Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield γενικές εντυπώσεις από οδήγημα

Δημοσιεύτηκε

Ανοίγω αυτό το θέμα με την ευκαιρία που μου δόθηκε να οδηγήσω την efi του Μάκη για καμία 20ρια χιλιόμετρα.

Αυτο που μπορώ να πω είναι ότι με την Electra δεν έχει καμία σχέση, η efi είναι ποιο ήρεμη αρπάζει από χαμηλά δεν νιώθεις κραδασμούς.

Γενικά με σύγκριση την δικιά μου είχε ποιο άνετη θέση οδηγήσεις (και δεν αναφέρομαι στο στιλ οδήγησης) όμως στην άνεση που μου πρόσφερε λόγο μη κραδασμών (ένα θέμα που παλεύω να βελτιώσω στην δικιά μου).

Τα συμπεράσματα τα έβγαλα οδηγώντας μέχρι και με 100 χιλ. 

Ποιες άλλες Royal Enfield έχετε οδήγηση εσείς πλην από την δικιά σας?

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Εγώ στο efi είχα αυτό το περίεργο μούδιασμα στα χέρια μετά από ταξίδι. Με το electra δεν το είχα όταν πήγαμε Πάτρα. Νομίζω πως κάθε enfield είναι μοναδική με τα δικά της χαρακτηριστικά και προσωπικότητα... :lol7:

Δημοσιεύτηκε

Οπως το ειπε ο elifain.Ολες ειναι διαφορετικες και συγχρονος...καμια σχεση με της αλλες!Ομως και παντου υπαρχει ενας μυθος...οποτε και εις αλφα με υγεια!:lol2:

Δημοσιεύτηκε

Πλακα πλακα για εμενα οοοσο περιεργο και να σας φαινεται η πιο ανετη enfield που ειχα οδηγησει ποτε ηταν του Αλπικου.Παιδια ηταν βελουδο το μηχανακι...

Δημοσιεύτηκε

Έχω οδηγήσει 350άρα και μου φάνηκε ποιο πολιτισμένη, ήρεμη και γραμμική, και EFΙ η οποία σε σχέση με τη δική μου πάντα ήταν από άλλο πλανήτη, σύγχρονη μοτοσυκλέτα.

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
On 6/10/2016 at 8:42 PM, elifain είπε:

Εγώ στο efi είχα αυτό το περίεργο μούδιασμα στα χέρια μετά από ταξίδι. Με το electra δεν το είχα όταν πήγαμε Πάτρα. Νομίζω πως κάθε enfield είναι μοναδική με τα δικά της χαρακτηριστικά και προσωπικότητα... :lol7:

μερικές φορές παίζει μούδιασμα στα χέρια μετά από αρκετή οδήγηση αν το τιμόνι είναι ανεπαίσθητα χτυπημένο/στραβο

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, barbaGiannis είπε:

αν το τιμόνι είναι ανεπαίσθητα χτυπημένο/στραβο

Δεν το είχα ξανακούσει αυτό.

Εγώ το μούδιασμα το είχα νιώσει όταν άλλαξα γκριπς βάζοντας λαστιχένια με ραβδώσεις.

Και μην πάει ο νους σας στο πονηρό :agrosmiley:δεν μιλάω για RE αλλά για TDM YAMAHA..:lol5:

Δημοσιεύτηκε

Παιδια, εκ επίπονης πείρας μιλώντας, το μουδιασμα έρχεται όταν το τιμόνι είναι απλά λάθος για τη θέση οδήγησης. Στη Μαυρούκα μου έχω βάλει ένα πολύ χαμηλό και φαρδύ από εντούρο πριν την αγοράσω καινούρια. Δεν είχα ποτέ πάνω το μαμά για να το κρίνω (δεν μου άρεσε εμφανισιακά και το έβγαλα πριν την αγοράσω) και πάντα με πιάνει μούδιασμα αν οδηγήσω πάνω από 10 λεπτά χωρίς να κατεβάσω το χέρι. Όταν έβαζα τη χαμηλή διπλή σέλα (μαμά) για να καθήσει η wife τα πράγματα ήταν καλύτερα, όταν είχα το μονόσελο με τις σούστες που ήταν πιο ψηλό είχα μούδιασμα, εδώ και 15 μέρες που έβαλα ένα άλλο μονόσελο στυλ χαρχάρλεϊ (πιο χαμηλό και χωρίς τις σούστες) το μούδιασμα είναι λιγότερο. Ελπίζω όταν αλλάξω τιμόνι (αν βρω κάποιον που να φτιάχνει κάποιο στο μέγεθος που θέλω δηλαδή) να το κάνω λίγο πιο γυριστό προς τα εμένα γιατί εντοπίζω το "λάθος" στο ότι το εντουράδικο που έχω στο ότι είναι σχετικά ίσιο όταν το βλέπεις από πάνω με επίπτωση να γυρίζουν οι καρποί πολύ προς τα μέσα στην οδήγηση. Βάλε και το βάρος που πέφτει πάνω τους αν σκύβω όσο πιο ψηλή είναι η σέλα...

Δημοσιεύτηκε

Κοψε μια σαμπρελα...και βαλε την στο τιμονι,εκει στο λαμακι που πιανει στην τιμονοπλακα.Ξανασφιξε το και θα γλυτωσεις πολλα!

Δημοσιεύτηκε

Θα το δοκιμασω, αλλα δεν νομιζω να ειναι λόγω κραδασμών το μούδιασμα (αλλιώς θα "χαιρόταν" η γυναίκα μου όταν κάθεται).

Έχω και αντίβαρα.

Μάλλον φταίει που οι καρποί κάνουν μεγάλη γωνία προς τα μέσα και το βάρος που πέφτει μπροστά λόγω χαμηλού τιμονιού.

Εν γνώσει μου κατάστρεψα την άνεση για την εμφάνιση βάζοντας μεγαλύτερο και χαμηλότερο τιμόνι. Αλλά μπρος στα κάλλη τί είναι ο πόνος (αλλιώς δεν θα αγόραζα τέτοια μηχανή όπως και όλοι μας);

Να υποθέσω πως θα χρειαστώ και μεγαλύτερες βίδες στο τιμόνι, σωστά;

Δημοσιεύτηκε

Οχι δεν θα χρειαστεις μακρυτερες βιδες.Η σαμπρελα ειναι λεπτη τοσο ωστε να φτανουν οι βιδες για τις πρωτες σπειρες...μετα με το κλειδι που σφυγγεις τσακιζει το λαστιχο και ολα οκ.Γλυτωνεις πολλους κραδασμους...!Οπως καλο θα ηταν και παντου να βαζαμε λαστιχενιες ροδελες στα παξιμαδια.

Δημοσιεύτηκε

Θανκς φίλε. Για κάτι τέτοια γιατροσόφια γουστάρω το φόρουμ. όπως και το ότι είδε ο ποπός μου χαρά όταν αντικατέστησα τα ελατήρια στο μονόσελο με tie-wraps.

Δημοσιεύτηκε

Να ανοιξουμε θεμα 《πατεντες για ενα καλητερο enfield》 Θα γινει χαμος στο Ελληνικο forum.Χα χα...α re Ελληναρα με τις πατεντες σου!!

Δημοσιεύτηκε

όντως φίλε, πρέπει να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα να μαζεύουμε όλες τις πατέντες εκεί να μην ψάχνουμε κάθε τρεις και λίγο.

Δημοσιεύτηκε

Αφου θα γεμισει κι αυτο το θεμα...σιγουρα!Κι αντε να θες μετα να βρεις κατι,ποοοσα πιο πριν θα πρεπει να διαβασεις.Χα χα...