Jump to content
Δημιουργία Νέου...

HONDA CB750 K2 (1972)

Recommended Posts

natos.jpg

Το 1969, η Honda 750 Four, η "γουρούνα" επιβάλλει τον τετρακύλινδο κινητήρα της (σχεδόν επαναστατικό για τις μοτοσικλέτες της εποχής) στη διεθνή αγορά. Ογκώδης, εντυπωσιακή, έτοιμη πάντα να ακουμπίσει στην άσφαλτο με τα τεράστια καπάκια της και τραγική στο φρενάρισμα, παρά το δισκόφρενό της (επαναστατικό για το '69), η "γουρούνα" έγινε γρήγορα μύθος, παρά τις ατέλειές της και την ευθύνη της στην εξαφάνιση μεγάλου μέρους της αγγλικής μοτοβιομηχανίας.
(πηγή: comics Joe Bar Team)

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που μας στιγματίζουν θετικά ή αρνητικά, στιγμές αξιομνημόνευτες. Στη δική μου ζωή ήρθε να καταλάβει μια θέση στην καρδιά μου η θρυλική Honda CB750 Four. Την βρήκα παρατημένη σε μια γειτονιά της Νίκαιας (Νεάπολη), αναζήτησα τον ιδιοκτήτη της και την αγόρασα για 200.000 δραχμές, Σεπτέμβριος του 1995.

HPIM1365.jpg

Με αρκετά προβλήματα σε ηλεκτρικά, σκουριές, σπασμένα πλαινά καπάκια, διαρροές κ.α. την έφερα σε μια αξιόπλοη θέση, όχι όμως σε γνήσια κλασική μορφή. Παρότι βανδάλισα πάνω της σε σχέση με την εμφάνισή της, με δέχτηκαν και έλαβα μέρος στα καλλιστεία κλασικής μοτοσικλέτας του 1996 στο Άστρος Κυνουρείας.  :cool44: Δεν σας λέω τι θέση κατέλαβα.. :roll:

HPIM1368.jpg

HPIM1370.jpg

Το 1998 για λόγους προσωπικούς την πούλησα για 400.000 δρχ. Από τότε δεν μου έχει φύγει από το μυαλό. Την αναζήτησα ξανά το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεν έχει αλλάξει ιδιοκτήτη, αλλά δεν κατάφερα να έρθω σε επαφή μαζί του μήπως και τυχόν την αποκτήσω πάλι. Τα λάθη πληρώνονται, ακριβά.
Καθημερινή η αναζήτησή μου κυρίως στο car.gr και στο mobile.de και δεν άργησε η στιγμή που μου χαμογέλασε ναζιάρικα μια γερμανιδούλα.
P1030497_small_bw.jpg

Μια από τις σημαντικότερες μοτοσικλέτες, σταθμός στην ιστορία της "Μοτοσικλέτας". Η μητέρα των superbikes.

HONDA CB750 FOUR
P1030507_small_bw.jpg

P1030483_small_bw.jpg

P1030500_small_bw.jpg

P1030487_small_bw.jpg

P1030486_small_bw.jpg

P1030512_small_bw.jpg

P1030496_small_bw.jpg  

P1030479_small_bw.jpg

P1030514_small_bw.jpg

P1030508_small_bw.jpg

P1030478_small_bw.jpg

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Συνοδοιπόροι σας ευχαριστώ. Στην επόμενη συνάντηση θα έρθω με αυτήν.
Θέλει κάτι μικρομαζεματάκια, όπως οι ντίζες της που κολλάνε, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρω.
Πρέπει το συντομότερο να της βγάλω και πινακίδες κλασικού, πιστοποίηση FIVA και στη συνέχεια να την ασφαλίσω με ειδική κατηγορία, (κίνηση για εκδηλώσεις και χιλιόμετρα συντήρησης τα Σ/Κ).

Επίσης εκκρεμεί και η βάπτισή της.. :acute

ΦΟΒΕΡΟ  ΤΟ  ΕΡΓΑΛΕΙΟ  !  ΜΠΡΑΒΟ  ΝΙΚΟ !

Y.Γ. ΤΕΡΜΑ  ΤΑ  ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ  ΜΑΖΙ  ΣΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΙΑ,  ΕΚΤΟΣ  ΚΑΙ  ΑΝΑ  ΠΑΡΩ  ΚΑΤΙ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ

[quote author=Brancaleone link=topic=569.msg5274#msg5274 date=1318275798]
Πολυ ωραία!
Άντε και εις περισσότερες!
[/quote]

Δεν θα σταματήσω αν δεν καταφέρω να κερδίσω τον ΠΑΝΑΓΟ.. :embarrassed:

ΣΤΑΚΑ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΩ.. :shocked:

[quote author=bbk link=topic=569.msg5292#msg5292 date=1318314570]
Είναι τέλεια…..να την χαίρεσαι με πολλά καλά χιλιόμετρα…….
………..αυτός ο ήχος της είναι όλα τα λεφτά…..
[/quote]
Μην μιλάς για λεφτά τέτοιες μέρες ο εχθρός παραμονεύει  :cheesy:

[quote author=SV2MDL link=topic=569.msg5299#msg5299 date=1318337741]
νοε,,καλα σου ειπα και παλιοτερα,,,,,,στα πλανα σου θυμιζεις ,,,αγγελοπουλο,, :roll: :cheesy:
[/quote]

του είπα να μου δώσει κανένα ψιλό χαρτζιλίκι να κρατάω την κάμερα όμως είναι τσιφούτης  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

πότε θα τον πάρουνε χαμπάρι και θα του βουτήξουνε την κάμερα δεν ξέρω  :tongue:

νοε,,καλα σου ειπα και παλιοτερα,,,,,,στα πλανα σου θυμιζεις ,,,αγγελοπουλο,, :roll: :cheesy:

Νικόλα άσε μουστάκι να δούμε…..
http://www.youtube.com/watch?v=j9iOoBxurPQ&feature=related
Τώρα που των παρατηρώ θα συμφωνήσω με τον Electrobullet…..
Του φέρνεις λίγο…. :cheesy:
Αλήθεια τραγουδάς? :roll:
Λέω στην καντίνα στην Ινδία έξω από το εργοστάσιο της Enfield να βάλω και μουσική….. :tongue:

Πάλι το χ@#$με το θέμα….. :embarrassed:

• 3 εβδομάδες πριν...
για χαρη της.. σε συγχωρω που θες να δωσεις το bonneville...  :roll:

μηχανη που παντα ηθελα να εχω, ισως η εξαιρεση αναμεσα στις τζαπαν τετρακυλινδρες που μας πολιορκουν...

καλοταξιδη να ειναι κ να την χαρεις απιστευτα!!

εκανες την καλυτερη κινηση!!!  :smile:

• 2 months later...

Επιρεασμένος από τις εκτώσεις αγόρασα ρούχα για την "οικογένεια".
Όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσα να αντισταθώ στο νάζι της Σεμπεδούλας.

πριν:

P1030483_mail.jpg

τώρα:

P1030851_small.jpg

Δεν θες πάνω από πέντε λεπτά για να της αλλάξεις φορεσιά.
Μόνο που τώρα μου ζητάει και πιο ερωτικά ρούχα που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά.
Μια σέλα cafe racer, ώστε να μην χωράει τρίτη ανάμεσά μας.. :bad_smile:

seatcafe1.jpg

seatcafe2.jpg

P1030852_small.jpg

P1030862_small.jpg

P1030859_small.jpg

• 5 months later...

Και ήρθε ο καιρός για αλλαγή φλατζών.

Ο π@π@ρ@ς ο γερμανός (πρώην κάτοχος) δεν είχε βάλει σε όλες τις διόδους λαδιού (οι μικρές τρύπες οδηγοί στη φλάτζα) τσιμουχάκια, με αποτέλεσμα να χάνει μικρή ποσότητα λάδι. Αυτό δεν μπορούσα να το αντέξω και προέβην στο άνοιγμα του βενζινοκινητήρος υπό την επίβλεψη ειδικού παλαίμαχου μηχανικού.

thumb_P1040358_small.jpg  thumb_P1040360_small.jpg  thumb_P1040366_small.jpg

thumb_P1040361_small.jpg  thumb_P1040367_small.jpg  thumb_P1040369_small.jpg

Με το άνοιγμα βρήκαμε σπασμένο ένα ελατήριο συμπίεσης στον 3ο κύλινδρο, οπότε πάμε για αλλαγή στάνταρ τετράδας ελατηρίων. Τα κύλινδρα μετρήθηκαν σε μηχανουργείο και βρέθηκαν μια χαρά οι ανοχές τους. Καθάρισμα βαλβίδων, πιστονιών. Αλλαγή και στα ράουλα του τεντωτήρα καδένας εκκεντροφόρου και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα δέκα χρόνια.. :laugh:

πω πω!!!!!! αυτα ειναι γουστα :shake2:!!!μπραβο ρε νοε..να σ πω, το κοκκινακι της παει πολυ ομως... δεν το σκεφτεσαι για κανα ρατ λουκ angel?????