Jump to content
Δημιουργία Νέου...

Pink Floyd

Recommended Posts

Κυριοι, ειναι γεγονος !!!!

οι pink floyd σε νεο αλμπουμ !!!

ηδη γινεται πανικος σχεδον σε ολες τις χωρες του κοσμου !!!!!

Pink Floyd: Ρεκόρ προπαραγγελιών για το νέο άλμπουμ
pink_floyd_madata_972361197.jpg

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν οι προπαραγγελίες για το νέο άλμπουμ των Pink Floyd, «The Endless River», στην πατρίδα του συγκροτήματος, τη Βρετανία.

Το άλμπουμ, το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να αποτελεί το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος, ανέβηκε στην κορυφή των charts του βρετανικού Amazon, με τις περισσότερες προπαραγγελίες στην ιστορία του ηλεκτρονικού αυτού καταστήματος.

«Είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα για τους Pink Floyd», υπογράμμισε ο Στιβ Μπέρνσταϊν του Amazon, συμπληρώνοντας ότι αυτό αποδεικνύει πως οι Pink Floyd παραμένουν ένα από τα πλέον δημοφιλή συγκροτήματα της βρετανικής μουσικής σκηνής.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

http://www.amazon.com/The-Endless-River-Pink-Floyd/dp/B00NQKWA6S

εδω εχει και βιντεακι αποσπασμα

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Χρηστάρα δεν μου άρεσε καθόλου στο πρώτο άκουσμα,

αλλά και όλη αυτή συμπεριφορά των media και της εμπορευματοποίησης.

Ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν και μάλιστα μέχρι το final  cut.

Ευχαριστώ δεν θα συμβάλω..!!

το εμποριο ας κανει την δουλεια του,δεν θελω να αγορασω ,να ακουσω περιμενω :)  ,

το κομματι των pink floyd ειναι που μας νοιαζει ,

καλο κακο θα δειξει οταν ακουστει ολοκληρο,

πιστευω ομως οτι θα ειναι διαμαντι  ;))

καλο κακο θα δειξει οταν ακουστει ολοκληρο,

πιστευω ομως οτι θα ειναι διαμαντι  ;))

Το άκουσα όλο Χρήστο, το κατέβασε το άλμπουμ ο γιος μου και το άκουσα πριν δύο μέρες.

Δεν με τράβηξε ΚΑΘΟΛΟΥ ώστε να θέλω να το ξανακούσω. Μου φάνηκε μονότονο και προβλέψιμο.

Ένα μόνο κομμάτι θύμησε λίγο Floyd αλλά δεν μου ήταν αρκετό.

Περί ορέξεως μπουγατσοπιτα, προσωπική γνώμη από έναν φανατικό των παλιών Pink Floyd από Syd Barret έως και το Final Cut.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έπλυνα όλους τους δίσκους τους.

Έφυγε ο Waters, πέθανε και ο Wright και για  μένα δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσω πάλι τους Pink Floyd σε κάτι ισάξιο όπως παλιά.

Το μόνο που δικαιολογώ για αυτό το άλμπουμ είναι πως υπάρχουν μέσα πολλές συνθέσεις του εκλιπόντος.

Όμως από όταν έφυγε ο Waters (δεν του το συγχωρώ) σταμάτησαν για μένα οι Pink Floyd. Όποιος και να έφευγε δηλαδή θα ήταν αναντικατάστατος. Για παράδειγμα μόνος του ο Waters δεν έφτιαξε πότε τίποτα καλύτερο. Όλους τους επισκίασε η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

καλα τα λες ,

ειδικα  στο θεμα οτι pink floyd ειναι ΜΟΝΟ ολοι μαζι ,

απο την στιγμη που σπαει το γυαλι δεν ξανακολλαει ....

the dark side of the moon  ευθυνεται για ολα ....

http://www.youtube.com/watch?v=DLOth-BuCNY&list=RDDLOth-BuCNY

Μπράβο ρε Χρηστάρα, που ξεκίνησες το θέμα αυτό!

Ευκαιρία να πω και εγώ δυό λόγια σχετικά!

Κάπου, ξέμπαρκα, άκουσα για τον δίσκο αυτόν και τον κατέβασα άμεσα. 

Δεν είχα μάθει για το hype που τον συνοδεύει, ούτε για τις προπαραγγελίες, ούτε για τα φράγκα, ούτε για τίποτε άλλο. 

Ετσι τον προσέγγισα ανεπηρέαστος, μέσα από την δική μου ακουστική.

Τον έχω ακούσει πολλές-πολλές φορές από τότε. 

Το άκουσα όλο Χρήστο, το κατέβασε το άλμπουμ ο γιος μου και το άκουσα πριν δύο μέρες.

Δεν με τράβηξε ΚΑΘΟΛΟΥ ώστε να θέλω να το ξανακούσω. Μου φάνηκε μονότονο και προβλέψιμο.

Ένα μόνο κομμάτι θύμησε λίγο Floyd αλλά δεν μου ήταν αρκετό.

Νικόλα... Διαφωνώ μαζί σου!

Θα μου πεις, και τί έγινε;;;

Τίποτα φυσικά :)

Τη γνώμη μου λέω! :D

Δώσε, ομως, καμμιά ευκαιρία στο άκουσμα και θα αλλάξεις γνώμη ΣΙΓΟΥΡΑ!

Προσωπικά, έπαθα πλάκα απο το πρώτο άκουσμά του. 

Από τις πρώτες κι όλας νότες στο πρώτο κομμάτι!

Ο δίσκος βασίστηκε σε ηχογραφήσεις του Rick Wright, πίσω στο 1993, τότε που η μπάντα ήταν στα ντουζένια της, με τρελλές Τhe Wall συναυλίες και πωλήσεις στον Θεό.

Να πω εδώ ότι πρόκειται για Instrumental δίσκο, χωρίς λόγια, δηλαδή. (εκτός απο το τελευταιο κομμάτι Louder Than Words)

Μόνο μουσική. 

Και ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Μολις έπαιξαν οι πρώτες νότες, "έφυγα".

"Ταξίδεψα". 

Τυπικός ήχος Pink Floyd!

Ακου αυτές τις νότες της κιθάρας, τις ελλειπτικές. Ανατριχίλα!

Το δεύτερο κομμμάτι μου θύμιζε έντονα κάτι απο τα παλιά. 

Ηταν η δεύτερη φορά που το άκουγα όταν συνειδητοποίησα ότι ακούω μια μινιμαλιστικά διαφορετική έκδοση του Shine on, You Crazy Diamond !!!!!

Χρονομηχανή σου λέω!!!!

Διακριτικά αριστουργηματικό, αμυδρά νοσταλγικό και γουστάριζα που έβαλε το περιορισμένο μου μυαλό να δουλέψει για να βρώ τι μου θυμίζει.....!

Μετά, ο υπόλοιπος ο δίσκος ακούγεται ευρηματικά πανέμορφος και ανακουφιστικά οικείος.

Βάλε ουισκάκι, μονος σου στο δωμάτιο ή χωμένος στα ακουστικά σου, άναψε και τσιγάρο αν θέλεις να κάνεις κακό στα πνευμόνια σου, το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις καλό στο μυαλό σου!

Ακουσε εκείνα τα φωνητικά που παραπέμπουν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ σε Pink Floyd. 

Δεν τα μπερδεύεις με τίποτα άλλο.

Οι μουσικές αυτές είναι βάλσαμο για την ψυχή.

Αν υπήρχε κάπου αυτό το θεϊκό νέκταρ που έπιναν οι Θεοί του Ολύμπου και οι μπαγάσηδες το έκαναν να ακούγεται, θα ήταν μουσικές των Pink Floyd.

Ακόμη και κουτσουρεμένο το σχήμα, τα ακούσματά του έχουν να πουν.

Για όλα αυτά τα παραπάνω, Νικόλα, σου λέω να του δώσεις ακόμη μια δύο ευκαρίες. 

Η ρημάδα η μουσική δεν λειτουργεί έτσι. με τη μία. 

Θέλει το χρόνο της για να μπει μέσα στο πετσί σου. 

Και δεν βγαίνει με τίποτα μετά....

Όμως από όταν έφυγε ο Waters (δεν του το συγχωρώ) σταμάτησαν για μένα οι Pink Floyd. Όποιος και να έφευγε δηλαδή θα ήταν αναντικατάστατος. Για παράδειγμα μόνος του ο Waters δεν έφτιαξε πότε τίποτα καλύτερο. Όλους τους επισκίασε η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Νικόλα.... Ξαναδιαφωνώ μαζί σου...

Πώς να φτιάξει κανείς κάτι καλύτερο;;;;

Είτε μόνος του κανείς, είτε μαζί με  άλλους, αυτά που είχαν φτιάξει ήταν ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ!

Ψάχνεις για καλύτερο;;;

Πώς να γίνει αυτό;;

Ακόμη και όλοι μαζί, για όσο ήταν μαζί δηλαδή, μετά το The Wall υπήρχε μια φθίνουσα πορεία...

Ομως, ότι έφτιαξε ο Waters μόνος του ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

Ακουσε, αν θέλεις, τον δίσκο του από το 1984 The Pros and Cons of Hitch Hiking!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.

Η ιδέα που είχε και η υλοποίηση ήταν καθαρά Pink Floydική!

Το "In the Flesh" του 2000.

Το "Ca Ira" του 2005...

Κεφάλαια από μόνα τους. 

Και τα άλλα φυσικά τα δικά του. 

Τέσπα.. 

Για όσους τον θέλουν, ο δίσκος "Τhe Endless River" με μουσικές συνθέσεις των Gilmour, Mason, Wright θα βρίσκεται για λίγες ημέρες εδώ:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17035987/2014%20-%20The%20Endless%20River.rar

Καλή διασκέδαση!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Ευκαιρία να πω και εγώ δυό λόγια σχετικά!

Δυο λόγια...; :blink:

Στην αρχή όταν μου είπε ο γιος μου με λαχτάρα (επηρεασμένος) ότι οι Pink Floyd βγάζουν νέο δίσκο. λέω μέσα μου τι κάνουν τώρα, δεν ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν; Έτσι προς σεβασμό στο υπόλοιπο το έργο τους.

Το άκουσα μία φορά, έπιασα σε ένα τραγούδι κάτι από Pink Floyd. Μπορεί τα σόλα του Gilmour να ήταν γνώριμα αλλά όχι αρκετά. Μάλιστα σε κάποια σημεία ήταν εκνευριστικά βαρετά σαν να ακούω ηλεκτρονική μουσική του Jean Michel Jarre (που λέει ο λόγος). Ποτέ κανέναν δίσκο των Floyd δεν χρειάστηκε δεύτερη φορά να τον ακούσω για να τον αξιολογήσω, αν είναι να σε πάρει και να σε σηκώσει θα το έκανε από το πρώτο χρατς της βελόνας. Άσε Στέλιο είμαι αρρωστημένος με τους Floyd.

Ησύχασα όταν έμαθα πως πρόκειται για ανέκδοτα έργα τους (των τριών κι αν δεν κάνω λάθος ένα είναι της συζύγου του Gilmour) πριν τον τελευταίο τους δίσκο το 1995, τότε που επιτέλους κατάλαβαν και σταμάτησαν να βγάζουν δίσκους, όπως κάνει κάθε καλλιτέχνης που ξέρει.

Είναι προσωπική μου γνώμη, πως τα τελευταία άλμπουμ χωρίς των Waters δεν έπιασαν ούτε στο ήμισυ τις παλιές δουλειές τους.

Πήρα δύο δίσκους, αυτόν με τα κεφάλια και τον άλλον με τα κρεβάτια (ούτε πως τα λένε δεν με ενδιαφέρει) και ζήτημα να τους έχω ακούσει 5 φορές, καινούργιους τους έχω και κάθονται.

Τι να πω μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος. Αλλά για μένα οι Pink Floyd τελείωσαν με την αποχώρηση του Waters.

Πάντως θα σου κάνω την χάρη και θα το ξανακούσω (πάλι στο στεροφωνικό), όπως και το Ca Ira που δεν γνώριζα και είμαι περιέργος, μόνο το Hitch Hiking και το Radio K.A.O.S. έχω ακούσει από τον Waters με σαφώς πιο φευγάτο το οτοστόπ της γκόμενας.

Σεβαστά όλα όσα γράφεις...

Ο καθείς έχει την δική του γνώμη :)

Δυο λόγια...; :blink:

Ε, ξέρεις μωρέ...

Το κάθε δικό μου λόγι, είναι μια εκατοντάδα γραμμές, πάνω κάτω...

Δυό λόγια, διακόσιες :)

εμενα γενικως με αρέσουν οι λεγάμενοι...

τωρα επειδης είμαι και ολίγον μικρος και αυτα δεν τα ξερω ο δίσκος αυτος είναι απο παλιότερες ηχογραφήσεις?

...κάποια πραγματα του κυρ Γουοτερ τα ήξερα αλλα υπάρχουν και άλλα, οπότε για όποιο ενδιαφέρετε ανακάλυψα ετουτο...

https://kickass.to/roger-waters-discography-1970-2005-mp3-320-t5597095.html

Τι όμορφες δημιουργικές διαφωνίες: when the wind blows (όταν φυσάει ο άνεμος)

Φίλε Στέλιο ευκαιρία να ξαναδώ αυτή την ταινία που κάποτε είχα δει στο κρατικό κανάλι.

Και το Ca Ira όμορφο, θα το ακούσω κι αυτό. Σ' ευχαριστώ..!! :thumbsup:

μιας και ισως το endless river να ειναι το τελευταιο αλμπουμ ,

τι λετε να ακουσετε αυτο να δουμε πως ξεκινουσε αυτη η υπεροχη ιστορια που λεγεται pink floyd

https://www.youtube.com/watch?v=2LXCrvTptqY

• 2 εβδομάδες πριν...

Δώσε, ομως, καμμιά ευκαιρία στο άκουσμα και θα αλλάξεις γνώμη ΣΙΓΟΥΡΑ!

Έδωσα αρκετές ευκαιρίες, αλλά μπα δεν πείθουν.

Και ειδικά τώρα που είδα και την διαφήμιση...

σε γνωστό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης ΞΕΝΕΡΩΣΑ.

Ο τύπος που κάνει κουπί στον ουρανό των ονείρων μας,

με προοπτική, κάτοψη, "εμπνευσμένη" σκηνοθεσία.

Πότε είχαν ανάγκη οι Pink Floyd διαφήμισης για να πουλήσουν;

Θα μου πεις πως κόπτονται οι εταιρείες εεεεε..;

Ή μήπως κι εδώ συνέβαλε η Polly (σύζυγος του Gilmour);

Δεν ξέρω, ίσως είμαι πολύ καχύποπτος και ευαίσθητος,

γιατί όλο αυτό δεν μου ταίριαξε με την "iδέα" των Pink Floyd,

όπως εγώ την έχω φτιάξει μέσα μου,

εξού και το απόλυτο της γνώμης μου.

• 10 months later...

Ως οπαδος της πρωτης περιοδου (μεχρι να γινουν το σουπερ γκρουπ με το Dark Side) ωφειλω να συνεχισω να πιστεω πως θα επρεπε να εχουν σταματησει να βγαζουν τραγουδια με το ονομα του γκρουπ εδω και δεκαετιες.