Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 201511 χρόνια comment_25352 Τα 500αρια κυριως αυξημενων θερμοκρασιων παρουσιαζουν ευαισθησια αναθυμιασεων και διαρροων στη φλατζα κεφαλης σ αυτο το σημειο: https://imagizer.imageshack.us/v2/320xq90/r/537/ZQUa9G.png . .και ρωτω γιατι αραγε κυριως σ αυτο το σημειο ? . . ας καταθεσουμε μερικες αποψεις να το λυσουμε το ζητημα Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 20178 χρόνια comment_53317 Ασε..το βρηκα! Με τουμποβουρτσα του λεβητα. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 20178 χρόνια comment_53320 Γι'αυτο που λεω κανω υποθεσεις αλλα παιζει να εχει να κανει.Καλο ειναι να το βαζουμε σωστα! Είναι εξόφθαλμα φανερό αν μπει ανάποδα το μπουζονάκι, άσε που θα δυσκολεύει να περάσει το παξιμάδι. Θα τους ψάξω όλους κι αλίμονο σε όποιον έχει κάνει λάθος.. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 20178 χρόνια comment_53321 Ασε..το βρηκα! Με τουμποβουρτσα του λεβητα. Καλά τόσα όπλα έχετε εκεί στην Κρήτη με τι τα καθαρίζετε..? Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 20178 χρόνια comment_53322 Με τα οπλα...καθαριζουμε! Δεν τα καθαριζουμε.. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 20178 χρόνια comment_53323 Είναι εξόφθαλμα φανερό αν μπει ανάποδα το μπουζονάκι, άσε που θα δυσκολεύει να περάσει το παξιμάδι. Θα τους ψάξω όλους κι αλίμονο σε όποιον έχει κάνει λάθος.. Κι ομως Νικο και μπαινει το παξιμαδι και αφηνει λιγο σπειρωμα απο πανω. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 20178 χρόνια comment_53329 Καλημερα..σημερα παρελαβα τα πραγματακια απο Χιτσκοκ.Η κεφαλη τιποτα.Ακομα περιμενω. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53659 Εδώ θέλω να προσθέσω πως πριν δέσετε την κεφαλή κάντε έναν έλεγχο μήπως αυτή έχει πετσικάρει και θέλει πλανάρισμα.. Χα χα χα... Τα'λεγες εσυ αλλα ποιος σε ακουγε!! Σημερα παρελαβα την κεφαλη και τις εκανα και ξεκαρβουνιασμα.Και λεω για πλακα...δεν κανεις αυτο που ελεγε αυτο το παλικαρι μπας και? Σε λιγο ανεβαινει το βιντεο και θα μας λυθει ολων η απορια γιατι ιδρωνει λαδι απο την φλαντζα της κυλινδροκεφαλης.Γιατι πολυ απλα μια φλαντζα και κολλα ΔΕΝ κανουν θαυματα. Αυριο λοιπον την παω για πλαναρισμα. Τωρα αν στραβωνει απο τα χλμ.ή ειναι ετσι απο το εργοστασιο..μονο ο Ινδος ξερει!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53668 Αρχικα τραβα το βιντεο με το κινητο στην οριζοντια θεση και οχι καθετα για να μην εχεις τοσο μικρη εικονα. Γενικως εχω ακουσει και αλλους που την παθαν και σε 350αρια. Αν κατεβεις πολυ στο πλανιαρισμα θα ανεβασεις συμπιεση οποτε θα πρεπει να παρεις αναλογα και την πιο παχια φλαντζα για να μη εχεις προβληματα μετα. Με ενα χιλιοστο αν θυμαμαι καλα ανεβαινεις καπου μια κοναδα στην συμπιεση. ...αρε Enfield πτυχια μηαχνολογιας μοιραζεις!!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53670 Οοοοοοο...δηλαδη αυτος που θα μου το πλανιαρει θα μου πει ποσα χιλιοστα το εφαγε?Εγω πως θα το γνωριζω αυτο? Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53672 Ε ναι θα σου πει και θα ρωτηξεις μετα με τα αγγλικα που ξερεις παλιοπαιδο τον παπαρα τον κλεφτη τον Χιτσκουριδη για να ειμαστε συγουροι αν ιχσυει ή αν ειναι παπαρια αυτο που σε εγραψα... ...παλιοπαιδο θα με κανεις να κοιταω enfield...μπουααααααααααα ...εχε χαρη που φοβαμαι την ενδοοικογενειακη βια... Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53675 Στο μαντέμι (κύλινδρο) δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα το Enfield. Έχοντας λυμένα κεφαλή κύλινδρο είναι παρακινδυνευμένο να βγάλεις συμπέρασμα ότι παίζει και άρα είναι στραβιά η κεφαλή. Αυτό στο λέω γιατί το διάκενο πρέπει να υπάρχει σύμφωνα με το οποίο αγοράζουμε το πάχος της φλάντζας. Κύλινδρος και κεφαλή δεν σφραγίζουν από την φλάντζα αλλά από την στρογγυλή πατούρα της κεφαλής και το χείλος (ποτήρι) του κυλίνδρου. Πρώτα σιγουρέψου ότι είναι πεντακάθαρες αυτές οι δύο επιφάνειες. Δέσετα και τα δύο μαζί (χωρίς φλάντζα) αλλά με μακριές ντίζες αντί για μπουζόνια ώστε να είναι σταθερά και ακίνητα. Εγώ θα έλεγα να τα βάλεις πάνω στο κάρτερ χωρίς το πιστόνι μέσα και να δέσεις πρόχειρα την κεφαλή. Μετά να μετρήσεις ολόγυρα με φίλερ. Δεν θυμάμαι πόσο είναι το σωστό διάκενο χωρίς φλάντζα αλλά νομίζω περίπου 0,5mm και η φλάντζα που χρησιμοποιούμαι είναι 1mm Με το σφίξιμο σταυρωτά η φλάντζα θα κάτσει περίπου στο 0,5mm αν είναι εκατοστά του χιλιοστού πιο παχιά η σφράγιση θα έρθει απόλυτα από τις επικαθίσης στο ποτήρι του χιτωνίου. 99% για μα μην πω 100% στην κεφαλή υπάρχει το πρόβλημα. Μα αν θες να σου φύγει η περιέργεια γιατί δεν την βάζεις πάνω σε ένα κομμάτι γυαλί και προσπάθησε να περάσεις ολόγυρα ένα φίλερ 0,05mm Αν είχαμε πλάκα εφαρμογής θα το διαπίστωνες αμέσως με αλοιφή και λίγα χαϊδέματα (περάσματα) πάνω της, θα έβλεπες σε ποια σημεία η αλοιφή δεν ακούμπησε καθόλου. Στο διαταύτα έχω την υποψία ότι ο τρόπος που ελέγχεις την επιπεδότητα στο βίντεο δεν είναι σωστός. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53680 Τωρα μου το λες αυτο??? Αλλα παλι αν εφαπτοντε εκει που λες τα μεταλλα μεταξυ τους..τοτε γιατι καρβουνιαζει εκει το σημειο!? Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53681 Ελα...στο γυαλι παταει τελεια η κεφαλη.Το κανα κι'αυτο. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53684 Αλλα παλι αν εφαπτοντε εκει που λες τα μεταλλα μεταξυ τους..τοτε γιατι καρβουνιαζει εκει το σημειο!? Αν διάβασες η φλάντζα είναι πιο χοντρή και δεν κάθεται με το σφίξιμο στο 0,5mm του διάκενου, άρα και το χείλος του χιτωνίου δεν ακουμπά στο δέσιμο την κεφαλή, αυτά σφραγίζουν με το δεύτερο σφίξιμο και την καρβουνίλα των χιλιομέτρων. Έτσι τουλάχιστον μου το είχε εξηγήσει ο μάστοράς μου και το μεταφέρω, δε νομίζω να μου έλεγε π@π@ριές, τεκμηριώνονται. Πες εσύ τα πλανάρεις και εφάπτονται τέλεια, τι φλάντζα θα βάλεις πόσο παχιά? Ή πας και βάλεις φλάντζα 0,5mm που δίνει ο Χίτσκοκ (δεν ξέρω για ποιο λόγο) δεν πρόκειται να κολλήσει. Η 0,5 φλάντζα λογικά είναι για όταν έχουμε πλανάρει το χιτώνιο προς αύξησης συμπίεσης. Υπάρχει όμως και 1,5mm φλάντζα (στο ebay) δεν ξέρω γιατί? Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53688 Νοε η επαφη της κεφαλης στο τζαμι πανω ειναι τελεια.Καθαρισα και τα λιγα καρβουνακια εκει που λες και παλι παιζουν μεταξυ τους.Αρα ρωτω λοιπον...μηπως οντως με το δυναμοκλειδο που σφιγγουμε ολες τις βιδες το ιδιο εκτος απο την ευθυγραμμιση του κυλινδρου,ερχετε λοιπον και το αλουμινι και παιρνει την φορμα-σχημα του κυλινδρου μαζι με την φλαντζα ωστε να ταιριαξουν απολυτα? Αυτο σου το λεω μιας και θυμαμαι την τελευταια φορα που το εδεσα..να κουναει σε εισαγωγικα η κεφαλη λες κι επερνε σχημα.Αλλωστε ισως ειναι κι αυτος ο λογος που υπαρχει συγκεκριμενος τροπος με σειρα σφιξημο στα μπουζωνια. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53691 ...ω μα το Βουδα εχω παθει πλακα με το τη παθενουν τα Enfield...!!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53692 Στείλε ένα μήνυμα στον Χίτσκοκ. Καλά στείλε ένα μήνυμα στον μπιμπίκη που θα σου πω στο αυτί να μην ακούν οι άλλοι... Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53693 Μπορεί να είναι στραβό και το κάτω κομμάτι, του κυλίνδρου, και να εφάπτονται σαν παζλ. Οπότε αν εσύ κάνεις ίσιο το πάνω μερος, θα χαλάσεις την τέλεια Ινδική συμμετρία. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53694 Νοε...τωρα καταλαβα τι εννοεις.Το χιτωνιο ακουμπαει και τερματιζει στο χειλακι που εχει η κεφαλη(που εγω δεν ειχα καθαρισει πριν καλα...)και μενει κενο στις πλακες εφαρμογης που παταει η φλαντζα.Φαντασου οτι τα ταιριαξα κι εβαλα φακο πισο για να καταλαβω το κενο.Το οποιο φανταζομαι πως γεμιζει λοιπον με την φλαντζα.Οποτε ειναι ολα οκ.Δεν φαινετε καθολου στραβη η κεφαλη (με το ματι).Θα βαλω λοιπον φιλλερ να δω τι κενο μου αφηνει και που και αν...αλλα τωρα που καταλαβα φαινετε καλη. Επεξεργάσθηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια από το μέλος Αντωνης Σταθακης Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53695 Μπορεί να είναι στραβό και το κάτω κομμάτι, του κυλίνδρου, και να εφάπτονται σαν παζλ. Οπότε αν εσύ κάνεις ίσιο το πάνω μερος, θα χαλάσεις την τέλεια Ινδική συμμετρία. ...κατι σα καμα σουτρα δηλαδη...και πιδιεντε και ειναι σαν την Κομανετση...!!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 20178 χρόνια comment_53707 Νοε...τωρα καταλαβα τι εννοεις. φφφφιουφφφφφ, επιτέλους, τώρα πήγαινε γράψε στα σχόλια στο βιντεάκι σου ότι τρομοκρατείς τους ενφιλντάδες.. Αναφορά
Τα 500αρια κυριως αυξημενων θερμοκρασιων παρουσιαζουν ευαισθησια
αναθυμιασεων και διαρροων στη φλατζα κεφαλης σ αυτο το σημειο:
https://imagizer.imageshack.us/v2/320xq90/r/537/ZQUa9G.png
. .και ρωτω γιατι αραγε κυριως σ αυτο το σημειο ?
. . ας καταθεσουμε μερικες αποψεις να το λυσουμε το ζητημα