Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αλλαγή λαδιών και φίλτρου

Δημοσιεύτηκε

Κάθε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να αλλάζουμε λάδια και φίλτρο με κάθε αλλαγή λαδιών ή κάθε δεύτερη;Ο μηχανικός στα15000χλμ μου άλλαξε μόνο λάδια και μου είπε ότι ο κατασκευαστής δίνει αλλαγή λαδιών κάθε 10000χλμ με φίλτρο, οπότε αφού αλλάζω κάθε 5000χλμ δεν χρειάζεται.... Ισχύει;

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Γιάννης8
Συμπλήρωση ερώτησης!

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Το manual αν δεν κάνω λάθος λέει κάθε 5000 χιλ. Άλλωστε το φίλτρο κάνει 5 € δεν έχει κόστος σοβαρό .

Εγώ με κάθε αλλαγή λαδιών αλλάζω και φίλτρο λαδιού

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Και εγώ αυτό ξέρω..! Εγώ φταίω που δεν τα άλλαξα μόνος μου!Ας όψεται η εγγύηση... Είναι σαν να κάνεις μπάνιο και να μην αλλάζεις σόβρακο!!!

Δημοσιεύτηκε
7 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Και εγώ αυτό ξέρω..! Εγώ φταίω που δεν τα άλλαξα μόνος μου!Ας όψεται η εγγύηση... Είναι σαν να κάνεις μπάνιο και να μην αλλάζεις σόβρακο!!!

Την επόμενη φορά απέτισε το με κάθε αλλαγή λαδιών να σου αλλάζει και το φίλτρο γιατί έτσι γουστάρεις ρε αδελφέ αν σου πει μα και μου

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Μόλις τώρα, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
10 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Την επόμενη φορά απέτισε το με κάθε αλλαγή λαδιών να σου αλλάζει και το φίλτρο γιατί έτσι γουστάρεις ρε αδελφέ αν σου πει μα και μου

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το φίλτρο λαδιού hiflofiltro hf 510 απ' το Himalayan 411 ταιριάζει στο hunter ; Γνωρίζει κάποιος; Αυτό που ταιριάζει σίγουρα είναι το hf 511, αλλά δεν το βρίσκω...!

Ποιο άλλο ταιριάζει άλλης μάρκας..;

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Το φίλτρο λαδιού hiflofiltro hf 510 απ' το Himalayan 411 ταιριάζει στο hunter ; Γνωρίζει κάποιος; Αυτό που ταιριάζει σίγουρα είναι το hf 511, αλλά δεν το βρίσκω...!

Ποιο άλλο ταιριάζει άλλης μάρκας..;

Γιατί δεν παίρνεις το γνήσιο ? Είναι δύσκολο να το βρεις ?

To hf510 δεν κάνει για το hunter

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Nikoss Rocket

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Έχεις να μου στείλεις κάποιο link να το παραγγείλω..; Εσύ από πού το παίρνεις;

Και ποιο λάδι βάζεις..;🤔

Δημοσιεύτηκε
Την 17/9/2025 at 8:55 ΠΜ, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Έχεις να μου στείλεις κάποιο link να το παραγγείλω..; Εσύ από πού το παίρνεις;

Και ποιο λάδι βάζεις..;🤔

Βάζω το μοτουλ και παίρνω το φίλτρο από Συνεργειο εξουσιοδοτημένο συνεργείο .

Το να αλλάζεις τα λάδια μόνος σου μπορεί να χάσεις την εγγύηση , αν δεν είσαι ικανοποιημένος από το συνεργείο που πας άλλαξε συνεργείο, η Αθήνα έχει πολλά.

Στο eBay θα βρεις όμως άμα θέλεις δες εδω

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
43 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Βάζω το μοτουλ και παίρνω το φίλτρο από Συνεργειο εξουσιοδοτημένο συνεργείο .

Το να αλλάζεις τα λάδια μόνος σου μπορεί να χάσεις την εγγύηση , αν δεν είσαι ικανοποιημένος από το συνεργείο που πας άλλαξε συνεργείο, η Αθήνα έχει πολλά.

Στο eBay θα βρεις όμως άμα θέλεις δες εδω

Σ' ευχαριστώ Νίκο...! Μόνο που δεν ξέρω τι χρεώνουν στο τελωνείο..!

Πήρα αμορτισέρ πίσω αερίου από Αυστραλία και στα 130€ πλήρωσα τελωνείο 60€.🤐

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Σ' ευχαριστώ Νίκο...! Μόνο που δεν ξέρω τι χρεώνουν στο τελωνείο..!

Πήρα αμορτισέρ πίσω αερίου από Αυστραλία και στα 130€ πλήρωσα τελωνείο 60€.🤐

Στην τιμή που έχουν μάλλον δεν πληρώνεις εκτελωνισμό, τους φόρους τους πληρώνεις στο eBay με την αγορά

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
10 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Στην τιμή που έχουν μάλλον δεν πληρώνεις εκτελωνισμό, τους φόρους τους πληρώνεις στο eBay με την αγορά

Μακάρι να ήταν έτσι...

Στα σχόλια του eBay κάτω από τα προϊόντα που κοιτάμε γράφουν ότι εκτός από τα μεταφορικά,αν δεν είναι δωρεάν η αποστολή, μπορεί να υπάρχει χρέωση στο τελωνείο της κάθε χώρας...Κι αυτό γιατί είναι εκτός Ευρώπης..!

Ας το έχει στο νου του όποιος θέλει να ψωνίσει οτιδήποτε... Εγώ την πάτησα έτσι με τα αμορτισέρ..!

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Μακάρι να ήταν έτσι...

Στα σχόλια του eBay κάτω από τα προϊόντα που κοιτάμε γράφουν ότι εκτός από τα μεταφορικά,αν δεν είναι δωρεάν η αποστολή, μπορεί να υπάρχει χρέωση στο τελωνείο της κάθε χώρας...Κι αυτό γιατί είναι εκτός Ευρώπης..!

Ας το έχει στο νου του όποιος θέλει να ψωνίσει οτιδήποτε... Εγώ την πάτησα έτσι με τα αμορτισέρ..!

Εγώ ότι έχω ψωνίσει και δεν έχει ξεπεράσει τα 120€ δεν έχω πληρώσει τελωνείο

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
18 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Εγώ ότι έχω ψωνίσει και δεν έχει ξεπεράσει τα 120€ δεν έχω πληρώσει τελωνείο

Εξαρτάται από τα είδη σε τι δασμούς υπόκεινται και τη χώρα προέλευσης...Το λένε άλλοστε στις λεπτομέρειες παραγγελίας..

Δημοσιεύτηκε
9 ώρες πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Εξαρτάται από τα είδη σε τι δασμούς υπόκεινται και τη χώρα προέλευσης...Το λένε άλλοστε στις λεπτομέρειες παραγγελίας..

Ότι έχω ψωνίσει για την Royal Enfield είναι το 98% από Ινδία

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
3 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Ότι έχω ψωνίσει για την Royal Enfield είναι το 98% από Ινδία

Καλά που με ενημέρωσες να το προσέξω στην επόμενη παραγγελία..!

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάντως 3 παραγγελίες έχω κάνει για την μηχανή, η μια απο Ινδία και οι δυο από Αγγλία, πληρωσα τελωνείο σε όλες. Απο ινδία δεν θυμάμε τα ποσά ακριβώς, αλλά σε τάξης μεγέθους πληρώσα περίπου 190 για τα αξεσουάρ και τα μεταφορικά, και 70 στο τελωνείο. Από αγγλία για 80 ευρό αξεσουάρ έδωσα 40 στο τελωνείο, και το κορυφαίο, για 5ευρό 3D printed πραγματάκι από αγγλία, πλήρωσα 18 ευρό μεταφορικά και 8 στο τελωνείο....
Οπότε γενικά καλό είναι να προτιμάτε από ευρώπη αν μπορείτε να τα βρείτε, και ας φαίνετε πιο ακριβή η αρχική τιμή.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος RoadKing

Δημοσιεύτηκε

Από Αγγλία πληρώνεις τελωνείο και για την τσίχλα , από Ινδία εγώ που έχω φέρει μέχρι 120€ δεν έχω πληρώσει τελωνείο. Μια φορά η DHL (πάντα με dhl μου έρχονται από Ινδία) μου έστειλε μνμ ότι πρέπει να πληρώσω εκτελωνισμό και είπα γιατί ? Δεν περνάει τα 120€ και η κουβέντα σταμάτησε εκεί και μου τα έστειλαν.

Τώρα τι να πω εάν άλλαξαν τα πράγματα από πέρσι μην πάρω και κανέναν στο λαιμό μου