Jump to content
Δημιουργία Νέου...

dryianni

Μέλος
  • Καταμέτρηση περιεχομένου

    194
  • Εγγραφή

  • Συνδεμένος

  • Βραβείο Ημέρας

    1

ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ

Η τελευταίοι επισκέπτες είναι απενεργοποιημένη και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

dryianni's Επιτεύγματα

Ο Ξεκαπνισμένος

Ο Ξεκαπνισμένος (1/14)

76

Δημοφιλής στην Κοινότητα

  1. Επειδή δε θέλω να αναφερθώ δημόσια στο ποσό που κατέβαλα για την αγορά, θα πω μόνο τα εξής: Αν το κόστος των υλικών ηταν 10 €, το κόστος αποστολής ήταν 20 € (συνολο -ας πούμε- 30 €). Το ποσό που εμφανίστηκε στο λογαριασμό τους ήταν περίπου 15 € (αυτοί υπολόγιζαν να τους κρατηθούν 1,5 - 2 €). Η ορθή διαδικασία είναι το PayPal, όπως ανέφερε και ο @noe. Βέβαια, καλό είναι να πληρώσεις την προμήθεια 3,5% -αυτό ειναι, νομίζω, το ποσοστό- για να έχεις και το δικαιωμα αμφισβήτησης σε περίπτωση που κάτι δεν ηρθε σωστά.
  2. Τίποτε, Νίκο. Δες απάντηση στον Ανδρέα.
  3. Όχι,, δε δεχόταν. Κατά τη γνώμη μου, μάλλον έχει αρνητικό υπόλοιπο στο PayPal -αν καταλαβαίνετε τι εννοώ- και γι αυτό επέμενε στο τραπεζικό έμβασμα. Γι αυτό κι εγώ επέμεινα πως η αστοχια ήταν δική τους και το δέμα έπρεπε να σταλεί πάση θυσία. Αν ήταν Έλληνας, θα μου γύριζε τα χρήματα πίσω και θα με προέτρεπε να κόψω το.λαιμό μου...
  4. Καλημέρα @andrew. Όχι, δεν πλήρωσα. Έκανα όλη τη σχετική προετοιμασία για να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Έχω εμπειρία σε αυτά, ευτυχώς. Στο σημείο αυτό θέλω να σε ευχαριστήσω και δημόσια για τις γενικές συμβουλές που μου έδωσες τηλεφωνικα.
  5. Καλησπέρα σε όλην την παρέα. Μετά από την προβλεπόμενη ταλαιπωρία. η μηχανή είναι έτοιμη. Αύριο το πρωί θα την παραλάβω από το συνεργείο του Περικλή Παπαμιχαήλ, στους Αγίους Αναργύρους. Στο σημείο αυτό -και προς ενημέρωση της κοινότητας- ΄ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια απροσδόκητα καλή στο τέλος εμπειρία με αγορά ανταλλακτικών από την Ινδία. Προτείνω δε την επιχείρηση και τον επιχειρηματία ανεπιφύλακτα, καθώς φέρθηκαν απολύτως επαγγελματικά. Και εξηγούμαι: Επειδή ίσως κάποιοι εδώ μέσα γνωρίζετε ότι κατά το παρελθόν -προ Ebay, κ.λ.π.- είχα κάνει μια μεγάλη εισαγωγή από Ινδία, ξεκίνησα τη σχετικά γνώριμη για εμένα έρευνα αγοράς. Έτσι κατέληξα στην εταιρία DK Traders, της οποίας το site είναι αυτό: http://www.jainenfield.com/. Μέσα θα δείτε πως είναι πολύ οργανωμένο με διαγράμματα και κωδικούς ανταλλακτικών σε blow-engine mode, ανά τμήμα της μοτοσυκλέτας (π.χ. εδώ: http://www.jainenfield.com/cat/gears.html#gc για τη δική μου περίπτωση).. Αφού λοιπόν μου είχε σημειώσει ο Περικλής στο διάγραμμα από το Workshop Manual τα ανταλλακτικά που χρειαζόμουν, μου έστειλαν προσφορά, την οποία και αποδέχθηκα. Κι εδώ αρχίζει το εξαιρετικά τίμιο, που με ώθησε να γράψω σχετικά. Ο Vineet (ιδιοκτήτης της επιχείρησης. ευγενέστατος, απαντούσε άμεσα σε όποι; πιθανή μου απορία και πιστέψτε με ήταν πάρα πολλές) ζήτησε η πληρωμή (ανταλλακτικά+μεταφορικά) να γίνει μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Στο σύνολο της αξίας, η τιμή των ανταλλακτικών κάλυπτε το 1/3 ενώ τα 2/3 ήταν το μεταφορικό κόστος. Εγώ έκανα τη μεταφορά σε Ευρώ, όπως μου ζήτησε, πλήρωσα και τα έξοδα της τράπεζάς μου. Η ενδιάμεση όμως τράπεζα με έδρα στη Γαλλία (δεν υπάρχει απ' ευθείας συμφωνία της τράπεζας του Ινδού προμηθευτή με τη δική μου) κράτησε για έξοδα πολύ μεγάλο τμήμα του καθαρού ποσού με αποτέλεσμα τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό του -μου έδειξε printscreen, το οποίο εμπιστεύομαι εξ΄αιτίας της εν γένει συμπεριφοράς του- να είναι κάτι περισσότερο από την αξία των ανταλλακτικών. Δεν έφταναν δηλαδή για την αποστολή με courier. Μετά από σχετική διαπραγμάτευση -επειδή είμαι και ο ίδιος επαγγελματίας και καταλαβαίνω μια τέτοια περίπτωση- δέχθηκα να μου τα στείλει με απλό ταχυδρομείο για να μετριαστεί κάπως η ζημιά τους. Κι εδώ συνέβη το απίστευτο για την αντίστοιχη ελληνική πραγματικότητα: Επειδή το ταχυδρομείο της Ινδίας δεν έχει συνάψει σχετική με Covid-19 σύμβαση αεροπορικών μεταφορών με την Ελλάδα, και η αποστολή θα ερχόταν σε πάνω από 2 μήνες -και αν- πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε τα -ΟΛΑ ΓΝΗΣΙΑ, παρακαλώ- ανταλλακτικά με courier, τα οποία παρέλαβα σε λιγότερο από 1 εβδομάδα. Ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο όλων.
  6. Μόλις μίλησα με αντιπροσωπεία. Ο υπάλληλος αφού με ενημέρωσε πως σίγουρα δεν έχουν ετοιμοπαράδοτο κιτ σασμάν για το συγκεκριμμένο μοντέλο, μου ζήτησε να καλέσω ξανά τη Δευτέρα για να μιλήσω με τον αρμόδιο για τις RE υπάλληλο σχετικά με το κόστος για παραγγελία, καθώς βρίσκονται σε απογραφή.
  7. Καλημέρα σε όλους. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα κάποια νύξη στη νέα αντιπροσωπεία, ακριβώς γιατί είχα κατά νου την παλιά... Θα κοιτάξω και θα ενημερώσω το forum άμεσα.
  8. Προφανώς χρειάζομαι όλο το σασμάν, έκανα λάθος πριν. Θα επικοινωνήσω με@ΒύρωναςΕυχαριστώ, @Nikoss Rocket. Για Hitchcock ούτε λόγος....
  9. Καλησπέρα Νικόλα και χρόνια πολλά. Έχω βρει λύσεις από Ebay και IndiaMart (κάτι σαν Ινδικό car.gr για μοτοσυκλέττες - το έχει ο παλιός φίλος Ashish Nayar της Royal Motorcycles), αλλά θα καθυστερήσουν να έρθουν. Έτσι, έλεγα να ερευνήσω αν υπάρχει κανένα από παρατημένο μοτέρ (σ.σ. ο Παπαμιχαήλ ενδιαφέρεται αν υπάρχει ολόκληρο μοτέρ να το αγοράσουμε μισό-μισό για ανταλλακτικά).
  10. https://www.hitchcocksmotorcycles.com/partsbook-pages/1622 Αυτό χρειάζομαι. Ευχαριστώ.
  11. Καλημέρα Νικόλα και χρόνια πολλά. Ευχαριστώ για το link, το έχω υπ' όψη μου. Ο μάστορας είπε απλά "σασμάν" γιατί έχουν "κουρευτεί" τα πάντα (ρουλκεμάν, μάλλον άξονας, κ.ο.κ). Δεν έχω πάει στο συνεργείο να δω τη μηχανή λυμμένη. Πήγε εκεί με Οδική Βοήθεια και η όλη συνεννόηση έχει γίνει τηλεφωνικά. Υ,.Γ.: Η δική μου άδεια κυκλοφορίας είναι του 1994.
  12. Καλησπέρα σε όλη την παρέα και χρόνια πολλά. Σε συνέχεια της προχθεσινής ερώτησης για συνεργείο, αφού η γριούλα έφτασε στον Περικλή Παπαμιχαήλ, η διάγνωση είναι "σασμάν". Ζητείται λοιπόν μεταχειρισμένο κιτ 4 ταχυτήτων για Bullet 500 standard (old model - δεξιό). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια/ανταπόκριση.
  13. Καλησπέρα συναδελφοι. Ειμαι στο δρόμο και σβήνει ξαφνικά η μηχανή. Κοιταζω και βλέπω υπερχείλιση βενζίνης απο το καρμπυρατέρ. Κλείνω τη ροή βενζίνης και η υπερχείλιση σταματά. Ανοίγω και συνεχίζει. Υπάρχει κάτι που μπορω νανα κανω πριν καλέσω την οδική βοήθεια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Write what you are looking for and press enter or click the search icon to begin your search