Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Διαρροη Σε Ενα Σημειο Της Φλαντζας Κεφαλης Στα 500 ?!!!

Δημοσιεύτηκε

Τα 500αρια κυριως αυξημενων θερμοκρασιων παρουσιαζουν ευαισθησια
αναθυμιασεων και διαρροων στη φλατζα κεφαλης σ αυτο το σημειο:

https://imagizer.imageshack.us/v2/320xq90/r/537/ZQUa9G.png

. .και ρωτω γιατι αραγε κυριως σ αυτο το σημειο ?

. . ας καταθεσουμε μερικες αποψεις να το λυσουμε το ζητημα

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Εχετε παρατηρησει πως η κεφαλη βιδωνεται στο κυλινδρο
με 6 παξιμαδια που βιδωνουν σε 6 μπουζονια .. .

Με τη λεπτομερεια ομως πως 1 απο τα 6 μπουζονια ειναι κοντο και βιδωνει , οχι τοσο
γερα οσο τα αλλα 5 , πανω στο κυλινδρο.

.. Και μηπως το μικρο μπουζονι ειναι κ εκει που εχουμε τη περιβοητη ΔΙΑΡΡΟΗ !!!!

. .η'. μηπως οι τρυπαρες των ωστηριων να ευθυνονται για τη διαρροη !!!?
Δημοσιεύτηκε
Εκτος απο τις τρυπαρες που εχουν τα ωστηρια,μπορει να φταιει και ο κραδαζμος που δημιουργειται με την παλινδρομικη τους κινηση.Αλλα αν φταιει αυτο,μηπως ειναι καλυτερα να μην μπαινει κολα στην φλαντζα ωστε να μην στελνουμε αυτην την πιεση καπου αλλου?
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Ακομη κ το βιβλιο της ινδιας λεει να βαζουμε κολλα στη κεφαλη.

. . ,μα γιατι σ εκεινο το σημειο να εχει παντα αναθυμιασεις??????????????
Δημοσιεύτηκε
...εξαρτατε ως μονταρεις την κεφλαλη...
...εγω στα 28.000km ποτε δεν ειχα διαροη και καποιες φορες την κακοποιησα εν αγνια μου...
...ειναι καθαρα θεμα δεσηματος...
Δημοσιεύτηκε

.. Και μηπως το μικρο μπουζονι ειναι κ εκει που εχουμε τη περιβοητη ΔΙΑΡΡΟΗ !!!!

Είναι και αυτός ο λόγος, όπως το ίδιο συμβαίνει  στην κάτω φλάντζα του κυλίνδρου με τον κορμό, με το ακόμα πιο μικρό μπουζόνι.

Μετά από εκεί πέφτουν όλα τα λάδια από την κεφαλή στην μπανάνα. Μια καλή λύση είναι η κατασκευή Ι.Χ. φλάντζας από περμανίτη με μεταλλικά δακτυλίδια στον κύκλο καύσης αλλά και στα δύο ανοίγματα των ωστηρίων. Και φυσικά κάτω φλάντζα κυλίνδρου από καλής ποιότητας φλαντζόχαρτο. Και ποιο είναι το καλής πιότητας φλαντζόχαρτο; Έλα μου ντε..; Ας μας πει κάποιος.

Ανδρέας και Στέλιος που επισκευάσανε προσφάτως τα μοτόρια τους ο μάστορας τέτοιες φλάντζες τους έβαλε στο 1,5 mm με κόστος αν δεν κάνω λάθος 25 € μόνο για την φλάντζα καύσεως. Αν κάνει δουλειά αξίζει.

Διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσεως της κόκκινης φλαντζόκολλας (loctite) για υψηλές θερμοκρασίες, μέσα στα άλλα έλεγε πως η κόλλα στερεοποιείται μετά από 24 ώρες. Εγώ στην πράξη είδα ότι ήθελε πολύ περισσότερο, αφού η κόλλα που είχε ξεράσει περιμετρικά ήταν ακόμη εύπλαστη. Προσωπικά διασκεδάζω την διαδικασία ξερκαβουνιάσματος, αν ποτέ βαρεθώ θα καταφύγω στη λύση της Ι.Χ. ποιοτικής φλάντζας.

Δημοσιεύτηκε

Εγω προσωπικα δεν βαζω ποτε φλατζοκολλα στις κεφαλες (θαλαμος καυσης) που δενω . Χρησιμοποιω φλατζα περμανιτη πλεγματος με χειλακι ή τυπου σαντουιτς με φυλλο χαλκου. Παιζει και η σκετη χαλκινη αλλα εκει πρεπει οι επιφανειες να ειναι τελειες . Η συγκεκριμενη μπορει να επαναχρησιμοποιηθει πολλες φορες αρκει να γινει ανορθωση πριν την επομενη χρηση της,

Οσον αφορα τις υπολοιπες φλατζες δουλευω 0.6 με 0.8 mm κεραμικης επιστρωσης φλατζοχαρτο που συνηθως τις κοβω μονος μου , αμα δε βαριεμαι δλδ ...

Δημοσιεύτηκε

ακουστε τωρα και τον ναυτη !!!

ιδανικη φλατζα κεφαλης ειναι

η μεταλλοπλαστικη 

η μπακιρενια

η περμανιτενια και την επικαλλυπτεις με ειδικο σπρευ μπρουτζου

τελος ανεξαρτητως ποια επιλογη φλατζας θα κανεις χρησιμοποιεις μαυρη φλατζοκολλα τυπου γομαλακας (πολλυ ισχυρη ομως) η καποια αναλογη.

αυτα !!!!

επισης πολλυ ωραιος τροπος στεγανοτητας ειναι να πας να σου φτιαξουν μια μπακιρενια  που θα εχει μπομπε κατεργασια περιμετρικα στις τρυπες στην μια της πλευρα   ωστε με το πατημα αυτο το μπομπε πατιεται και δημιουργει επιπλεον αντισταση διαφυγης των παντων !!!

ναυτης Μπεηζανης speaking !!! :thumbsup:

παραδειγματα,

φλατζα μπακιρενια

p-33504-1.JPG

φλατζα μεταλλοπλαστικη 

trakter2_519_pic2.jpg

φλατζα με μπομπε κατεργασια

01597flatzakefalisRUNNERFXR.jpg

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

• 5 months later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μου ηρθαν νεες γνωσεις ..επιβεβαιωμενες
για το ζητημα διαρροης μεταξυ κυλινδροκεφαλης (1) και κυλινδρου (2)
November_1_2015_62103_PM_EET.png

...αυτο το προιον ειναι πραγματικα ο,τι καλυτερο για φλατζοκολλα κεφαλης (...καμια σχεση με σιλικονουχες
π@π@ριες..)

Ειναι της 3Μ και απιστευτα πρωτοπορο στο χωρο του.

...Τερμα οι διαρροες κυριως στα 500αρια..!!!

...ειναι δυσκολο να το βρει κανεις..
Η καλυτερη τιμη ειναι εδω...
http://www.ebay.com/itm/Hylomar-Blue-80ml-Inst-Non-Hard-Set-Gasket-Seal-Quality-/111765001947?cmd=ViewItem&hash=item1a05b696db:g:0JsAAOSwLVZV7LaL

.....αξιζει να το αγορασετε !!

Δημοσιεύτηκε

.....αξιζει να το αγορασετε !!

Με πολλαπλή αγορά πληρώνεις μεταφορικά μόνο στο πρώτο σωληνάριο, άρα συμφέρει να αγοράσεις τουλάχιστον δύο ή να μαζευτούμε πολλοί αγοραστές.. ;))

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Παντως,Νικο εαν χρησιμοποιεις το σωληναριο ΜΟΝΟ για τη φλατζοκεφαλη...
θα κρατησει για πανω απο 12+ ..φορες
Δημοσιεύτηκε
Συνήθως οι φλαντζοκολες χαλάνε γρήγορα όταν τις ανοίξεις. Δηλαδή όταν την χρειαστείς μετά από δύο χρόνια να έχει ξεραθει
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Επαναφερω το θεμα μιας και βρισκομαι παλι στην φαση σιγα σιγα εντος ημερων να το δεσω.Μιας κι εχω τα κομματια στα χερια μου θελω να πουμε γνωμες γι'αυτο.Το σιγουρο λοιπον ειναι πως η διαρροη λαδιου εμφανιζεται απο τις τρυπες των ωστηριων.Αλλιως θα ξερνουσε λασι κι απο αλλου κι οχι μονο απο αυτην την πλευρα.Εχουμε και λεμε λοιπον...

Κολλα blue hullomar της ειχα βαλει...και τα ιδια μετα απο 5.000χλμ.

Φλαντζα περμανιτη με μεταλλικα δαχτυλιδια ειχα βαλει και παλι τα ιδια...

Τροπος βιδωματος κεφαλης...σωστος και παλι τα ιδια.

Το δικο μου λοιπον συμπερασμα.!!

Υπαρχουν δυο τρυπες και στην κεφαλη και στον κυλινδρο και στο καρτερ οπου σε αυτες δουλευουν τα ωστηρια κι απο εκει φυσικα περναει το λαδι για να καταληξει στην μπανανα.

Δυστηχως λοιπον στα enfield οι τρυπες ειναι εσωτερικες στην κυλινδροκεφαλη κι οχι εξωτερικες οπως σε αλλα παλια μοντελα που ειναι και μονοκοματι με αποτελεσμα να υπαρχει στην μεση της διοδου μια ενωση που καθαρα στεγανοποιειται μονο απο την φλαντζα της κεφαλης μα φυσικα και με λιγο περιθωριο.Μιας και λοιπον ναι σε φλαντζες τυπου που λεει ο Χρηστος αλλα για ποσο παλι καθως σφιγγοντας την κεφαλη παλι ειμαι σιγουρος πως μετα απο λιγα χλμ θα γινει παλι φλατ!Οποτε μιας κι εχω στα χερια μου τον κυλινδρο και την κεφαλη,σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλο να περασω εναν σωληνα ενωσεις των δυο ωστε το λαδι που θα τρεχει να κυλαει σε αυτον,τυπου ποτηρακι.Σιγουρα αρκετα λεπτο ωστε να υπαρχει χορος να δουλευουν τα ωστηρια.Να για να σας δειξω σαν παραδειγμα τι εννοω,εβαλα ενα κομματι χαρτι και φανταστειται πως αυτο θα ειναι ενα πρεσαριστω μεταλλικο σωληνακι που πλεων θα κυλλαει εκει το λαδι...

Screenshot_20171016-161946.png

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Τα αλλα παλαιου τυπου μηχανακια ειχαν εξωτερικα τετοιου τυπου οδηγους.

s-l225.jpg

Εμας λοιπον δεν μπορει να γινει κατι τετοιο εσωτερικα??Σιγουρα θα πρεπει να ειναι πιο ισχυρο μιας και θα δεχετε ολη την θερμοκρασια του κυλινδρου.

Δημοσιεύτηκε

Να για να σας δειξω σαν παραδειγμα τι εννοω,εβαλα ενα κομματι χαρτι και φανταστειται πως αυτο θα ειναι ενα πρεσαριστω μεταλλικο σωληνακι που πλεων θα κυλλαει εκει το λαδι...

Screenshot_20171016-161946.png

Η ιδέα σου μου αREσει, για την υλοποίηση δύο είναι τα προβλήματα που νομίζω θέλουν το ένα λύση και το άλλο απάντηση.

Απάντηση στο αν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να μη βρίσκουν τα ωστήρια και ερώτηση αν ο σώληνας μπορεί να σταθεροποιηθεί, δηλαδή να μην παίζει με τις αλλαγες της θερμοκρασίας. Αν τον κάνεις μονοκόματο ίσως μπορεί να πονταριστεί εσωτερικά του κυλίνδρου. 

ΟΜΩΣ, το λάδι πέφτοντας δεν θα βρει διέξοδο ανάμεσα κεφαλής και σωλήνα?  Υπάρχει τρόπος τοποθέτησης στεγανά  αλουμινένιου ποτηριού μόνο στην κεφαλή?

Ήθελα να ήξερα, υπάρχει άλλη μοτοσικλέτα παραγωγής που να ακονίζει έτσι το μυαλό (και την τσέπη)..? :tongue:

Στο διαταύτα, όπως είχαμε πει πιο πάνω, το πρόβλημα είναι το μικρό (έκτο) μπουζόνι, δεν είναι δυνατόν μόνο του να σφίξει την επιφάνεια των ωστηρίων, έτσι όλοι αργά ή γρήγορα από εκεί θα δούμε πρώτα τη διαρροή. Στην 500άρα μου π.χ. έκανα ξεκαρβούνιασμα στα 15000 όχι γιατί έσκασε η φλάντζα καύσεως, είχα διαρροή από την κάτω φλάντζα του κυλίνδρου με το κάρτερ (μετά από επιστροφή πανελλήνιας δια μέσου Ε.Ο.). Έκτοτε έχω κάνει 10000 και είμαι στεγνός με ινδικές φλάντζες. 

Εδώ θέλω να προσθέσω πως πριν δέσετε την κεφαλή κάντε έναν έλεγχο μήπως αυτή έχει πετσικάρει και θέλει πλανάρισμα..:wink:

Δημοσιεύτηκε

Τα σωληνακια θα πρεπει να γινουν ενα σωμα με την κεφαλη καθως απο εκει κυλαει το λαδι.Οσο κατεβαινουν προς τον κυλινδρο θα γινονται ελαφρως κωνικα ωστε να μπορει να χωριζει εννωειται η κεφαλη απο τον κυλινδρο.

Η κεφαλη καθε μερα παιρνει αλλη μορφη με το δουλεμα..χα χα.Οποτε και ισια να μην ειναι ερχετε με το σφιξημο και την θερμοκρασια.Εξου και τα κιλα ροπης σφιξηματος μιας κυλινδροκεφαλης.Απο τα κιλα καθοριζεται η ευθιγραμμιση ολων.

Δημοσιεύτηκε

Στους σύγχρονους κινητήρες σφίγγεις με λιγότερα κιλά?

Πάντως αυτό με το στράβωμα της κεφαλής μου το είχαν πει δυο μάστοροι.

Ο ένας εξ αυτών είχε μια λία χοντρή μαύρη πλάκα κάπου δυο πόντους καραβίσια (μάλλον σιδερένια) όπου έτριβε την κεφαλή με αλοιφή.

Μου άρεσε η πατέντα του και σας το μεταφέρω..:boss:

Το καλύτερο βέβαια είναι ένα χάΙδεμα σε μηχανουργείο..:love:

Δημοσιεύτηκε

είχε μια λία χοντρή μαύρη πλάκα κάπου δυο πόντους καραβίσια (μάλλον σιδερένια) όπου έτριβε την κεφαλή με αλοιφή.

Τώρα το θυμήθηκα, "πλάκα εφαρμογής" λέγεται και δεν είναι πατέντα, απλά εγώ δεν έχω ιδέα..:sfirigma:

Δημοσιεύτηκε

Ασε πρωτα να την παρω στα χερια μου και θα το δω και αυτο.Αλλα να σου πω την αληθεια...δεν νομιζω να φταιει αυτο!Τι στο καλο,ολα τα enfield εκει στραβωνει η κεφαλη??

Οσο για την εκτη βιδα-μπουζωνι παλι νομιζω πως δεν φταιει αυτο.Αν εφταιγε αυτο το προβλημα θα ηταν στον κυλινδρο κατω οχι στην κεφαλη.

Οσοι εχετε προβλημα στο βιδακι κατω στον κυλινδρο παιζει να εχετε βιδωσει αναποδα το μπουζωνακι στο καρτερ.Ολοι το βγαζουν ωστε να καθαρισουν σωστα την επιφανεια για να μπει η καινουρια φλαντζα και αυτο εχει δυο πλευρες διαφορετικες το πανω με το κατω.Αν μπει αναποδα ΔΕΝ τερματιζει σωστα να βιδωσει...

Δημοσιεύτηκε

Να ετσι ειναι...και με αυτην την φορα πρεπει να μπει.Ισως καποιοι το βιδωνουν αναποδα και απο εκει περναει το λαδακι οταν ζεστενεται..

20171016_175201.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ναι,το πολυ παει στο καρτερ και τερματιζει πριν βιδωσουν ολες οι βολτες σχεδον.Αν το βαλεις αναποδα τερματιζει η βιδα εως εκει που δεν εχει σπειρωμα.Με αποτελεσμα οταν μπαινει η φλαντζα και ο κυλινδρος προφανως στην επαφη κυλινδρου-μπουζωνι να υπαρχει σπειρρωμα.

Και να σου πω και την αληθεια μου εχω την υποψια πως μπορει να ειναι και η αιτια που ισως χανουμε λαδια απο την φλαντζα.Μηπως αν φτιαχναμε πιο γερα και πιο χοντρα μπουζωνια σε ολο το δεσιμο στον κυλινδρο-κεφαλη θα λυναμε και το προβλημα ...??

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Το σωστο...κοιτα ποσο σπειρρωμα περισσευει και ισως ειναι και ο λογος που το βαζουν αναποδα.

20171016_195327.jpg

Και με τον κυλινδρο πανω..

20171016_195519.jpg

Και το ΛΑΘΟΣ στις κατω φωτο...

ΠΡΟΣΟΧΗ.!!Χα χα...

20171016_195354.jpg

20171016_195439.jpg

Γι'αυτο που λεω κανω υποθεσεις αλλα παιζει να εχει να κανει.Καλο ειναι να το βαζουμε σωστα!

Δημοσιεύτηκε

Αλλο...για πειτε πως μπορω ευκολα να καθαρισω τις τρυπαρες των ωστηριων απο τα κολλημενα λαδια στα τοιχωματα.Λογικα κι εκει θελει καθαρισμα γιατι με τοση λασπουρια σηκωνει θερμοκρασια οταν δουλευει το μοτερ.