Jump to content
Δημιουργία Νέου...

Η ντίζα, της ντίζας, την ντίζα, ωωωωω ντίζα..!!

noe

Recommended Posts

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,
ένας από τους φόβους που διακατάχεται ο κάθε μοτοσικλετιστής και ίσως ο αμέσως μικρότερος μετά τη σαβούρδα,
είναι το σπάσιμο της ντίζας (ντοινγκ).
Δεν ακούγεται όταν συμβαίνει, απλά και γλυκά η μανέτα κρεμάει, το γκάζι δεν ακούει.
Φοβός που σε μας που οδηγάμε Enfield είναι υπερδιπλάσιος λόγω και της κακιάς τους φήμης.
Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος: α) έχοντας πάντα μαζί μας ανταλλακτικές ντίζες, β) συντηρώντας αυτές που ήδη έχουμε.
Το (α) είναι εύκολο, μην κάθομαι να σας εξηγώ.. :roll:
Αλλά το (β) είναι κακός μπελάς και χρόνια τώρα προσπαθούσα να περάσω ψιλό λαδάκι ή αντισκοριακό με διαφόρους τρόπους.
Το αποτέλεσμα ήταν να τα καταφέρω μεν αλλά με πασάλημα, τόσο σε εμένα όσο και στην μοτοσικλέτα.
Έως που τυχαία έπεσα πάνω σε τούτη την πατέντα:

Cable_Lube_Tool.jpg

και για να μην παιδεύομαι να σας εξηγώ με μπλα, μπλα, ορίστε και ο τρόπος λειτουργίας του.
TFMVlQRrBDE
Σήμερα έλουσα με σπρέϊ σιλικόνης τις δύο ντίζες της Νάβις (εμπρός φρένου και συμπλέκτη) με 3-4 φσιτ-φσιτ ήταν αρκετό για να δω το υγρό να ξεμυτάει στην άλλη άκρη της ντίζας. Πιστεύω πως αν αυτή η συντήρηση γίνεται μία φορά το χρόνο και εφόσον η μοτοσικλέτα φυλάσσεται σε κλειστό χώρο, οι ντίζες θα αντέξουν για πολλά χρόνια.

Το κόστος του είναι λιγότερο από 10 ευρώ με τα μεταφορικά. Θα τη βρείτε στο ebay σαν,
UNIVERSAL MOTORCYCLE DUAL CABLE LUBRICATOR OILER TOOL

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Ναι πολύ βολικό ……το έχω αλλά δεν ήξερα πως δουλεύει  :embarrassed: και δεν ασχολήθηκα και να το μάθω…..να είσαι καλά….το μάθαμε και αυτό …..άντε για το πτυχίο….. :swoon2:

• 1 month later...

Νομίζω πως αυτό το μαραφετάκι θα μας γλιτώσει από περιπέτειες ή τουλάχιστον θα τις επιβραδύνει:

Μετά από αυτό το χουνέρι έτρεξα στην αντιπροσωπεία και αγόρασα δύο ντίζες (ινδικές 12+12=24 €)
βλακεία μου, γιατί έκανα μετά search και βρήκα τις ίδιες προς 8,5 € και τις δύο μαζί από enfieldcounty.
'Ελεος, 150% πάνω η τιμή.
Επίσης αγόρασα και το ευπαθές μοχλικό σύστημα για την ντίζα του συμπλέκτη CLUTCH OPERATING ASSEMBLY προς 25 €, ενώ η τιμή του Χιτσκοκ είναι 10 λίρες + φάπα.
Φάπα εεε?

Γκαζιού και συμπλέκτη θα πήρε.

Καλό είναι όλοι να έχουμε μαζί μας τις δύο αυτές ντίζες και τα εργαλεία που χρειάζονται για την αλλαγή τους.

Είναι το ποιό συνηθισμένο πρόβλημα στα Bullets...

Ο Νικόλας πήρε δύο ντίζες γκαζιού ώστε άμα κοπεί σε κάποιον να έχει να  του την δώσει!Βλέπετε πως σκέφτεται ένας Enfieldas!!!!!!!

[quote author=SIRAG link=topic=235.msg2428#msg2428 date=1302070981]
Νίκο γιατί πήρες 2 ντίζες;ποιός ο λόγος;

Αυτό που είπε ο Ανδρέας ήταν.
Προχτές που ψάχναμε στις τσέπες μας για ντίζα γκαζιού διαπίστωσα πως ο Σαββαΐδης μου είχε δώσει μόνο ντίζες συμπλέκτη και φρένου. Όμως οι πιο σημαντικές ντίζες για να μην ακινητοποιηθείς είναι οι ντίζες γκαζιού και συμπλέκτη. Στην επιστροφή είχα το άγχος μήπως σπάσει η ντίζα και σε κάποιον άλλο συνοδοιπόρο.
Έτσι αποφάσισα αυτό το αίσθημα να μην το ξανανιώσω, ακόμη κι αν δώσω τη δική μου ντίζα.
Όποιος με έχει παρέα θα αισθάνεται ασφαλής.. :cool44:  :roll:

• 4 months later...
κι εγώ που έχω ντίζες, τι να τις κάνω που δεν ξέρω να τις αλλάζω. Αυτό που λέει για αστείο κάποια στιγμή ο noe να ανέβει εκπαιδευτικό βίντεο για το πώς αλλάζουν οι ντίζες πρέπει να το κάνουμε πράξη.

• 2 εβδομάδες πριν...

Οι ντίζες στις ENFIELD είναι μία δυσάρεστη εμπειρία αφού έχει παρατηρηθεί ότι  σε αρκετές μηχανές (αναφέρομαι στα παλιά μοντέλλα με καρμπυρατέρ) κοβόταν πολύ συχνά η ντίζα του συμπλέκτη...
Στην δικιά μου μηχανή το πρόβλημα λύθηκε με την τοποθέτηση μακρύτερου τιμονιού από το Χίτσκοκ (part number-34625) το οποίο αντί για 670mm του εργοστασιακού είναι στα 730mm σε μήκος.
Και τοποθέτηση αγγλικών ντιζών από το Χίτσκοκ που όταν τις είχε δει ο πρώην μηχανικός Θωμάς στην αντιπροσωπεία τις εξήρε!!!
Είναι πιο χοντρές,με καλύτερο εξωτερικό περίβλημα που προστατεύει καλύτερα τη ντίζα  και με ποιότητα αγγλική και όχι ινδική...
Ενημερωτικά κοστίζουν από 10 έως 15 ευρώ η καθεμία (αναλόγως την ντίζα)....
Τις προτείνω ανεπιφύλακτα!!!