Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ΑΓΟΡΑ ENFIELD. Κυβικά;...

Δημοσιεύτηκε
Μπράαααβοοοο!

Έτσι μόνον μπορώ κι εγώ ο πτωχός να εξάρω την κίνηση του Νίκου να στήσει αυτό τον ιστότοπο!
Είναι γεγονός πως, όσο πέρναγε ο καιρός και καθώς οι Enfield κερδίζουν ολοένα την αποδοχή του ώριμου μοτοσυκλετιστικού κοινού, η ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου ιστότοπου είχε αρχίσει να γίνεται επιτακτική: Για δοκίμασε να γράψεις αλλού πως ψάχνεις ή είσαι κάτοχος μιας Enfield και στην καλύτερη περίπτωση θα πάρεις απαντήσεις συμπάθειας, κάτι σαν ελεημοσύνη, οίκτο ένα πράμα...
  Πέρασαν τα χρόνια λοιπόν, έβγαλα το άχτι μου αλλάζοντας μικρές μοτοσυκλέτες σχεδόν κάθε χρόνο, κυρίως για οικονομικούς λόγους και κατέληξα στο συμπέρασμα πως με τα χρήματα που έχασα με αυτές τις δοσοληψίες, θα μπορούσα να έχω αγοράσει άνετα τη μοτοσυκλέτα που πραγματικά ήθελα απ' την αρχή:

[b]M ι α  L i n h a i ![b]

[b] Καλά, μη βαράτε, λέμε και καμμιά καλακία να περνά η ώρα, βεβαίως και μιλάω για Enfield. Κι εδώ είναι το θέμα μας:
Προσανατολίζομαι σε 350cc, για να αποφύγω εμφανίσεις της μηχανής στη φορολογική λαιμαργία που καραδοκεί παντού και για να μη μπλέκω με ακριβά τέλη και παρασιτικά έξοδα τύπου ασφάλιστρα. Τι γίνεται όμως με την απόδοση; Δηλαδή, θα είναι εφάμιλη του eliminator 250 που οδηγώ, ή να περιμένω κάτι σε παπάκι που ούτε στη ποταμιά δεν πάει;
Να σημειώσω πως είμαι συντηρητικός (χέστης δηλαδή...) και η ταχύτητά μου είναι τα 90 με 100. Βεβαίως, άμα χρειαστούν προσπεράσεις, τα 'χουμε και τα 120, αλλά μέχρι εκεί!
Τι λέτε, αδέλφια; Καλύπτομαι με 350 κυβικά;
[/b]

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
[quote author=TKM link=topic=36.msg356#msg356 date=1288158299]
Εσύ noe την παλιά έχεις ή την καινούρια; Θύμισέ μου!
[/quote]

Την παλιά, μοντέλο 2007 Bullet ES. Πρώτη άδεια κυκλοφορίας 9ος 2009. Μια από τις τελευταίες επίσημα εισηγμένες σε Ευρωπαϊκό έδαφος, αφού πια καινούργια δεν την βρίσκεις, δεν πληρεί τις προδιαγραφές ρύπων.
Δημοσιεύτηκε
Για σας κυριοι.

Ειμαι κατοχος της EFI απο τον Μαϊο. Εχουμε κανει 8.500 χλμ. Η εμπειρια μου με τις μηχανες πριν την Ενφιλδ ανυπαρκτη σε οτι αφορα την οδηγηση τους. Αυτα λοιπον που εχω να πω εγω ειναι τα εξης:

1) Η μπαταρια ξερασε υγρα μεσα στα πρωτα 200 χλμ, το καταλαβα οταν μαζεψα την μπουγαδα και ειδα ξεβαμενο το καλο το παντελονι ;D

2) Δεν μπορεσα ακομα να βρω την καταλληλη ποσοτητα λαδιου που πρεπει να βαζω, το μανουαλ λεει μ$#^%*ες.

3) Η αλυσιδα μου ηταν οικτρα χαλαρη απο την ημερα της παραλαβης, αλλα εγω δεν το ηξερα, ελπιζω να μην εφαγε τα 'ψωμια' της.

4) Μου εσπασε και εμενα η κλειδαρια της μπαταριας αλλα την αλλαξα με μια καροβιδα, δεν μασαει τιποτα τωρα.

5) Εχω βρει σκουριες σε διαφορα σημεια, τα πιο πολλα και σημαντικα εκει που τρεξαν τα υγρα της.

6) Μου εσπασε ο λαιμος της εξατμησης στο σημειο που δενει στον κορμο της μηχανης, σχεδον αμμεση αντικατασταση με καινουργια απο την αντιπροσωπια χωρις κοστος, μονο τα μεταφορικα.

7) Μια ψιλοδιαρροη στον κυλινδρο, ενα δακρυ, δεν με ανησυχει ακομα, [b]πολυ[/b] :o

8) Με τις βροχες και τις λασπες , εχει φαει αρκετες, δεν συναντησα ή δεν καταλαβα οτι εχει καποιο προβλημα, τωρα μονο τα πρωϊνα δυσκολευεται να ξυπνησει αλλα εχει και λιγο κρυο παραπανω γυρω στους 7 με 10 στις 7 το πρωι.

9) Το χειροτερο που μου εκανε ηταν οτι μια μερα αρνηθηκε να παρει μπρος οτι και αν εκανα , μεχρι που εβγαλα το μπουζι, ελυσα το δεξι μερος του κινητηρα , εβγαλα τα πηνια , τους πολλαπλασιαστες , το ιντζεξιον, την συνδεσα με την μπριζα του ρευματος και μολις κοκκινησαν τα μεταλλα την ελουσα με φωτιστικο πετρελαιο και τοτε πηρε... :D
Απλα καθαρισα το μπουζι και ολα καλα, μαλλον την μπουκωσα ο ασχετος. :P

10)  Το πιο δυσκολο που συναντησα πραγματικα αλλα με την πιο ευκολη λυση ηταν οταν, ενω εκανα διακοπες καπου στα Γρεβενα μακρια απο οποιαδηποτε βοηθεια με αφησε εντελως στην μεση του πουθενα και αφου ξαναπηρε μετα απο πολλες προσευχες, μου εκανε συνεχεια διακοπες μεχρι που γυρισα στην Θεσσαλονικη .Τελικα ηταν η φυσα του κεντρικου διακοπτη που ειχε βγει απο την θεση της και την ανακαλυψα με την τηλεφωνικη- ψυχολογικη υποστηριξη του ΒΒΚ.

Αυτα κυριοι,και να μου επιτρεψετε να εκφρασω μια [b]προσωπικη αποψη[/b]
Αν η Ενφιλδ ηταν σαν ολες τις αλλες μοτοσυκλετες θα τις βλεπαμε πιο συχνα στους δρομους, ειναι μια μοτοσυκλετα που την αποκτας ειτε γιατι την θελεις πολυ, ειτε γιατι δεν ξερεις τι πραγματικα θελεις και ψαχνεσαι.
Για το αν ειναι σωστη η αποφαση του καθενος μας θα το δειξει ο χρονος και τα χιλιομετρα............................

Σας χαιρετω.

Παναγιωτης
Δημοσιεύτηκε
[quote author=ENFILDES link=topic=36.msg473#msg473 date=1288809800]
7) Μια ψιλοδιαρροη στον κυλινδρο, ενα δακρυ, δεν με ανησυχει ακομα, [b]πολυ[/b] :o
[/quote]

99% θέλει σφίξιμο η κεφαλή, κάτι συχνό στην αρχή. Μόλις γίνει το σφίξιμο, λογικά θα λυθεί το πρόβλημα.
Δημοσιεύτηκε
Ενα link απο δυναμομέτρηση της EFI
Είναι απο Ινδικο forum.

[url=http://www.bcmtouring.com/forum/motorcycles-f13/my-new-royal-enfield-classic-500-efi-t17139-79/]http://www.bcmtouring.com/forum/motorcycles-f13/my-new-royal-enfield-classic-500-efi-t17139-79/[/url]
  • 5 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
[quote author=noe link=topic=36.msg145#msg145 date=1287061072]
Επι τροχάδην τα προβλήματα που είχα στον πρώτο χρόνο:
1) Έσπασε ο λεβιές του πίσω φρένου (αφού δεν σκοτώθηκα)
2) 'Αλλαξα πολλαπλασιαστή, έβαλα ηλεκτρονική ώστε να διαπιστώσω πως οι Ινδοί δεν είχαν σφίξει τον έναν πόλο του πολλαπλασιαστή.
3) Έσπασε το κόμπλερ της μίζας.
4) Λύθηκε ΟΛΟΣ ο κινητήρας στην υποψία πως ο στρόφαλος είχε "πάρει", αφού το νέο κομπλερ της μίζας σφύριζε.. :P
5) Άλλαξα κοντέρ γιατί έμπαζε νερά με χρυσόψαρα.. :'(
6) Έσφιξα όλες τις βίδες, έβαψα ότι είχα την υποψία πως θα σκουριάσει.
7) Έσπασε πάλι το κόμπλερ της μίζας και αγανακτησμένος (διότι μετά την εγγύηση είναι μία ζημιά που κοστίζει 300άρα) παράγγειλα από τον Απρίλιο φέτος εσωτερικό καπάκι ώστε να μετατρέψω την καλή μου από ES σε KS (μόνο μανιβέλα). Ακόμη περιμένω το ανταλλακτικό  (Είπε κανείς τίποταααααααα..?) Κάθε που βλέπω κοντέινερ να ξεφορτώνουν στο λιμάνι (Πειραιώτης είμαι -ακούς εσύ Πειραιώτη [url=http://royalenfieldclub.gr/index.php?action=profile;u=8]Pol[/url]) ονειρεύομαι πως κάπου εκεί είναι το καπάκι μου.
8.) Δακρύζει (αχνίζει) η δεξιά μπουκάλα του πηρουνιού (υπόσχεση της αντιπροσωπείας πως θα επισκευαστεί όοοοοοταν έρθει και το καπάκι..
9) Μοντέλο 2007 και φορούσε λάστιχα AVON του 2003... :o δεν το είχα προσέξει.
10) Ξεραμένες λαστιχένιες φιλτροχοάνες που αλλάχτηκαν είναι πταίσματα.
[/quote]

Επίσης να προσθέσω κάτι που ξέχασα εκεί ανάμεσα στο 7 και το 8:

7α) Μου σταμάτησε η φόρτωση της μπαταρίας και αμέσως το μυαλό μου πήγε στον ανορθωτή. Όμως στην αντιπροσωπεία διαπιστώθηκε πως είχα πρόβλημα με την γενήτρια. Αντικαταστάθηκε και αυτή εντός εγγύησης.
Άραγε να επρόκειτο για ελαττωματική γενήτρια ή μπορεί να τα είχε παίξει με το ζόρι που τράβηξε να τροφοδοτεί τόσο καιρό έναν πολλαπλασιαστή με ξεβίδωτους πόλους (χαλαρούς)?
  • 7 months later...
  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε
Συγγνώμη, αλλά όταν λέμε το παλιό bullet έβγαζε 17hp , λέμε το προ efi....ακόμα και τα μοντέλα μετά του 2000 ?Το λέω αυτό , γιατί εγώ θα βγαίνω και καμιά εθνική με 80 και ακρη ακρη ....και αν είναι έτσι , για ασφάλεια και μόνο θα ψάξω efi an έχει 21-22 .
Δημοσιεύτηκε
[quote author=Brancaleone link=topic=36.msg5147#msg5147 date=1317446686]
Αν θες εθνική και άνετα 80 τότε EFI.
[/quote]

Μόνο που η Εφούλα κλέβει περίπου 10 χιλιόμετρα στο κοντέρ.. :cheesy:

Προς τα κάτω εεε, διότι φοράει 18 ζάντες ενώ οι παλιές 19άρες.

Το άνετο ταξίδι για την Enfield είναι 80-90 και για να προσπεράσεις με το ζόρι πιάνεις τα 110 κάνοντας προσευχές και να μη σε φάει κανένας πιο γλήγολος αλλά και να αντέξει το μοτέρ την πίεση. Αλλιώς κάθεσαι στα αυγά σου χαζεύοντας την θέα των οπισθίων του SCANIA.. :sad:
Δημοσιεύτηκε
17 ποια 17?
Αν είχε 17 άλογα καλά θα ήταν…..μάλλον για 14 πρέπει να συζητάμε…..
Υπάρχει σχετικά διαφωνία περί της τελική ιπποδύναμης που έχει η Enfield bullet…..η παλιά….
Όσος για την καινούρια και για εκείνη υπάρχει διαφωνία.
Και μία δυναμομέτρηση.
http://www.royalenfieldclub.gr/index.php?topic=246.0

και μία ακόμα

http://www.bcmtouring.com/forum/motorcycles-f13/my-new-royal-enfield-classic-500-efi-t17139-79/
Δημοσιεύτηκε
Εφούλα μάλλον.......τέσπα από τον ερχομενο μήνα, να πληρωθώ και θα αποφασίσω αν θα παίξει μεγαλύτερο budget  :smile: ....... διαφορετικά θα με φάνε λάχανο στην εθνική ......το έχω δει το όνειρο  :sad: