Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Μετά το ταξίδι στην Τουρκία μου έχουν μπεί ιδέες να δώσω το estrelaκι και να πάρω μιά άλλη για τα μακρινά δικάβαλα ταξίδια..... Μέχρι στιγμής κοιτάω κατά προπέλα μεριά ... Σκέφτομαι είτε για το r100gs Paris Dakar η για το r850gs σε κάτι ποιο νέο ? 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Τα αεροελαιοφυκτα boxer καλα ειναι αλλα δεν ξερω αν αντεξεις το καψημο στα ποδαρια σου... ...απο εκει και περα το r100gs το εχουν υπερτιμημενο στις αγγελιες...αν και βραχος το εργαλειο. Το r850gs ειναι βαρη σαν το το 1150gs ή 1100gs και με χαμηλοτερη υποδυναμη... Προσωπικα θα κοιτουσα και το r850r που θα βρεις σχετικα φθηνο...ενταξυ δεν ειναι gs... Απο την αλλη και το βεστρομ ειναι βραχος συγχρονο και ευκολο... Δεν ξερω αν ειναι απαρετιτο να εχει καποιος 1100 ή 1000 κιβηκα για βα κανει ταξιδια... Μεχρι 750 και με μεχρι περιπου 60 αλογα ειναι μια χαρα. Αν σε πω εχω μπερδευτει και εγω...παντω υπαρχουν πολλε επιλογες. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Αυτό που μου αρέσει είναι το moto guzzi v85 tt Αλλα δεν έχω τα 13 και να τα είχα δεν θα τα έδινα ? Οποτε εκεί που καταλήγω μέχρι στιγμής είναι το r850gs (που είναι το ίδιο σε γενικές γραμμές αλλά ποιο παλιό) Αρκετή δύναμη και σύμφωνα με αυτά που διαβάζω λειτουργεί πολύ καλυτερα από το 1100 και το 1150. Καλο το vstrom αλλά δεν το έχω να λύνω το μισό μηχανάκι για να αλλάξω ένα μπουζι η να ρυθμίσω βαλβίδες. Έχω όλο το χρόνο μπροστά μου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ? Όσον αφορά την ζέστη ισχύει λίγο πολύ με όλα τα αεροψυκτα απλά δεν τα οδηγας σαν Ινδός με σαγιονάρα, με μποτουλα θα είναι μια χαρά.... Θέλουμε να μπορεί να ταξιδεύει και σε χώμα (υπάρχουν κάποιες σκέψεις για Αφρική) 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 13 λεπτά πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε: (υπάρχουν κάποιες σκέψεις για Αφρική) ωωωωωωωουουουουουυυυυυυυ.. Έχεις σκεφτεί τη λύση δύο ελαφριών εντούρο 250-500cc ? Εφόσον είσαστε πάντα δύο άτομα? π.χ. δύο KLE 500 (ξέρω διπλά έξοδα, όμως αν υπήρχε η δυνατότητα?) Καλά άστο εγώ ταξιδεύω νοητά, ααααααχ..!! Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Νίκο λίγο δύσκολο να καβαλάω και τα 2 ταυτόχρονα ? Για τα επόμενα 3-4 χρόνια αναγκαστικά θα πηγαίνουμε παντού με μία μηχανή Ο Νίκος θέλει 2 χρόνια για να βγάλει δίπλωμα και μετα κανα 2 ακόμα για να μπορει να οδηγήσει το Himalayan η ότι άλλο έχουμε που να είναι Α2 και έχω και το Μαράκι για αρκετά χρόνια ακόμα και μετά θα παρει σειρά ο μπεμπης και ενδιάμεσα θα ζηλέψει η σύζηγος και θα θέλει και αυτή και στο τέλος θα πηγαίνω μόνος μου ? 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2019 Μακρια απο κουζι και αν παρεις gs παρε το 1150 το μονομπουζο και θα με θυμηθεις. Το ποιο αξιοπιστο μηχανακι... ...αλλα αμα σε πλαγιασει θες και τεσσερα ατομα να το σηκωσεις. Ιδικα με βαλιτσες και σιμπραγκαλα... ... για αφρικη δεν θα κοιτουσα για πανω απο 650 μη σε πω και το ιμαλαια μια χαρα ειναι. Ο Θεσσαλονικιος Madnomad Ηλιας Βροχιδης ταξιδεψε με Honda εντουρακι 250αρι... 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Ναι ο Βροχίδης πήγε με το 250 αλλά ήταν μόνος του. Και εγω αν ήμουν μόνος μου δεν θα το συζητάγαμε τώρα ? Όσο για το ξάπλωμα ο Νίκος θα το σηκώνει και θα το ρίχνει καμια δεκαριά φορές για ζέσταμα ? Καλή η πρόταση για το 1150 αλλά δεν μου αρέσει. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Κάτι σε ktm έχεις δει ; Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Νίκο, ψάχνω σε αεροψυκτο, αντε και με ψυγείο λαδιου ? 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Το Ιμαλαια για την Αφρικη ειναι τελειο... Τα μεγαλα μηχανακια ειναι βαρια και δυσκηνητα σε δισκολα εδαφη. Το μεγαλο χρειαζετε αν βγεις σε εθνικη και αν σε αφηνουν να πηγαινεις με μεγαλο οριο για να καλιπτεις χιλιομετρα... Μονο γιαυτο κατα την ταπινη μου γνωμη. Με το gs που εχω και τον Παναγο με την Efi πηγαιναμε αυτος μπροστα και εγω ακολουθουσα... Ποτρ δεν ειχα την αναγκη να τον περασω γιατι δεν χρειαζοταν...στο επαρχιακο δικτιο παντα. Οταν βγαιναμε εθνικη δυνοπαθουσα γιατι στο δικο μου ρελαντι ο Παναγος πηγαινε κοντα στην τελικη...στα 100km. Ειπαμε αποψεις... Πολλοι θα διαφωνησουν με αυτα που λεω αλλα ειπαμε αυτα ειναι γνωμες και εμπειριες... 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Το συμπέρασμα Παναγιώτη είναι πως για δικάβαλο θες κάτι πιο δυνατό στο ίδιο βάρος ή το ίδιο μαϊτζέβελο με το Himalayan. Δεν κάνεις υπομονή να το δούμε με τον δικύλινδρο κινητήρα 650cc ? 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Νίκο, συμφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά έχουμε ένα μεγάλο περιορισμό και αυτός λέγεται δυτική Ευρώπη. Για να πάς Αφρική για παράδειγμα πρέπει να περάσεις από Ιταλία (για να πάς Τυνησία) και Γαλλία και Ισπανία (για να πάς Μαρόκο) (δεν βάζω μέσα τα Βαλκάνια αν δεν θές να πάρεις καράβι). Αν δεν έχεις πρόβλημα χρόνου τότε πάς όλο απο επαρχιακούς και είσαι μια χαρά ας φτάσεις και μια εβδομάδα αργότερα (ίσως να είναι και καλύτερα έτσι). Δυστυχώς λόγο δουλειάς οικογένειας κτλ δεν μπορώ να λείπω πάνω από μια εβδομάδα άντε 10 μέρες το πολύ. Οπότε για τέτοιου είδους ταξίδια θα θέλαμε κάτι πιο γρήγορο. Για να καταλάβεις με το Himalayan όσο ήμασταν στην Τουρκία δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από κάτι μεγάλες ανηφόρες που η προσπέραση στις νταλίκες ήθελε προγραμματισμό ? με το που μπήκαμε Ελλάδα θα θέλαμε κάτι ελαφρώς πιο γρήγορο. Οπότε το θέμα είναι πώς φτάνουμε ώς την Τυνησία, το Μαρόκο, την Σκοτία κτλ. Για την Ασία είμαστε ok με το Himalayan. Το θέμα του βάρους είναι ένας άλλος παράγοντας, αλλά και το Himalayan δεν είναι ελαφρύ είναι κοντά στα 200 κιλά άρα μιλάμε για μια διαφορά βάρους κοντά στα 40 κιλά από τα πιο μεγάλα που κοιτάμε. Κουβέντα να γίνεται λοιπών μέχρι να αποφασίσουμε ή να έρθει η ώρα να πάμε το επόμενο ταξίδι με ότι έχουμε 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 4 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε: Το συμπέρασμα Παναγιώτη είναι πως για δικάβαλο θες κάτι πιο δυνατό στο ίδιο βάρος ή το ίδιο μαϊτζέβελο με το Himalayan. Δεν κάνεις υπομονή να το δούμε με τον δικύλινδρο κινητήρα 650cc ? Δεν πρόκειτε να το παρω αύριο ? στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη άνοιξη .... Οπότε ναι θα το δούμε και το 650 και αν μας παίρνει οικονομικά κτλ θα πράξουμε ανάλογα... 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2019 ...οσο το σκεφτομαι τοσο μπερδευομαι... Οποια λυση και αν ακολουθησει καποιος θα συμβηβαστει με κατι... Δες στο car.gr bmw r80gs. Δες και στο mobile.de μπορει να βρεις τιποτα. Αυτο που καταλαβαινω ειναι πως χρειαζετε απλο, ευκολοδηγητο και ελαφρη μηχανακι. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2019 λεμε τώρααααααααα R850R https://www.unitgarage.com/kit/r850r θα πρόσθετα ποδια προστασίας rack για βαλίτσες καγκελα προστασίας λογικα θα άλλαξε αναρτήσεις φανταζομαι... σαν πρότζεκτ με αρέσει πολυ...δεν στο συστήνω γιατί θέλει προσωπική δουλειά για να γλητώσεις χρήμα... και δεν ξέρω αν αξίζει να το κάνεις μετατροπη και να μη πάρεις ενα έτοιμο R1150GS... Εγω να σε πω την αλήθεια έχω αρχίσει να μπαίνω στην πρίζα ... να πάρω ενα φθηνο R850R και σε 20 χρόνια απο τωρα αν όλα πανε καλα να το έχω έτοιμο... ...ρε ΛΕΣΣΣΣΣΣ? 1 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2019 τωρα θα το τερματήσω εδω υπάρχει ένα θέμα απο advrider.com που κάνει την εν λόγο μετατροπη... https://advrider.com/f/threads/r-1100-r-gs.821333/ Παναγιώτη να με συμπαθας παλι τα έκανα τουρλουμποκι Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Νίκο δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το R και να αρχίσεις τις μετατροπές υπάρχει το GS (r850gs) που σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο εξωτερικό το μοτέρ του είναι πολύ καλύτερο απο το 1100 (έχει 10 άλογα λιγότερα) ΄δες το παρακάτω... Αλλάζεις μόνο φτερό, φανάρι, μάσκα και μεταφέρεις μόνο το ψυγείο λαδιού. Και έχεις μια σχετικά σύγχρονή μηχανή που μπορεί να σε ταξιδέψει παντού άνετα και οικονομικά(τόσο στην αγορά όσο και στην χρήση) μπαίνω σε σκέψεις..... 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Ναι αυτο με αρεσει...!!! Αν θυμαμαι καλα τα r1100gs ειχαν μονο ενα θεμα με την πλακα στο δεξι πατιρακι. Ειχε βγαλει ή γουντερλιχ ή τουρατεκ μια πλακα ενυσχησης... Ψαξτο και καλως ηρθες στην μποξερ παρεα...!!! Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 (επεξεργάστηκε) Είπαμε μπαίνουμε σε σκέψεις.... Θα πρέπει να βρούμε πρώτα ένα να το κάνουμε βόλτα κτλ και μετα θα αποφασίσουμε... Επεξεργάσθηκε Αύγουστος 14, 2019 από το μέλος Panagiotis-REH 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Υπαρχουν μεταχειρησμενα στο car.gr Κανε βολτα και ενα μονομπουζο 1150. Αυτη η 6 ειναι για εθνικη και δεν την εχει το 850. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
noe Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Συγγνώμη προς τους απανταχού ενφιλνταδες, έπιασα τον εαυτό μου να κάνει λάκε σε μπεμβεβαρεμένους.... 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 μπεμβεβαρεμενο!! Ενας είναι μέχρι στιγμής ? 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 είναι και άλλοι ανάμεσά μας αλλα έχουν στενη πορτα και δεν τους χωρά το BMW...!!! ...όπαλακιαααααα ...τι να σε κάνω δεν είσαι κοντα να σε δώσω τον "Μενιο" να κανεις μια βόλτα να δεις περι τίνος πρόκειτεεεε...και όταν ήρθες έβρεχε και κατέβηκα με το αυτοκίνητο... 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 αυτό κανονίζεται ? έχω σκοπό να κάνω κάποιες βόλτες βόρεια τους επόμενους μήνες. Για την ώρα δεν έχω βρεί άλλο μηχανάκι να φορτώνεται και να ταξιδεύει όπως το himalayan, απλά πρέπει να έχεις υπομονή στις εθνικές... Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2019 ουτε νομίζω πως θα βρεις.... δεν ξέρω αν το TRK502 σε κάνει αλλα ξεφευγει σε λεφτα... η Ιμαλάια με 191kg άδεια είναι λίγα σκέψου η r850gs άδεια είναι 225kg... δηλαδη 34kg διαφορα... με πιάνσσσσσσσ? γιαυτο σε λέω για το R80GS γεματο 210 κιλα https://motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r80GS 91.htm το R850GS γεματο 234,4kg https://motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r850gs 99.htm 24,4kg διαφορα είναι πολλα κατα την γνώμη μου. δες και το r1150gs με 249kg γεματο που εδω ξεφύγαμε. δεν θέλω να μετράω. ωχ https://motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r1150gs 03.htm εμένα άρχισε να με κουράζει μεσα στην πόλη παρόλο που δεν δουλεύω πλέον στο κέντρο. σε μανουβρες θα ήθελα και όπισθεν όπως στα LT Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Recommended Posts