elifain 3.030 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 (επεξεργάστηκε) Για περίπου 2 χρόνια, τα εξοντωτικά ωράρια στη δουλειά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις είχαν εξαφανίσει τον ελεύθερο χρόνο μου. Πριν κάτι μήνες αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Fantic Caballero με σκοπο on/off περιπέτειες. Πέρασε αρκετός καιρός από την αγορά του, μέχρι να καταφέρω να το πάω μια κανονική βόλτα. Αυτό το θέμα είναι ένα αρχείο αυτών των εξορμήσεων. Επεξεργάσθηκε Νοέμβριος 5, 2022 από το μέλος elifain 3 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe 8.278 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Καλούς δρόμους ΣπύRE. Το 500άρι είναι? 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
elifain 3.030 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Ναι. 449cc στην πραγματικότητα. Η φωτό είναι του Βύρωνα! Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
elifain 3.030 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 (επεξεργάστηκε) 2 caballeros στα Δερβενοχώρια Η διαδρομή είχε βγει εδώ και μήνες, και υποσχόταν επαρχιακά φιδογυριστά δρομάκια, δασικούς βατούς χωματόδρομους, ξεχασμένα ποτάμια και ένα παλιό γεφύρι ενός ανύπαρκτου χωριού. Δίπλα στην Αθήνα, τα Δερβενοχώρια ήταν ό,τι πρέπει για να δοκιμάσω τη μηχανή στο χώμα, τις απίστευτα άβολες εντουράδικες μπότες και την εφαρμογή gps OsmAnd στο κινητό. Τελευταία στιγμή, έστειλα μήνυμα στον Παναγιώτη αν ήθελε να ακολουθήσει και την άλλη μέρα ξεκινήσαμε κατά τις 10.30 από τον Σκαραμαγκά. Άσφαλτος μέχρι την Μαγούλα και μπαίνουμε στον χωματόδρομο που βρίσκεται το κανάλι του Μόρνου. Βγαίνουμε Δερβενοχώρια από τη νοτιοδυτική πλευρά και ανηφορίζουμε προς το χωριό Πύλη στα σύνορα Αττικής-Βοιωτίας. Μπαινοβγαίνουμε σε χωματόδρομους, άλλοι βατοί κι άλλοι με πολλές κροκάλες. Σίγουρα οι αναρτήσεις θέλουν ρύθμιση στο πιο μαλακό και σίγουρα θα έπρεπε να έχω βγάλει αέρα από τα λάστιχα. Κάποια στιγμή, σε μια ανηφορική κλειστή δεξιά στροφή, μπερδεύω τις ταχύτητες με τις μπότες, σβήνει η μηχανή και πέφτω, ευτυχώς ελεγχόμενα. Η μηχανή στηρίχτηκε στο μαρσπιέ και στο αντίβαρο του τιμονιού. Ωραία, σκέφτομαι, δεν έπεσα στις κροκάλες και την έπαθα στο δρόμο. Πριν την Πύλη κάνουμε στάση το μνημείο πεσόντων του χωριού. ... Επεξεργάσθηκε Νοέμβριος 5, 2022 από το μέλος elifain 2 3 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
elifain 3.030 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 ... Συνεχίζουμε μέσα απο κάτι κατσικόδρομους προς Πάνακτο και μπαίνουμε στους χωματόδρομους του κάμπου προς Μονή Ζωοδόχου Πηγής (δεν πήγαμε τελικά) και το κατεστραμένο χωριό Δαφνούλα με το γεφύρι του πάνω από τον Ασωπό. Η κατηφόρα προς τη Δαφνούλα δεν ήταν τελικά ο ειδυλλιακός πατημένος χωματόδρομός που φαίνεται στο Google Maps. Η διαδρομή είχε και συνέχεια προς Κλειδί και Σκούρτα από χώμα, αλλά η ώρα είχε περάσει και έπρεπε στις 15:00 να είμαι πίσω. Οπότε παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς Φυλή. Απίστευτος ορεινός δρόμος μέσα στο δάσος. Δεν πήγαμε ούτε στο φρούριο, λόγω χρόνου. Σημειώσεις: 1. Οι μπότες δεν με βολεύουν καθόλου. 2. Οι χωματόδρομοι δεν είναι πάντα όπως φαίνονται απο ψηλά. 3. Να πάρω τη συνταγή των μπισκότων από τον Παναγιώτη. 4. Πίεση ελαστικών στα 1.7bar. 5. Το gps μια χαρά, πρέπει να μάθω να ακολουθώ τη διαδρομή. Έχασα 5-6 φορές τις στροφές. 6. 3 μέλισσες μπήκαν μέσα στο κράνος. Δεν με τσίμπησε καμία. Έζησαν οι 2 (μάλλον). 7. Την επόμενη φορά να ξεκινήσω πιο νωρίς. Παναγιώτη, ευχαριστώ για την παρέα και τις φωτογραφίες. 3 3 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe 8.278 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 24 λεπτά πριν, Ο/Η elifain έγραψε: Παναγιώτη, ευχαριστώ για την παρέα και τις φωτογραφίες. Ψψψψιτ, ο Παναγιώτης διαλέγει τα καλύτερα σημεία να φωτογραφηθεί το χιμαλάιάν του, δηλαδή σε ρίχνει, μη του το πεις εεεεε, μεταξύ μας.. 2 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk 3.921 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 ΣΠυρεεεεεεεεεεεε.....καλοταξιδο το εργαλειοοοοοο....!!! δεν σε κρύβω πως το ερωτευτηκα απο όταν βγηκε.....ειναι και πολυ εργαλείο το εργαλείο σε λεω....!!!! πρεπει να κανεις προπόνηση για να συνηθίσεις εξοπλισμό και θεση....μπορει μαλιστα να χρειάζεται να αλλαξεις και θέσει του λεβιέ ταχυτητων ή να βάλεις αποστάτες στο τεμΟν....!!!! να περνατε καλα και παντα τετοια....!!! 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH 1.879 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2022 1 ώρα πριν, Ο/Η noe έγραψε: Ψψψψιτ, ο Παναγιώτης διαλέγει τα καλύτερα σημεία να φωτογραφηθεί το χιμαλάιάν του, δηλαδή σε ρίχνει, μη του το πεις εεεεε, μεταξύ μας.. Δεν φταίω εγώ που σε όποια φωτογραφία μπαίνει το Himalayan την ομορφαίνει .... 2 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
elifain 3.030 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 (επεξεργάστηκε) Ο λησμονημένος τάφος και ο βυθός μιας λίμνης. Αυτή η βόλτα έχει και soundtrack. Αυτές τις μέρες είμαι πρωϊνή βάρδια, οπότε βόλευε να πάρω μια μέρα άδειας για μια κοντινή απόδραση. Θα ήμουν πίσω το μεσημέρι για τις διάφορες υποχρεώσεις, σαν να γύριζα από τη δουλειά. Η Βίκυ μου έλεγε να μην βιαστώ, να γυρίσω απογευματάκι, αλλά πάντα κάτι με τρώει μέσα μου όταν χάνω χρόνο από τα παιδιά. Δεν το ευχαριστιέμαι. Το πλάνο ήταν η λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία, απο επαρχιακούς και λίγο χώμα κάπου στον Φενεό. Ξύπνημα 5:30, μια μπανάνα, κάστανα και λίγα εργαλεία στην τσάντα και αναχώρηση κατά τις 6:00. Είχε λίγο κίνηση μέχρι τα διόδια Ελευσίνας όπου μπαίνω στην παλιά εθνική. Η θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή απ' ότι περίμενα και κάποια στιγμή σταμάτησα και φόρεσα ένα λεπτό ισοθερμικό. Ο ήλιος άρχισε να ανατέλει και στα Ίσθμια έγινε η πρώτη στάση. Εξαμίλια, Σολομός, Χιλιομόδι και κάπου στα Δερβενάκια αποφασίζω να κάνω μια παράκαμψη για να ψάξω να βρω τον θολωτό τάφο του Ορέστη στις Μυκήνες. Ο Βύρωνας τον είχε αναφέρει όταν σχεδίαζε μια περιπέτεια στις Μυκήνες και είχα ζωγραφίσει και κάτι σχετικό. Βύρωνα τον βρήκα, ξεχασμένο μέσα στους ελαιώνες, λες και ακόμα τιμωρείται για τις πράξεις του. Επιστροφή προς Νεμέα, την Τοσκάνη της Ελλάδας, και στάση στο Αρχαίο Στάδιο και το Ναό του Δία. Μέσα από χωράφια και αμπελώνες φτάνω στο χωριό Αηδόνια. Όπου πέφτει ο ήλιος είναι ιδανικά, αλλά στις σκιές η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα. Μου άρεσε τόσο πολύ η οδήγηση στους κάμπους που ξέχασα να σταματήσω για επίσκεψη στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο. Την επόμενη φορά. Ακολουθώντας την ε.ο. Νεμέας-Λεβιδίου, ανεβαίνω έναν ορεινό δρόμο με πολλές στροφές προς Καλιανούς. Η θέα των κάμπων απίστευτη, θέλω να ξανακατέβω να χαθώ εκεί μέσα. Η λίμνη Στυμφαλία ξεπροβαλλει μετά από τα ερείπια ενός παλιού μοναστηριού και στο μυαλό μου έρχεται αυτόματα ο Ηρακλής με το τόξο του ενάντια στα δαιμονικά πουλιά. Δεν έχει νερό, νομίζω πιάνει μια στάθμη τον χειμώνα, οπότε ευκαιρία να οδηγησω μέσα σε λίμνη! Μετά από λίγο, στάση κάτω από κάποιες λεύκες για κολατσιό, όπου και αποφασίζω να γυρίσω πίσω γιατί η ώρα είχε περάσει για άλλη μια φορά. Μέσα από τα χωράφια βγαίνω πάλι στους Καλιανούς και ακολουθώ την ε.ο. Κιάτου-Βυτίνας. Ρουκέτα δεν σε πήρα τηλέφωνο γιατί βιαζόμουν. Η επιστροφή βαρετή και με βιασύνη. Σημειώσεις: 1. Να ξεκινάω πάντα πολύ νωρίς. Υπέροχο συναίσθημα να είσαι μια-δυο ώρες στο δρόμο και η ώρα να είναι ακόμα 8:00. Extra points: βλέπεις την ανατολή. 2. Βύρωνα πρέπει να εξορμήσουμε στους αρχαίους τάφους! 3. Το caballero είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη χρήση. 4. Είχα ξεχάσει το κλασικό επαρχιακό βενζινάδικο, που πουλάει από λιπαντικά μέχρι νυχοκόπτες. 5. Αηδόνια: Νεκροταφείο Επεξεργάσθηκε Νοέμβριος 6, 2022 από το μέλος elifain 2 3 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe 8.278 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 2 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε: Ο λησμονημένος τάφος και ο βυθός μιας λίμνης. Υπέροχα και τα δυο, πεθύμησα τα σκίτσα σου. 3 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk 3.921 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 ζωγραφίζεις από κάθε άποψη....και φωτογραφία και κείμενο....καλά για τα σχέδια δεν έχω λόγια.... Δώσε και άλλα Σπύρο να ξελαμπηκαρουμε.... Παναγιώτη να κάνετε βιβλίο....!!! 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
elifain 3.030 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 1 ώρα πριν, Ο/Η bbk έγραψε: Παναγιώτη να κάνετε βιβλίο.... Μόνος του να κάνει! Εγώ είμαι μακρυά ακόμα.. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH 1.879 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Την 5/11/2022 at 4:17 ΜΜ, Ο/Η elifain έγραψε: 3. Να πάρω τη συνταγή των μπισκότων από τον Παναγιώτη. η βασική συνταγή είναι πολύ απλή: 2 μπανάνες 180 γραμμάρια φυστικοβούτηρο 300 γραμμάρια βρώμη ψήσιμο για 15 λεπτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αντί για φυστικοβουτηρο μπορείτε να βάλετε ταχίνι και 2-3 κουταλιές μέλι (πολύ καλός συνδυασμός σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βάλετε λίγο παραπάνω βρώμη) επίσης μπορούν να προστεθούν ξηροί καρποί, σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας κτλ. μισή κουταλίτσα του γλυκού κανέλα δίνει άλλη γεύση επίσης ... αυτά .... 1 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe 8.278 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2022 2 ώρες πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε: 2 μπανάνες 180 γραμμάρια φυστικοβούτηρο 300 γραμμάρια βρώμη Γιατί μπρε όλα αυτά? Το μοτόρι θα το καβαλικέψεις μόνο δε θα του κάνεις σεξξξξ.. Ή μήπως......? 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH 1.879 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2022 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2022 12 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε: Γιατί μπρε όλα αυτά? Το μοτόρι θα το καβαλικέψεις μόνο δε θα του κάνεις σεξξξξ.. Ή μήπως......? Είναι πολύ θρεπτικά και βγάζεις μεγάλη βόλτα με μερικά από αυτά χωρίς να ψάχνεσαι τι θα φας, που θα φας κτλ... Τώρα για το θέμα του σεξξξξξ δοκίμασε και πές μας 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Recommended Posts