Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

HORROR MOVIES

Δημοσιεύτηκε

?WELCOME TO THE DARK SIDE?

undefined                                                                                 undefined

Tο παρων θεμα οπωs καταλαβατε αφιερωνεται στον HORROR κινηματογραφο.

Οσοι θελουν να μοιραστουν ταινιεs τρομου που τουs συγκινησαν η εστω τουs εκαναν ενα κλικ....εδω ειναι το καταλληλο μεροs για να το κανουν!!!

ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ....ΑΑΑΡΡΡΓΚ.. 

• Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 18,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Το «Ghost Stories» είναι μια πολύ πιο βαθιά και ευρηματική ταινία που θα λατρέψετε ανεξάρτητα απ’ το αν είστε φίλος των σπονδυλωτών ταινιών τρόμου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ψυχολογικού τρόμ

• Μιχάλη κατέβηκε και είναι έτοιμη για θέαση μεταμεσονύκτια... Δεν την έχω δει. Είχαμε μια συζήτηση μικρή για τη διαφορά θρίλερ και τρόμου ταινιών, αν κατάλαβα καλά οι ταινίες τρόμου είναι αυτέ

• Εγω παιδες ειμαι κλασομπανιερα, κοτα, πως το λενε... και δεν βλεπω τετοια φοβερα  πραηματα...παρολα αυτα με αρεσει η περιγραφη που κανετε...

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

568996378_71CgkgBTHL._SL1500_.jpg.54cffa3c45a25c367576b583286e060b.jpg   Το «Ghost Stories» είναι μια πολύ πιο βαθιά και ευρηματική ταινία που θα λατρέψετε ανεξάρτητα απ’ το αν είστε φίλος των σπονδυλωτών ταινιών τρόμου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ψυχολογικού τρόμου που δοκιμάζει την πίστη σας στο παραφυσικό μέσα από την έρευνα ενός «κυνηγού» τσαρλατάνων ο οποίος καλείται να λύσει το μυστήριο πίσω από 3 ανατριχιαστικές ιστορίες που κόβουν την ανάσα. Σφιχτοδεμένο σενάριο με όραμα και φαντασία, προσεγμένη σκηνοθεσία και ένα επιτελείο ηθοποιών που ξεδιπλώνουν με χαρακτηριστική άνεση το ακόρεστο ταλέντο τους είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του φιλμ. Ένα εφιαλτικό ταξίδι με άγνωστο προορισμό και πολλές ανατροπές σας περιμένει. 

undefined

Επεξεργάσθηκε από το μέλος fantom duck

Δημοσιεύτηκε

Μιχάλη κατέβηκε και είναι έτοιμη για θέαση μεταμεσονύκτια...:halloweensmiley_21:

Δεν την έχω δει.

Είχαμε μια συζήτηση μικρή για τη διαφορά θρίλερ και τρόμου ταινιών, αν κατάλαβα καλά οι ταινίες τρόμου είναι αυτές που σε ανατριχιάζουν, που έχουν μπόλικο αναίτιο αίμα, διαμελισμένα μέλη, βασανιστήρια σε υπόγεια, υπερφυσικές δυνάμεις κ.λπ. Ενώ τα θρίλερ είναι πιο "ελαφριά" μυστηρίου με βατό σενάριο και εξελισσόμενη πλοκή προς την κορύφωση ενός δράματος. Μπορεί να λέω και μπούρδες, αλλά για παράδειγμα  ως τρόμου κατατάσσω το "καταραμένο άσμα" και ως θρίλερ τη "σιωπή των αμνών".  

Να σου πω την αλήθεια τα είχα μπλέξει όλα και τα έλεγα θρίλερ και συνήθως αυτά που δεν μου άρεσαν ή με έκαναν και να γελάω από την υπερβολή ήταν τελικά οι ταινίες τρόμου.

Το διευκρινίζω γιατί αν προτείνω κάποια ταινία  εδώ μπορεί να κάνω λάθος...:think:

Αναμένουμε με ενδιαφέρον κι άλλες προτάσεις..!! 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
12 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Μιχάλη κατέβηκε και είναι έτοιμη για θέαση μεταμεσονύκτια...:halloweensmiley_21:

Δεν την έχω δει.

Είχαμε μια συζήτηση μικρή για τη διαφορά θρίλερ και τρόμου ταινιών, αν κατάλαβα καλά οι ταινίες τρόμου είναι αυτές που σε ανατριχιάζουν, που έχουν μπόλικο αναίτιο αίμα, διαμελισμένα μέλη, βασανιστήρια σε υπόγεια, υπερφυσικές δυνάμεις κ.λπ. Ενώ τα θρίλερ είναι πιο "ελαφριά" μυστηρίου με βατό σενάριο και εξελισσόμενη πλοκή προς την κορύφωση ενός δράματος. Μπορεί να λέω και μπούρδες, αλλά για παράδειγμα  ως τρόμου κατατάσσω το "καταραμένο άσμα" και ως θρίλερ τη "σιωπή των αμνών".  

Να σου πω την αλήθεια τα είχα μπλέξει όλα και τα έλεγα θρίλερ και συνήθως αυτά που δεν μου άρεσαν ή με έκαναν και να γελάω από την υπερβολή ήταν τελικά οι ταινίες τρόμου.

Το διευκρινίζω γιατί αν προτείνω κάποια ταινία  εδώ μπορεί να κάνω λάθος...:think:

Αναμένουμε με ενδιαφέρον κι άλλες προτάσεις..!! 

Απο το ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:

Οι ταινίες τρόμου είναι είδος ταινιών, που δημιουργούνται με σκοπό να προκαλέσουν στο θεατή φόβο, αποστροφή ή τρόμο του αγνώστου. Στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου, τα σενάρια των ταινιών τρόμου εμπνέονταν από χαρακτήρες βασισμένους σε ιστορίες της κλασσικής λογοτεχνίας του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, του Μπραμ Στόκερ, και της Μαίρη Σέλλεϋ. Το είδος αυτό έχει αντέξει στο χρόνο εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Το μακάβριο και το υπερφυσικό είναι συχνά θέματα. Το είδος αυτό μοιράζεται κοινά στοιχεία με τα είδη της φαντασίας, του υπερφυσικού και του θρίλερ.

Οι ταινίες τρόμου στοχεύουν συχνά στην ενεργοποίηση των εφιαλτών, των φόβων, των μεταστροφών και του τρόμου των θεατών. Η πλοκή αυτών των ταινιών συνήθως αφορά σε και εμπεριέχει στοιχεία από εξωγήινους, βαμπίρ, αίμα, βασανιστήρια, άγρια ζώα, φυσικές καταστροφές, λυκανθρώπους, ζόμπι, μούμιες, τέρατα, κατά συρροή δολοφόνους, ψυχοπαθείς, κανίβαλους, πνεύματα, δαίμονες, σατανισμό, φαντάσματα, μάγισσες, και άλλους χαρακτήρες που μπορούν να προκαλέσουν φόβο.[1]

Υποκατηγορίες του είδους αυτού είναι οι εξής: ταινίες τρόμου-δράσης, κωμωδίες-τρόμου, σωματικού τρόμου, καταστροφής-τρόμου, εορταστικές-τρόμου, δραματικές-τρόμου, ψυχολογικού τρόμου, επιστημονικής φαντασίας-τρόμου, σλάσερ-τρόμου, υπερφυσικές-τρόμου, γκόθικ-τρόμου, φυσικού τρόμου, ζόμπι-τρόμου, πρώτου πλάνου-τρόμου και εφηβικές-τρόμου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μερικές από τις πιο κλασικές ταινίες τρόμου είναι:

Δημοσιεύτηκε

Εγω παιδες ειμαι κλασομπανιερα, κοτα, πως το λενε... και δεν βλεπω τετοια φοβερα  πραηματα...παρολα αυτα με αρεσει η περιγραφη που κανετε...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Πωs σου φανηκε? Κλειδωσεs το σπιτι??:halloweensmiley_21:

undefined

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η fantom duck έγραψε:

Πωs σου φανηκε? 

Συνειδητοποιείς  ότι χειρότερο από το θάνατο είναι οι ψευδαισθήσεις που μεταβάλλονται σε φριχτά όνειρα ενός νοσηρού νου φυλακισμένου σε κωματώδους κατάστασης σώματος. Βεβαία ακόμα χειρότερα όταν ο νους είναι υγιείς.  Έκανα αυτόν τον συνειρμό κι ας μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Υπήρξαν στιγμές στην ταινία που ένιωσα την ανατριχίλα, άρα πέτυχε. Η δεύτερη ιστορία έχει υπέροχη φωτογραφία (όχι πως οι άλλες υστερούν) και ο πιτσιρίκος αποδίδει εκπληκτικά το ρόλο του.

Πως μου φάνηκε? Είμαι πιο απαιτητικός για την επόμενη. 

Κλειδωσεs το σπιτι??:halloweensmiley_21:

οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :sfirigma:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

THE INVITATION        

1178864357_MV5BMTkzODMwNDkzOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDA4NzA1ODE@._V1_SY1000_CR006871000_AL_.jpg.34fbdd26d0529e6e790c97ab5f9b2d6e.jpg  

Άλλο ένα φιλμ-έκπληξη από το παραγωγικό 2016. Η εξαιρετική και μάλλον η καλύτερη μέχρι τώρα δουλειά της ιαπωνικής καταγωγής Karyn Kusama (Jennifer’s Body, Aeon Flux) ξεκινάει φαινομενικά ακίνδυνα και κάπως αινιγματικά. Καθώς όμως η ώρα περνά, το μυστήριο απλώνεται, η αβεβαιότητα και ο φόβος εντείνονται, μέχρι την στιγμή της οριστικής έκρηξης και των συγκλονιστικών αποκαλύψεων όπου ο τρόμος έχει την τιμητική του.

Το «The Invitation» παίζει ανελέητα με την ψυχολογία του θεατή παρακινώντας τον σε εικασίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στο μυστηριώδες δείπνο που διοργανώνει ένα ζευγάρι για τους καλεσμένους του. Αν και ο πρώην σύζυγος της οικοδέσποινας –όντας κι αυτός προσκεκλημένος κατά έναν περίεργο λόγο– υποψιάζεται από νωρίς ότι κάτι δεν πάει καλά, τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει βεβαιότητα σ’ αυτό το έξυπνο και απρόβλεπτο φιλμ. Δυνατό και το cast με τον Logan Marshall-Green (Devil, Prometheus) να δίνει φοβερή ερμηνεία.

ΥΓ: Η ταινια δεν ειναι τρομακτικη(παρολο που συγκαταλεγεται σε αυτο το ειδοs), ομωs εχει αρκετα ενδιαφερον!

bbk μπορει να την δειs ανετα.

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Ο/Η fantom duck έγραψε:

THE INVITATION     

Την έχω δει καλοκαιράκι βράδυ, θυμάμαι αμυδρά την υπόθεση, ίσως δεν μου άρεσε, θα την βάλω στο πρόγραμμα για δεύτερη ευκαιρία.

Εντομεταξύ προηγείται μια άλλη ταινία  και θα επανέλθω όταν την δω κι εφόσον αξίζει για τα γούστα μου, όμως εμπιστεύομαι τον σκηνοθέτη..!! :wink:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
42 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Την έχω δει καλοκαιράκι βράδυ, θυμάμαι αμυδρά την υπόθεση, ίσως δεν μου άρεσε, θα την βάλω στο πρόγραμμα για δεύτερη ευκαιρία.

Εντομεταξύ προηγείται μια άλλη ταινία  και θα επανέλθω όταν την δω κι εφόσον αξίζει για τα γούστα μου, όμως εμπιστεύομαι τον σκηνοθέτη..!! :wink:

Την εχω δει αυτη την ταινια που λεs και εφριξα. Μαλλον δεν ειναι του γουστου μου.Aπο οτι καταλαβα ψαχνειs μια ταινια τρομου με << βαθοs>>, οποτε σου προτεινω :

The House That Jack Built

771303812_MV5BNDQ4Y2E5ODktODI5ZS00ZGVkLTgyZTEtNWY1ZjNiZTFjOTE3XkEyXkFqcGdeQXVyODY3Nzc0OTk@._V1_SY1000_SX675_AL_(1).jpg.825370485e145d8ec052eb5d07d95dbe.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
57 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

εμπιστεύομαι τον σκηνοθέτη..!! :wink:

Εχω δει τιs ταινιεs του αλλα αυτη δεν εχει καμια σχεση με τιs περασμενεs επιτυχιεs του(παντα με τα δικα μου γουστα). Δεs την και πεs μου. Αν σου αρεσει, αυτη που σου προτεινα θα την λατρεψειs.

Εγω παντωs εφριξα και με αυτην...χιχιχιχιχι:lol2:Κολαση του Δαντη σου λεω....χαχαχαχα

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Οοοοοοοοοοοοουφ, την είδα μόλις:

Κολαση του Δαντη σου λεω....χαχαχαχα

Μέσα στο μυαλό μου είσαι, εγώ θα έλεγα ακόμα πιο φρικτά αποκλείεται να ξεφύγεις.

Το παράκανε ο σκηνοθέτης μας με την κορύφωση, γέμισε το κάδρο του ασφυκτικά που έσκασε.

Ναι μου αρέσουν αυτά τα σουρεαλιστικά παράλογα, γεμίζεις το backup της φαντασίας σου.

Λίγο πριν το τέλος λέει η μάνα στον ποιητή: "ποτέ δεν με αγάπησες, αγάπησες μόνο πόσο θα σε αγαπώ" 

2 ώρες πριν, Ο/Η fantom duck έγραψε:

Με την υπογραφή του Lars von Trier? Δεν την έχω δει. Και είναι τρόμου?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:
7 ώρες πριν, Ο/Η fantom duck έγραψε:

Με την υπογραφή του Lars von Trier? Δεν την έχω δει. Και είναι τρόμου?

Σε αυτην την κατηγορια την συγκαταλεγουν...αλλα εγω θα ελεγα οτι τηs ταιριαζει ποιο πολυ το Αrt. Λογο των σκηνων βιαs που περιεχει σε συνδιασμο με το φιλοσοφικο υποβαθρο οπου παρουσιαζει και κορυφωνεται στην συνεχεια οσο περναει η ωρα, θα ελεγα οτι μπορει να το πειs Αrt-horror-χμμμ.Σε αυτο πηγαινει η κολαση του Δαντη που ειπα παραπανω. Θα καταλαβειs οταν την δειs. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

?THE CONJURING?  

the-conjuring-2_jq4u.jpg.4b56d27b47476bdb7ab7c186d54f287e.jpg

Δεν θα μπορουσα βεβαιωs να παραλειψω αυτη την ταινια εφοσον ειναι ενα καθαροαιμο HORROR.

Λοιπον σβηστε τα φωτα,δυναμωστε την ενταση τηs τηλεορασηs,παρτε λιγα κοκοψινια να σαβουρωσετε και ξεκιναμε.

Ο Ed και η Lorraine Warren, είναι ερευνητές του μεταφυσικού και αναλαμβάνουν υποθέσεις μεταφυσικής δραστηριότητας, προσπαθώντας να βοηθήσουν όποιον το έχει ανάγκη. Έτσι λαμβάνουν ένα τηλεφώνημα από την Carolyn Peron, μια άτυχη μητέρα, η οποία από τότε που μετακόμισε με την οικογένεια της στο νέο τους σπίτι στο Rhode Island, βασανίζονται από την παρουσία κάποιου δαιμόνιου πνεύματος.

Σίγουρα ένας από τους λόγους που η ταινία είχε τεράστια επίδραση στην ψυχολογία του θεατή, είναι το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η πραγματική ιστορία αυτού του σπιτιού, όπως και τα πρόσωπα της, ήταν πολύ γνωστά και οικεία σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Αμερικής. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν γείτονες της οικογένειας που βίωσε αυτά τα γεγονότα και περίμεναν μια ταινία με αυτό το περιεχόμενο. Επίσης το γεγονός ότι ο θεατής ήξερε από πιο πριν, ότι αυτό που θα δει έχει συμβεί στην πραγματικότητα, το καθιστούσε αυτόματα και ποιο τρομακτικό.

Ο σκηνοθέτης βέβαια, δεν αρκέστηκε σε τέτοια τεχνάσματα για την επιτυχία της ταινίας του και έβαλε τον καλύτερο του εαυτό. Από τεχνικής απόψεως η ταινία είναι αρτιότατη. Τα χρώματα της ταινίας και η όλη αισθητική της παραπέμπει στις παλιές καλές ταινίες τρόμου. Έχοντας  έντονες και εμφανείς επιρροές από τον “Εξορκιστή” και άλλες κλασσικές ταινίες της εποχής, ο σκηνοθέτης δίνει στην ταινία την αίγλη που της αρμόζει. Χρησιμοποιώντας track in και zoom εκεί που πρέπει, εντείνει την αγωνία και κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο εφιαλτική. Οι απότομες εξάρσεις της μουσικής αλλά και ξαφνική της σίγαση, σε κάνει να κάθεσαι αποσβολωμένος από αυτό που βλέπεις και να περιμένεις τον επόμενο έντεχνο τρόπο που θα βρει ο σκηνοθέτης για να σε κάνει να πεταχτείς από την καρέκλα σου. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν το καλογραμμένο σενάριο, γεμάτο από τις απαραίτητες ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά και το εξαιρετικό cast. Η Vera Farmiga δίνει τον καλύτερο της εαυτό σε έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι.

Με αυτή την ταινία λοιπόν ο James Wan θέλει να μας δείξει ότι πολλές φορές για να κάνεις μια επιτυχημένη ταινία δεν είναι απαραίτητο να πρωτοτυπήσεις, αλλά απλά να μεγαλουργήσεις σε μια ήδη γνωστή συνταγή.

Το Κάλεσμα κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου του 2013, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και στις 6 Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία. Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές και οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα 318 εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως, ενώ ο προϋπολογισμός της δεν ξεπέρναγε τα 20 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό την καθιστά ως μία από τις πιο εμπορικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

giphy.gif

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η fantom duck έγραψε:

THE CONJURING

Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές και οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα 318 εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως, ενώ ο προϋπολογισμός της δεν ξεπέρναγε τα 20 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό την καθιστά ως μία από τις πιο εμπορικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Και φαντάζομαι το  λόγο που τη σιγόνταρε (μάλλον) το αμερικανικό κοινό. Γιατί δεν τους χάλασε το χατήρι. Δεμένη οικογένεια, καλό τέλος,  η μικρή τη γλιτώνει στο παρατσάκ, λίγες μώλωπες και γρατζουνιές, κανένας θάνατος, μόνο ο σκυλάκος και μερικά περιστέρια ατύχησαν. Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ  στο μεγαλείο της. Αλήθεια βασίζεται σε αληθινή ιστορία?

Σήμερα την είδα πρώτη φορά. Να δω το Νο 2 ? Χμμ..!!

Κάπου πήρε το μάτι μου μια γ@μ@τη mustang..!! 

Δημοσιεύτηκε

Funny Games (1997)

και μετά από 10 χρόνια:

Poster.jpg

Διαλέγω την παλιά του 1997 την Αυστριακή.

Δεν ξέρω αν κατατάσσεται στις τρόμου ή θρίλερ. Εμένα όμως μου έσφιξε το στομάχι, με θύμωσε και τέλος με απογοήτευσε.

Παράξενα παιχνίδια ο ελληνικός τίτλος. 

Και αντιγράφω:

Παράθεση

Η ταινία του Haneke είναι έναν παιχνίδι (game) ανάμεσα στην πραγματική βία από την μια, και την ωραιοποιημένη βία του σινεμά από την άλλη. 

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία. 
Και φυσικά, ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ταινία και το κοινό της. 
Πόσο αστείο μπορεί να είναι αυτόν το παιχνίδι (Funny Game); 

Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να έχει ουδέτερη αντιμετώπιση απέναντι σε αυτή την ταινία. 
Όπως και απέναντι στη βία.

Αυτή η ταινία δίχασε κοινό και κριτικούς στα άκρα, ακόμα κι εδώ ο σκηνοθέτης πέτυχε το παιχνίδι του.

Εγώ την συμπεριλαμβάνω στις εξαιρετικές ταινίες που εχω δει και θα τη θυμάμαι.

Δημοσιεύτηκε

Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, κάναμε συλλογή ταινιών τρόμου με έναν φίλο μου. Φυσικά, γράφαμε τα θρίλερ απο την τηλεόραση σε βιντεοκασέτες. Είχαμε μαζέψει καμιά πενηνταριά. Ήμαστε πολύ περήφανοι για τις παρακάτω 4, στις οποίες είχαμε κόψει και τις διαφημίσεις! Είναι όλες λίγο παλιές.

Hellraiser (1987)

268x0w.png

Από τον απίθανο Clive Barker, ο οποίος έχει αρρωστημένη φαντασία. Υπερφυσικός τρόμος και βία.

Halloween (1978)

halloween-vintage-movie-poster-original-

Μάικλ Μάγιερς. Το πρότυπο του δολοφόνου με τη μαχαίρα. Πιο πολύ σπλατεριά, αλλά με καταπληκτική ατμόσφαιρα. Από τον John Carpenter, ίσως τον καλύτερο σκηνοθέτη horror.

The Thing (1982)

71XdrXbqNYL._SY550_.jpg

Πάλι John Carpenter, επιστημονική φαντασία και σπλάτερ τρόμος στα καλύτερά του. Το σκυλί δεν έχει φύγει ποτέ από το μυαλό μου.

Alien (1979)

images?q=tbn:ANd9GcSKWeplicF676cMRKV8kqk

Από τον Ridle Scott. Αυτή η ταινία είναι σχολείο!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Και φαντάζομαι το  λόγο που τη σιγόνταρε (μάλλον) το αμερικανικό κοινό. Γιατί δεν τους χάλασε το χατήρι. Δεμένη οικογένεια, καλό τέλος,  η μικρή τη γλιτώνει στο παρατσάκ, λίγες μώλωπες και γρατζουνιές, κανένας θάνατος, μόνο ο σκυλάκος και μερικά περιστέρια ατύχησαν. Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ  στο μεγαλείο της. Αλήθεια βασίζεται σε αληθινή ιστορία?

Σήμερα την είδα πρώτη φορά. Να δω το Νο 2 ? Χμμ..!!

Κάπου πήρε το μάτι μου μια γ@μ@τη mustang..!! 

Συμφωνω με τιs υπερβολεs που βγαζει,αλλα αυτα ειναι μεσα στο <<παιχνιδι>> αρκει να μην ενοχλουν πολυ.Μην μπλεκειs την κουλτουρα με τιs τρομακτικεs ταινιεs.

Οι ταινιεs τρομου δεν δημιουργηθηκαν για το <<βαθυ νοημα>> που ψαχνειs.Αστο εισαι λαθοs κατηγορια. Πολυ απλα το horror θελει απλα να διασκεδασει τουs θεατεs,να

ξαχαστουν ,να ξεκουραστουν απο την πραγματικοτητα για αυτεs τιs 1-2 ωρεs και οχι να προσθεσουν και αλλη <<δουλεια>>στο μυαλο τουs. Το σημαντικοτερο βεβαιωs για το HORROR  ειναι στην αιθουσα κινηματογραφου να ουρλιαζουν oi θεατεs αλλα

kαι εξω απο αυτον οι θεατεs να κοιτουν γυρω τουs στον δρομο τρομαγμενοι. Κατω απο το κρεβατι τουs,να μην κλεινουν τα ματια τουs το βραδυ κοιτωνταs την ΝΤΟΥΛΑΠΑ απο το κρεβατι τουs κ.τ.λ

Βεβαιωs υπαρχουν καλου επιπεδου horror αλλα και σκουπιδια.Εαν καταφερει ο σκηνοθετηs να σε κανει να νοιωσειs αυτα που προανεφερα, τοτε ναι αυτο ειναι επυτιχια.

Ειναι ολοκληρη κουβεντα Νικο ολα αυτα. 

Δημοσιεύτηκε
24 λεπτά πριν, Ο/Η fantom duck έγραψε:

Το σημαντικοτερο βεβαιωs για το HORROR  ειναι στην αιθουσα κινηματογραφου να ουρλιαζουν oi θεατεs 

Αν ποτέ πάμε σινεμά θα το κάνουμε..? Μόνος μου ντρέπομαι να ουρλιάξω, αλλά με παREα το κάνω. :lol10:

Μπα άσε η φωνή μου δεν βγάζει τσιρίδα. :think:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Και για να σου συμπληρωσω σε αυτα που εγραφα παραπανω noe σου δειχνω το παρακατω παραδειγμα απο την ταινια βιογραφια για τον alfred hitchcock

στην πρεμιερα του ΨΥΧΩ:

AYTO EINAI  EΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΠΟΥ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ.

Δημοσιεύτηκε

1) Σπύρο, το Hellbound Heart (το βιβλίο από το οποίο προέκυψε το hellraiser) είναι πολυυυυυ πιο ανατριχιαστικό-αηδιαστικό από την ταινία!! 

Ειναι λίγες σελίδες, προτείνω να βρείτε το pdf on line και να το διαβάσετε! (Οι αγγλόφωνοι..)

2) ALIEN: Η αγαπημένη μου ταινία/ είδος ταινιών ever. Τρόμος σε κλειστοφοβικό διαστημόπλοιο. Τι άλλο θες;

Δημοσιεύτηκε
Την 12/4/2019 at 11:36 ΠΜ, Ο/Η fantom duck έγραψε:

noe σου δειχνω το παρακατω παραδειγμα απο την ταινια βιογραφια για τον alfred hitchcock

στην πρεμιερα του ΨΥΧΩ:

Μα τι μου θυμίζει? Κοίτα να δεις πως μεταμφίεσαν τον Anthony Hopkins για να υποδυθεί τον Χίτσκοκ.

Βιογραφική δεν την λες, παρουσιάζει τη σχέση του ζευγαριού (Άλμα - Χιτς) και πως αυτή (Άλμα) επηρέασε καταλυτικά στο έργο του σκηνοθέτη.

Ευχάριστη ταινία. Από Χίτσκοκ μόνο Τα πουλιά έχω δει ποοοοοολύ παλιά. Θα μπει στο πρόγραμμα και το Ψυχώ.

Δημοσιεύτηκε
Την 10/4/2019 at 11:27 ΜΜ, Ο/Η fantom duck έγραψε:

Του Lars von Trier έχω δει τα "Δαμάζοντας τα κύματα" ψυχοπλάκωμα, "Dogville" (δεν κατάφερα να το δω όλο) και το "χορεύοντας στο σκοτάδι" από το οποίο γνώρισα την Bjork.

Ευτυχώς που δουλεύουν ακόμα τα φίλτρα μου και μπόρεσα να κρατήσω ότι μου άρεσε από την ταινία.

Π.χ. κράτησα ότι σουρεαλιστικό (ακόμα και το σπίτι από πτώματα), την κατάβαση στη κόλαση, 

ενώ αηδίασα με την εκτέλεση μάνας και παιδιών και φρικάρισα όταν ο μικρός έκοψε τα πόδια από το παπάκι. 

ψψψψψιτ να δούμε καμία κωμωδία..?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

GREEN ROOM

green-room-2015.jpg.7cdf24d9700e6dcda24d4a28fb7a5481.jpg

STRONG THRILLER, HORROR, PUNK MUSIC, REVENGE

AND FUCKING NAZIS      

Ένα πανκ συγκρότημα παίζει σε ένα απόμερο κλαμπ στο Όρεγκον, στέκι μιας βίαιης συμμορίας νεοναζί. Μετά το τέλος της συναυλίας, τα μέλη της μπάντας θα γίνουν μάρτυρες ενός φρικαλέου φόνου. Κι ενώ ο σαδιστής ιδιοκτήτης του μαγαζιού και οι μπράβοι του θέλουν να εξοντώσουν κάθε μάρτυρα, και μια ομάδα οπλισμένης πολιτοφυλακής σχεδιάζει αιματηρή έφοδο, οι μουσικοί αμπαρώνονται στα παρασκήνια προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο και να σκεφθούν τρόπους διαφυγής από το επικείμενο μακελειό.

Η ΤΑΙΝΙΑ βλέπεται με αρκετό ενδιαφέρον και σίγουρα πολλές φορές σε καθηλώνει στην θέση του με το σκοτεινό της κλίμα και την ιδιαίτερα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Jeremy Saulnier (Blue Ruin) και μπορεί η κεντρική ιδέα μπορεί να είναι σχετικά κοινότυπη, αλλά στην πράξη δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσιεύτηκε

LAT DEN RATTE KOMMA IN

"Άσε το κακό να μπει" η απόδοση στα Ελληνικά

Παράθεση

Η Έλι κοιμάται τη μέρα σε ένα κουτί, μισεί το φως και κινείται στο σκοτάδι, πρέπει να τραφεί με ανθρώπινο αίμα, πετάει σαν νυχτερίδα και βρυχάται σαν απόκοσμο ζώο όταν πεινάει. Αφιονίζεται στη θέα του αίματος και, όταν η αδρεναλίνη της χτυπάει κόκκινο, ενισχύονται οι αισθήσεις και η δύναμή της. Είναι όμως και άνθρωπος, ανάμεσα στα τρομακτικά της κουσούρια. Και μάλιστα ο μόνος που φέρεται στον Όσκαρ ανθρώπινα και ωραία. Πηγή: www.lifo.gr

Μία εξαιρετική Σουηδική ταινία που είχα βρει τυχαία στο βίντεο κλαμπ. Βλέπω ότι συγκαταλέγεται στις ταινίες τρόμου.

Δεν έχω δει το remake που έγινε δυο χρόνια αργότερα, αλλά δε νομίζω να είναι καλύτερη από την αρχική.

Η ερωτική αθωότητα στην προεφηβική ηλικία με συγκινεί, πόσο μάλλον όταν οι ηρωες είναι ένα αδύναμο προβληματικό αγόρι και μια 12χρονη/ος βαμπίρ που τον  προστατεύει. 

Αν δεν την έχετε δει αξίζει τον κόπο. Έχει και υπέροχη φωτογραφία.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

"Άσε το κακό να μπει" η απόδοση στα Ελληνικά

Εχω δει το Σουηδικο αλλα και το Αμερικανικο. Ενταξει το προτωτυπο ειναι ποιο DARK....υπεροχο!! Αξιζει ομωs και το remake τα λεφτα του.