Jump to content
Δημιουργία Νέου...

ΕΛΤΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ-ΦΟΡΟΙ

Recommended Posts

Τα πράγματα είναι απλά κύριοι!

Παραγγελίες από Αγγλία πλέον αξίζουν μόνο με αποστολή μέσω Royal Mail και κάνουν ένα μήνα να έρθουν.

Κούριερ τύπου DHL   κοπανάνε πολύ άσχημα...

Βέβαια με το Brexit η Αγγλία που ήταν ήδη ακριβή για τα δικά μας δεδομένα πλέον έγινε πανάκριβη.

Εγώ προτείνω αγορές από Ινδία μέσω ebay που είναι πολύ πιο φτηνές αλλά παίρνουν χρόνο.Δλδ υπολογίστε αναμονή 1-2 μήνες...

Και πάντα προσέχτε να αγοράζετε Genuine parts   και όχι ΟΕΜ (τα λεγόμενα ιμιτασιόν) .

Και καλό θα ήταν να συννενοούμαστε μεταξύ μας να γίνει ένα θέμα με προιόντα προς πώληση/ανταλλαγή μεταξύ των μελών.Μόνο με αλληλοβοήθεια η κοινότητα των Enfield μπορεί να αντέξει στο δύσκολο πέρασμα του χρόνου!

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

7 ώρες πριν, Ο/Η andrew έγραψε:

Τα πράγματα είναι απλά κύριοι!

Παραγγελίες από Αγγλία πλέον αξίζουν μόνο με αποστολή μέσω Royal Mail και κάνουν ένα μήνα να έρθουν.

Κούριερ τύπου DHL   κοπανάνε πολύ άσχημα...

Βέβαια με το Brexit η Αγγλία που ήταν ήδη ακριβή για τα δικά μας δεδομένα πλέον έγινε πανάκριβη.

Εγώ προτείνω αγορές από Ινδία μέσω ebay που είναι πολύ πιο φτηνές αλλά παίρνουν χρόνο.Δλδ υπολογίστε αναμονή 1-2 μήνες...

Και πάντα προσέχτε να αγοράζετε Genuine parts   και όχι ΟΕΜ (τα λεγόμενα ιμιτασιόν) .

Και καλό θα ήταν να συννενοούμαστε μεταξύ μας να γίνει ένα θέμα με προιόντα προς πώληση/ανταλλαγή μεταξύ των μελών.Μόνο με αλληλοβοήθεια η κοινότητα των Enfield μπορεί να αντέξει στο δύσκολο πέρασμα του χρόνου!

Συμφωνώ με ότι λες......η παραγγελία απο HItchcock δεν είχα ξανακάνει πάντως δεν ήρθε με κούριερ. Ίσως επειδή είχα πληρώσει απλή αποστολή και ήρθε με ΕΛΤΑ. Και απο ebay έχω πολλά ανταλλακτικά απο Ινδία απλά τον τελευταίο καιρό πληρώνεις φόρο ανάλογα με την αξία του αντικειμένου. Πχ είχα πάρει ένα αμπερόμετρο με 10 ευρώ και κατά την παραλαβή πλήρωσα 2,50 ευρώ φόρο. Αλλά και η MUVUS που είχα πάρει ένα μοχλικό -clutch operating assembly 5 speed μου είχε βγεί πιο φθηνό απο Hitchcock κατά 15 με 20 ευρώ. 

Μια χαρά. Σίγουρα η καθυστέρηση οφείλεται και στην πανδημία. Μια συνάδελφος στη δουλειά μου συνέστησε μια υπηρεσία που είναι ενδιάμεσος μεταφοράς από ΗΠΑ και Αγγλία χωρίς επιπροσθετο φόρο. Ο τρόπος λειτουργίας της βασίζεται στο να έχεις εικονική διεύθυνση στις δύο χώρες ώστε ότι αγοράζεις από αυτές να μην έχει προσαυξήσεις. Και από εκεί η υπηρεσία τα στέλνει Ελλαδα. Λόγω ομαδοποιημενων αποστολών τα ταχυδρομικά είναι μικρά και έρχεται με κούριερ και όχι ΕΛΤΑ. Δεν το έψαξα αλλά μου είπε πως δουλεύει κανονικά αν θέλει κάποιος να το ψάξει. Η επόμενη μου αγορά για δοκιμή θα είναι από αυτούς για ένα μικρό ποσό μη γίνει καμμία στραβή. Η υπηρεσία λέγεται https://planetexpress.com/