Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα 

έχω πρόβλημα φόρτισης μπαταρίας και η μπαταρία είναι σχετικά καινούργια την αγόρασα το καλοκαίρι (ιούλιος 2016)

έχω τα εξής συμπτώματα στην μηχανή μου enfield bullet deluxe 2006-2007

*πέφτει το ρελαντί όταν είμαι στην νεκρά 

*αναγκάζομαι να έχω πατημένο συνέχεια τον συμπλέκτη 

*όταν την πρωτοξεκινάω με μανιβέλα μετά απο λίγο κάνει ένα μικρο βήξιμο σαν να πάει να σβήσει και σιγοπαίζω γκάζι για να την κρατήσω 

*δεν έχει νεύρο η μηχανή σαν να σέρνεται 

*αναγκάζομαι να ανεβάζω το ρελαντί και όταν είμαι στη νεκρά ανεβαίνει περισσότερο για αυτό πατάω συμπλέκτη να το ηρεμήσω 

*το αμπερόμετρο παρόλο που φόρτισα τη μπαταρία σε συνεργείο ο δείκτης πάει ελάχιστα απο την μέση προσ τα δεξία

*'όταν πατάω φρένο πίσω ανάβουν οι ψείρες ή είναι συνέχεια αναμμένες 

*δεν χρησιμοποιώ μίζα μανιβέλα που κάποιες φορές μετά απο 8-10 μανιβελιές παίρνει εμπρός 

ο μάστορας στο συνεργείο που κάναμε μέτρησει μου είπε πως δεν φορτίζει κανονικά δεν δίνει πάνω απο 13+ 

ένας άλλος μάστορας μου είπε πωσ αρκεί μέχρι 13 που δίνει δεν είναι κάτι ανησυχητικό και όταν ανάβω το μεγάλο φως και παίζω γκάζι σαν να κάνει ένα ελάχιστο κενό στη διάχυση του 

άλλαξα μπουζί είχα 2 μήνες να την κινήσω λόγω κρύου έχω αλλάξει πηνίο έβαλα ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο έχω αλλάξει ένα χρόνο πριν

και τον ορθοσττάτη αν το λεώ  σωστά τα κουτάκια κάτω από την σέλα 

υπάρχει κάποιος ηλεκτρολόγος (αθήνα) που να γνωρίζει καλά τα ηλεκτρολογικά της enfield?

παρακαλώ πείτε μου απόψεις 

ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Ανδρεάς αμπελόκποι 

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Πρωτον...

Εκτος απο το ρελαντι μηπως πειραξες και την μικρη βιδα του καρμπυρατερ.Αν εχεις εργοστασιακη εξατμιση και το δικο του φιλτρο αερα λογικα η σωστη ρυθμιση ειναι 1και μιση στροφη ανοιχτο.Γυρνα το δεξια να κλεισει τερμα και ανοιξε το 1μιση στροφη.Μετα ρυθμιζεις το ρελαντι σου και βουρ...

Δευτερον...

Ισως να θελει ρυθμιση και το αβανς σου.Καποιος που ξερει πρεπει να σου το τσεκαρει...

Αυτα σου τα γραφω γιατι ειναι στοιχεια και φτερνισματος αλλα και αυξομειωση ρελαντι στο κρυο και ζεστο κινητηρα!

Τριτον...

Το λαμπακι του φρενου οπωσδηποτε φτιαξε το γιατι οσο και να σου φαινεται περιεργο αν ειναι παντα αναμενο σου καιει την μπαταρια και ισως να μην προλαβαινει να φορτιζει σε σχεση με την καταναλωση...

Φαντασου πολλες φορες μπορει να εχεις ξεχασει τον διακοπτη των φωτων ανοιχτο και δεν παιρνει με την πρωτη φορα μπροστα λογο του οτι τα φωτα τραβανε ρευμα και δεν αφηνει αρκετο για την σπιθα του μπουζι.Το ιδιο κανει και το κολοφαναρο περιπου αν αναβει παντα...

Τεταρτον...

Πριν απο ολα που σου ειπα τσεκαρε και το σωληνα-λαστιχο του καρμπυρατερ μηπως κι εχει φθαρει και ισως σου τραβαει αερα απο εκει με αποτελεσμα να εχεις φτωχο μειγμα και να εχεις λοξιγκα...

Και η τελικη ερωτηση...

Ειπες πως εχεις προβλημα με την καινουρια μπαταρια.Δηλαδη σου αδειαζει και την φορτιζεις εκτος καθε φορα ή λογο αδυναμιας τραβηγματος νομιζεις οτι φταιει η μπαταρια...

Καποια στιγμη αλλαξε και τον πολλαπλασιαστη σου με εναν καλυτερο...

Αυτα..ουφ!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Συμβουλη...

Μην κρατας πολυ ωρα τον συμπλεκτη,ετσι φαγωνονται οι δισκοι...αυτο ισχυει σε ολους τους κινητηρες!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

ελα αντωνη 

ευχαριστω που για αλλη μια φορα ασχολισε με τον πονο μου 

το μικρο βιδακι του καρμπυρατερ ναι το ειχα λιγο πειραξει προς τα δεξια και καπως ζωντανεψε το μηχανημα 

πρεπει να το παω τερμα δεξια οσο παει για να κλεισει και μετα παλι αριστερα? γιατι οσο το πηγαινα δεξια αγριευε περισσοτερο 

η να το παω τερμα αριστερα και σιγα-σιγα ακουγωντας μηχανη προσ τα δεξια?

απο αβανς δεν γνωριζω τιποτα εκτος αν μπορεις να με κατευθυνεις  καπως αν μπορω να κανω καμμια παρεμβαση εξωτερικα 

Δημοσιεύτηκε

Το βιδακι γυρνα το τερμα δεξια σαν να το βιδωνεις.Σβηστο το μηχανακι.Μολις βιδωσει τερμα γυρνα το αριστερα 1μιση στροφη.Παιξε μια μανιβελια και θα παρει μπροστα χωρις προβληματα...

Αν δεν παρει με δυο τρεις μανιβελιες απλα βιδωνε μιση στροφη την μεγαλη βιδα του ρελαντι.Αν δεν ξαναπαρει παλι μιση στροφη την μεγαλη βιδα...Εεε οταν παρει μολις ζεσταθει ο κινητηρας απλα φτιαξε το ρελαντι σου στο σημειο που νομιζεις οτι ειναι οκ.

(Πριν κανεις οτιδηποτε βιδωνε την μικρη βιδα μιση μιση στροφη ωστε να θυμασαι στις ποσες στροφες βιδωσε τερμα ωστε να μην χασεις την ρυθμιση που εχεις τωρα σε περιπτωση που γινει χειροτερο)ΑΛΛΑ δεν νομιζω...

Δημοσιεύτηκε

Αν μετα απο ολα αυτα δεν φτιαξει...ή παιρνει απο καπου αερα το καρμπυρατερ σου(ισως απο το κολαρο) ή θελει ρυθμιση το αβανς.

Εσυ με αβανς και πλατινες μην ασχοληθεις.

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, royal enfield bullet 1976 είπε:

έχω αλλάξει πηνίο έβαλα ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο έχω αλλάξει ένα χρόνο πριν

και τον ορθοσττάτη αν το λεώ  σωστά τα κουτάκια κάτω από την σέλα

Ποιος σου τα έβαλε και γιατί μεταχειρισμένα πηνία?

Ενώ γκαζώνεις (περίπου πάνω από τις 3000 στροφές) θα πρέπει να φορτίζει ο ανορθωτής 14 - 14,5V

Με 13V δεν κάνεις δουλειά, ανορθωτής ή πηνία έχουν θέμα ή κάπου έχεις διαρροή.

Δημοσιεύτηκε

Οοοοπ...ειδες τωρα?

Εγω θυμομουν 13-13,5v.

Οποτε μια και καλη φτιαξε και την βιδα του καρμπυρατερ που ειχες ξερυθμισει και δες τι παιζει με τα πηνια σου που σου λεει ο Νοε..

Δημοσιεύτηκε

Νοε το βιντεο που εβαλες λεει πως αν εισαι στα 13v+ ειναι οκ.Δεν θελω να παρω και πολυ θεση γιατι δεν γνωριζω πολλα ΑΚΟΜΑ για τα πηνια ωστε να μην σας μπερδεψω αλλα το βιντεο αυτο λεει...ή εγω καταλαβα λαθος?

Δημοσιεύτηκε

Αλλα παλι τωρα που ξαναδιαβαζω του Ανδρεα το πρωτο κειμενο ειπε πως δεν του δινει 13+ οποτε ναι Ανδρεα κατι παιζει σε αυτα που σου ειπε ο Νοε...

Δημοσιεύτηκε

Ανδρεα ενα μικρο τεστ που μπορεις να κανεις...

Βαλε μπροστα και ανεβασε το ρελαντι σου ψηλα περιπου στις 3.000 στροφες.Λογικα το αμπερομετρο θα διχνει πανω απο την μεση και καλα οτι φορτιζει περιπου στα 3/4.Αν οχι φταινε τα πηνια...

Αν ναι ασ'το 3 με 4 λεπτα στις 3.000 στροφες αν πεσει η βελονα στην μεση εισαι οκ,αν οχι (δηλαδη συνεχιζει να φορτιζει) φταιει ο ανορθωτης.Το πιο σωστο βεβαια ειναι να την πας σε ηλεκτρολογο να σου τα μετρησει...αλλα σαν πρωτη φαση δεν ειναι κακο να το κανεις ετσι.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης