Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ελαστικά

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους!Θα ήθελα απόψεις και εμπειρίες για την καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε radial και bias-ply ελαστικά για το hunter.. Τι ταιριάζει καλύτερα στο στιλ της μηχανής και ποιο το κάνει πιο μαλακό στις ανωμαλίες του οδοστρώματος;Είμαι ανάμεσα σε Bridgestone battlax bt46 και michelin pilot street radial.

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Αναφέρεσαι σε δύο τύπους ελαστικών Radial (ακτινωτά) και Bias-ply (διαγώνια) που η διαφορά τους εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο είναι πλεγμένα τα λινά (στρώματα υφάσματος/σύρματος) στο εσωτερικό τους. Από όσο ξέρω radial χρησιμοποιούνται γενικά. Αλλά μην στέκεσαι σε αυτό. Και τα δύο που ανέφερες bt 46 και pilot street είναι καλά. Εγώ προχθές έβαλα perelli angel city όποτε δεν έχω ακόμα άποψη να σου πω. Είναι χαοτική η διαφορά βέβαια με τα εργοστασιακά. Ακόμα και πάνω από ανωμαλίες περνάει πιο μαλακά! Δεν ακούω το θόρυβο που έβγαινε πριν. Τα bt τα είχα παλιά σε άλλο μηχανάκι και ενώ ήταν καλά έπρεπε να τα πιέσεις για να αποδόσουν. Στη σελίδα της, η εταιρεία λέει πως βελτίωσε το χρόνο που θέλουν για να λειτουργήσουν και πιθανόν να ισχύει, γιατί εγώ τα είχα πριν μια δεκαετία και απο τότε έχουν αλλάξει πολλά.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
18 ώρες πριν, Ο/Η Γιώργος_Σ έγραψε:

Αναφέρεσαι σε δύο τύπους ελαστικών Radial (ακτινωτά) και Bias-ply (διαγώνια) που η διαφορά τους εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο είναι πλεγμένα τα λινά (στρώματα υφάσματος/σύρματος) στο εσωτερικό τους. Από όσο ξέρω radial χρησιμοποιούνται γενικά. Αλλά μην στέκεσαι σε αυτό. Και τα δύο που ανέφερες bt 46 και pilot street είναι καλά. Εγώ προχθές έβαλα perelli angel city όποτε δεν έχω ακόμα άποψη να σου πω. Είναι χαοτική η διαφορά βέβαια με τα εργοστασιακά. Ακόμα και πάνω από ανωμαλίες περνάει πιο μαλακά! Δεν ακούω το θόρυβο που έβγαινε πριν. Τα bt τα είχα παλιά σε άλλο μηχανάκι και ενώ ήταν καλά έπρεπε να τα πιέσεις για να αποδόσουν. Στη σελίδα της, η εταιρεία λέει πως βελτίωσε το χρόνο που θέλουν για να λειτουργήσουν και πιθανόν να ισχύει, γιατί εγώ τα είχα πριν μια δεκαετία και απο τότε έχουν αλλάξει πολλά.

Πόσα χιλιόμετρα έγραψαν τα Ceat..;

Τα bt45 μάλλον θα είχες..

Σε τι μηχανή;Τα br45 όπως και τα bt46 είναι bias-ply. Απ' ότι έχω ψάξει συνεργάζονται καλύτερα με το πλαίσιο και την ανάρτηση του Hunter.. και γενικά για classic μηχανές που δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο..

Για αυτό ψάχνομαι επειδή φοβάμαι μήπως με τα radial ψαρεύει στο στρίψιμο...

Δημοσιεύτηκε

Τα Ceat εγγράψαν 10.000 χλμ. αλλά απέχουν αρκετά από σύγχρονα ελαστικά. Πιθανόν τη δεκαετία του 80 ή του 90 να ήταν σούπερ. Τώρα το αν ψαρεύει το μηχανάκι στο στρίψιμο μην το σκέφτεσαι καθόλου γιατί πρώτα το πλαίσιο θα σου δείχνει τα όρια του με την ταλάντευση που θα νιώθεις. Αν θες όμως να στρίβεις πραγματικά θα πας σε πιο γρήγορη κορώνα όπως pirelli diablo sport και άλλα αντίστοιχα ελαστικά (πχ S22). Όλες οι εταιρείες βγάζουν. Εκεί θα δεις τεράστια διαφορά! Αυτό γίνεται γιατί υπό κλίση έχει μεγάλη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο σε σχέση τα touring και τα πόλης ελαστικά. Σκεφτόμουν και εγώ να βάλω κάτι τέτοια αλλά κυκλοφορώ πολύ μέσα στην πόλη. Ίσως την επόμενη φορά.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Τελικά έβαλα τα Bridgestone bt46!

Με το που πάτησαν στο δρόμο έδειξαν την κλάση τους..!

Περισσότερες πληροφορίες μετά το στρώσιμο...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 12/2/2026 at 8:12 ΠΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Τελικά έβαλα τα Bridgestone bt46!

Με το που πάτησαν στο δρόμο έδειξαν την κλάση τους..!

Περισσότερες πληροφορίες μετά το στρώσιμο...

Μετά από 200km,η αίσθηση που σου δίνουν είναι σιγουριά σε κάθε περίπτωση, άψογη πληροφόρηση, βελούδινη κύλιση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, άμεση εναλλαγή στις στροφές και κλίσεις που θυμίζουν άλλης κατηγορίας μοτοσικλέτα..!

Και ακόμα δεν έχουν δείξει το 100%..

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή αναβάθμιση για το hunter που διορθώνουν αδυναμίες της ανάρτησης και μεταμορφώνουν το μηχανάκι..!

Ούτε ποσοστά να έπαιρνα.. αλλά είμαι ενθουσιασμένος...!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 15/2/2026 at 11:30 ΜΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Μετά από 200km,η αίσθηση που σου δίνουν είναι σιγουριά σε κάθε περίπτωση, άψογη πληροφόρηση, βελούδινη κύλιση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, άμεση εναλλαγή στις στροφές και κλίσεις που θυμίζουν άλλης κατηγορίας μοτοσικλέτα..!

Και ακόμα δεν έχουν δείξει το 100%..

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή αναβάθμιση για το hunter που διορθώνουν αδυναμίες της ανάρτησης και μεταμορφώνουν το μηχανάκι..!

Ούτε ποσοστά να έπαιρνα.. αλλά είμαι ενθουσιασμένος...!

Όσον αφορά στη βροχή..αποχετεύει τέλεια το νερό και συμπεριφέρεται όπως στο στεγνό..!! Καμία αίσθηση ανασφάλειας..! Ούτε στο στρίψιμο ούτε στα φρένα..!

Και τιμή:250€ τοποθετημένα!