Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Πλοήγηση λειτουργικο και εξοπλησμος (GPS software hardware)

Δημοσιεύτηκε

...πω πω...μπράβο ρε συ Παναή...!!!

...μας άνοιξες τα ματια και ξεκινάμε όμορφα την ημερα και την εβδομάδα...

για τον γουγλη δεν θα διαφωνήσω πως μπορει να σε πάει παντου αλλα το ερώτημα είναι πως.

Ενα πολυ καλο και free gps είναι το Here Wego το οποίο έχει δικούς του χάρτες όμως μπορει να παιξει και μεσω ιντερνετ αντλώντας στοιχεία και απο τον γουγλη.

Εχει επιλογη να διαλέγει διαδρομες που δεν εχουν χωματόδρομους.

Το κακο με αυτο το Gps είναι πως δεν μπορεις να σχεδιάσεις διαδρομη με πολλα σημεια ή τουλάχιστο εγω δεν βρήκα πως γίνετε, τουλάχιστο στην free έκδοση.

Δεν μπορει να σου γραψει την διαδρομη σε αρχείο gpx ή kml...

Λειτουργεί και off line, χωρις ιντερνετ και ειναι αρκετα αξιόπιστο.

Αλλο free Gps είναι το MapFactor.

Επίσης μπορει να δουλέψει χωρις δεδομένα, ιντερνετ και πολυ καλο.

Λίγο πιο δύσχρηστο απο το here αλλα μπορεις να κάνεις και σχεδιασμο διαδρομης με σημεια.

Το είχα χρησιμοποιήσει όταν κατέβαινα στην πανελλήνια για Καρπενήσι όπου είχαμε ραντεβου με τους Αθηναίζους σε ενα στενο του στενου με διασταυρωση μεσα στην Λαμια.

Με πήγε καρφι και χωρις κανένα πρόβλημα ακόμα και όταν άλλαξα διαδρομη λόγο έργων στην εθνικη.

Αααααααααα βασικό κάνει και εγραφη διαδρομης όπου μπρορεις να δεις μετα την διαδρομη σε gpx αρχείο αν δεν κάνω λάθος.

Επίσης η εφαρμογη Movie! Bike Compiuter σου δίνει πληροφορίες real time για ταχυτητα ηψόμετρο και αλλα.

Το βασικότερο όμως είναι πως μπορεις να γράψεις την διαδρομη και να την βγάλεις σε αρχείο klm ή gpx.

Ετσι χωρις να έχεις ανοιχτό gps αλλα μονο την κεραία του μπορεις να κανεις καταγραφή της διαδρομης και όλα γκουτ...

Καλο ειναι κατα την γνώμη μου πριν να βάλουμε στο gps τον προορισμό μας να έχουμε κανει μια γύρα στον χάρτη για να ψηλιαστουμε την περιοχη και να ξέρουμε που παμε. Ετσι δεν θα βρεθουμε ποτε προ εκπληξεως...

κατι ακόμα.

Τα κινητα όταν μπαίνουν σε τετοια λειτουργία θερμένοντε πολυ, παρα πολυ...

Οπότε αν τα βάλουμε σε tank bag και τα βαράει και ο ηλιος στην καλύτερη θα κλείσουν απο υπερθέρμανση. Το έπαθα.

Καλύτερο είναι να τοποθετηθουν σε κάποια ανοιχτή βάση στην οποία το φρέσκο αεράκι θα ψύχει την συσκευή ή κάπου που να πέρνει μπολικο αέρα.

αυτά

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Το Mapfactor δεν το ηξερα, θα το δοκιμάσω και θα σου πω, επίσης ούτε το movie bike compiuter,

To here το χρησιμοποιω και εχω κατεβάσει και τους χαρτες της Ελλάδας.

Το ίδιο έχω κάνει και με το google maps, απλά για ν έχεις χάρτες χωρίς σύνδεση πρεπει να κατεβασεις κομάτι κοματι την περιοχή/περιοχές που σε ενδιαφέρουν.

Για την καταγραφή χρησιμποποιώ το my tracks  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zihua.android.mytracks

το οποίο είναι πολύ καλό αρκεί να θυμηθείς να το ξεκινήσεις ?

Το κινητό ήταν στην τσέπη του μπουφάν και άκουγα μόνο τις φωνητικές οδηγίες.

Για να βγάλω κάποια διαδρομή χρησιμοποιώ το  via michelin https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viamichelin.android.viamichelinmobile

Αντε να δούμε που θα πάμε  τώρα τον Απρίλιο...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

πλακα πλακα να κανουμε μία ενότητα που θα γράφουμε για λειτουργικο και συσκευες/βάσεις για gps και τέτοια μπλιμπλίκια. τί λετε?

Δημοσιεύτηκε
3 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

πλακα πλακα να κανουμε μία ενότητα που θα γράφουμε για λειτουργικο και συσκευες/βάσεις για gps και τέτοια μπλιμπλίκια. τί λετε?

Δεν τα μπορώ αυτά τα μπιμπλίκια, είμαι γλήγολος και δεν με προλαβαίνουν τα τζιπιεσια...:boss:

(πλάκα κάνω, φτιάξτε θέμα).

Δημοσιεύτηκε

καταπληκτικο  road trip  review! mprabo! κατι τετοια  μας κανουν να καβαλισουμε  τις  ρε   και να  φυγουμε  ενα καλο  gps  που  χρεισιμοποιω  ειναι το  SYGIC !    ΑΞΙΟΠΟΙΣΤΟ ΚΑΙ  3Δ!!!!!!!!!

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε
Την 18/3/2019 at 9:25 ΠΜ, Ο/Η bbk έγραψε:

Τελικά, δεν έγινε αυτή η ενότητα; ή εγώ δεν τη βρίσκω;

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Τελικά, δεν έγινε αυτή η ενότητα; ή εγώ δεν τη βρίσκω;

Δεν χρειάζεται ενότητα ξεχωριστή  , το θέμα είναι ήδη καρφιτσωμένο να βρίσκεται κατευθείαν  και  να γράφεται τις εμπειρίες σας

Δημοσιεύτηκε
Την 18/3/2019 at 8:34 ΠΜ, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε:

Το Mapfactor δεν το ηξερα, θα το δοκιμάσω και θα σου πω, επίσης ούτε το movie bike compiuter,

To here το χρησιμοποιω και εχω κατεβάσει και τους χαρτες της Ελλάδας.

Το ίδιο έχω κάνει και με το google maps, απλά για ν έχεις χάρτες χωρίς σύνδεση πρεπει να κατεβασεις κομάτι κοματι την περιοχή/περιοχές που σε ενδιαφέρουν.

Για την καταγραφή χρησιμποποιώ το my tracks  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zihua.android.mytracks

το οποίο είναι πολύ καλό αρκεί να θυμηθείς να το ξεκινήσεις ?

Το κινητό ήταν στην τσέπη του μπουφάν και άκουγα μόνο τις φωνητικές οδηγίες.

Για να βγάλω κάποια διαδρομή χρησιμοποιώ το  via michelin https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viamichelin.android.viamichelinmobile

Αντε να δούμε που θα πάμε  τώρα τον Απρίλιο...

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ καταγραφέα διαδρομής και θέλω να ρωτήσω: μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα με το GPS;
Θέλω να πω: έχεις το GPS και κινείσαι, ακολουθείς τη διαδρομή που έχεις βάλει, τις οδηγίες κλπ. Είναι δυνατόν στην ίδια συσκευή,
να λειτουργεί ταυτόχρονα, στο παρασκήνιο, και ο καταγραφέας ώστε στο τέλος να αποθηκεύσεις τη διαδρομή που πραγματικά έκανες;

Δημοσιεύτηκε

Επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από τα GPS.
GPS με σύνδεση: 

Το ViaMichelin έχει ωραίους σε εμφάνιση, ευδιάκριτους (σημαντικό για όσους φορούν γυαλιά) και ακριβείς χάρτες,
πολλές και εύχρηστες πληροφορίες όσον αφορά βενζινάδικα, φαγητό, ξενοδοχεία, αξιοθέατα κλπ. Υπολογίζει κόστος καυσίμων και διόδια με μεγάλη ακρίβεια και κυρίως δίνει μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση για το χρόνο κάλυψης της διαδρομής.
Μειονεκτεί στο ότι δεν μπορείς να επιλέξεις σημείο εκκίνησης ή προορισμού στο χάρτη με άγγιγμα της οθόνης.
Το  Google maps είναι λιγότερο εμφανίσιμο και ευδιάκριτο, ίσως, αλλά είναι πιο ευέλικτο και εύκολο στη χρήση όσον αφορά επιλογή προορισμών και την πλοήγηση.

Μου φαίνεται πιο μπερδεψιάρικο σε ότι αφορά την αναζήτηση βενζινάδικων κλπ.

Το Waze αξίζει να το προσέξουμε γιατί είναι ένα GPS που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο χάρη στη συμμετοχή των χρηστών. Σε όλες τις εφαρμογές πρέπει να κάνεις εγγραφή αν θέλεις να αποθηκεύσεις τις διαδρομές που έκανες, ώστε να τις έχεις διαθέσιμες για το μέλλον, αλλά αυτό σου δίνει την επιπλέον δυνατότητα να έχεις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για μπλόκα της τροχαίας, traffic jams, ατυχήματα, έργα που έκλεισαν το δρόμο κλπ. Οι πληροφορίες αυτές στέλνονται από τους ίδιους τους οδηγούς και είναι διαθέσιμες σε όλους τους υπόλοιπους. Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια σειρά από παροχές (που συνήθως δίνουν τα προγράμματα επί πληρωμή) εάν δεχτείς να έχεις μονίμως ανοιχτό το σήμα σου (ακόμα και όταν δεν ταξιδεύεις). Για μένα είναι ενοχλητικό να ξέρει κάποιος ξένος που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή και γι' αυτό, μετά τη δοκιμή έπαψα να το χρησιμοποιώ.

GPS χωρίς σύνδεση:
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Sygic, που μετά από πολλών μηνών χρήση, αγόρασα το δικαίωμα χρήσης απεριόριστης διάρκειας, όταν το βρήκα σε προσφορά 12 ή 15€ (δε θυμάμαι ακριβώς). Είναι από τα πρώτα GPS χωρίς σύνδεση που κυκλοφόρησαν στην αγορά και πιστεύω πως παραμένει αξεπέραστο από πολλά νεότερα. Έχει περιορισμένες επιλογές σ' ό,τι αφορά τους δρόμους (εθνική ή όχι) αλλά είναι ακριβές και μέσα στις πόλεις, μεγάλες και μικρές.
Κάποια άλλα που δοκίμασα πριν την αγορά του Sygic, όπως το MAPS.ME και το HERE WeGo είναι υποδεέστερα με το δεύτερο να είναι χρήσιμο για τις πόλεις αν και σ' αυτό έχει τις δυσκολίες του π.χ. πρέπει να γράψεις απολύτως σωστά και ορθογραφημένα τη διεύθυνση: <οδό>, <αριθμό>, <περιοχή>.

Σ' αυτήν την κατηγορία αξίζει να σταθούμε σε μια σχετικά καινούρια εφαρμογή, την Windy Maps. Πρόκειται για την on the road αδελφούλα της Windy που είναι η κορυφαία εφαρμογή για τον καιρό (την έχουν εγκαταστημένη όλοι οι φίλοι μου ερασιτέχνες ψαράδες γιατί προβλέπει με ακρίβεια σε διάστημα μιας ώρας και έτσι προστατεύονται από τις ξαφνικές καταιγίδες). Από αυτούς την ανακάλυψα και την εγκατέστησα, χωρίς ακόμα να έχω την ευκαιρία για μια σοβαρή δοκιμή. Φαίνεται καλή. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι διαθέτει μαζί με το πρόγραμμα περιήγησης και την ταυτόχρονη καταγραφή της διαδρομής, που είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα. Υπόσχομαι να επανέλθω μετά από μια ουσιαστική δοκιμή.
Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι οι παραπάνω κρίσεις μου βασίζονται στην εμπειρία του μέσου χρήστη, που μπορεί να είναι συχνά ικανοποιητικής χρονικής διάρκειας, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση η κρίση του ειδικού στα συστήματα που εκφράζεται με βάση συγκεκριμένα τεχνικά κριτήρια.
Εύχομαι το 2021 να μας βρει θωρακισμένους απέναντι στον κορωνοϊό και με τιθασευμένη την πανδημία, να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε τους δρόμους καβάλα στις αγαπημένες μας μοτοσικλέτες με ή χωρίς GPS!
Καλή χρονιά σε όλους,
Πάνος

Υ.Γ. Για το σχεδιασμό του ταξιδιού επί χάρτου, (δηλαδή επιλογή τόπων και διαδρομών και πληροφοριών στον υπολογιστή για την οργάνωση του ταξιδιού) συμφωνώ απόλυτα με τον @Panagiotis-REH, το ViaMichelin είναι το καλύτερο ασυζητητί !!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Χρησημοποίησα και το OSMDAND που ειναι και αυτο free και ειναι καλο αλλα αργεί λίγο να φορτώσει ειδικα αν κανεις μεγάλη διαδρομη αλλα μπορεις να το σχεδιάσεις σε pc.

Επίσης μπορεις να ορίσεις πολλα σημεια.

Επίσης μπορεις να κανεις και εγραφη διαδρομης.

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Χρησημοποίησα και το OSMDAND που ειναι και αυτο free και ειναι καλο αλλα αργεί λίγο να φορτώσει ειδικα αν κανεις μεγάλη διαδρομη αλλα μπορεις να το σχεδιάσεις σε pc.

Επίσης μπορεις να ορίσεις πολλα σημεια.

Επίσης μπορεις να κανεις και εγραφη διαδρομης.

Δεν το ξέρω, θα το ψάξω.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

τελευταια μου κανει κατι κουφα το κινητο

δεν κλειδωνει το gps αν δεν ανοιξω τα δεδωμενα, αλλα αν το ανοίξω δουλευει...οχι οτι το χρειάζομαι αλλα κουβεντα να γινετε...αχαααααα

Δημοσιεύτηκε

Χρησιμοποιώ στο κινητό την εφαρμογή Navigator με αγορά χαρτών Tom Tom. Με πήγε Βουλγαρία (Σόφια, Φιλιππούπολη) αλλά θεωρώ πως παρουσιάζει μειονεκτήματα, όπως στη Σόφια λόγω έργων έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και ενώ ήμουν παράλληλα με την οδό του προορισμού μου, αυτό με έβαζε να κάνω συνέχεια την ίδια διαδρομή και να καταλήγω πάντα στα έργα. Ευτυχώς βρέθηκε οδηγός που είχε τον ίδιο προορισμό και σώθηκα.

Δεύτερο για εμένα μειονέκτημα είναι ότι εμφανίζει πολλαπλές επιλογές διαδρομών και άντε να επιλέξεις ποιά θέλεις, κυρίως εάν είσαι σε άγνωστο μέρος. Επίσης οι επιλογές που εμφανίζει για την οδό που θέλεις δεν είναι πάντα ξεκάθερες. Με συντεταγμένες λειτουργεί καλύτερα, αλλα αυτό προυποθέτει να ξερεις τις συντεταγμένες του προορισμού σου.