όπως μερικοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε (αν έχετε μιλήσει με το Χρήστο), κατα την ηρωικη μου επιστροφη απο την εκδρομη στη λιμνη Δοξα, επαθα σουπερ βραχυκυκλωμα και εμεινα στο Αιγιο (oχι δεν πηγαινα αναποδα - επιστροφη προς Πατρα).
Με το φιλο Θαναση που μαστορευουμε τις κλασικες μοτο μας, βρηκαμε καμμενο ανορθωτη και ως εκ τουτου σκασμενη μπαταρια, τα οποια αντικατεστησα με ωραιοτατο γιαπωνεζο ανορθωτη και καινουργια μπαταρια GS.
Απο τοτε εχω το εξης προβλημα.
Στο ρελαντι εχω πεσμενη ταση. Οκ, μπορει να πει καποιος, χαμηλο ρελαντι.
Ανεβαζοντας αργα αργα στροφες παιρνω πισω ολη τη λαμψη στα φωτα μου και αμεσως μετα, πτωση τασης πιο χαμηλα απο πριν.
Φίλοι μου καλησπέρα,
όπως μερικοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε (αν έχετε μιλήσει με το Χρήστο), κατα την ηρωικη μου επιστροφη απο την εκδρομη στη λιμνη Δοξα, επαθα σουπερ βραχυκυκλωμα και εμεινα στο Αιγιο (oχι δεν πηγαινα αναποδα - επιστροφη προς Πατρα).
Με το φιλο Θαναση που μαστορευουμε τις κλασικες μοτο μας, βρηκαμε καμμενο ανορθωτη και ως εκ τουτου σκασμενη μπαταρια, τα οποια αντικατεστησα με ωραιοτατο γιαπωνεζο ανορθωτη και καινουργια μπαταρια GS.
Απο τοτε εχω το εξης προβλημα.
Στο ρελαντι εχω πεσμενη ταση. Οκ, μπορει να πει καποιος, χαμηλο ρελαντι.
Ανεβαζοντας αργα αργα στροφες παιρνω πισω ολη τη λαμψη στα φωτα μου και αμεσως μετα, πτωση τασης πιο χαμηλα απο πριν.
Δειτε τι κανει εδω: http://www.youtube.com/watch?v=FTvYJB5uWPA
Στη μπαταρια το πολυμετρο μετραει 13.6 - 13.8 V που μαλλον ειναι χαμηλα (θα επρεπε να εχω 14V+ αν δε κανω λαθος), αρα φορτιζω οριακα.
Τα πηνια μου με σβηστη μηχανη μετρανε 0.9 - 1.1 Ω που ειναι ακριβως οτι λεει το manual.
Οταν αναβω τη μηχανη, τα πηνια στον αερα (χωρις φορτιο) χτυπανε 60V+.
Οταν κουμπωνω τη φισα του ανορθωτη (με φορτιο) μου δινουν 6 - 8V.
Οποιος εχει την παραμικρη προταση και μετρηση να συνεισφερει θα ημουν υποχρεος..εχουν σπασει τα νευρα μου.
Ευχαριστω πολυ
Γιωργος