Bullet 350cc - 500cc (1990-2008)-(καρμπυρατέρ)
Γενικά & Τεχνικά Θέματα σχετικά με τα παλιά καλά Bullet 500cc και 350cc
173θέματα σε αυτήν την ενότητα
-
Για τους μοντερνιστές που ρύθμισαν μια φορά το αβάνς και απο τότε βλέπουν εφιάλτες, υπάρχει η λύση της ηλεκτρονικής [img]http://i50.tinypic.com/51sg2x.jpg[/img] [img width=300 height=225]http://i17.ebayimg.com/02/i/01/dd/75/b7_1_b.JPG[/img] Κοστίζει περίπου 120ευρώ μαζί με τα μεταφορικά συν την εγκατάσταση. Την βρίσκετε στο παρακάτω Link: [url=http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150394613800]http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150394613800[/url] Προσοχή να είναι η digital.
-
-
- 89 απαντήσεις
- 26,1k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Καλησπέρα όπως έχω ξαναπεί έχω έναν κινητήρα royal Enfield bullet 350cc μάλλον του 1986 Από την μεριά του στρόφαλου πρως το καπάκι χρονισμού και τρομπας λαδιού ως γνωστόν δεν έχει τσιμουχα... Αυτό θα το δούμε λίαν συντόμως σε ένα θέμα που θα ανοίξουμε για αυτό το ζήτημα. Από την άλλη πλευρά του στρόφαλου που δίνει κίνηση στους δίσκους και έχει και τα πηνία έχει τσιμουχα η οποία όμως από τα σχέδια βλέπω πως δεν εφάπτεται στο αξονα του στρόφαλου αλλά σε έναν αποστάτη ..καλά τα λέω; Ρωτάω γιατί τον κινητήρα μου τον πείρα σε κουτί (χαρτοκιβωτιο) λυμένο και με κάποια πράγματα να λοιπόν Η άλλη περίπτωση είναι η τσιμουχα να μπαίνει από την μέρα πλευρά από τ…
-
-
- 29 απαντήσεις
- 5,8k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Τελικα επειδη πρεπει να δεχτουμε οτι πρεπει μονοι μας να στιβουμε το μυαλο μας για το πως θα κανουμε προληψη και συντηρηση στο στροφαλο των καλων μας enfield προτεινω οτι ιδεα εχει καποιος απο εμας να την δημοσιευει μπας και βρουμε καμια λυση...σκεφτηκα λοιπον λογω του οτι εχουμε αεροψυκτες μηχανες πρεπει: a) να αποφευγουμε οπως ο διαολος το λιβανι διαδρομες εντος πολης με συχνα ξεκινα -σταματα _ ενας τροπος τοποθετησης ψυγειου λαδιου θα βοηθησει το κατιτις του _c) να αλλαζουμε λαδια(καλη μαρκα παντα) παντα στη συμπληρωση χιλιομετρων μαζι και φιλτρο λαδιου και να αδιαζουμε ολες τις ταπες(ελεγχοντας τις δυο φιλτροταπες) _ d)να ελεγχουμε συχνα τη σταθμη ελαιοδεικτη e) δεν…
-
-
- 101 απαντήσεις
- 274,1k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Συχνά, πάρα πολύ συχνά ο ανορθωτής της Enfield κλατάρει, το πιο σύνηθες να μην φορτίζει την μπαταρία μας και πιο σπάνια να την υπερφορτίζει και να καίγονται οι λάμπες μας. Αφού είδα και αποείδα, φίλος ηλεκτρολόγος με συμβούλεψε να πετάξω τους regulator - rectifier της Royal Enfield. Αντ' αυτού βάλαμε έναν ανορθωτή από LIFAN 125cc με κόστος περίπου 5€ (οι καλοί είναι αυτοί με την μαύρη φίσα και τον έχω βρει 7€ στο κατάστημα stelpet στο Μοσχάτο). ΠΡΟΣΟΧΗ: μπορεί να κουμπώνει απευθείας με ίδια φίσα στην καλωδίωσή μας, όμως οι ακροδέκτες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία. Έτσι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε θέση στους ακροδέκτες στην φίσα της…
-
-
- 7 απαντήσεις
- 10,3k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Αφου εγινα παλι κατοχος μιας bullet 500 μετα απο χρονια ειπα φετος θα εκδραμουμε με την κουκλα και να σταματησω να τραγουδαω τα ΄΄ε για μόλα ε για λέσα,οπου φυσαει ο ανεμος παω ''κλπ, καθε φορα που με περνουσε τρακτορας μετα επικαθημενου και 127 ledακια αναμμενα πανω στην P200E.Με την χαρα του καινουργιου και την σιγουρια απο τα λογια του προκατοχου''Κωστα δινεις κατι παραπανω αλλα ειναι ολα αλλαγμενα δεν χρειαζετε τιποτε το μηχανακι''πηρα και γω κανα δυο τηλ.και ειπα να παω μια βολτα εκει κατω στην πελοποννησο.Δυο μερες πριν- και αφου εχω βρει σακ βουαγιαζ χαρτη για την διαδρομη,αλλαξα και την μπαταρια στο ξυπνητηρι στο κρεβατι για να σηκωθω τρεις τα χαραματα να παω χαλα…
-
-
- 5 απαντήσεις
- 2,2k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Στις αναζητήσεις μας για να βελτιώσουμε τα κορίτσια μας και να πάψουν οι ταλαιπωρίες μας, έπεσε στα χέρια μου το παραπάνω άρθρο από γερμανικό περιοδικό. Θέλω να ευχαριστήσω το γερμανικό περιοδικό "oldtimer praxis", τον Rousmak (Μάκη) και τον bbk (Νίκο) για την ανεύρεσή του, με τρίδιπλη ευχαριστία στον Μάκη για την μετάφραση. Καλή ανάγνωση: Παλαίμαχη Πρακτική (oldtimer praxis)2007 Από το γκρίζο παρελθόν Ανατομία: Ο μονοκύλινδρος της Enfield Bullet 350 κάτω από τον μεγεθυντικό φακό. - Πριν από 60 χρόνια εμφανίστηκε η Royal Enfield Bullet 350 στην αγορά μοτοσυκλέτας η οποία υπάρχει ακόμα και σήμερα. Κατασκευάζ…
-
-
- 93 απαντήσεις
- 17,7k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Royal Enfield Front Brake Service Το λοιπόν, επειδή ζήλεψα τον πατριώτη Κωνσταντίνο που έβαλε χέρι το «κορίτσι» του, αποσυναρμολόγησε το κιβώτιο ταχυτήτων, το συναρμολόγησε και δουλεύει κανονικά……φτου σκορδοστούμπι 20/50, αποφάσισα να κάνω και εγώ κάποιες δουλίτσες που χρειαζόταν η “Nargis”. ……..ναι ναι ζήλεψα…τι μόνο αυτός θα περνάει όμορφα με το «κορίτσι» του και θα την κανακεύει? Έτσι λοιπόν ξεκίνησα τη συντήρηση του μπροστινού φρένου, μιας και τα τελευταία τρία περίπου χρόνια δεν είχε και την καλύτερη αίσθηση και, φυσικά, απόδοση. Μάλιστα, τελευταία έγινε και αρκετά επικίνδυνο…Απλά δεν είχα φρένα! Οι προηγούμενοι «μηχανικοί» που το ρύθμισαν, ήταν – ο πρώτος-…
-
- 64 απαντήσεις
- 15,7k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
μετα απο αρκετο πατιναρισμα πηρα την αποφαση να αλλαξω δισκους. με την βοηθεια του Νοε σε γνωσεις αλλα και υλικα (η ισχυς εν τη ενωσει) ξεκινησα την διαδικασια. πολυ απλη, ευκολη και γρηγορη!! 1. χρειαζομαστε ενα δοχειο για τα λαδια που θα αφαιρεσουμε (εγω εβαλα ενα ταψι γιατι κατα το λυσιμο θα βγει λαδι καθ ολο το μηκος). λυνουμε λοιπον τη μια βιδα και το ενα παξιμαδι οπως φαινεται και στη φωτογραφια και αφαιρουμε το λαδι που υπαρχει μεσα. 2. αυτο ειναι που θα αντικρισουμε αμεσως μετα. δεν αγχωνομαστε αλλα και αν αγχωθουμε αναβουμε ενα τσιγαρο,δυναμωνουμε τη μουσικη και συνεχιζουμε. 3. υπαρχουν αλλες 3 βιδες τις οποιες λυνουμε(καλυτερα οχι μια μια, αλλα λιγο λιγ…
-
-
- 25 απαντήσεις
- 11,2k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Ανοιγω το θεμα μιας και περιμενω τις αντλιες λαδιου υψηλης ροης.Γνωριζει κανεις τι πιεσεις (psi) δημιουργουνται,μα και φυσικα αν οι πιεσεις αυξανονται εφοσον τοποθετησουμε υψηλης ροης αντλιες?
-
-
- 44 απαντήσεις
- 8,3k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
που λέτε παιδιά, να σας πω τον προβληματισμό μου... αυτή τη στιγμή πάω για αλλαγή πιστονιού και κεφαλής... έπρεπε να αλλάξω την τρόμπα λαδιού αλλά πέρασαν τα χιλιόμετρα που έπρεπε και κάπου εκεί την πάτησα... τώρα σκέφτομαι. να την φτιάξω κάποια στιγμή (ένας πρόχειρος υπολογισμός είναι στα 1000 κάτι ευρώ). ή να προσανατολιστώ σε μια καινούρια όπως την military 500. έχει δίκιο ο brancaleone που λέει ότι η enfield μπορεί να σου χαρίσει ωραίες στιγμές αλλά θα πρέπει που και που να βάζεις και λίγο το χέρι σου... το δικό μου δεν πιάνει, δεν το χω ρε παιδί μου. τέσπα. αυτά. αλήθεια, κανένας που να οδηγεί την νέα efi, πως του φαίνεται, λέει το μηχανάκι?
-
-
- 165 απαντήσεις
- 28,5k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Λοιπον ανοιγω το θεμα γιατι μολις παρελαβα το ρολογακι για να βρισκω ακριβως το ΑΝΣ για να ρυθμιζω σωστα και τις βαλβιδες και το αβανς.Οσον αφορα το αβανς με το ρολογακι θα βρω το σημειο 0,08mm πριν το ΑΝΣ και μετα θα ρυθμισω πλατινες.Αυτο που θελω να μαθω ειναι επακριβως την σειρα των πραγματων και συγχρωνος πως θα ενωσω λαμπακι στο ντρισιμπιτερ.Νομιζω το ενα καλωδιο παει στον θετικο πολο της μπαταριας και το αλλο στο καλοδιο των πλατινων.Για ανοιξτε μου τα ματια...Τα λεω σωστα?
-
-
- 32 απαντήσεις
- 7,6k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Καλώς ήρθες Κίμωνα.. Δείξε μας καλέ το κορίτσι σου και πες μας από που μας γράφεις..? Επίσης θα ήθελα να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα της μίζας κι αν είναι (σαν ομοιοπαθής δις) να κανονίσουμε να τις μετατρέψουμε μαζί σε KS (μόνο μανιβέλα). Εγώ περιμένω το ανταλλακτικό (εσωτερικό καπάκι) αλλά φαίνεται πως έχει έλλειψη. Ανθρώπους έχουμε για την μετατροπή η οποία είναι εύκολη. Νίκος.
-
-
- 33 απαντήσεις
- 8,8k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Το βιντεο αναφερεται σε ολα τα bullet 500 - με καρμπυρατερ : https://www.youtube.com/watch?v=dRg7sFX_7KY&feature=youtu.be Τα κοκκινα βελακια δειχνουν την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ διαμετρο ενω οι τιμες που βρισκονται εντος κυκλων αφορουν την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ διαμετρο. https://imagizer.imageshack.us/v2/320xq90/r/673/cPDJ9J.jpg "Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες. Η πολις - Καβαφης
-
- 140 απαντήσεις
- 16,3k εμφανίσεις
-
-
Εδω ας βαζουμε οτι μας ανησυχει μηχανολογικα για τις μηχανες μας σκεψεις για βελτιωσεις ερωτησεις και ει δυνατον απαντησεις. Να και μερικες φωτο απο τη μηχανη για να παρετε μια ιδεα . :cool44: Ο ανορθωτης απο Kawa "προδιδει" το 3φασικο κυκλωμα που εχει πια η Ενφιλντ, καθως και το ΑΜΑL το 30αρι που την ταϊζει. :roll: Εδω το πισω φαναρι χρηζει ρεστο ,ειναι κιαυτο στο 5ετες... :smile: Περισσοτερες ζουμερες πληροφοριες για τις βελτιωσεις που εχει και για τα επομενα που ερχονται στην πορεια των συζητησεων μας ! :lipsrsealed:
-
-
- 46 απαντήσεις
- 8,2k εμφανίσεις
-
-
καλημερα-καλησπερα το θεμα του φιλτρου λυθηκε με αγορα απο Αthens racing center στο κουκακι κατοπιν παραγγελιας στον Στρατο για οποιον χρειαστει και προεκυψε νεο ζητημα: το ρουμπινετο δεν δινει βενζινη καλα στον κινητηρα με αποτελεσμα οταν ειναι στο on να μην παιρνει η μηχανη. ενω οταν το βαζω στην ρεζερβα παιρνει αλλα κανει βηξιματα και οταν ανοιγω σαν να εχει κοφτη η μηχανη. εβγαλα το σωληνακι και οταν ειναι στον On δεν εχει κανονικη ροη ενω στη ρεζερβα εχει περισσοτερη ροη. Μηπως εχει τυχει αυτο σε καποιον?κοιταξα hitchcock και το ανταλλακτικο παει πολυ. Μηπως μπορω να κανω κατι πχ ε αερα να το επαναφερω? Υπαρχει κατι αν…
-
-
- 7 απαντήσεις
- 345 εμφανίσεις
-
-
Από αυτή την ενότητα και κάθε εβδομάδα θα σας αναλύσουμε τμηματικά τι μπορείτε να βελτιώσετε και τι να προσέξετε,στις καρμπυρατεράτες Enfield! Για ευχάριστες και ανέμελες βόλτες χωρίς προβλήματα. Σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα από εμπειρίες μας που τις "μαζέψαμε" και σας τις μεταφέρουμε εδώ!
-
-
- 3 απαντήσεις
- 404 εμφανίσεις
-
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Μου χάρισε ο πεθερός μου ένα bullet 500 του 2000 με 4αρι σασμαν. Το μηχανάκι έχει 600χλμ και είχε να πάρει μπρος 20 χρόνια. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το έβαλα μπρος και δουλεύει κανονικά. Θέλω να του κάνω συντήρηση (λάδια, φίλτρα και τα σχετικά) αλλά έχω 2 θέματα. 1) κατέβασα το manual και έχω λίγο χαθεί. Αλλά λάδια στο Κάρτερ, αλλά στο συμπλέκτη και αλλά στο σασμάν. 2) που βρίσκω ανταλλακτικά για αυτό το μοντέλο και αναλώσιμα πχ φίλτρο λαδιου; Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ και καλές βόλτες σε όλους τώρα που καλοκαιριαζει.
-
-
- 5 απαντήσεις
- 267 εμφανίσεις
-
-
καλημέρα-καλησπέρα Πλησιάζει η ώρα για ΚΤΕΟ και πρέπει να αλλάξω λάστιχα. Η μηχανή μου έχει τώρα τα MITAS H-02 με διαστάσεις 3,25-19 και 3,50-19. Ευχαριστημένος έμεινα δεν είχα κάποιο πρόβλημα στα 5 χρόνια που τα έχω. Μίλησα με Tyre shop και μου είπαν κ για τα 2 η τιμή είναι στα 170 ευρώ. Αναμένω αν υπάρχουν άλλες προτάσεις με budget στα 200 ευρώ χαιρετώ Ανδρέας Αμπελόκηποι
-
-
- 1 απάντηση
- 245 εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
''Ανδρεα μη μασας όλα θα πάνε καλα...άλλωστε υπάρχει πλέον μεγάλη τεχνογνωσία περι του θέματος...!!! ...πάνε έκει που θα σε κάνει κλικ και θα σου δώσει την μέγιστη εμπιστοσύνη... ...όμως μη ξεχνας πως θα πρέπει να αφιερώσης και λίγο χρόνο να είσαι απο παν και να έχεις και την επητήρηση της εργασίας...'' Aυτό το μήνυμα του BBKη με προέτρεψε να ανοίξω νέο θέμα... Με το καλό αρχές Απρίλη θα ξεκινήσουν οι εργασίες... Πρώτο βήμα αγορά φλατζών από το Χίτσκοκ... Οι εργασίες που θα γίνουν είναι ξεκαρβούνιασμα και αλλαγή φλατζών πάνω-κάτω... Άμα χρειαστεί αφού μετρηθούν ίσως αλλαχτούν και ελατήρια πιστονιού... Ώστε μετά το Πάσχα να ξεκινήσουν οι εργασίες... :thumbs…
-
-
- 32 απαντήσεις
- 7,9k εμφανίσεις
-
-
Εδώ ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο (ειδικά για τους αρχάριους) για να καταλάβουν τεχνικές ορολογίες, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα. Με είχε βοηθήσει πολύ στην αρχή όταν μπήκα στον κόσμο των Bullet..
-
- 0 απαντήσεις
- 425 εμφανίσεις
-
-
Θα κάνω ένα flash back η πρώτη μου μοτοσυκλετα ήταν ένα Jawa 350 το 1987 ακολούθησε ένα Aprilia Tuareng ένα Honda CBR 400 aero ένα DT200 και αρχές του 1993 για διαφόρους λόγους σταματάω να οδηγώ μηχανή. Το 1991 περνώντας από την Αμφιθέας βλέπω για πρώτη φορά μέσα σε κουτες τα enfield 350 γνωρίζω τον Μιχάλη Σαββαιδη ερωτεύομαι σφόδρα την χρονομηχανη. Έκτοτε η enfield πήγε στην Καλλιρρόης όπου έφτιαξε ένα πολύ ωραίο χώρο και πήγαινα τακτικά τα επόμενα 15 χρόνια. Οικογένεια μικρά παιδιά με έκαναν να το αναβάλω όπου το 2008 πριν κλείσω τα 45 είπα η τώρα την παίρνεις η ποτέ και το πήρα το 500ρι και αισίως πάμε για τα 15 χρόνια. Μεσολάβησε και ένα Bonneville 800 ενδιάμεσα.…
-
-
- 5 απαντήσεις
- 1,8k εμφανίσεις
-
-
Καλησπέρα σε όλους, Έπειτα από αρκετές ανάποδες που με άρχισε η Μαυρούκα (είχε φύγει το καρμπιρατέρ από τη θέση του και δεν το είχα πάρει χαμπάρι) και μετά από καθησιό 3 εβδομάδων που κατέληξε σε άρνηση εκκίνησης, αποφάσισα να αλλάξω μπουζί ΜΠΑΣ και έφταιγε αυτό. Το μπουζί είχε βραχυκυκλώσει (η σπινθήρα ήτανε στα πλάγια και όχι στην ακίδα). Πράγματι άλλαξα και πήρε μπρος τσακμάκι. Όμως σιγά σιγά άρχισε πάλι τα χοροπηδητά και είπα να το βγάλω να δω πως θα είναι. Σήμερα ήτανε βραχνή και πήγαινα σαν ράπερ με τις στιγμιαίες διακοπές. Δεν έσβηνε, αλλά δεν πήγαινε σωστά. Το μπουζί που φορούσε πριν ήταν το NGK - B8ES, αλλά ακολουθώντας το μανουάλι έβαλα το …
-
-
- 4 απαντήσεις
- 1,5k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Χαίρεται σε όλους! Λοιπόν αντιμετωπίζω ένα θεματακι και χρειάζομαι τα φώτα σας. Συνήθως όταν είναι κρύο το bullet, από την αλλαγή 3ης σε 4η, μπαίνει νεκρά, ειδικά όταν πάω να αλλάξω σε χαμηλές στροφές.(όταν κάνω αλλαγή περίπου στα 50χλμ 4/5 φορές δεν το κάνει. Όταν λοιπόν μπαίνει νεκρά, εάν πατήσω κάτω το λεβιέ, μπαίνει η 4η. Εάν τον πατήσω πάνω, μπαίνει κατευθείαν 5η. Θεωρείτε ότι είναι θέμα ρύθμισης τζόγου ή παίζει να είναι κάτι πιο σοβαρό ; *Πρόσφατο σέρβις, δουλεύει άψογα ηχητικά και οδηγικά
-
-
- 2 απαντήσεις
- 640 εμφανίσεις
-
-
καλημέρα/καλησπέρα Πρόβλημα με το μοχλικό για άλλη μια φορά..... Ξεβίδωσα έκει στο ταμπελάκι κάτω δεξία στο κουτί ταχυτήτων στο 5 SPEED για να μαζέψω λίγο το αμπραγιάζ που ήταν χαλαρό και δεν μαζεύεται με τίποτα. Τώρα δεν μπαίνουν οι ταχύτητες με τίποτα....μόνο καρφωτές. Υπάρχει κανένα βίντεο μήπως ξεβιδώσω το καπάκι και το σώσω? Ευχαριστώ....... Ανδρέας Αμπελόκηποι
-
-
- 6 απαντήσεις
- 795 εμφανίσεις
-
-
Καλημέρα/καλησπέρα έπεσα θύμα κλοπής και μου βούτηξαν το πίσω δεξί μασπίε συνοδηγού Μήπως έχει κανείς κανένα να περισσεύει ή ξέρει κάποιος αν μπορώ να βάλω κάποιο παρόμοιο πχ από άλλο μηχανάκι? ευχαριστώ....χαιρετώ Ανδρέας αμπελόκηποι
-
-
- 2 απαντήσεις
- 460 εμφανίσεις
-