμε σε ενα χαλασμενο ρουλεμαν και με λιγο αντιτριβικο που ριξαμε πανω του δουλευε χωρις βουιτο.Δεν ξερω για ποσο αλλα δουλευε.

Δημοσιεύτηκε

Νομιζω χρειαζοταν 50ml στο λιτρο.Αν θυμαμαι καλα.Εγω ομως ειχα βαλει το super dynamic δεν ξερω το motorkote ποσο πρεπει να μπει..

Αυτο που θυμαμαι ομως ειναι οτι εγραφε οτι ξανα βαζεις ανα 80.000χλμ.

Χα χα χα...εμεις μεχρι τοτε θα εχουμε αλλαξει κινητηρα!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

παιδια ,,, απο την ερευνα που εκανα ,,, υπηρχε το motorkote κια το motorkote 100,,,το τελευταιο αλλαξε ονομα πλεον σε superdynamic,,,σ1αυτο αναφερετε ο αντωνης μαλλον οταν λεει οτι ειναι για 80.000 χλμ,,, το..γνησιο.. το εχει ο λαμπριανιδης..trade-wind.gr,,νομιζω θελει καθς 3 αλλαγες λαδιου,,, διαβασα οτι κανει πολυ καλη δουλεια και στο κιβωτιο ταχ,, ,,,( ο μακης,,rousmak,, βαζει ,,,αλλο ενισχυτικο,,, αν δει το θεμα ας μας πει !!),,, νικο,,, νομιζω η αναλογια ειναι 30ml στο λιτρο !! και το ιδιο και στο κιβωτιο !!!

Δημοσιεύτηκε

Τα περισσότερα σύγχρονα καλά λάδια (και τα ορυκτελαια) περιέχουν ειδικά πρόσθετα αντιτριβικα.  Όμως λόγω της φοβιας που μας έχει μπολιασει με την γνωστή αναξιοπιστια των Enfield από την αρχή ακόμα της 500αρας μου βάζω motorkote και σε όλα τα παλιά μηχανάκια μου,  ακόμα και στο cb750.  Λάδι torco 20w50 και βενζίνη 100αρα με πρόσθετο.  

Τίποτα δεν μπορείς να καταλάβεις αμέσως,  μόνο ο χρόνος θα δείξει. 

Έχω την αίσθηση όμως ότι υπερβαλουμε.  Όταν άνοιξα για ξερκαβουνιασμα στα 15000 χλμ. ok όλα ήταν σα καινούργια.  Όμως δε νομίζω λόγω του motorkote,  πιο πολύ σημασία έχει το καλό λάδι και η συχνή αλλαγή του. 

Δημοσιεύτηκε

Για το κιβωτιο των ταχυτητων νομιζω πως υπαρχει αλλο που μπαινει στις βαλβολινες.Εχω την εντυπωση πως αυτο δεν κανει να μπει εκει παρα μονο στο καρτερ και λιιιιιιγο στην πρωτευουσα.

Δημοσιεύτηκε

Παιδια υποτιθεται πως το αντοτριβικο δεν ειναι απλα ενα προσθετο λαδιου αλλα οτι εν μεσο λαδιου κυκλοφοραει και "καθετε"στα μεταλα με αποτελεσμα να γινουν πιο γερα.

Δημοσιεύτηκε

Ασε που τα αλλα μηχανακια που κυκλοφοραει το λαδι παντου...δεν εχουν θεμα οι δισκοι!...Σκεψου...:lol6:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

σε δισκους ειναι λιγο,,, ρισκο,,,, σε κιβωτιο μπαινει !!!! νοε,,,, ειδες ,,διαφορα στο μοτερ ??? στο κιβωτιο εβαλες ??? ποιο motorkote βαζεις ?? οχι το 100 ????

Δημοσιεύτηκε

Εχεις δικιο..σε βαλβολινες μπαινει απλα θυμομουν το παλιο enfield που ειχα οτι δεν του ειχα βαλει επειδη επαιρνε γρασσο με λαδι στο σαζμαν.

Σε εμας λοιπον μπαινει παντου.Εγω διαφορα δεν ειδα παντως...Στο μυαλο μου ομως νιωθω οτι κατι καλο μπορει να του εκανα κι οχι κακο.

Δημοσιεύτηκε
16 λεπτά πριν, SV2MDL είπε:

σε δισκους ειναι λιγο,,, ρισκο,,,, σε κιβωτιο μπαινει !!!! νοε,,,, ειδες ,,διαφορα στο μοτερ ??? στο κιβωτιο εβαλες ??? ποιο motorkote βαζεις ?? οχι το 100 ????

Δεν θυμάμαι ποιο έβαλα μόλις πάω σπίτι θα το δω. 

Στο μοτέρ δεν είδα διαφορά σε θέμα λειτουργίας. 

Δημοσιεύτηκε

Παιδια γενικα βαλτε το.Μονο καλο κανει και μην μπερδευεστε δεν ανακατευεται με το λαδι ουτε γινετε ενα με αυτο.Η δουλεια του ειναι να κυκλοφοραει με το λαδι και να κανει ενα φιλμ στα μεταλα.Δεν εχουν θεμα οι δισκοι κι ας λενε καποιοι πως αφου δεν εχουν θεμα παει να πει πως δεν κανει και στα μεταλα οτι και καλα δεν κανει την δουλεια του.Σιγουρα κατι κανει οπως κανει καλο και το βελτιωτικο στο καυσιμο στις βαλβιδες.Ακομα ισως κατι που θα καταλαβεις θα ειναι οτι δεν ξερυθμιζουν οι βαλβιδες.Οσο και να ακουγεται καπως αυτο,να εισαι σιγουρος πως αν το βαλεις θα αργησεις να ξαναρυθμισεις ωστηρια.

Δημοσιεύτηκε

Ναι,  αν θέλετε το πιστεύετε  βαλβιδες δεν έχω ξαναρυθμισει,  μόνο έλεγχο μέχρι που βαρέθηκα,  αν είναι Θα τις ακούσω.  Βέβαια πάντα φοβάμαι μη σφιξουν,  αλλά γίνεται αυτό ? Δεν είναι καπελώτα.  

Το αποτέλεσμα είναι ότι έχω ξεχάσει σκόρδο κρεμμύδι πως ρεγουλαρεις τα παξιμαδια.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

το παρηγγειλα,,,, εντυπωσεις ,,,,στην παννεληνια,,,, αντωνη ο νικος εβαλε το αμερικανικο,,,,εσυ εβαζες το ελληνικο,,( κανανε εισαγωγη ,,,και η συσκευασια γινοτανε εδω !!!)

Δημοσιεύτηκε

Μου είχε μείνει λίγο super dynamic και έγινε σα γαλοσάπουνο, μου έκανε κακή εντύπωση αυτό, το motorkote είναι πιο αραίο αλλά περισσότερο,  σε τελικές αναλογίες ίδια. 

Δημοσιεύτηκε
1 λεπτό πριν, noe είπε:

Μου είχε μείνει λίγο super dynamic και έγινε σα γαλοσάπουνο, μου έκανε κακή εντύπωση αυτό, το motorkote είναι πιο αρχαίο αλλά περισσότερο,  σε τελικές αναλογίες ίδια. 

Μηπως το ειχες βαλει στο ψυγειο και επειξε..?

Τωρα ειδα οτι εχω ακομα λιγο στο μπουκαλακι και μετα απο 4 μηνες ειναι υγρο και μια χαρα.Ασε που αυτο δεν μας νοιαζει...οταν το αγορασεις θα ειναι υγρο κι οχι βουτηρο.Θα βαλεις περιπου 80ml στο καρτερ και θα την αφησεις να δουλεψει 10λεπτακια να κυκλοφορισει,κανε την και μια μικρη βολτα κι ολα ειναι οκ.Προβλημα δεν θα εχεις κανενα.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

εννοεις,,,,,ελληνικη συσκευασια,,,,, αν οχι,,,,,βαλε,,,,ενα καλο ,,,,κρητικο,,ελαιολαδο !!!!!!:geia:

Δημοσιεύτηκε

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν ειναι μονο η συσκευασια ή ακομα και στο υγρο βαζουν το χερακι τους οι Ελληνες.Εγω οταν το αγορασα το ιδιο ειχα διαβασει οτι και καλα το πουλαγαν μονο στην Αμερικη κι επειδη ηταν δυσκολο να κυκλοφορισει Ελλαδα απλα συνεργαστηκαν και πλεον να βρισκεται σε Ελληνικη συσκευασια αλλα δεν ξερω τι αλλο μπορει να παιζει...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

γραφτηκαν πολλα ,, σε διαφορα φορουμ,,, ποιος ξερει ???? ο ,,,, χρονος θα δειξει!!!!