Jump to content
Δημιουργία Νέου...

Royal Enfield Interceptor: 865 Big Bore Kit

Recommended Posts

Θέλετε να αυξήσετε την απόδοση του Royal Enfield 650cc σας; Λοιπόν τώρα μπορείτε, με τη βοήθεια ενός κιτ μεγάλης απόδοσης από την S&S Cycle Inc.

Ιστορικά, η S&S Cycle έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει εξαρτήματα επιδόσεων μετά την αγορά για τα Indian και Harley - αλλά πρόσφατα, άρχισε να παράγει προϊόντα για τα νέα Continental GT και Interceptor 650 της Royal Enfield.

Αν και οι πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες των κιτ δεν είναι διαθέσιμες ακόμη, γνωρίζουμε ότι θα περιλαμβάνει μεγαλύτερους κυλίνδρους, μεγαλύτερα έμβολα και μια νέα φλάντζα κεφαλής για να βοηθήσει να κερδίσει περισσότερη ισχύ από τον τυπικό κινητήρα 47hp, 650cc. Το κιτ 750cc θα έχει 55hp, ενώ το 865cc θα έχει ισχύ έως περίπου 70hp. Το κιτ Big των 865cc διατίθεται στα 634,95 $ (μόλις πάνω από 500 £), ενώ το κιτ των 750cc είναι ελαφρώς χαμηλότερο στα περίπου 630,95 $ (που είναι μόλις κάτω από 500 £). Όχι κακό.

FB0F782C-DE5F-4D6B-BA1E-92E4996DADA4.jpeg

6676E838-11D3-403B-B58F-DF5086572460.jpeg
3B636F96-417B-4257-B3EF-BBB55FB4080E.jpeg

Εκτός από τα κιτ Big Bore, η S&S κατασκευάζει επίσης ένα DynoJet Power Commander, ένα προσαρμοσμένο κιτ από ανοξείδωτο σιγαστήρα, ένα κιτ συμπλέκτη απόδοσης, ένα φίλτρο αέρα υψηλής ροής, έναν εκκεντροφόρο υψηλής απόδοσης και ένα κιτ ρύθμισης τιμονιού για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα.

Το άρθρο εδω

Η κατασκευάστρια εταιρεία που το διαθέτει.

Και διαθέσιμο στα 944,95€

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

• 2 years later...

Το έχω δει το σχετικό βίντεο καθώς και άλλα για το big bore kit.

Μήπως το έχει βάλει κάποιος να μας πει αν υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του κινητήρα?

17 ώρες πριν, Ο/Η George Barkov έγραψε:

Το έχω δει το σχετικό βίντεο καθώς και άλλα για το big bore kit.

Μήπως το έχει βάλει κάποιος να μας πει αν υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του κινητήρα?

Εδώ στην Ελλάδα λίγο δύσκολο , δεν ξέρω κανέναν από εδώ μέσα τουλάχιστον να το έχει φορέσει 

13 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Εδώ στην Ελλάδα λίγο δύσκολο , δεν ξέρω κανέναν από εδώ μέσα τουλάχιστον να το έχει φορέσει 

Έγινε ευχαριστώ. Αν τελικά πάρω το Ιντ σίγουρα κάποια στιγμή θα την κάνω αυτήν την αναβάθμιση.

Γιώργο καλησπέρα.Γενικά σε αυτές τις αναβαθμίσεις δίνεις ένα σκασμό λεφτά και η βελτιώση είναι μικρότερη αυτού που περιμένεις.

Στο λέω τόσο χρόνια που κάποιοι το επιχειρήσανε.

Αν με ρωτάς θεωρώ δεν αξίζει...

15 ώρες πριν, Ο/Η George Barkov έγραψε:

Έγινε ευχαριστώ. Αν τελικά πάρω το Ιντ σίγουρα κάποια στιγμή θα την κάνω αυτήν την αναβάθμιση.

Αν θέλεις άλογα, μηπως το Interceptor δεν είναι το μηχανάκι που θές; 

Ωραία αναβάθμιση, δεν λέω, αλλά μαζί με το κόστος της ίδια της μοτο, με τα εργατικά που θα χρειαστείς επιπλέων του κιτ, μπορείς να πάρεις διάφορα άλλα μηχανάκια με άλλες επιδόσεις.  Οπότε αν είναι κάτι που το έχεις κατα νου πριν καν πάρεις το μηχανάκι, θα σου πρότινα να ξανασκεφτείς τις προτεραιώτητες σου.

Από την άλλη μεριά, για κάποιον που έχει ήδη το μηχανάκι και τον καλύπτει σε όλα, είναι μια ωραία ανανεωσούλα για να συντιρίσει την σχέση για ενα διάστημα παραπάνω. Θα μπορούσα ευκολα να φανταστώ ότι σε 2-3 χρόνια θα έκανα μια τέτοια αναβαθμιση αν μέχρι τότε είμαι ικανοποιημένος με το μηχανάκι. Όχι για να κερδίσω τα 10 ή τα 20 άλογα, αλλα στα πλαίσια ενός γενικότερου customizing. Που πάλι με "λογική" δεν αξίζει να κάνεις κάτι τετοιο, αλλά ποιος φτιάχνει μηχανάκι σκεπτόμενος λογικά;... :lol:

37 λεπτά πριν, Ο/Η RoadKing έγραψε:

Αν θέλεις άλογα, μηπως το Interceptor δεν είναι το μηχανάκι που θές; 

Ωραία αναβάθμιση, δεν λέω, αλλά μαζί με το κόστος της ίδια της μοτο, με τα εργατικά που θα χρειαστείς επιπλέων του κιτ, μπορείς να πάρεις διάφορα άλλα μηχανάκια με άλλες επιδόσεις.  Οπότε αν είναι κάτι που το έχεις κατα νου πριν καν πάρεις το μηχανάκι, θα σου πρότινα να ξανασκεφτείς τις προτεραιώτητες σου.

Από την άλλη μεριά, για κάποιον που έχει ήδη το μηχανάκι και τον καλύπτει σε όλα, είναι μια ωραία ανανεωσούλα για να συντιρίσει την σχέση για ενα διάστημα παραπάνω. Θα μπορούσα ευκολα να φανταστώ ότι σε 2-3 χρόνια θα έκανα μια τέτοια αναβαθμιση αν μέχρι τότε είμαι ικανοποιημένος με το μηχανάκι. Όχι για να κερδίσω τα 10 ή τα 20 άλογα, αλλα στα πλαίσια ενός γενικότερου customizing. Που πάλι με "λογική" δεν αξίζει να κάνεις κάτι τετοιο, αλλά ποιος φτιάχνει μηχανάκι σκεπτόμενος λογικά;... :lol:

Καλημέρα.

Έχω ψάξει τόσο το μηχανάκι το τελευταίο 4μηνο (reviews, φόρουμ διάφορα) ώστε ακόμη και φίλος που το έχει ρωτά εμένα για κάποια στοιχεία. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά έτσι είναι. Δλδ είμαι σε τέτοιο σημείο, είναι σα να έχω το μηχανάκι χωρίς να το έχω. Το μυρίζω ήδη δλδ...

Καταλαβαίνω τι λες αλλά αυτό ισχύει για κάποιον ο οποίος όντως ψάχνει για γκάζια ή ψάχνεται ακόμη για το τι θέλει. Νομίζω κάπου το έχω αναφέρει ήδη ότι δεν είμαι σ' αυτή τη φάση πια αλλά ξέρω τι θέλω, έχω καταλήξει σε 2-3 μηχανάκια, το πρώτο από τα οποία είναι το Interceptor. Μεγάλο κόλημμα, αρρώστια θα έλεγε κάποιος.

Έχεις δίκιο δεν είναι η "τεράστια" αναβάθμιση αλλά για κάποιον ο οποίος δεν είναι κολημμένος με τα γκάζια είναι ίσως το "κλικ" εκείνο το οποίο σε τσιγκλάει λίγο παραπάνω στη μηχανή όταν πια συνηθίσεις την οδηγική της συμπεριφορά & θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό... Γι' αυτό εξάλλου λέω "κάποια στιγμή" θα την κάνω την αναβάθμιση.

Έχω βρει άτομα στο εξωτερικό που την έκαναν. Οι απόψεις διίστανται όχι γιατί το κιτ δεν έκανε δουλειά αλλά γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί ως προς τις προσδοκίες τους από την αναβάθμιση & γιατί κάποιοι όντως δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από την αρχική απόδοση της μηχανής κι ήθελαν πολλά παραπάνω (εκείνοι όντως είχαν παρεξηγήσει από την αρχή το χαρακτήρα της μηχανής & περίμεναν ότι με το κιτ θα γίνει τούρμπο).

Η ερώτησή μου εδώ έγινε κυρίως για να δω πέρα από το αν έβγαλε κάποιο πρόβλημα, σε ποιόν μάστορα/συνεργείο πήγαν για να κάνουν αυτήν την αναβάθμιση.

Ήθελα να μάθω δλδ αν υπάρχει μάστορας ικανός να κάνει κάτι τέτοιο σ' αυτό το μηχανάκι.

Όντως, οτιδήποτε αφορά τη μηχανή δεν έχει να κάνει με τη "λογική". Ακόμη και για όσους υποστηρίζουμε ότι λειτουργούμε με "τετράγωνη" λογική γενικότερα στη ζωή μας, η μηχανή είναι καθαρά πάθος, αρρώστια κτλ!

• 2 εβδομάδες πριν...

Καλησπέρα σε όλους, έχω το Interceptor από το 19' και πριν περίπου ένα χρόνο έκανα τη μετατροπή σε 865(865s&s kit τοποθετημένο σε καινούριο block από Hitchcok's, s&s εκκεντροφόρο, Dynojet V5 με custom map, δίσκους συμπλέκτη Rekluse, είχα και από πιο πριν TEC 2-1 stinger εξάτμιση και DNA φίλτρο αέρα). Έχω κάνει 8000χλμ από τότε και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Η διαφορά είναι ξεκάθαρη! Από αριθμούς τώρα, απείραχτο(μαμά που λένε) ήταν γύρω στα 41hp/50Nm  και με το 865 περί τα 58hp/74Nm τροχό. Τα 58 μπορεί να μην ακούγονται πολλά αλλά η διαφορά στην αίσθηση είναι μεγάλη και κυρίως από την αύξηση της ροπής!

Μπορείς να φτάσεις σε περισσότερα άλογα με αυτό το σετ απ, αλλά πειραματίστηκα εσκεμμένα (πολύ συγκρατημένα) με τον χρονισμό του εκκεντροφόρου προς τη μεριά της περισσότερης ροπής. Βέβαια υπάρχουν και αρκετές πρόσθετες μετατροπές για αρκετά παραπάνω άλογα.

Τη δουλειά την έκανα μόνος μου με λίγη βοήθεια από κανά δυο φίλους. Δεν είμαι επαγγελματίας και δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο παρ'όλα αυτά έχω καλή επαφή με τα εργαλεία και τα manuals. Μελέτησα πολύ πριν ξεκινήσω και τελικά μπορώ να πω ότι είναι πιο εύκολο απ'ότι φαίνεται.

Ακριβό; Ναι! Προσωπικά αν δεν είχα την τρέλα να το κάνω μόνος μου και να το ευχαριστηθώ (με όλα τα ρίσκα) δεν θα έδινα αυτά τα χρήματα για να κάνει τη δουλειά άλλος.

Επίσης έχω και ένα κανάλι στο youtube(στα αγγλικά) σχετικά με τις μετατροπές στο iinterceptor που μπορεί κάποιοι να βρουν ενδιαφέρον,

αν είναι οκ με το φόρουμ μπορώ να παραθέσω λινκ (σε καμία περίπτωση δεν είμαι εδώ για αυτοδιαφήμιση).

Μπορώ να πω πολλά για αυτό και η αλήθεια είναι ότι ήθελα εδώ και καιρό να το μοιραστώ με το φόρουμ αλλά κάλλιο αργα παρά ποτέ.

Ευχαρίστως να δώσω όποια πληροφορία μπορώ για όλα αυτά!

Screen Shot 2022-04-08 at 12.43.32.png

Screen Shot 2024-03-06 at 19.14.38.png

Screen Shot 2024-03-06 at 19.16.23.png

@Kostas T  Αδελφέ ρίξε και το βίντεο , μην το συζητάς καθόλου (πιστεύω να έχει υπότιτλους για αυτούς που δεν ξέρουν αγγλικά (για μένα λέω :angry6:)). Εάν θες πες μας και περισσότερες λεπτομέρειες όπως και το κόστος των κιτ και ότι άλλο άλλαξες . Αξίζει τον κόπο βάση κόστους / απόδοσης  ?
Εάν έχεις περισσότερες φωτό ανέβασε τες.

Μπραβο σου για το εγχείρημα :goodpost: .

Εδώ τα βίντεο που έχω κάνει σχετικά με τη μετατροπή 865:

Δυστυχώς δεν έχω βάλει ακόμα ελληνικούς υπότιτλους, θα το κάνω κάποια στιγμή και θα ενημερώσω!

Το κόστος των αλλαγών σχετικά με τον κινητήρα έφτασε λίγο πάνω από τα 4000e !! (865s&s kit τοποθετημένο σε καινούριο block από Hitchcok's, s&s εκκεντροφόρο, Dynojet V5 με custom map, δίσκους συμπλέκτη Rekluse, TEC 2-1 stinger εξάτμιση και DNA φίλτρο αέρα). Βοήθησε και το Brexit σ'αυτό.

Οπότε αν κυνηγάς αριθμούς, μάλλον δε συμφέρει, αλλά για μένα το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι η όλη διαδικασία και όσα μπορείς να μάθεις μέσα απ'αυτή. Ο τρόπος που το έκανα ήταν ότι προμηθευόμουν σιγά σιγά ότι χρειάστηκε (και τα κατάλληλα εργαλεία φυσικά) και παράλληλα μελετούσα ότι έβρισκα σχετικό με τέτοιες μετατροπές, οπότε δεν έφυγαν απ'την τσέπη όλα μαζί. Και όπως είπα παραπάνω αν δεν το έκανα μόνος μου δεν θα το έκανα καθόλου μάλλον. Η διαφορά πάντως είναι πολύ μεγάλη, δίνει χαμόγελα στην οδήγηση και δεν το μετανιώνω καθόλου!

Ευχαριστώ πολύ!!

Οι διαδρομές είναι από Πεντέλη, Υμηττό και λίμνη Ηραίου(Βουλιαγμένης) στο τελευταίο. Κάπου έχει λίγη νυχτερινή Αθήνα και μια βόλτα γύρω από το φράγμα Μαραθιού στη Μύκονο.

Συγχαρητήρια για την ποιότητα των βίντεο σου φίλε!
Και ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες φυσικά! 
Το καινούργιο block και το recluse για ποιον λόγο ήθελες να τα βάλεις; Φαντάζομαι αυξησαν αρκετά το κόστος, για αυτό ρωτάω.

Ευχαριστώ πολύ!

Επέλεξα το κιτ τοποθετημένο από Hitchcock's σε καινούριο σε κυλίνδρων γιατί τους έχω εμπιστοσύνη για μια τέτοια δουλειά λόγω της εμπειρίας και παρουσίας τους στο χώρο αλλά και γιατί μου μένει το εργοστασιακό μπλοκ για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή για μελλοντικό πειραματισμό.

To Rekluse (σημειώνω ότι δεν είναι το radius x auto clutch, στο site του Hitchcock αναφέρεται απλά performance clutch, θα βάλω λινκ παρακάτω) χρειάζεται γιατί οι εργοστασιακοί δίσκοι συμπλέκτη ολισθαίνουν με την αρκετά παραπάνω ροπή του 865. Ο Rekluse έχει περισσότερους δίσκους και καλύτερης ποιότητας καθώς και πιο σκληρά ελατήρια. Όσοι είχαν βάλει το 865 χωρίς αναβάθμιση του συμπλέκτη αναγκάστηκαν να το κάνουν τελικά απ'οσο ξέρω.

Και τα σχετικά λινκς:

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/43230?cont_page=Royal-Enfield-Interceptor-650-Accessories&page=2&year=2019&facet=topPerformance Upgrades

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/44214?cont_page=Royal-Enfield-Interceptor-650-Accessories&page=2&year=2019&facet=topPerformance Upgrades

Την 7/3/2024 at 8:31 ΜΜ, Ο/Η Kostas T έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ!!

Οι διαδρομές είναι από Πεντέλη, Υμηττό και λίμνη Ηραίου(Βουλιαγμένης) στο τελευταίο. Κάπου έχει λίγη νυχτερινή Αθήνα και μια βόλτα γύρω από το φράγμα Μαραθιού στη Μύκονο.

Κώστα θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε από κοντά και μακάρι να σε δούμε και στη Πανελληνια στο Πήλιο 31 Μαιου-2 Ιουνίου!

• andrew featuredunfeatured this θέμα