Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Βελτιωση αποδοσης Καλυτερο ταξιδι .

Δημοσιεύτηκε

Πολυ ωραια μοτοσυκλετα το Hunter..Ευκολο οικονομικο και παπακι μεσα στην κινηση..οταν ομως βρεθει σε δυσκολες συνθηκες πχ ανηφορες ανοιχτοι δρομοι κλπ αρχιζει και ασθμαινει.

Εθνικη οδο μια καλη ταχυτητα ειναι τα 80-100 γιατι μετα παει μεν αλλα αρχιζει και ζοριζεται..

Δυο ειναι οι βασικοι λογοι..η χαμηλη ιποδυναμη -κατι που το ξερουμε απ την αρχη- και το πνιξιμο του κινητηρα λογω EURO 5..

Παρακολουθησα εκατονταδες βιντεο εψαξα τα σαιτς και τελικα ξεκινησα ενα Project για τον μικρο ινδο φιλο μου..

Πρωτα απ πολα το DNA φιλτρο μαζι με το καπακι απ το φιλτροκουτι..Εδω την δουλεια την κανει βασικα το καπακι το οποιο ειναι ανοικτο σε αντιθεση με το εργοστασιακο που εχει μικρη διοδο αερα και πνιγει το μοτερ ψηλα. 

Περιπου +1.5 ιππους τροχο ..και αυτο ακουγεται λιγο αλλα ειναι  ++ 10% σε σχεση με την πραγματικη ιπποδυναμη.

Σε δευτερο σταδιο παραγγειλα απο Αγγλια  την Enfield Presition τελικο εξατμισης.

Το συγκεκριμενο τελικο εχει ευκολα αφαιρουμενο σιγαστηρα και κανει εναν εκπληκτικο Μπασο ηχο .

Εκανα Reset Την ECU  γιατι το μειγμα ειχε γινει πιο φτωχο..και το αποτελεσμα ηταν ενα εκρηκτικο μηχανακι δυνατοτερο παντου.

Τωρα τα 120 ερχομται ευκολα αλλα το μοτερ τιναζεται σαν κατσικι σε καθε ανοιγμα του γκαζιου μπροστα.

Ολα καλα αλλα εγω ηθελα πιο απλωτη και ομαλη αποδοση..

Τελικη βελτιωση στην πρωτη φαση ενα δοντι μεγαλυτερο γραναζι μπροστα  σε 16

Το μηχανακι εχει τωρα δυναμη παντου αλλα με αυτο τον ηρεμο τροπο που σε κανει και χαμογελας ιδιαιτερα αν εισαι 57 χρονων και εχεις αλλαξει 56 μοτο στην ζωη σου  

Τωρα πια στα 110 το μοτερ γουργουριζει και εαν δεν εχει κοντρα αερα δυνατο τα 120 ειναι μια εφικτη ταχυτητα ταξιδιου

τα 120 ειναι τωρα οπως πριν τα 105-110 περιπου σαν ζορι κινητηρα.

σε κατηφορα τα 130 επισης σχετικα ευκολα..

Αλλα δεν θελω τοσα ..Τα 110-120 μου ειναι αρκετα γιατι το κοντερ κλεβει ελαχιστα οποτε ειναι κοντα στα 130 σε μια αλλη μηχανη και ο ηχος και η αισθηση του μοτερ ειναι  χαλαρη και απιστευτη.

Εαν τωρα βρεθει σε πολυ κοντρα αερα και ανηφορικο κοματι εθνικης τοτε η 5η δεν μπορει να κρατησει και χανει στροφες αφου ειναι Overdrive ετσι και αλλιως.

Η τεταρτη ομως παει  ευκολα 110  [παει 120 αλλα δεν χρειαζεται] οποτε ολα καλα.

Ελπιζω να βοηθησα οποιον φιλο ψαχνει αυτο το λιγο πατραπανω  απ το μοτερακι και ευχομαι σε ολους καλους δρομους.

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Reset συμφωνα με το Servis Manual 

30 Λεπτα η μηχανη στο ρελαντι 

δεν ακουμπαμε καθολου το γκαζι. ετσι η θερμοκρασια Λαδιου παει 115 βαθμους που ειναι και ο στοχος

Σβυνουμε και περιμενουμε 30 SEC και μετα ξαναβαζουμε μπροστα το μοτερ.

Το Fuel X Δεν εχω πειστει οτι αυτο που κανει αξιζει τα χρηματα που δινεις.

Εφ οσων η μοτοσυκλετα δουλευει ομαλα και γεματα μετα το Reset ειμαι απολυτα καλυμενος.

Screenshot (20046).png

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε
Την 13/9/2024 at 12:49 ΜΜ, Ο/Η Σιμος έγραψε:

Reset συμφωνα με το Servis Manual 

30 Λεπτα η μηχανη στο ρελαντι 

δεν ακουμπαμε καθολου το γκαζι. ετσι η θερμοκρασια Λαδιου παει 115 βαθμους που ειναι και ο στοχος

Σβυνουμε και περιμενουμε 30 SEC και μετα ξαναβαζουμε μπροστα το μοτερ.

Το Fuel X Δεν εχω πειστει οτι αυτο που κανει αξιζει τα χρηματα που δινεις.

Εφ οσων η μοτοσυκλετα δουλευει ομαλα και γεματα μετα το Reset ειμαι απολυτα καλυμενος.

Screenshot (20046).png

Δεν καταπονείται το μοτέρ γενικά όμως, επειδή δεν ψύχεται για 30 λεπτά...!;

Απ' ότι γνωρίζω δεν πρέπει να λειτουργεί στο ρελαντί ένα αερόψυκτο μοτέρ πάνω από 10 λεπτά...!!!

Αυτό το service manual είναι αξιόπιστο..;

Είναι εργοστασιακό;

Δημοσιεύτηκε
2 λεπτά πριν, Ο/Η Γιάννης8 έγραψε:

Δεν καταπονείται το μοτέρ γενικά όμως, επειδή δεν ψύχεται για 30 λεπτά...!;

Απ' ότι γνωρίζω δεν πρέπει να λειτουργεί στο ρελαντί ένα αερόψυκτο μοτέρ πάνω από 10 λεπτά...!!!

Αυτό το service manual είναι αξιόπιστο..;

Είναι εργοστασιακό;

Θα ήθελα κι άλλες απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί μιλάμε για τη ζωή του κινητήρα..!!!!

• 5 months later...
Δημοσιεύτηκε
10 ώρες πριν, Ο/Η ilias bak έγραψε:

Πόσα σου κοστίσσν όλα αυτά

Το σετ dna kit filter υπολόγισε το γύρο στα 130€, ένα τελικό εξάτμισης υπολόγισε το μαζί με μεταφορικά και φόρο γύρο στα 180€

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Nikoss Rocket

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω... Θα δώσω λίγο χρόνο έτσι όπως είναι τώρα ..( μόλις την αγόρασα) το μόνο που θα αλλάξω είναι το φίλτρο.. θα βάλω DNA