andrew Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Καλησπέρα σε όλους, "Οσοι τυχεροί αποκτήσανε το νέο Himalayan 450 και έχουν όρεξη ας μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους! Παρεπιπτόντως μέλος του REOC ,ο Χρήστος ο Σάββιδης,που παρήγγειλε το tubeless ακόμα το περιμένει με εκτίμηση μέσα στον Αύγουστο. Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thanasis00 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2024 Καλησπέρα, νέος κάτοχος εδώ του 450! Το πήρα τέλη Ιουνίου και χθες κατάφερα να κάνω το πρώτο σέρβις των 500 χιλιομέτρων. Πήρα την έκδοση tubed Slate Poppy Red, χωρίς κάποιο έξτρα αξεσουάρ ακόμα. Είναι η δεύτερη μηχανή (αν μετράει ένα σκούτερ xmax 400άρι σαν πρώτη), οπότε δεν έχω γενικά μεγάλη εμπειρία, όντας και νέος οδηγός μηχανής, εδώ και 4 μήνες. Δεν έχω κάνει μεγάλα ταξίδια ακόμα, το όριο των 4000 στροφών μέχρι το πρώτο σέρβις είναι αρκετά περιοριστικό για να πιάσεις αρκετά χιλιόμετρα, οπότε αρκέστηκα σε κοντινές βόλτες εντός Αττικής. Τώρα που η ψαλίδα ανοίγει πλέον ως τις 6000 στροφές για τα επόμενα 1500 περίπου χιλιόμετρα, μέχρι να ολοκληρωθεί και το στρώσιμο, θα γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Τώρα μέχρι τις 4000 το νιώθεις ότι είναι λίγο μαγκωμένο, και αναγκάζεσαι να ανεβοκατεβάζεις ταχύτητες συχνά μέσα στη κίνηση στη πόλη, αλλά γενικά όταν πλησιάζεις τις 4500 και πάνω αρχίζει και δίνει αρκετό νεύρο! Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα, η δύναμη που δείχνει να έχει και το μέγεθός του είναι ό,τι πρέπει για την εμπειρία μου, και νιώθω ότι με βοηθάει στο να μάθω και πιο εύκολα. Έχοντας δοκιμάσει πιο πριν κάποια Honda μηχανάκια, μου αρέσει πολύ στο Himalayan ο μαλακός συμπλέκτης, και το πόσο εύκολα παίρνει τις ταχύτητες το σασμάν. Το βάρος της μηχανής προφανώς στη πορεία δεν το νιώθεις, όταν έρθει η ώρα να το βάλεις στο πλαϊνό σταντ, τις πρώτες φορές νομίζεις πως πάει να πέσει, αλλά συνηθίζεται άμεσα αυτό. Οι 2 παρατηρήσεις μου είναι πρώτον η σέλα, που για κάποιους μπορεί να θέλει λίγο χρόνο να τη συνηθίσεις, εγώ ακόμα δεν την έχω συνηθίσει και μετά από 40-45 λεπτά συνεχούς οδήγησης, νιώθω ότι έχω πιαστεί και θέλω στάση, και δεύτερον στο γεγονός ότι η εφαρμογή της RE πολλές φορές δυσκολεύεται να κάνει το navigation, και είναι και το θέμα που πρέπει η οθόνη του κινητού να είναι αναμένη μόνιμα για να παίζει το navigation, που τρώει πολύ γρήγορα τη μπαταρία. Βέβαια όταν δουλεύει σωστά, είναι πάρα πολύ χρήσιμο το να έχεις χάρτες κατ ευθείαν στην οθόνη της μηχανής! Ίσως θα προσθέσω ότι η αρχική ζελατίνα δεν κάνει τίποτα από άποψη ανεμοκάλυψης για το δικό μου ύψος (1.80). Θέλω να επενδύσω σε κάποια γνήσια αξεσουάρ, όπως τη καλύτερη σέλα, χούφτες, πιο ψηλή ζελατίνα, αν και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να πάω σε aftermarket. Τέλος παρατηρώ μια δυσκολία να βρω κάποια σχάρα για aftermarket βαλίτσα πχ Givi, σε 3 καταστήματα που ρώτησα δεν είχαν κάποια συμβατή, και δε θέλω να πάω με τη RE βαλίτσα γιατί θέλω λίγο μεγαλύτερη. Αλλά τώρα τον Αύγουστο τα πιο πολλά καταστήματα είναι κλειστά, οπότε θα περιμένω προς το τέλος να ψάξω πάλι. Βέβαια δεν έχω και μεγάλη εμπειρία με αξεσουάρ για μηχανές, οπότε ίσως πρέπει να ψαχτώ περισσότερο για να βρω συμβατές σχάρες. Αν υπάρχει καμιά ερώτηση με χαρά να απαντήσω με όσα ξέρω και έχω δει μέχρι τώρα! Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 Για after market αξεσουάρ ίσως πρέπει να κανεις λίγο υπομονή μέχρι να βγουν καθότι το μοτορι είναι καινούργιο . Στο εξωτερικό έχεις ψάξει εάν κυκλοφορεί βαλίτσα από άλλη εταιρεία ; για την σέλα ίσως θέλει λίγο στρώσιμο μέχρι να πάρει το σχήμα σου. Θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι να στρώσις και την μηχανή και μετά αποφάσισε Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thanasis00 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 1 hour ago, Nikoss Rocket said: Για after market αξεσουάρ ίσως πρέπει να κανεις λίγο υπομονή μέχρι να βγουν καθότι το μοτορι είναι καινούργιο . Στο εξωτερικό έχεις ψάξει εάν κυκλοφορεί βαλίτσα από άλλη εταιρεία ; για την σέλα ίσως θέλει λίγο στρώσιμο μέχρι να πάρει το σχήμα σου. Θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι να στρώσις και την μηχανή και μετά αποφάσισε Καλή σκέψη να κοιτάξω στο εξωτερικό. Γενικά με ενδιαφέρει αυτή η βαλίτσα, ή τέτοιου τύπου γενικά: https://www.givi.it/my-motorcycle/product/royal-enfield/himalayan-450-24/topcase/dlm46-trekker-dolomiti Απ'ότι καταλαβαίνω από το site της Givi, χρειάζομαι τη σχάρα SR9059 και μια πιάστρα. Ελλάδα δεν τη βλέπω διαθέσιμη, αλλά το βρήκα εδώ: https://www.carpimoto.com/en-GR/11151_SR9059-Givi-SR9059-Royal-Enfield-Himalayan-450-Rear-Rack-specific-for-Monokey-or-Monolock-Top-Case.htm Είναι έμπειστο site? Βλέπω στέλνει από Ιταλία. Όπως ανέφερα, επειδή δεν έχω πολύ ιδέα από αξεσουάρ μηχανής, βλέπω η παραπάνω σχάρα υποστηρίζει διάφορες πιάστρες, τι πρέπει να προσέξω; Για τη σέλα το σκέφτομαι να περιμένω λίγο ακόμα ναι, έτσι κι αλλιώς μέσα στον Αύγουστο επειδή θα λείπω δε θα κάνω πολλά χιλιόμετρα, οπότε θα περιμένω λίγο ακόμα να δω πως θα πάει. Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 Δεν ψάχνεις καλά , δες εδώ Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thanasis00 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2024 30 minutes ago, Nikoss Rocket said: Δεν ψάχνεις καλά , δες εδώ Ευχαριστώ για την απάντηση! Δυστυχώς τους πηρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν την έχουν διαθέσιμη. Μου είπαν πιθανόν να παραλάβουν από 8 Αυγούστου, αλλά θα λείπω τότε για διακοπές. Όποτε θα ψάξω πάλι απο τέλη Αυγούστου που θα γυρίσω. Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2024 9 ώρες πριν, Ο/Η thanasis00 έγραψε: Ευχαριστώ για την απάντηση! Δυστυχώς τους πηρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν την έχουν διαθέσιμη. Μου είπαν πιθανόν να παραλάβουν από 8 Αυγούστου, αλλά θα λείπω τότε για διακοπές. Όποτε θα ψάξω πάλι απο τέλη Αυγούστου που θα γυρίσω. Στειλε μια προκαταβολή να στην καβατζοσουν, από να την ψωνίζεις από εξωτερικό και να μην ξέρεις τι μαγαζί είναι καλύτερα από εδω . Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Gery Gantz Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2024 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2024 Καλησπέρες και απο μένα. Για αξεσουάρ έως τώρα εμπιστεύομαι ποιον άλλον απο τον κατασκευαστή. Ο παρακάτω σύνδεσμος εμπεριέχει τα γνήσια part number των αξεσουαρ . https://www.royalenfield.com/in/en/gma/all-new-himalayan/ Η κύρια πηγή προμήθειας για μενα και εφόσον δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στην Ελλάδα μέσω του ντίλερ , ειναι το ebay.ie Ψάχνουμε με τον γνήσιο αριθμό και μεχρι ποσού 150 ευρώ όπου το ebay παρακρατά το ΦΠΑ και το δεμα δεν περνά τελωνείο στην Ελλάδα. Οι χρόνοι παράδοσης είναι πολύ κοντινοί εως και βδομάδας. Καντε καλό έλεγχο προ παραγγελίας ετσι ωστε να είστε σίγουροι οτι το προιον ειναι γνήσιο και να αναφερεται οπωσδήποτε το part number. Για αγορές πλέον των 150 ευρώ δεν παρακρατείτε το ΦΠΑ και καλείσαι να το πληρώσεις στην εισαγωγή στην χώρα. Το άσχημο ειναι οτι ο μεταφορέας θα σε χρεώσει επιπλέον 70+ ευρώ για την δουλεια του. Σε αυτή την περίπτωση κοίτα τους ευρωπαίους προμηθευτες ή καλύτερα τον εισαγωγέα μας. https://www.ebay.ie/sch/i.html?_ssn=r0yal-parts&store_name=r0yalparts&_oac=1&_trksid=p4429486.m3561.l161211 https://www.ebay.ie/sch/i.html?_ssn=royal-spares&store_name=royalspares001&_oac=1&_trksid=p4429486.m3561.l161211 https://www.ebay.ie/sch/i.html?_ssn=r0yal-king&store_name=r0yalking&_oac=1&_trksid=p4429486.m3561.l161211 Καλές βόλτες!! 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Recommended Posts